Šta je novo?

Supernova (2024)

Evo i moje "pustolovine"sa Supernovom.Upravo sam završio razgovor sa operaterkom u vezi produženja ugovora.
Prvo pitanje koje mi je postavljenovje :dali želim da promenim mobilnog operatera tj da pređem u mts?!
U toku razgovora postavljam pitanje u vezi dodatnih paketa tj.na moje direktno pitanje dali ċu morati da biram između naučno obrazovnih kanala kao što je na primer Discoveri i National geografic ili filmskih kanala dobio sam potvrdni odgovor!
Sad meni nije jasno zašto bih plaċao cifru od bliže 5000 dinara (internet koristim samo zbog muvie box)kad me kanali poput Rts ili Pinka ne zanimaju,to mogu da gledam i za džabe!
Razgovor završen sa ponudom operaterke da promenim mobilnog operatera tj da pređem u Mts i tako ċu jedino gledati kanale kao do sada (Super Plan 2M)
Ovo meni smrdi malo na ucenu a vama?

^ iskreno mislim da je samo navlakusa da prebacis broj po svaku cenu od kog ce jedino pomenuta operatorka imati korist (bonus neki).
Ne mozes da dobijes staru ponudu kanala i/ili interneta kad ista vise nije deo ni softverske ponude.
Ili idi u poslovnicu ili salji mejl (mada bolje ovo prvo) ne oslanjaj se na KC jer rade priuceni ljudi koji ne znaju da objasne ljudima npr da uz Soko Lite ide Iris GO Start a ne Iris GO Max :)

Jedno...par pitanja 🙂
Treba da mi dodje majstori da montiraju Supernova net i tv move.
Pre sam imao u spavacoj modem/ruter ali u ostalim sobama su kablovi iz zida sprovedeni za TV samo.
Da li postoji mogcnost da se na nj8h premoati i preko neke račve doda i kabal za internet kako i svakoj sobi pored tog kabla za TV antenu imao i mogucnost prenosenja modema/rutera,kako kad i gde mi odgovara?
Da ne moram da busim zidove,otvaram vrata i sprovodim kablove svuda?
Drugo pitanje je Mesh sistem...ako je 2 kom iki 3 kom...da li jedan MORA biti nakacen na taj njihov modem/ruter putem kabla i kakvu konekciju ocekivati na ostalima bez kabla jer ne znam da li mi se isplqti vise taj Mesh u odnosu na sadasnji C80 Archer.
Hvala!

Zbog čega se kod nekih kanala javlja problem nesinhronizacije slike i zvuka, slika kasni za zvukom 1-2sec.Uočljiv primer kanal 706 Kristal,46 Hype. Uredjaj Skymaster povezan HDMI sa TV, optički net.

Šta li lažu da daju HBO+ paket na poklon ksd su nesposobni postojećim korisnicima da naprave nalog na MAX aplikaciji, kamoli pa tek ovima sa nižim paketima, smešni su... HBO kanale ok, daće ih sigurno, ali HBO+ čisto sumnjam.

^ max ne verujem da ce dati, a razlika je sto u plus paketu imas dodatno Cinemax 1 i 2 u odnosu na obican paket :D

Evo poslah danas mejl za max, i zovu me malopre dali su mi novu korisničku šifru i poslali uputstvo za max, ali ne i mojmts, pa sam morao da kreiram nalog na mojmts app prvo naravno, pa onda na prijavu preko operatera na maxu, i evo sve radi sad... Kažu da sam od pre nedelju dana prebačen u tu novu bazu korisnika, tako da bi novembarski račun trebalo da stigne sa novom šifrom. Takođe jel moguće plaćanje preko app ili ne?

Evo poslah danas mejl za max, i zovu me malopre dali su mi novu korisničku šifru i poslali uputstvo za max, ali ne i mojmts, pa sam morao da kreiram nalog na mojmts app prvo naravno, pa onda na prijavu preko operatera na maxu, i evo sve radi sad... Kažu da sam od pre nedelju dana prebačen u tu novu bazu korisnika, tako da bi novembarski račun trebalo da stigne sa novom šifrom. Takođe jel moguće plaćanje preko app ili ne?
da jeste moguce je opcija Racuni

Pa ako vidis racun u aplikaciji onda mozes tu i da platis al cim si uspeo da se ulogujes na max onda je to - to

Da li se Move uređaj mora povezati na internet putem kabla ili je to moguće odraditi i bežično?
Moji će pređi sa bivših EXE paketa na nove jer ih kači pomenuta migracija pa ne znam da li je bolje uzeti Move ili CAM karticu

Pa ako vidis racun u aplikaciji onda mozes tu i da platis al cim si uspeo da se ulogujes na max onda je to - to
Pa ne vidim još nijedan, tek od sledećeg meseca, ali ako će moći onda super, jer me na sajtu Supernove nešto zezalo plaćanje, svakako tu je uvek IPS QR ako ništa drugo, definitivno najlakši način...
Da li se Move uređaj mora povezati na internet putem kabla ili je to moguće odraditi i bežično?
Moji će pređi sa bivših EXE paketa na nove jer ih kači pomenuta migracija pa ne znam da li je bolje uzeti Move ili CAM karticu
Moguće je i bežično, meni je bio MOVE BOX na 5-6m od rutera i radio je bez prekida.

Jedno...par pitanja 🙂
Treba da mi dodje majstori da montiraju Supernova net i tv move.
Pre sam imao u spavacoj modem/ruter ali u ostalim sobama su kablovi iz zida sprovedeni za TV samo.
Da li postoji mogcnost da se na nj8h premoati i preko neke račve doda i kabal za internet kako i svakoj sobi pored tog kabla za TV antenu imao i mogucnost prenosenja modema/rutera,kako kad i gde mi odgovara?
Da ne moram da busim zidove,otvaram vrata i sprovodim kablove svuda?
Drugo pitanje je Mesh sistem...ako je 2 kom iki 3 kom...da li jedan MORA biti nakacen na taj njihov modem/ruter putem kabla i kakvu konekciju ocekivati na ostalima bez kabla jer ne znam da li mi se isplqti vise taj Mesh u odnosu na sadasnji C80 Archer.
Hvala!
Moze, stavi se spliter na kablu, iz njega jedan ide u modem, drugi u TV.

Kakve pogodnosti trenutno nudi Supernova u slucaju da mi je istekao ugovor kod MTS-a i zelim da predjem na njihovu optiku, da li me smatraju novim korisnikom?

Ne smatras se novim korisnikom, jedino X meseci sa 50% popusta...
U najboljem slucaju 12 meseci, nisam cuo da su davali vise kad se prelazi sa SN

14 meseci po 1 dinar je za nove korisnike.
Ti prelaziš sa Supernove koja je Telekomov brend, tako da za tebe to ne važi.
Jedino da izguraš mesec dana bez usluge pa da se onda prijaviš kao novi korisnik.
Drugačije ne može nažalost, u najboljem slučaju dobićeš 12 meseci 50% i to ako naletiš na nekoga ko će da ti učini :)

edit: prelaziš iz MTS-a u SN, moja greška - svakako se ne vodiš kao novi korisnik

Imao prilike skoro da vidim kako Iris funkcionise i ne verujem da su im skoro pa svi upotrebljivi filmski kanali zakljucani. Tu spadaju i TV1000 i AMC sto me je bas iznenadilo.
Nadam se da nas ne ceka ista takva sudbina gde ce u osnovnim paketima biti samo neupotrebljivi kanali.

Dosad im je jedina dobra stvar bila cena, a sad kad su je podigli skoro na nivo SBB (sa kojim su svakako neuporedivi), plus uvode te razne dodatne pakete, ne znam na koji način planiraju da zadrže korisnike, osim da i dalje nude 12m po 1din ili 24% sa 50%

Spisak kanala u Kombo Super TV paketima:
Filmski paket:

189. Timeless Dizi Channel
204. Pink Premium
208. Pink Crime & Mystery
210. Pink Classic
211. Pink Western
212. Pink Romance
213. Pink Sci-Fi & Fantasy
214. Pink Horror
215. Pink World Cinema
221. TV 1000
224. AXN Spin
236. Filmbox Premium
237. Filmbox Stars
239. Filmbox Arthouse
240. Epic Drama
241. Sci Fi
242. Pink Family
244. Pink Soap

Muzičko-zabavni paket:

275. Pink Fashion
276. Pink Style
277. Pink Kuvar
278. Pink Show
279. Pink Zabava
286. Gametoon
289. E!
290. Fashion box
452. Bravo Music
453. Pink Koncert
462. Pink Folk 2
470. Pink&Roll
472. Pink Hits 2
474. MTV Hits International
476. Club MTV
477. MTV 90s
479. MTV 80s
480. MTV Live HD
487. CMC
489. 360 Tune box
493. Trace Urban

Dečiji:

366. Da Vinci Learning
406. Nickelodeon Junior
409. Nicktoons
410. Pink Kids
411. Pink Super Kids
414. Cartoonito
415. JimJam
416. Cartoon Network
418. Nickelodeon HD
644. RTL KOCKICA

Dokumentarni:

355. History 2
357. Viasat Explore
358. Viasat Nature
359. Docubox
360. BBC Earth
364. Pink Pedia
368. History
369. Crime and Investigation
374. TravelXP
375. Love Nature
376. Yachting TV

Ponuda mts box3 na optici je ista kao i SuperPlan3 na optici.
Ponuda mts box4 na optici je ista kao i SuperPlan4 na optici.

Tehnički je drugačije ali je cenovno isto.

Spisak kanala u Kombo Super TV paketima:
Filmski paket:

189. Timeless Dizi Channel
204. Pink Premium
208. Pink Crime & Mystery
210. Pink Classic
211. Pink Western
212. Pink Romance
213. Pink Sci-Fi & Fantasy
214. Pink Horror
215. Pink World Cinema
221. TV 1000
224. AXN Spin
236. Filmbox Premium
237. Filmbox Stars
239. Filmbox Arthouse
240. Epic Drama
241. Sci Fi
242. Pink Family
244. Pink Soap

Muzičko-zabavni paket:

275. Pink Fashion
276. Pink Style
277. Pink Kuvar
278. Pink Show
279. Pink Zabava
286. Gametoon
289. E!
290. Fashion box
452. Bravo Music
453. Pink Koncert
462. Pink Folk 2
470. Pink&Roll
472. Pink Hits 2
474. MTV Hits International
476. Club MTV
477. MTV 90s
479. MTV 80s
480. MTV Live HD
487. CMC
489. 360 Tune box
493. Trace Urban

Dečiji:

366. Da Vinci Learning
406. Nickelodeon Junior
409. Nicktoons
410. Pink Kids
411. Pink Super Kids
414. Cartoonito
415. JimJam
416. Cartoon Network
418. Nickelodeon HD
644. RTL KOCKICA

Dokumentarni:

355. History 2
357. Viasat Explore
358. Viasat Nature
359. Docubox
360. BBC Earth
364. Pink Pedia
368. History
369. Crime and Investigation
374. TravelXP
375. Love Nature
376. Yachting TV
Zar nije Radio S u Muzickom paketu?

14 meseci po 1 dinar je za nove korisnike.
Ti prelaziš sa Supernove koja je Telekomov brend, tako da za tebe to ne važi.
Jedino da izguraš mesec dana bez usluge pa da se onda prijaviš kao novi korisnik.
Drugačije ne može nažalost, u najboljem slučaju dobićeš 12 meseci 50% i to ako naletiš na nekoga ko će da ti učini :)

edit: prelaziš iz MTS-a u SN, moja greška - svakako se ne vodiš kao novi korisnik
Ne znam da li se nešto promenilo ali pre godinu i po, možda malo jače, to nije važilo. Ja sam svoje roditelje koji su bili na supernovoj prebacio na mts optiku i bili su posmatrani kao novi korisnici. Dobili su benefite kao novi korisnik, tada je bilo 12x1din. Moguće da se nešto promenilo od tada

@kalehrl Da, paket Radio S kanala ulazi u Muzički. Osim kanala 1, 2, 3 i 4 koji su u osnovnom.
Paradoks je i da paket Radio S Music košta 199, a Muzički, u koji, između ostalih, ulaze i Radio S kanali, košta 200.

Ne znam da li se nešto promenilo ali pre godinu i po, možda malo jače, to nije važilo. Ja sam svoje roditelje koji su bili na supernovoj prebacio na mts optiku i bili su posmatrani kao novi korisnici. Dobili su benefite kao novi korisnik, tada je bilo 12x1din. Moguće da se nešto promenilo od tada
Promenilo se od pre par meseci kada je pocela migracija iz supernovinog sistema u telekomov

Kako da znam jesam li migriran u moj.mts?
Verovatno ako se pojavi levo Supernova?
Trenutno ima samo mts loyality, mobilne usluge i digitalni servisi.

Okrenes 19911 I pitas mi ne mozemo da znamo.

Nazad
Vrh Dno