Šta je novo?

Supernova (2024)

Drugari u poslednjih par dana imam problem sa Supernovom, mozda neko ovde ima resenje da se ne cimam sa njima prvo...

Imam supernovin coax, TC710 ruter, i ne mogu nista da povezem na LAN kabl, iskace mi "internet doesn't have a valid ip configuration" u troubleshootingu.
WiFi radi top. Probao sam reset, hard reset rutera, portove od 1 do 4 sve, da povezem i na komp i na laptop jedan i drugi, nista...
Jel ruter poblesavio i spreman za zamenu ili nesto drugo moze biti?

… jesu galantni na Supernovoj… mog optičkog provajdera, uzeli pre odredjenog vremena i sad opsedaju korisnike sa ponudama… trenutno je aktuelno upravo to: 12 meseci dinar ili 50% za 24meseca ugovora..

Drugari u poslednjih par dana imam problem sa Supernovom, mozda neko ovde ima resenje da se ne cimam sa njima prvo...

Imam supernovin coax, TC710 ruter, i ne mogu nista da povezem na LAN kabl, iskace mi "internet doesn't have a valid ip configuration" u troubleshootingu.
WiFi radi top. Probao sam reset, hard reset rutera, portove od 1 do 4 sve, da povezem i na komp i na laptop jedan i drugi, nista...
Jel ruter poblesavio i spreman za zamenu ili nesto drugo moze biti?
A drugi UTP kabl?

Ja sam bio njihov korisnik pa sam raskinuo ugovor jer su dali samo 50% popusta 1 mesec pa sam posle 30 dana zvao i onda se to gleda kao da sam novi korisnik i dali su mi 12 meseci po dinar (sad daju 14) i pitali su me sta sam koristio pre i ja sam reko da sam bio njihov korisnik i bez problema odobrili 12 meseci kao da sam novi korisnik
Pa 12 je minimum, to ce ti dati neko sa strane (kao ovi sa ovog sajta), 14 je sada za nove korisnike u poslovnici/kol centru, a 16 moze da se dobije uz sbb racun za prethodni mesec, na to sam mislio kad sam rekao da igra ulogu odakle prelazis :D

Je li moguće obrisati Move Box iz liste uređaja? Ne treba mi jer gledam preko app, samo mi bespotrebno zauzima slot. Pokušavam da obrišem, ali ne ide.

Je li moguće obrisati Move Box iz liste uređaja? Ne treba mi jer gledam preko app, samo mi bespotrebno zauzima slot. Pokušavam da obrišem, ali ne ide.
Mislim da je moguce ga razduziti u poslovnici

Slucajno sam video da mi je ugovor isteko 13. oktobra , nisu me kontaktirali za produzetak i td...Da li ce sada racun da bude uvecan bez ugovora?

Puko net na supernovi, otvara tek poneki sajt tipa YT , face i sl. ima vec cuku vremena 😬

Da li neko od vas ima problem sa random resetom rutera? Zamenjen cetvrti ruter (Tehnicolor) , zamenjen adapter, zamenjeni svi kablovi, switchevi u lokalu, ne znam sta bi mogao da bude problem. Navodno svi parametri su u redu ali ja ovaj problem imam pa sigurno 2 godine i iz Supernove nikako ne uspevaju da ga rese. Desava se da nekad radi 10-15 dana bez problema, a onda u toku jednog dana "zabode" po 5-10 puta. Koliko sam shvatio on se automatski resetuje kada izgubi signal ili je nesto drugo posredi?

Da li neko od vas ima problem sa random resetom rutera? Zamenjen cetvrti ruter (Tehnicolor) , zamenjen adapter, zamenjeni svi kablovi, switchevi u lokalu, ne znam sta bi mogao da bude problem. Navodno svi parametri su u redu ali ja ovaj problem imam pa sigurno 2 godine i iz Supernove nikako ne uspevaju da ga rese. Desava se da nekad radi 10-15 dana bez problema, a onda u toku jednog dana "zabode" po 5-10 puta. Koliko sam shvatio on se automatski resetuje kada izgubi signal ili je nesto drugo posredi?
uzmi privatni ruter i rpebaci se na njega i probaj

Imam ja sličan problem. Kod mene se počelo dešavati pre par meseci, a pre toga je ruter radio godinama bez ikakvih problema. Sad mi se dešava da zabode i ne pomaže ništa osim da ga fizički resetujem, ruteru uopšte ne može da se pristupi preko IP adrese. Onda nekoliko dana radi bez problema, pa tokom jednog dana zabode tako nekoliko puta, pa opet par dana radi, pa krene da zabada i tako ukrug.

Power LVL ti je malo jaci, idealno je 0 , a vrednost parametra treba da bude -10 do +10

Power LVL ti je malo jaci, idealno je 0 , a vrednost parametra treba da bude -10 do +10
Oni generalno kazu da su ok parametri, ja verujem i da jeste ali nikako da utvrdimo razlog resetovanja. Da li sam stvarno tolike "srece" da su cak cetiri rutera falicna ili je do njihove linije. Radi se o PC Igraonici pa zna da iritira, dok mi se u drugom lokalu to nikada ne desava (eventualno desavalo kada je bio ukljucen njihov WiFi na ruteru).

Nisam te razumeo, kako mislis privatan ruter? Iza Supernovinog mi je svakako TPLink Archer AX73, ali sa ili bez njega uvek se isto desava.
kupis ruter privatni koji sadrzi isti ulaz ko kod njihovog zoves super novu da it odobre i kad ga prikljucis daju ti kordinate i uneses i reseno

kupis ruter privatni koji sadrzi isti ulaz ko kod njihovog zoves super novu da it odobre i kad ga prikljucis daju ti kordinate i uneses i reseno
Lepo si ti to zamislio, ali to tako neće da može. Radio sam u kablovskoj nekada, baš na aktivaciji modema i nema šanse da ti ijedan kablovski operater aktivira modem koji si ti na svoju ruku kupio.

Pa ako je optika, onda moraju da daju svoj ONT bez rutera, kao kod YU neta, da bi ti priključio svoj ruter. Ne znam da li Supernova to radi kod svojih "čistih" net paketa :unsure: . Ili prebacuju svoje combo ONT/rutere u bridge mod na zahtev korisnika interneta?

Supernova korisnicima koji su na optici daje Huawei HG8145X6-6Te.

To je isti uređaj koji dobijaju korisnici mts optike na područjima gde je servis realizovan putem Huawei GPON uređaja.

U pitanju je all-in-one ONT + Ruter + Switch + Wifi6 AP.

Supernova izuzetno teško pristaje da na zahtev korisnika prebaci uređaj u bridge mode, naročito ako korisnik ne doplaćuje statičku IPv4 adresu.

Ipak, ako želiš, možeš sam da prebaciš uređaj u bridge. Radi bez problema.

Svakako treba znati da su svi supernova korisnici koji ne doplaćuju statičku IPv4 adresu, što se tiče IPv4 dela natovani, baš kao i jedan deo mts xDSL korisnika. Koristi se apsolutno isti NAT sistem i za SN i mts korisnike.

Ipak, Supernova standardno svim korisnicima nudi IPv6 povezanost, pri čemu svakom korisniku dodeljuje /56 prefiks, što je u skladu sa svim standardima.

Ja na svom ruteru (iza Huawei-ja) na lokaciji gde koristim SN optiku dobijam: CGNAT IPv4 adresu i /56 IPv6 prefiks. To radi baš kao što se i očekuje.

Nazad
Vrh Dno