Šta je novo?

Super brzi flashevi?

• Začetnik teme planet202
  • Datum pokretanja
, dali jesu sporije brzine, ali kao sto vidis brzina zavisi i od kapaciteta USBa. Sasvim moguce da su oni uzimali u obzir i transfer manjih fajlova.

http://www.transcendusa.com/Products/ModDetail.asp?ModNo=131&LangNo=0&Func1No=1&Func2No=76
Ok, ali gde je tu minimum 21Mb/s. Nema te firme koja ce da stavi 8 ako njena naprava moze da da min 21 write. Jedino moguce objasnjenje je ono koje dao Bosla, mada bi dobro dosao neki link o tome. Ako je stvarno to po sredi, ja odma uzimam 2 kom, a V10 kosta ne 3k nego 2k. Evo izvoda iz PCberze:Transcend TS8GJFV10
USB 8GB JetFlash V10, 10/3 MBs, Retractable, Graphite Black - 2.020 din
- obr. paznju na 10/3 !!

Ako je stvarno to po sredi, ja odma uzimam 2 kom, a V10 kosta ne 3k nego 2k. Evo izvoda iz PCberze:Transcend TS8GJFV10
USB 8GB JetFlash V10, 10/3 MBs, Retractable, Graphite Black - 2.020 din
- obr. paznju na 10/3 !!

3k je model od 16gb koji je jos i brzi od 8gb modela!

I sam proizvodjac tvrdi da su veci modeli brzi, ali koliko :d .

Evo i HD Tach testa Transcend V10 8GB modela

Najzad skrpih vremena da ga odradim. Uglavnom 8gb model je kod mene , 16gb model cu za koji dan da istestiram posto je kod ortaka...

Anyhow , eto vam HD Tach short i long testa (nije kao da ima neke razlike sem u burst speed i cpu utilization...)

Prilozi

• Bosla_JetFlashTranscend 8GB HDTACH Short.JPG
    Bosla_JetFlashTranscend 8GB HDTACH Short.JPG
    82.3 KB · Pregleda: 70
  • Bosla_JetFlashTranscend 8GB HDTACH Long.JPG
    Bosla_JetFlashTranscend 8GB HDTACH Long.JPG
    80.4 KB · Pregleda: 72
Poslednja izmena:
Hvala, hvala, dobar je read access, nego smo mi govorili o write testu.

Read je i onako dobar kod vecine fleseva (oko 1ms), problem je u upisu koji ide od nekih 50ms pa do pola sekunde, a desava se da i kvalitetniji (brzi) flesevi imaju problem sa write latencijom. Zato me to interesuje kod tog tvog Transcenda.
Ako je i tu dobar onda ok.

upravo sa h2benchw odradih test ... varira write acess time od min 1.2 do max 212ms prosecno ~159ms ... mrzi me da kacim SS odoh spavati ...

Kakva je brzina V10 pri transferu velikog broja malih fajlova 1MB 500kB 100kB i 10kB?

opada ... mada ne drasticno ... varira mada nikada nisam imao zelju ni potrebu da na njega kopiram ista manje od 500kb a da ga ima gomila .. recimo kad kopiram mp3 write padne na ~15-20 umest ostandardnih 25+ ... pretpostavimo da ko i kod svih drugih pri jos manjim fajlovima to ume drasticno da padne ... Elem ako te vec zanima predlozi mi test kojim to da izmerim a da nije glupa sandra koju ocima ne podnosim...

Hvala

Eto, ti rezultati nisu bas impresivni. Obicni Rally2 ima recimo 60.7ms write (na onom chip.de) iako dosta nize brzine upisa (16.3Mb/s) od ovoga sto ti meris na v10 (26).
Sad, tesko je proceniti optimalan odnos accesstime/speed kada se na flesu nalazi os.
Mislim da je za to najbolji onaj test OPS/minute, a to ima pomenuta Sandra :)
I jos jedna stvar je bitna, max predvidjeni broj upisa /zivotni vek/ (a tih podataka nema nigde) - jer, kada je u pitanju os, ide veliki broj temp upisa i flesevi riknjavaju brze. Za ocekivati je da ova karakteristika ide znatno u korist skupljih modela, ali koliko, nemoguce je znati.

Problem je u tome sto ja jos uvek ne znam da li ce uskoro stici Turbo, a i kada stigne, sada se vec bojim, da ne bude neka sumanuta cena (kao za onaj Boslin Sandisk). Na internetu se krece oko 150$ (recimo 150E kod nas) i to je maximum koji vredi dati za te performanse. Preko toga odnos performanse/cena ide ka drugim flesevima.

Poslednja izmena:
150$ za fles? Kupi bre hard ili rack za eSata i Bog da te vidi :d .

Ljudi, meni treba kapacitet od 2 GB za neki ultra brzi fles, ja sam jos pre skoro 3 godine kupio Geil David fles od 2 GB koji je tada bio vanredno brz, a od tada se nije pojavio ultra-brzi fles disk sa ka[acitetomn od 2 GB, ili sam ja mozda blesav.

Dakle, meni treba sto brze kopiranje, tj. pisanje, a i citanje, naravno, smoren sam vise ovim presporim USB fles diskovima koje prodaje Pakom....

Ako znate neke marke, konkretne modele, dakle fles od 2 GB ultra-brz, recite mi bicu zahvalan.

P.S. Gde ima da se kupi u Srbiji OCZ Rally2 Turbo USB 2.0 Flash Drive od 4 i 8 GB ? Ako ne moze ovde, please javite mi na privatnu poruku,hitno mi je!!!

150$ za fles? Kupi bre hard ili rack za eSata i Bog da te vidi :d .
Da li si video cenu onog Sandiska (Boslin link na vrhu ove strane), za kojeg on (pretpostavljam u zezanju) kaze "Em je dobra cena ..."
Proizvođač : SanDisk
Model : Flash 8GB Cruzer Enterprise
Tip : Flash disk
Kapacitet : 8GB
297.33 €
:zgran::zgran::zgran:

Inace, uzimam sutra jedan V10, pa cu da vidim kakve sam srece (obzirom na istu, pretpostavljam da su se u medjuvremenu u Transcendu snabdeli dovoljnim kolicinama "normalnih" 10/3 cipova :trust:)

Pa ovo je GENIJALNO !!! :banana:

Hvala ti za ovo adder, samo nemam pojma koja bi cena bila (valjda ne treba da se digne kredit :d). Sad cu da kopam.

Pa ovo je dzabe, nije mi uopste jasno.

Model od 16G je samo 65$ !!!! Pogledajte brzine. Jesam li ja ovo zaspao ??? :shock:

Hvala ti adder one more time. :Klanjanje

Aauuuuuuu ne mogu da verujem, ima i kod nas - 8Gb 4.600din (mozda ima i 16) :cigar:

Pa sta je ovo ljudi, sto bi se iko z******* sa sporim "ultra-brzim" i ultra-skupim usb flesevima pored ovog cuda nauke i tehnike (koje uzgred ima i usb konektor) :party:

a sitna slova :D

*NOTE: Rated speeds are based on eSATA bus performance. When used in USB mode, speeds will vary.

**Not all motherboards/notebooks with eSATA ports are powered. Included USB cable is needed to power the Throttle in this case.

Ljudi, meni treba kapacitet od 2 GB za neki ultra brzi fles, ja sam jos pre skoro 3 godine kupio Geil David fles od 2 GB koji je tada bio vanredno brz, a od tada se nije pojavio ultra-brzi fles disk sa ka[acitetomn od 2 GB, ili sam ja mozda blesav.

Dakle, meni treba sto brze kopiranje, tj. pisanje, a i citanje, naravno, smoren sam vise ovim presporim USB fles diskovima koje prodaje Pakom....

Ako znate neke marke, konkretne modele, dakle fles od 2 GB ultra-brz, recite mi bicu zahvalan.
Pa stari dobri Apacer HT203 (200x... ne matori 133x, mada je i on brz) je ultra-brz fles, ima ga na trzistu (i to nasem) vec... pa sta znam, 5 godina... a brzi je od David-a, uvek bio.
Ne znam kako ti je taj promakao.

Kupis ti lepo hard disk prenosivi, i da te bog vidi.

Ih, pa da je tezak ko dzak krompira, pa da se mora tegliti :p.
Visestruko veci kapacitet, veca brzina.
Oh well that's my 2 cents :).

Evo jos jednog, cak jos prakticnijeg primerka Kanguru e-Flash, samo sumnjam da ce to da doskakuce ovde.

Inace ovaj Kengur je brzi od OCZ-a, u prenosu nekog velikog fajla bio je oko 30% brzi, ali sam izgubio link o tome. To su inace 2 jedina eSata flasha na trzistu.

Ispravka:
Kanguru je brzi samo u transferu 4Gb, u ostalim testovima bolji je Throttle, evo linka.

Poslednja izmena:
Hvala crews_adder jos jednom cheers

Prvo, nema na cemu. Za to forum i postoji, zar ne? ;)

Drugo, pogledaj jos i ovaj test:

http://www.tomsguide.com/us/eSATA-USB-Flash,review-1195-8.html

Dakle, ukoliko ti OCZ Throttle odgovara, uzmi ga dok ga jos ima (ja sam ga video prosle nedelje u WinWinu, a njima je nabavka bilo cega od OCZ-a nazalost vise izuzetak nego pravilo) i uzivaj.

Raspolazes sa sasvim dovoljno informacija, a idealan USB fles neces naci. Sto vise tragas, vise se uplices, a kada na kraju kupis, videces koliko si vremena protracio uzalud. Trust me.

Pozzzz

Odlican, sveobuhvatan test.

Meni se vise svidja RiData (i Kanguru) resenje sa klasicnim usb konektorom nego OCZ-ov mali b-tip usb port, ali za Kanguru sam siguran a za RiDatu mislim, da ovde ne moze da se nadje, tako da cu verovatno sutra uzeti Throttle. WW sada ima 8G, a sutra cemo videti da li vredi cekati 16.

Ako neko ima ideju gde moze da se bar potrazi ovaj RiData ssd, molim da mi javi.

Hvala

CAR, molim te reci mi gde ima da se kupi taj ultra brzi Apacer,posalji mi privatnu poruku a ovde okaci specifikacije, ok ?

Unapred hvala.

4Gb u IMTEL-u (koliko se secam najveci je bio od 8Gb) za skromnih 4X€ :D

Nazad
Vrh Dno