Šta je novo?

Supernova (2024)

Zvao sam juce servisera da vidim za pristup i rece mi da je njima odavno ukinit pristup tj sve se radi remote iz centrale, bilo kakvo podesavanje i ne dozvoljavaju serviserima/monterima da se loguju na rutere, pritom mi kaze da za nove GPON F6600R nemaju kredencijale…. 😔

Tako da ako neko provali user/pass javite 😎
Tacno, nazalost.
Ja podneo prigovor pre par meseci, nisam imao net par sati, zove me devojka i pita koji su mi login podaci za ruter, ja pitam sto ona kaze da proveri da li sam ja nesto menjao sem kredencijala😅

Na mojoj adresi postoji opcija isključivo preko coaxa.
Da li bih mogao da dobijem STB u koji bi išao samo LAN kabl za gledanje TV kanala kao kad bih npr bio na optici? Ne želim da razvlačim coax ni metar više od onoga što je neophodno, tj. do modema.

Modem bih stavio u razvodnu kutiju pa u switch i odatle imam LAN priključke po sobama i WiFi ruterima.

Da li bih mogao da dobijem STB u koji bi išao samo LAN kabl za gledanje TV kanala kao kad bih npr bio na optici? Ne želim da razvlačim coax ni metar više od onoga što je neophodno, tj. do modema.

Modem bih stavio u razvodnu kutiju pa u switch i odatle imam LAN priključke po sobama i WiFi ruterima.
ne.

Zvao sam juce servisera da vidim za pristup i rece mi da je njima odavno ukinit pristup tj sve se radi remote iz centrale, bilo kakvo podesavanje i ne dozvoljavaju serviserima/monterima da se loguju na rutere, pritom mi kaze da za nove GPON F6600R nemaju kredencijale…. 😔

Tako da ako neko provali user/pass javite 😎
Meni su na Huawei ruteru promenili sami username i password, i jedva sam pronašao koji su. Probaj sa njima možda su i tebi stavili iste.
username: superadmin
password:
adminsuper

@Mr_Cojko @Naci Može, ja sam imao 2 Move boxa koji su išli na LAN kabal samo i primali live program preko ott platforme.
Sada dal možeš da ih ubedi da njih daju to sve zavisi od tebe. Ja sam rekao da nemam Coax instalaciju po sobama i bez problema došli tehničari i zamenili mi box-ove, ja sam samo dao ove coax-lan varijante oni mi dali ove i to je bilo to, bez ikakvih aktivacija.... Čak sam jedan od njih prebacio na totalno drugi kraj grada, uštekao net i radio je sasvim normalno 2 godine

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: FTN
Ako imaju tih boxeva uopste na stanju. Novih nema,jedino neke koriscene da daju.

I ja sam dobio korišćene, samo neka povede računa na daljinski da li radi jako je krh i zna da bude polomljen.
Radili su posao bez problema.

I ja sam dobio korišćene, samo neka povede računa na daljinski da li radi jako je krh i zna da bude polomljen.
Radili su posao bez problema.
Da li je taj STB zapravo običan Android Box sa Move aplikacijom ili nešto više?

Ovo pitam jer na TV-u imam Smart Move aplikaciju i jednostavno je kvalitet nekako kompresovan i blago zatamnjen. Na EON aplikaciji je slika značajno bolja i svetlija.

na papiru jeste android box, ali u praksi nije jer je zaključan i ne možeš ništa da instaliraš osim da gledaš supernova tv.
može da se otključa da se moduje ali to je već neka druga priča
ovde imaš recenziju gde je starija verzija softvera pre zadnjeg ažuriranja

Prilozi

• supernova box (3).jpg
    supernova box (3).jpg
    91.4 KB · Pregleda: 86
  • supernova box (4).jpg
    supernova box (4).jpg
    116.2 KB · Pregleda: 21
  • supernova box (5).jpg
    supernova box (5).jpg
    169 KB · Pregleda: 17
  • supernova box (6).jpg
    supernova box (6).jpg
    153.8 KB · Pregleda: 24
  • supernova box (7).jpg
    supernova box (7).jpg
    215.1 KB · Pregleda: 23
  • supernova box (8).jpg
    supernova box (8).jpg
    183.6 KB · Pregleda: 26
  • supernova box.jpg
    supernova box.jpg
    382.5 KB · Pregleda: 84
Poslednja izmena:
na papiru jeste android box, ali u praksi nije jer je zaključan i ne možeš ništa da instaliraš osim da gledaš supernova tv.
može da se otključa da se moduje ali to je već neka druga priča
ovde imaš recenziju gde je starija verzija softvera pre zadnjeg ažuriranja

A da li to znači da je kompresija i slika bolja nego kada se ide preko Smart Move aplikacije na tv-u ili nekom boxu? To me najviše zanima

Stari korisnik (3 godine na optici). Trazim vec godinu dana bukvalno da mi rese problem koji izgleda samo postoji kod mene a to je da ne mogu iz nekog razloga na ruteru F680 da pristupim Cloudflare DNS dok sa F660 (stara generacija) mogu ali mi to ne pije vodu jer je u pitanju ruter kapaciteta 100mbps a ja imam 1gbps paket.

Jutros posle 7 meseci prepiske mejlovima dosao serviser i kaze dobio nalog da mi da nov ruter koji po njegovj prici imaju od nedavno.

I sad mi treba user i pass da se logujem da ispodesavam sta mi sve treba a nigde ne mogu da nadjem, izgleda da su neke nove kredencijale stavili.
Kad smo kod ovoga, jedno mozda glupo pitanje ali jel bih mogao sam ja da kupim neki ruter za optiku i da ukljucim Opticki kabl u njega, ili ima nekih dodatnih podesavanja koje bi oni morali da rade? Meni su menjali ruter i doneli neki stari f680 polovan koji opet brlja maksimalno i sacuvao bih zivce i kupio sam dobar ruter po preporuci.

dal je neko imao problem sa Max app ? meni kad su sredili ladno su ugasili o_O :O

Meni oba Max naloga rade normalno - i aplikacija i preko desktopa

Gledam postove iz 2022 god, i vidim da sam oko 20-tog Oktobra sklopio novi ugovor sa Supernovom. Sada je vec 26 i niko mi se nije javio u vezi novog ugovora. Sta da radim? Ranije je postojala poslovnica u mom mestu, ali sada je sve zatvoreno.

Gledam postove iz 2022 god, i vidim da sam oko 20-tog Oktobra sklopio novi ugovor sa Supernovom. Sada je vec 26 i niko mi se nije javio u vezi novog ugovora. Sta da radim? Ranije je postojala poslovnica u mom mestu, ali sada je sve zatvoreno.
odes u najbliozu MTS poslovnicu ^_^ i tu pitas sad

I na optici ide koaksijalni kabl.

Uvek postoji opcija da im se obratis preko maila sa pitanjem oko produzenja ugovora i mogucnosti razgovora sa nekim od prodavaca usluga. Ukoliko nista ne preduzmes a istekne ugovor, krece da se obracunava skuplja mesecna pretplata. Tako da ili nesto preduzimaj oko produzenja ili placaj mesecnu pretplatu skuplje.

Jedino da odem do poslovnice u Nišu, da vidim šta i kako pa da pošalju ugovor poštom pošto se na oca vodi priključak.

Pisi im na Fejs MTS profil tu mozes sve da zavrsis najbrze. Treba ti sifra korisnika i na koga se vodi prikljucak.

Edit:
Sad htedoh da udjem na sajt i prvi link mi izadje na Google sponzorisana prevara, drugi link je pravi.

Prilozi

• Screenshot_2024-10-27-12-19-02-550_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2024-10-27-12-19-02-550_com.android.chrome-edit.jpg
    108.6 KB · Pregleda: 65
^ Nije prevara, u pitanju je eksterni partner. Za nove SN korisnike se stvarno i dobija 12 meseci po 1 dinar :)

Neka hvala.

MTS profil:

^ mozes i vise, sve zavisi na koga naletis, a igra ulogu i od koga prelazis :)
Ljudi sto daju manje benefita (tipa kao ovi sa 12) imaju veci procenat za sebe

Kod kolege je u Tesla TV stavljen Cam modul ali su skenirani kanali bili izmešani,bez ikakvog reda,očito je trebao biti uključen LCN ali su oni skenirani sa isključenim LCN-om .Onda je kao brzo rešenje montažer predložio resiver Skymaster HdX2 gde je ubačen Cam i kanali su bili poredjani po redosledu kako treba.Pitanje,pošto su montažeri brzo otišli da li se može taj isti modul ponovo vratiti u TV čisto da se vidi kako radi na TV-u,slika,zvuk izgled.Čini mi se da je zvuk preko Skymastera,dosta neujednačen po kanalima,to nikako ne možemo da podesimo,a nemamo nikakvo uputstvo.

^ mozes i vise, sve zavisi na koga naletis, a igra ulogu i od koga prelazis :)
Ljudi sto daju manje benefita (tipa kao ovi sa 12) imaju veci procenat za sebe
Ja sam bio njihov korisnik pa sam raskinuo ugovor jer su dali samo 50% popusta 1 mesec pa sam posle 30 dana zvao i onda se to gleda kao da sam novi korisnik i dali su mi 12 meseci po dinar (sad daju 14) i pitali su me sta sam koristio pre i ja sam reko da sam bio njihov korisnik i bez problema odobrili 12 meseci kao da sam novi korisnik

Kod kolege je u Tesla TV stavljen Cam modul ali su skenirani kanali bili izmešani,bez ikakvog reda,očito je trebao biti uključen LCN ali su oni skenirani sa isključenim LCN-om .Onda je kao brzo rešenje montažer predložio resiver Skymaster HdX2 gde je ubačen Cam i kanali su bili poredjani po redosledu kako treba.Pitanje,pošto su montažeri brzo otišli da li se može taj isti modul ponovo vratiti u TV čisto da se vidi kako radi na TV-u,slika,zvuk izgled.Čini mi se da je zvuk preko Skymastera,dosta neujednačen po kanalima,to nikako ne možemo da podesimo,a nemamo nikakvo uputstvo.
U box se ubacuje kartica, ne CAM modul sa karticom.
Ako vam je tu CAM modul sa karticom, mozes ubaciti u TV.
Ako su odneli, ne moze samo kartica u TV bez CAM modula.

Vrh Dno