Šta je novo?

Supernova (2024)

Jel su menjali nešto oko Move smart neće da radi na tv,stoji da je aktivirana a ne radi

Meni na "moj mts" portalu sve piše kako treba, samo mi ova smanjena cena nije jasna.
Do sada sam plaćao 2.979,20 dinara, a sad mi došao račun sa iznosom od 1.193,27.

Prilozi

• Screenshot_20240903_164534_Moj mts.jpg
    Screenshot_20240903_164534_Moj mts.jpg
    80.3 KB · Pregleda: 84
Poslednja izmena:
Saga oko max aplikacije se nastavlja.Pisao sam ranije da je ista rešena.tj.migrirana i max radi.Poziv iz poslovnice da se nešto potpiše vezano migracije.Danas otišao u poslovnicu.Strucnjaci njihovu migraciju smatraju novim ugovorom i novi ugovor od 24m od potpisivanja migracije.Naravno da nisam ništa potpisao,samo sam uputio žalbu,da ne želim novi ugovor i sada čekam poziv.
Inače pre migracije su rekli da sve ostaje isto samo migriramo na Mts.

Apsolutno isto i meni su rekli. Od 24.05.čekam aktivaciju MAX aplikacije, umanjuju račune i danas odem do poslovnice da mi objasne jel tu migraciju prave od Lego kockica. Momentalno sam podneo zahtev za raskid ugovora jer mi ističe 03.10.

Ne znam zasto neke toliko cimaju, ja sam na proslom racunu dobio nov korisnicki broj, nazvao info centar i rekao im da sam dobio novi id broj i da zovem da mi aktiviraju MAX, rekla teta nema problema sada cemo, ajd idi na mts sajt, odradili prijavu preko jmbg broja...za 5 minuta sve zavrsili, kad sam se ulogovao na MAX moji stari nalozi ostali u njemu.

Pozdrav . Danas mi stigao racun uvecan za 550 dinara . Ja imam supernovu paket Super Plan 2s. Trebalo je da bude do 22.06.2024 po 2100 dinara . 150-75 internet . Prosle godine mi je bio isti problem pa sam ih cimao . Sada opet isto . Treba da cekam valjda 24-48 sati do odgovora pa me zanima kome se treba zaliti ako mi odbiju zahtev ? Da li ima nesto za zastitu gradjana . Da se pripremim ako to bude potrebno .

Paket Super Plan 2L, došao mi e-račun i sms od Telekoma, stara šifra korisnika, iznos svega oko 1.500 dinara.
Sredinom avgusta mi aktiviran Max i migriran sam na MTS, hoću li i od MTS- dobiti račun sa preostalim iznosom do pune cene, je li neko imao ovakav slučaj?
Kao što sam i pretpostavljao, na "moj mts" portalu mi se pojavio prvi račun sa novom šifrom i sa iznosom do pune cene pretplate.
Ima i stavka "aktivacija Box paketa 1 dinar".

Izmene u zoni emitovanja​

Obaveštavamo vas da je od 3. septembra proširena zona emitovanja kanala TV Belle Amie.

Super TV korisnici sada mogu da prate program ovog kanala na teritoriji cele Srbije, na poziciji 610.

Može li neko ko ima stari i sada migrirani superplan 3 L (net/TV/fiksni) na optici da napiše koliki mu je stigao račun za avgust? Stigao mi je račun identičan na sajtu 4549din, iako sam u martu sa njima dogovorio da se ne povećava cena, a ni brzina neta (bila je migracija sa 250 na 400), ali sada ne uspevam da nađem stari cenovnik i vidim kolika bi trebala da bude pretplata.

Na papirnom ugovoru ne piše, a do skoro sam imao promociju po 1din.

Po starom cenovniku Super Plan 3L je 4.249 dinara.
I ja sam marta meseca dogovorio staru cenu za Super Plan 2L, migriran mi je paket i sve je u redu sa cenom. Po dogovoru - stara.

Stigao novi račun sa [email protected] uvećan za 150 din., i sada za paket GPON Super PLAN 2 M (Net 150+TV Start) (UO24) iznosi 3299 din.
Do sada je stizao sa mejla [email protected] i iznosio je 3049 din.

Možda sam ja malo stariji, ali da li to nova generacija menađera i programera preuzima sisteme, pri čemu je sasvim normalno da komplet izmene aplikaciju i da te nateraju da je koristiš?

Internet provajderi, banke, mobilni operateri, elektrodistribucija, aplikacije, sve se menja bez pardona, bez imalo razmišljanja da je neko navikao godinama da radi u nekom okruženju, i sada mora da uči da radi na novom sistemu. Pri čemu se ne radi o zaposlenima u firmi koji koriste sistem, nego o krajnjim korisnicima.

Ili smo u stvari, svi mi postali zaposleni u tim firmama, jer direktno pristupamo sistemu, samo što ne primamo novčanu nadoknadu (radimo besplatno)?

Ajd sve to, ali se pri tome pojavljuju greške (bagovi), za koje se očekuje da ih mi korisnici prihvatimo, i da javimo firmi.

(Rant over)

Po starom cenovniku Super Plan 3L je 4.249 dinara.
I ja sam marta meseca dogovorio staru cenu za Super Plan 2L, migriran mi je paket i sve je u redu sa cenom. Po dogovoru - stara.
Znači mora se opet pisati prigovor na račun, a već mi je osnovano rešen za jul, gde su dodali naplatu za dodatni stb. :) Možeš li napisati kolika ti je osnovna cena paketa, recimo tamo iz maja ili juna, dakle ona na koju posle ide 20% pdv?

Mogao bih izračunati ručno, ali nisam siguran da nemaš neki popust uračunat pre pdva.

Imam popust za invalidna lica od 20%.
Pun iznos paketa po staroj ceni je 3.699 dinara, a dodatni popust za e-račun je 20 dinara (20% od standardnog popusta).

Prilozi

• Screenshot_20240905_145129_Drive.jpg
    Screenshot_20240905_145129_Drive.jpg
    52.2 KB · Pregleda: 41
Pun iznos paketa po staroj ceni je 3.699 dinara, a dodatni popust za e-račun je 20 dinara (20% od standardnog popusta).

Nemoj pogrešno da me shvatiš.
Ovo za popust od 20% od standarnog zato što imaš popust za invalidna lica prvo sam sam se smejao kada sam pročitao (kakav crnjak), a posle sam ih soćno psovao.
Popust na e-Račun je popust bez obzira, ali oni i ostale državne firme su toliko gladne, alave, hoštaplerske.... Sve im malo. Da Bog da propali.
Uzmi prijavi namerno da ti sada šalju papirni račun, ko im j**e m**er.

Poz!
Da, stigao juče račun sa mts račun,
i isto je 1999 din kao što je bilo i prethodna 2 računa,
superplan 2 l,
isto popust.
Bez fiksnog, mobilnog, samo net i tv.

Danas mi odgovorili na mobilni da vise nisam duzan 550 dinara , sada sam duzan jos 2100 hahaa I zahtev odbijen . Opet sam pricao sa njihovim operaterom i poslat je jos JEDAN prigovor. Sada cekam do ponedeljka da mi odgovore. Poslao sam i mejlom prigovor; kopiju ugovora na 24 meseca minimalne pretplate naravno , kao i racun za jul od 2050 dinara i uplatu od 4200 . Od pretplate za avgust na kraju jos ispada da dugujem 2100 ...... Trebao sam da ovaj mesec neplacam nista zbog pretplate tek sledeci to jest septembarski racun . Ja inace placam za 1 mesec unapred. Ako me opet odbiji kome da se obratim , da li treba Ratelu ili nekoj drugoj inspekciji .Neko zna ?

Jel ima i dalje pogodnosti za Supernovu preko promotera, akvizitera?

Danas mi odgovorili na mobilni da vise nisam duzan 550 dinara , sada sam duzan jos 2100 hahaa I zahtev odbijen . Opet sam pricao sa njihovim operaterom i poslat je jos JEDAN prigovor. Sada cekam do ponedeljka da mi odgovore. Poslao sam i mejlom prigovor; kopiju ugovora na 24 meseca minimalne pretplate naravno , kao i racun za jul od 2050 dinara i uplatu od 4200 . Od pretplate za avgust na kraju jos ispada da dugujem 2100 ...... Trebao sam da ovaj mesec neplacam nista zbog pretplate tek sledeci to jest septembarski racun . Ja inace placam za 1 mesec unapred. Ako me opet odbiji kome da se obratim , da li treba Ratelu ili nekoj drugoj inspekciji .Neko zna ?
Prvo Ratelu pa onda drugoj instanci.

Ratel dok odgovori u proseku korisniku istekne ugovorna obaveza.
Plus su bukvalno postali fotokopirnica i pošta za prosleđivanje odgovora provajdera na kog se korisnik žali.

Državnim firmama nikako ne plaćati ništa unapred, nego u paru!
Jednom sam radio eksperiment sa EPS-om da sam im 12 meseci na svaki mesečni račun pretplaćivao 1 dinar. Epilog priče je bio da ni na jednom računu nije bila pretplata i tako maznuše 12 dinara. 😉

Da li supernova moze da koristi MTS optiku, odnosno da li mogu da trazim prelaz na optiku posto imam supenovinu uslugu a na banderi postoji MTS optika. Drugo da li vazi popust za nove korisnike ako predjem na MTS sa supernove posto mi je istekla ugovorna obaveza

pretpostavljam da i dalje kod mrtve supernove nije moguće port forwardovanje, oće li ikad više biti moguće ili je jedini način prokleti statički ip?

Da li supernova moze da koristi MTS optiku?
Ne.
Da li mogu da trazim prelaz na optiku posto imam supenovinu uslugu a na banderi postoji MTS optika?
Ako je mts optika dovedena do zgrade ili kuće, možeš.
Da li vazi popust za nove korisnike ako predjem na MTS sa supernove posto mi je istekla ugovorna obaveza?
Ne. Tretiraš se kao korisnik Telekoma Srbija i novi korisnik postaješ 90 dana nakon raskida.

Vrh Dno