Šta je novo?

Super brzi flashevi?

• Začetnik teme planet202
  • Datum pokretanja
P

planet202

Guest
Pozdrav

Trazim usb flash OCZ Rally2 Turbo od 8G (opciono Corsair Survivor GT, ili neki drugi slicnih karakteristika).

Moze li neko da pomogne (javno ili preko pm)?

Hvala

Koliko sam upucen, Transcend V10 je veoma brz, a mnooogo jeftiniji od navedenih modela.

Proveri ako ti odgovara ovaj Apacer-ov model " APACER 8GB 2.0 AH522 " ako ne budes nasao to sto trazis . Moj kum ima taj flesh i za sad je zadovoljan .

Hvala

Provericu karakteristike, pa javljam.

Imas u WinWin-u OCZ Rally 2 od 16GB. Pozovi, proveri, mozda ima i od 8GB.

Kakvi su ti ocz flashevi...Ja sam sebi smeknuo jedan u holandiji jos pre par meseci...ali ne znam nista o njima?

Ogromna je razlika izmedju Transcenda V10 i OCZ Turbo.

U WinWinu ima "Rally 2", ali je opet velika razlika izmedju njega i "Rally 2 Turbo" (narocito brzina upisa).

Pogledajte na OCZ sajtu, ali i nezavisne reviewe. To je verovatno trenutno najbrzi flash (r35-w30).

Aha, tebi ce iskljucivo najbrzi USB flash da zavrsi posao? :smash:

Pogledaj koliko samo to "TURBO" ko$ta...

@planet202: ti se za V10 oslanjas na informacije na Transcend sajtu? On ostvaruje upis od preko 20MB/s, verzija od 16GB (koja je oko 3000 din) je jos malo brza, uopste ne kapiram sta ce ti ti ultra skupi flesevi, mislim, sta radis, prebacujes hd filmove po ceo dan?

Mozes da obratis paznju i na Sandisk Cruzer Contour ;) .

Da, ali ne drasticno. Mislim da bih radije platio dizajn Sandiska nego par megabajta Transcenda, pogotovo jer nisam siguran da su toliko bitni pri ovolikim brzinama.

Ne drasticno ? Si ti pogledao grafikon ... 15.6MB/s naspram 25.8MB/s u korist Transcenda za average WRITE speed... Pa v10 ima upis brzine kao Sandisk citanje...Dakle ti meni pricas da treba da dam 25+ eura vise na dizajn ? :) Sto se mene tice Transcend je definitivno brzi , sasvim je solidno izradjen , dizajn - nije glossy plastika na kojoj ostaju otisci prstiju i koja vristi "I am Iphone wannabe" kao na sandisku,na stranu to sto je i trandza lepo dizajniran, i na sve to imas josh 25+ eura da dash na sta god hoces ... E da jel napomenuh da Transcend ima i lifetime garanciju kod nas ... Trenutni best buy pa 5 praznih mesta pa sve ostalo. A , da uz Sandisk dobijas i koznu torbicu da ga nosis ! ohh w8 za 25 eura sto mi preteknu mogu da kupim jedan od onih 16gb koznih kineskih flasheva pa da njega nosam iz fazona jer je lepo dizajniran ...

Poslednja izmena:
Dobro, opusti se, samo sam izneo svoje misljenje. Jesam trebao da boldiram i underlinujem bih to JA uradio. Ukusi i potrebe su razliciti. Inace je Contour od metala, ne od plastike. A kao sto znas i Contouru kao i drugim flesevima mogu brzine da variraju od uzorka do uzorka, tako da ima slucava da read, recimo, ide preko 30.

Btw. ja ne volim iPhone :) .

Mada priznajem da sam zbunjen kako takav fles postize takve rezultate, iako su mu deklarisane vrednosti daleko manje. Mada, pre par godina je bila neka serija onih jeftinih Apacera koji su postizali fenomenalne brzine, jer su u njih ubacene pogresne memorije :) . Ako sam u pravu (a cini mi se da jesam) ne mozes tek tako da predlozis coveku da kupi nesto, zato sto je tebe mozda pogodila sreca.

Poslednja izmena:
Ali... ovde ima samo Cruzera micro, i ne blokira portove :trust: .

Evo i ja se izvinjavam useru WebWolf ako se nasao uvredjenim necim sto sam rekao ... Ma pobogu slazem se da je kvalitet izrade verovatno bolji na Sandisku , dizajn je doduse personalna stvar , i takodje se i slazem da sve zavisi od primerka do primerka , al meni prodje par komada (preko 6) kroz ruke sto 8gb sto 16gb verzija v10ke i svi su tu negde oko onog grafika. Imas stranu unazad na linku "test brzine flash memorije" josh 1 ili 2 moja posta sa razlicitim v10kama. A to zasto sam "napao" ... Pa nisam... Ali jednostavno ne mogu da preporucim niti da se slozim sa preporukom koju na ovim forumima cita podosta sto upucenih sto ne upucenih ljudi da treba kupiti flash od 55+eura koji je pride sporiji naspram savrsenog zdravog i pravog:D flasha od 30eura koji je i brzi.

P.S.
Iphone = Devil's tool !!! :)

Daleko od toga da sam se osetio uvredjenim :) . Samo kazem da ako bih morao da udjem u prodavnicu, i odlucim se za nesto, a ne mogu da proverim sta je zapravo, da bih igrao "na sigurno". U trenutku kada sam kupovao jedan Contour (na poklon), on je bio znacajno jeftiniji, sada su cene skyrocketovane, i to ne samo fleseva. Mis koji sam ja pre godinu dana platio 10 evra, sada kosta 25...

U stvari nije mi bitna samo brzina nego i write access time (mozda cak i bitnije) a taj podatak ne mogu da nadjem ni za v10 ni za turbo.

Inace, kako objasnjavate drasticnu razliku testa u odnosu na specifikaciju (26 - 8). Tu nesto skripi da proizvodjac navodi 3x losije karakteristike od realnih. Ja tako nesto jos nisam video. Pre bih rekao da test nije dovoljno pouzdan.

Naravno da bih pre dao 3k nego 13k ali prateci logiku specifikovano-realno za v10, moglo bi se onda ocekivati da je "realna" brzina upisa za Turbo 100Mb/s :)

Salu na stranu, da li neko ima link sa access time vrednostima za sve pomenute fleseve (na crews_adder-ovom linku nema ni jednog od ovde pomenutih).

planet, ne zezaj, test je pouzdan, uostalom, testiraj ga na bilo koji nacin, kopiraj nesto u Total Commanderu i dobices te cifre. Zasto Transcend ugraduje tako brzu memoriju u budget model - to samo oni znaju. Podatke o acces time-u ces tesko da nadjes.

@Bosla: hajde molim te testiraj jedan V10 u HDTach RW, da vidimo koliki je acces time, ako ti nije problem, i mene bas zanima.

Pejo, pitanje je ne "Zasto Transcend ugraduje tako brzu memoriju u budget model" nego zasto daju 3x losije specifikacije od stvarnih karakteristika??

Evo sta izadje prvo na transcend v10 review. Tu je covek izmerio 4Mb/s.

Poslednja izmena:
Dakle, ista stvar se desila i pre neku godinu sa jednim apacerovim, tako da nije nemoguce.

Mozemo li dobiti bar neki hint zasto su ti potrebne tako dobre performanse? Sto ne kupis lepo SSD? :d

V10 8GB, znaci to je i definitivno best buy ?
Bio sam pre par nedelja otvorio temu, ali jos nisam kupio.
Mogu ga kupiti po polu-dilerskoj ceni, za 1450din :).

Ok, onda da spremim pare...

Hm, planet-ov post ^ mi ipak blago unosi nervozu :d.

Poslednja izmena:
http://www.itsvet.com/proizvod/sandisk-flash-8gb-cruzer-enterprise/comp_comp_memflashcard/67/1669
Eto narode , predlazem da to uzmete. Em je cena dobra - dakle proverene performanse nema mane ,em je i dizajn savrsen !!!!!!!!!!!!!!........

....

Uradicu test , trenutno mi je moj v10 pun nekih gluposti za fax , tako da sutra ...

A vezano za te testove sto navodis planet202 ... Ni ne tvrdim da je svaki takav kao one na koje sam ja nabasao ... Ali svaki koji mi je prosao kroz ruke a rekoh nekolicinu sam istestirao daje, iste fenomenalne rezultate , uostalom nisam jedini na benchu koji ih ima... A vezano zasto navode losije spec. na sajtu nego sto ga v10 daje - vrlo prost odgovor. Ne navode. To su njegove specifikacije , a brljajuci po netu ispostavlja se da na par foruma se jos diskutuje o ovoj istoj temi i da je generalno zakljucak da im je nestalo tih cipova za v10 tako da su ugradjivali u odredjene serije zapravo cipove iz "jacih" serija , konkretno iz modela odgovarajucih velicina "Hi-Speed Series" serije.

Poslednja izmena:
Salu na stranu, da li neko ima link sa access time vrednostima za sve pomenute fleseve (na crews_adder-ovom linku nema ni jednog od ovde pomenutih).

Pogledaj kolone Mittlere Zugriffszeit (lesen - citanje, schreiben - upisivanje). ;) Ali, i to su gluposti. Kupi bilo koji brzi fles (OCZ Rally2 ili Corsair Flash Voyager) i prekini agoniju. Buffalo Firestix Type R Turbo kod nas neces naci.

I da ti jos malo zakomplikujem izbor: na jednom od testova, jedan brzi stick od 8GB je bio sporiji od identicnog sa 4GB. Misli i o tome.

Kakva je brzina V10 pri transferu velikog broja malih fajlova 1MB 500kB 100kB i 10kB?

Em je cena dobra - ...
Jeli ovo slice drop shot za nas koji trazimo brze fleseve? :p

Pogledaj kolone Mittlere Zugriffszeit (lesen - citanje, schreiben - upisivanje).
Znam nemacki (nisam toliko zaboravio), nego kazem nema tamo ni jednog od modela o kojima mi ovde debatujemo.
Btw, kada vec govorimo o tom sajtu (inace odlican ali kao sto si rekao ne bas up to date), primetio sam da je ubedljivo najbolji tamo Transcend JetFlash 2A u kombinaciji brzina i ubedljivo najboljih pristupnih vremena. Takav komad bi mi sasvim odgovarao, ali izgleda da ih vise nema...

Nazad
Vrh Dno