Šta je novo?

Super brzi flashevi?

• Začetnik teme Začetnik teme planet202
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo mog testa (Flash Mem Toolkit) Transcenda V10:
READ: Average-23 (min-14.6, max-27)
WRITE: Average-23.3 (min-12.4, max-24.9) :zgran:

HD Tach:
Average Read: 32.7
Random Access: 0.6ms
CPU: 9%

Stvarno neverovatno!! Cak i da su "greskom" ugradjeni bolji cipovi ovo je prevelika razlika (umesto 8 - 23.3 write). To nije "bolji" nego vrhunski cip, koji bi trebalo da kosta 200-300E...
Sad stvarno sumnjam u Flash Mem Toolkit, a u HDT nije dostupan write test.
Odakle skidate taj HD Tach RW non-commercial ??

Uzgred sutra kupujem i Throttle, pa cu javiti rezultate kad ga istestiram.

Poslednja izmena:
Ma, svaki proizvodjač navodi min transfer, a sad koliko je bolje u praksi zavisi od sreće, konkretne serije i raspoloženja komšinicinog papagaja 🙂.

Evo Apacer stalno navodi brzinu od 10/3Mb a drugar je uzeo neki 4Gb Apacer prozirnog, krhkog kućišta koji vozi 18/10Mb.

Hvala Pejo, sad je ok 🙂, samo sada nemam doticni fles kod sebe. Cim budem mogao, testiracu ga i priloziti rezultate.

Evo rezultata za OCZ Throttle.

USB mod:
Throttle_usb-HDT.webp

i eSATA mod:
Throttle_eSata-HDT.webp

Medjutim Flash Toolkit mi uopste ne funkcionise na ovom racunaru (ne vidi ni Throttle ni hard drajv), a u HDT RW, write test nije dostupan (??) Tako da cete ostati uskraceni za write performanse.

Poslednja izmena:
Vrh... Iscimaj se da testiras na drugom kompu, taj HDTach RW kod mene normalno nudi write test, ne znam sta je problem na tom kompu...

Izgleda nije problem u kompu, nego u Throttlu.

I Flash Toolkit, i HDT RW vide normalno (i write test je dostupan) neki Kingston Data Traveler...

Probacu jos jednom da ga pustim u USB modu, pa da vidim sta ce reci HDTRW.

Izvini, jel postoji neki poseban razlog za Commander? Zar ima neke razlike u odnosu na Explorer?

***, nemam commander na the kompu, moracu da merim rucno :S:

Evo ovako:

Folder od ukupno 2.38G (7 fajlova od po 350M + malo titlova) upise sa harda za tacno 100sec.
Znaci upis ~24Mb/s (i to sa velikim fajlovima) - ispod ocekivanja za eSATU

Kada sam taj isti folder vratio na hard, trebalo mu je 39.4sec, dakle read oko 60Mb/s u realnom zivotu (i opet naravno veliki fajlovi).

Kazem ja da ti testovi podosta lazu. :trust:

Evo ja kupih transcend v10 8GB pa da podelim rezultate:

2m2t6r7.jpg

Cudan mi je ovaj pad kod 5MB fajlova. Pri kopiranju zip fajla od 900MB imao sam 13MB/s mada to moze biti do ove kante na poslu

Poslednja izmena:
Ako nekoga zanimaju rezultati najnovijeg testa eSATA fleseva, moze ih naci ovde.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno