Šta je novo?

Supernova (2024)

koje je ovo sr..anje cisco ruter, wi fi ne daj boze,posle restarta mu treba 5min da se oporavi... elem,posle par dana uzeo sam i setbox za treci tv,-brza realcizacija ,slika je bas dobra bas su to poboljsali

Mislim da je jasno koja je primarna logika kada se uradi ovakav raspored gde se na vrh guraju TV Palma i slicni kanali koje niko ne gleda.
Ok to, ali i ovi kanali koji ne plaćaju su totalno razbacani. Kao što neko reče bosanski kanali, pola ih na početku (RTRS, BN, OBN), pola na kraju liste (FTV, ATV itd).
Filmski razbacani isto.

Istice mi ugovor krajem februara kod Supernove, koristim trenutno duo paket (kablovska i net) ali bih presao na Super Plan 3 (kablovska-net-fiksni). Da li bih uzimanjem jos jedne dodatne usluge (ili dodatni fiksni broj za 289 dinara ili staticku ip adresu za 699 dinara) imao pravo na 50 % popusta u trajanju od 10+1 meseci, obzirom da uzimam dve dodatne usluge u odnosu na prosli paket ?

Jel ovo samo kod mene ili rade nešto na sajtu Supernove?
Kad pokušam da otvorim deo gdu su Paketi, ništa se ne dešava. Nema cena i konkretno da piše šta se u kome paketu nudi.
Nadam se samo da ne menjaju ponovo cene na više.
Tako je od sinoć, bar kod mene.

Meni radi sasvim okej...
Screenshot_415.png

Imaju neke radove, garant, prvi put nije htelo drugi put se učitao sajt normalno.

I kod mene malo radi, malo ne radi, sinoc nije radilo.

Ma samo neka omoguće kreiranje sopstvene liste kanala i briga me za njihov raspored. Ali izgleda da ne daju to nego nam svima guraju Pinkove, Kurire i Informere na početak liste.

Kako vam je podešena rezolucija na move boxu? Dešava mi se da recimo onaj teks koji ide ispod na nekom kanalu po malo secka

Kako vam je podešena rezolucija na move boxu? Dešava mi se da recimo onaj teks koji ide ispod na nekom kanalu po malo secka
To je zato što TV program ide u 50 polu slika u sekundi (idu neparne pa parne linije) a move box čak ni monteri ne kapiraju da treba da podese na 50 slika u sekundi - a on je standardno podešen na 60 slika u sekundi koliko je u Americi TV standard.

Kad je izvor (tv program) sa 50 polu slika u sekundi (interlaced - 50i) a boks televizoru šalje 60 slika u sekundi, onda dolazimo do toga da svaka peta slika mora da bude duplo prikazana, samim tim svaka peta slika traje duplo duže od onih 4, odnosno box prikazuje: 1, 2, 3, 4, 5, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 10, 11 ...

Da bi se to rešilo moraš izlaz na HDMI interfejsu da podesiš na 50 slika ili polu slika u sekundi.

Mogućnosti su ti (ako imaš 4K tv):
  • 2160p50 - box radi i deinterlace i upscale
  • 1080p50 - box radi deinterlace a tv upscale
  • 1080i50 - tv radi i deinterlace i upscale.

Kako god dobiješ najbolje rezultate tako ostavi ali moraš da podesiš box na 50 slika (50p) ili polu slika (50i) i rešićeš problem.

To je zato što TV program ide u 50 polu slika u sekundi (idu neparne pa parne linije) a move box čak ni monteri ne kapiraju da treba da podese na 50 slika u sekundi - a on je standardno podešen na 60 slika u sekundi koliko je u Americi TV standard.

Kad je izvor (tv program) sa 50 polu slika u sekundi (interlaced - 50i) a boks televizoru šalje 60 slika u sekundi, onda dolazimo do toga da svaka peta slika mora da bude duplo prikazana, samim tim svaka peta slika traje duplo duže od onih 4, odnosno box prikazuje: 1, 2, 3, 4, 5, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 10, 11 ...

Da bi se to rešilo moraš izlaz na HDMI interfejsu da podesiš na 50 slika ili polu slika u sekundi.

Mogućnosti su ti (ako imaš 4K tv):
  • 2160p50 - box radi i deinterlace i upscale
  • 1080p50 - box radi deinterlace a tv upscale
  • 1080i50 - tv radi i deinterlace i upscale.

Kako god dobiješ najbolje rezultate tako ostavi ali moraš da podesiš box na 50 slika (50p) ili polu slika
(50i) i rešićeš problem.
Hvala puno

@poglavicas pošto primetih isti problem na hd ready tv-u na koji je povezan stb umesto move boxa, probao sam i 720p@50Hz i 1080i@50Hz, za oba mi deluje da ta info traka secka, pa pretpostavljam da nema rešenja u ovom slučaju?

Trebalo bi da radi bez problema na HD ready TV-u, ne vidim razlog da ne radi.

Deluje mi da ta traka definitivno i dalje secka sa obe opcije, plus na nekim kanalima kao da ima duhova recimo prilikom kretanja likova u filmovima i serijama, pa zato pomislih da je možda do tv-a.

Možda pokušati isključiti box iz struje pa ga uključiti i onda podesiti rezoluciju. Možda se box nešto zaglupeo.

Od noćas posle 01:00h promenjen je raspored kanala. CI-modul. Ex Kopernikus-Svilajnac (selo Kušiljevo). Poranili su pre 1. februara...

Mene samo zanima koji je proces odlucivanja bio kad su stavili one idiotske kanale u HD kao TV Belorusije, pa neke seoske kanale koji u HD izgledaju kao SD, pa RT Doc, a ne RT....
Sto je najgore to vec traje godinama i niko ne uzima za potrebno da urade neku reviziju toga i mozda prebace u HD kanale koje ljudi zaista gledaju.
Da se pitam ja bio prvo prebacio hrvatske RTL i RTL2 jer imaju korektan serijski i filmski program, koji je inace velika slabost SN.

Pretražujem i stari o novi forum, ali ne mogu da nadjem odgovor na jednostavno pitanje:
Kako na https://supernovaott.rs/ pronaći /izabrati samo omiljene programe ?
Ako sam dobro shvatio iz cele priče, još uvek ne postoji ništa bolje za gledanje preko pc-a od ovog jadnog interfejsa .... kao da su se deca igrala 😠

Ajde sto ovo razbacivanje kanale nema nikakvog smisla, a svakako nista dobro ni ne ocekujem kad bilo sta diraju jer su uglavnom nesosobni....nego imam pitanje za arenu sport koja je u ovoj njihovoj ponudi

Da li je i kod vas na Areni Premium smesan kvalitet prenosa? Konkretno mislim na englesku ligu...ne znam da li je ono uopste 1080p, mada i ako jeste, to je jedva gledljivo

Pa sve te utakmice se skidaju sa satelita tako da ako je originalni snimak loš, na Areni će biti još gori...

Pozdrav, i ja bih dodao par stvari vezano za kvalitet kanala. Na manjem TV koji je full hd, kanali su solidni, pa i Arena o kojoj piše kolega (nisam siguram o kakvom tačno kvalitetu slike se radi), ali na većem TV koji je 4K UHD, kvalitet slike je užasan. Na tom većem je postavljen Move, ne znam da li to ima neke veze. I video kub je loš. Da napomenem da na tom većem TV imam HBO Max App gde je slika fenomelna.

Da li neko zna na koji način ovo rešiti? Probao sam sa HDMI 4K kablom, menjao sam sa rezoluciju, podešavanja kao što je HDR i sl, ali i dalje je isto ako ne i lošije..

Poslednja izmena:
Pozdrav, i ja bih dodao par stvari vezano za kvalitet kanala. Na manjem TV koji je full hd, kanali su solidni, pa i Arena o kojoj piše kolega (nisam siguram o kakvom tačno kvalitetu slike se radi), ali na većem TV koji je 4K UHD, kvalitet slike je užasan. Na tom većem je postavljen Move, ne znam da li to ima neke veze. I video kub je loš. Da napomenem da na tom većem TV imam HBO Max App gde je slika fenomelna.

Da li neko zna na koji način ovo rešiti? Probao sam sa HDMI 4K kablom, menjao sam sa rezoluciju, podešavanja kao što je HDR i sl, ali i dalje je isto ako ne i lošije..
HBO OD na Supernova MOVE je u SD formatu, nije u HD kao npr. na EON-u, a što se tiče toga da je bolji kvalitet slike na manjem TV-u naravno, pa što je manji uređaj a veća rezolucija i video bitrate slika će da bude čistija, ali ne bih baš rekao da je na MOVE bolji kvalitet nego direkt na TV-u, mada zavisi dosta i od podešavanja...

Nazad
Vrh Dno