Šta je novo?

Supernova (2024)

Postoji li opcija da je instalira move n' go za pc?
Poduzih ugovor pa imam 3 naloga za mobilne uredjaje.
Jedan bih svakako istalitao na pc ako je moguce

Sa koje stranice se brisu uredjaji?Probao sam sa ove supernovaott ali bezuspesno.

Zahvaljujem

Isti problem imam. Gasi se sam od sebe. Prekidac kod mene radi. Primetio sam da je adapter bas vruc. Ovo je bilo izrazeno zadnjih nedelju dana kada su bile vrucine. Vec sam menjao jedan technicolor prosle godine ( zamenili za isti TC7210). Bilo je tada nevreme. Cak su u mojoj ulici menjali rutere jos kod dvoje komsija. Nisu mi nista naplatili tada. Obicno kada korisnik trazi zamenu rutera ili stb-a (move uredjaja) ili stb-a za CI karticu to naplacuju 500 din kao izlazak na teren. Naplata se vrsi u racunu za sledeci mesec.
Meni su jutros doneli isti model Tecnicolor-a TC7210 i sve radi za sada kako treba, za sada. Rekli su mi da je mana tog modela bas taj prekidac za ukljucivanje i iskljucivanje, i da ga ne treba dirati, vec u slucaju potrebe, modem ukljucivati ili iskljucivati izvlacenjem ili ubacivanjem kabla.

Pozdrav, trebala bi mi mala pomoć od nekog ko se bolje razume. Da li na ovoj fotografiji ovaj crveni indikator na crnoj kutiji pokazuje signal na kablu za televiziju ili signal sa bandere? Bio je covek iz Supernove i rekao da indikator pokazuje prekid na liniji, ali komsija pored mene ima Supernovu i nema nikakvih problema. Crni kabl u beloj kutiji je kabl sa bandere. Vec 15 dana nema nikakve usluge, samo pišu urgencije.

Prilozi

• IMG_20240727_105314.jpg
    IMG_20240727_105314.jpg
    173.3 KB · Pregleda: 97
Isti problem imam. Gasi se sam od sebe. Prekidac kod mene radi. Primetio sam da je adapter bas vruc. Ovo je bilo izrazeno zadnjih nedelju dana kada su bile vrucine. Vec sam menjao jedan technicolor prosle godine ( zamenili za isti TC7210). Bilo je tada nevreme. Cak su u mojoj ulici menjali rutere jos kod dvoje komsija. Nisu mi nista naplatili tada. Obicno kada korisnik trazi zamenu rutera ili stb-a (move uredjaja) ili stb-a za CI karticu to naplacuju 500 din kao izlazak na teren. Naplata se vrsi u racunu za sledeci mesec.
I meni su menjali u aprilu ruter isti sam dobio kao i ti,
nekad zna da se desi da ruter zakuca tj. odjednom nemam pristup internetu, ali kad ga isključim iz struje i uključim ponovo, radi sve normalno.

Ima li Supernova onaj 4K paket kao Iris? Mislim na coax. Ako ima kako se aktivira?

Ma kakav 4k, mi nemamo ni dosta bitnih kanala koji su na Irisu u HD, o 4k samo mozemo da sanjamo :ROFLMAO:...

Koliko često i dugo si dosađivao?

Nekad jednom dnevno, nekad svaki drugi dan. Doduše moguće da bi moglo i brže, nego sam imao neka posla, pa ne stigoh da im pišem jedno nedelju dana. Verujem da sam im nedostajao :)

Ja poslao prekjuče, nema odgovora, poslao i danas. Novi mail - novi tiket. Slaću, za pocetak, svaki drugi dan.

Ja poslao prekjuče, nema odgovora, poslao i danas. Novi mail - novi tiket. Slaću, za pocetak, svaki drugi dan.
Posmartaj to ovako: Zaposleni u Call centru dobijaju plate za kontakt sa korisnicima. Ukoliko im ne pisemo i zovemo oni nece imati posla i neki ce mozda dobiti i otkaz. Zato pomozimo Sluzbi za korisnike da opstanu i zarade plate... Pisite, zovite... Ako ne odgovaraju znaci da neko zabusava u toj smeni... Salji pre podne, popodne, nocu... Kad god, dok ne dobijes konkretan odgovor ili ne rese tvoj problem... 😉

Od kada imamo ove silne eurosport kanale? To je privremeno zbog olimpijade ili?

A tek trenutni kvalitet i rezolucija što su silni 😂😂😂
(SD je na Supernova OTT stream-u, plus Eurosport 3 na kom je tenis više ne radi nego što radi)

A tek trenutni kvalitet i rezolucija što su silni 😂😂😂
(SD je na Supernova OTT stream-u, plus Eurosport 3 na kom je tenis više ne radi nego što radi)
na DVB-C Eurosport 4 ide bez slike, samo ton otkako su ga dodali... :'D

Od kada imamo ove silne eurosport kanale? To je privremeno zbog olimpijade ili?
Evo ovako da bude preglednije:
Sjajna vest za sve ljubitelje sporta! Najbolji svetski sportisti i Olimpijske igre u Parizu sada su dostupni na 7 tematskih Eurosport TV kanala. Novi kanali su dostupni svim korisnicima do 11. avgusta, kada se završava Olimpijada 2024.
Uživajte u najvećem sportskom događaju ove godine i pratite takmičenja u svojim omiljenim sportovima na Eurosport kanalima:
  • Eurosport 3 (pozicija 331) - tenis, stoni tenis i badminton
  • Eurosport 4 (pozicija 332) - gimnastika, skokovi u vodu i sinhrono plivanje
  • Eurosport 5 (pozicija 333) - fudbal
  • Eurosport 6 (pozicija 334) - košarka
  • Eurosport 7 (pozicija 335) - borilački sportovi
  • Eurosport 8 (pozicija 336) - rukomet
  • Eurosport 9 (pozicija 337) - odbojka
Nakon završetka Olimpijskih igara u Parizu (26. jul - 11. avgust 2024.), Eurosport tematski kanali će biti uklonjeni.
Opustite se i uživajte u svojim omiljenim sportovima i događajima!

Pozdrav svima.
Ljudi, pomagajte. Zna li neko zašto se ovo dešava.
Ovo mi se dešava od početka Februara ove godine. Ovaj pad/gubitak signala se desi barem 4-5 puta dnevno, ponekad češće a ponekad ređe ili nikako. Prekid traje pola minuta, minut a ponekad i po 5-10 minuta ali najčešće u proseku minut-dva.
Zvao sam, žalio se skoro svakog meseca, dolazili su tehničari već 4-5 puta, uvek ista priča. Izmere signal kažu "pa dobar je signal, nema nikakvih problema, Vi ste jedini koji se žali...". Promene splitere, zamene konektore, stavi-skini galvanizovane isolatore. Naravno signal je dobar kad oni dođu. Pokazivao sam ove slike (skrinšotove) tehničarima, gledaju ko ovce, ćute. Jedan tehničar koji je delovao nešto ozbiljnije, nešto promrmlja da ovo može biti problem do centrale, tj pad signala u centrali i reče "biće to rešeno za desetak dana", evo prođe skoro mesec ništa se nije promenilo. Ovi prekidi se pogoršaju vikendom.
Neznam odakle mi ideja, ali skonto sam da tokom prekida izvučem kabal iz modema, sačekam 5-6 skundi i nakon povezivanja signal se vrati u normalu. Normalan signal je: Power 9-10 dBmV i SNR oko 39-40 dB. I da, takođe i Tv ponekad ima smetnje, klasično, slika distorzovana sa raznim digitalnim artifaktima, zvuk takođe, a ponekad slika stane i ispiše Nema Signala.

Puno provodim vremena na kopmu, bavim se programiranjem igre, za kompom ponekad provedem po 6-7-8 pa i 10 sati dnevno, i u prilici sam da zabeležim skoro svaki ovaj prekid tj većinu. Da, sve ove prekide beležim u vidu skrinšotova i do sada ih imam nešto više od 400, od sredine Februara. Nemam nameru da prekinem uslugu jer mi je potreban brži protok zbog učestalog strimovanja tj video konferencije tj skrin šeringa mom drugu/saradniku iz Novog Sada. Tj nemam bolju alternativu sem telefonske linije a plus je i skuplji paket od kablovske.
Ja se nalazim u mestu Novo Selo kod Loznice.
Ovi prekidi nedeluju strašno ali prilično je iritantno prekidanje usred gledanja ili slušanja, bilo da je zabava, edukacija, informisanje ili šta god.

Dali ovome može biti neki lokalni problem (u kući sa instalacijom) ili je to ipak do Njih (centrala, ripiteri, bandere isl.)
U računare se razumem vrlo dobro (rasklopiti-sklopiti komp vezanih očiju, dva kilometra ;)) a u mreže solidno tj dovoljno dobro da prepoznam kako nešto treba da funkcioniše ili nefunkcioniše, dakle nisam expert za mreže ali nisam ni duduk. Nekad sam sebi pravio Bi-quad antenu, izgledala je na neku budžotinu iz MadMax-a ali je radila dovoljno dobro.
Rekoh, pre nego što odem u poslovnicu da se žalim šefu poslovnice, da prvo proverim sa Vama, tj da se posavetujem.
Usluga je Paket Super Plan 2M, Internet+Tv. Protok je na 150/10.
pirimer 2.pngpirimer 1.png

Мени нису ништа ни јавили за Мах ја реко ајд да пробам кад оно ради. Био сам досадан са мејловима два пута су звали биће као убрзо решено.

Nazad
Vrh Dno