Šta je novo?

Super AMOLED vs. Retina: Fight!

I mi sad to treba da prihvatimo da je tako, jer si ti doneo verdict

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

U kom si ti svetu tapatalk čoveče? :trust: Od kada je zabranjeno da neko iznese svoje mišljenje?

I mi sad to treba da prihvatimo da je tako, jer si ti doneo verdict

Dobro bre, covek izneo svoje misljenje... njemu se vise svidja Retina i to je to.

Suma sumarum - dodjosmo do 6 ili 7 ljudi koji preferiraju Retinu sve zajedno :D... a od toga su tek 2-3 imali priliku da vide oba ekrana - i Retinu, i S-AMOLED :d

U kom si ti svetu tapatalk čoveče? :trust: Od kada je zabranjeno da neko iznese svoje mišljenje?

Naravno da nije zabranjeno, mozda sam malo i prenaglio ali dosao si na tred prvi put (ne secam se da si postovao ovde) i kao donosis verdict. Sudija je dosao i presudio...ostali tisina.

Naravno da nije zabranjeno, mozda sam malo i prenaglio ali dosao si na tred prvi put (ne secam se da si postovao ovde) i kao donosis verdict. Sudija je dosao i presudio...ostali tisina.

Moj verdict. Za mene. Koji sam podelio sa vama. Pa sad... Možda nisam ni morao.
Zašto se ti osećaš ugrožen time? :trust:

naravno da je zabranjeno ako se ne kaze da je samoled bolji, cudi me da nisi skapirao iz ostatka teme. kao i ako ti je retina bolja onda si fanboy..
Mali off:

Ja nisam imao prilike da pravim direktno poređenje između iP4 i recimo Vejva pa ni ne ulazim previše u tu priču, ali znaš kako... Posle par izjava u stilu "Epl je izmislio telefon, grejanje na drva, prženice i igrani film" zaista je teško uzdržati se od "prozivki". :d

Kako ste me ozracili sa diskusijom u ove dve teme , sad mi se ni ne uzima Galaxy i Samoled.

Lepo cu da sacekam i uzmem S-LCD na DesireHD, izbegnem svaku mogucu diskusiju :D

evo jos malo off-a :D

razmisljao sam o novom telefonu mesec, dva, izbor je trebalo da bude galaxyS ili iP4. tolko ste mi ih ogadili sa obe fight teme (gde preskacem po nekoliko strana citanja izmedju dva dolaska na forum, vec se zadrzavam samo na poslednjoj strani) a i prethodnim fight temama dok nisu bile dovojene, da sam digao ruke od kupovine :)

Posle par izjava u stilu "Epl je izmislio telefon, grejanje na drva, prženice i igrani film" zaista je teško uzdržati se od "prozivki". :d

precutacu komentar na ovo jer ce izazvati lavinu a stvarno nemam pametnija posla nego da ulecem u polemiku koja nit ima smisla nit ima kraja ;)

zanimljivo je samo da je glavni pokretac svih rasprava: kesh. kroz istoriju, iphone je bio sh*t i kad je konkurencija bio wm, i kad je konkurencija bio symbian, a evo sad i kad je android. iPad je napljuvan kad se pojavio jer je "besmislen" uredjaj, a evo sad svi kupuju i jure xyPad-ove jer su jeftini. ja se pitam: koj ce vam? meni nije trebao Pad dok je kostao 600e, pa mi ne treba ni sad kad kosta 200.

edit:
Kako ste me ozracili sa diskusijom u ove dve teme , sad mi se ni ne uzima Galaxy i Samoled.

Lepo cu da sacekam i uzmem S-LCD na DesireHD, izbegnem svaku mogucu diskusiju :D

haha, evo ga jedan popi*deli kolega :D

Poslednja izmena:
Kimi, nemoj da mi krades misljenje :d

I tada cemo te naduvati, ne brini... :p

I to bas zato sto *nisi* uzeo S-AMOLED ili Retinu! :D:D:D

evo jos malo off-a :D

razmisljao sam o novom telefonu mesec, dva, izbor je trebalo da bude galaxyS ili iP4. tolko ste mi ih ogadili sa obe fight teme (gde preskacem po nekoliko strana citanja izmedju dva dolaska na forum, vec se zadrzavam samo na poslednjoj strani) a i prethodnim fight temama dok nisu bile dovojene, da sam digao ruke od kupovine :)

Kupi oba :)

Posle par izjava u stilu "Epl je izmislio telefon, grejanje na drva, prženice i igrani film" zaista je teško uzdržati se od "prozivki". :d
precutacu komentar na ovo jer ce izazvati lavinu a stvarno nemam pametnija posla nego da ulecem u polemiku koja nit ima smisla nit ima kraja ;)
Ako je samo zbog toga nemoj ništa da prećutiš. :) Gledaj... nisam ja rekao "Epl je boolja i nikad' ništa valjano nisu napravili", već sam reagovao na izjave kako je Epl razvio preteču svih ARM procesora, a to jednostavno nije tačno.

Te priče "Epl je prvi napravio PDA, pa sada svi kopiraju od njega" su teška glupost, ali zbog one druge polovine rečenice, a ne prve koja je na mestu. Ako ćemo tom logikom, Nokia je prva kombinovala telefon i PDA (Communicator 9000) pa onda sada ni Epl nema (moralnog) prava da napravi iPhone. :S: Ali ne, ne... iPhone je nešto drugo, jer koristi tač-skrin... i tako do sutra.

Niko ne osporava Eplu zasluge za pionirstvo u pojedinim oblastima, ali nemojte samo sa tim glupostima ko je prvi i šta z@piš@o. :S:

Ako je samo zbog toga nemoj ništa da prećutiš. :) Gledaj... nisam ja rekao "Epl je boolja i nikad' ništa valjano nisu napravili", već sam reagovao na izjave kako je Epl razvio preteču svih ARM procesora, a to jednostavno nije tačno.

ne znam koliko je razivio Apple ali jeste taj koji je dao novac i inicirao pravljenje mobilnog ARMa.

@kovac:
To i dalje nema nikakve veze sa retina vs samoled.
Apple je plagijator koji svoje plagijate naziva izumima. I ti se primas na to. Tuzno, ali istinito. Magic ti je vec nekoliko puta predocio cinjenice, ali ti ne sagledavas te stvari objektivno, vec si se uhvatio 3-4 stvari i to potenciras. Znaci, subjektivan si do daske i apsolutno ne zelis da prihvatis nikakvu kritiku na racun Apple proizvoda.

Apsolutno nema nikakve veze ko je prvi nesto doneo na trziste, jer sami sebi uskacete u usta. Ako je Erricson pre pola veka napravio prvu mobilnu celiju i uredjaje koji mogu da komniciraju koristeci tu tehnologiju, po vama znaci da svi moramo da koristio Ercisson telefone jer su oni naj!?
Da li svi danas treba da koristimo miseve sa jednim dugmetom?

Apple poslovna politika je da uzme pare i da odere kozu sa ledja svojim kupcima i da ih pritom ubede da je to dobro za njih. Ti verovatno nemas ni cm2 koze na ledjima.

@ostali:
Svako ima svoje preference o ekranima.. neko gleda crnu boju, neko voli isprane boje, neko voli nabudzene boje.. sve je to subjektivno. Meni, realno, je svejedno, jer mi tehnologija ekrana nije presudjujuci kriterijum. Mozda na nekom 5-6 mestu. Ali ako bi dotle dosao onda bih pre izabrao samoled jer vise volim nabudzene boje.

Da li mozda hocete da uradim split i napravim temu Apple vs Rest of the World: Fight!?
Trebalo bi mi malo vremena da pokupim postove iz obe Fight teme...

Ja jos uvek ne kapiram koliko se ovde cepidlaci o ekranima na mobilnom koji su eeej 3,5'-4' :D i jedan i drugi ekran su vanserijski, mislim ljudima ne smetaju monitori ispred kojih provode vecinu svog vremena ( jel ima neko retinu ili samoled monitor od 22"-24" sa odnosom rezolucija/velicina kao ova dva telefona?), a zapeli za ova cuda na mobilnom telefonu :D

Da li mozda hocete da uradim split i napravim temu Apple vs Rest of the World: Fight!?
Heh, mozda je bolje spojiti obe Fight teme u jednu opstu Fight temu o mobilnim tehnologijama, pa tu lepo mozemo da se peglamo o svemu i svacemu :D

I staviti je u sticky da visi konstantno :D

@kovac:
To i dalje nema nikakve veze sa retina vs samoled.
Apple je plagijator koji svoje plagijate naziva izumima. I ti se primas na to. Tuzno, ali istinito. Magic ti je vec nekoliko puta predocio cinjenice, ali ti ne sagledavas te stvari objektivno, vec si se uhvatio 3-4 stvari i to potenciras. Znaci, subjektivan si do daske i apsolutno ne zelis da prihvatis nikakvu kritiku na racun Apple proizvoda.

ja na to gledam ovako: Acorn ima problema kao i svi pocetkom 90tih jer nije u x86 taboru. Tada propadaju sve moguce firme (Atari, Amiga, Acorn (koji ne moze vise da finansira inhouse CPU...) poajvom itaniuma propadaju RISC procesori... ... propada OS/2...) sve u svemu jako tuzno vreme za IT 90tih.

Apple u to vreme trazi mobilni procesor za svoj Newton projekat i nalazi da je ARM najadekvatniji i ulaze novac i resurse u ceo poduhvat zajedno sa Acornom.

Da Apple nije usao u dil sa Acornom oko ARMa, 99% sam siguran da bi ARM zavrsio kao i Acorn, kao i Atari, Amiga, Motorola, PA-RICS, Alpha, OS/2...

Apsolutno nema nikakve veze ko je prvi nesto doneo na trziste, jer sami sebi uskacete u usta. Ako je Erricson pre pola ....
mozda nekome nema, ali zasto bih ja cekao 2 godine da Google izbaci Android, 5 godina da Microsoft napravi kompozitni desktop... 10 godina da napravi valjan GUI OS :D ???

Da li svi danas treba da koristimo miseve sa jednim dugmetom?
posto je Mac imao samo jedno dugme, koriscenje istog se svodilo na cestu upotrebu alt, ctrl, jabuka tastera kao kompenzacije za jedno dugme misa ;) nije bas najsjajnije resenje ali i do danas pritisak na Alt cesto menja menije i funkcije dugmica u Mac OS Xu...

Apple poslovna politika je da uzme pare i da odere kozu sa ledja svojim kupcima i da ih pritom ubede da je to dobro za njih. Ti verovatno nemas ni cm2 koze na ledjima.

boze kako ste smesni. vreme koje mi ustedi Mac, jer ne moram da se brinem o istom, svaki dan radi isto, kao svajcarski sat - mi omoguci da zavrsim vise posla u jedinici vremena (aka vise novca).

zar kutija nerece da ovde nema moderacije :p

O boze, hahahaha, barem se lepo ismejem citajuci ove dve teme ako nista. iMac mu pravi vise novca, jer radi isto svaki dan, hahah. Steta sto PC ne radi tako dobro, zamislite koliko smo vremena, a ujedno i novca izgubili na tome sto nam kompovi ne rade maksimalnom efikasnoscu.

boze kako ste smesni. vreme koje mi ustedi Mac, jer ne moram da se brinem o istom, svaki dan radi isto, kao svajcarski sat - mi omoguci da zavrsim vise posla u jedinici vremena (aka vise novca).
meni moj pc radi svaki dan isto, kao svajcarski sat, 2 godine vec full load 24/7 i ustedi mi i vreme i novac (jer nisam morao da bacim 1600€ za nesto sto ne sme ni ceo dan da radi u full loadu)

Ko kaze da tereba brinuti o windowsu? Ja evo imam xp na laptopu od kada sam ga kupio nikada nisam defragmentovao disk, nemam AV programe, imam dve verzije Visual Studija, gomilu projekata, itd.. i radi ko sat. Laptop ne gasim.. samo ga zaklopim i posle ga probudim. Zadnji put sam ga restartovao pre 5-6 dana, trebalo mi nesto da uradim iz Linuxa, inace ga nedeljama ne gasim.

To sto vi pricate su mitovi i urbane legende da je Mac neznam kako stabilan i ovo i ono.

Ova tema je još pre 15 strana izgublia svaki smisao. Ako ćete samo da se prepucavate, što se uopšte potežu argumenti, bolje ajde da to radimo bez gubljenja vremena na duge postove. Evo, ja ću da počnem:

Rabbit season!

Rabbit season!

meni moj pc radi svaki dan isto, kao svajcarski sat, 2 godine vec full load 24/7 i ustedi mi i vreme i novac (jer nisam morao da bacim 1600€ za nesto sto ne sme ni ceo dan da radi u full loadu)
Blago tebi... meni jedan dan na 4.4GHz, sutra palim - ono na 4.3... par dana kasnije, primetim nesto mi malo sporo, ono palo na 3.6GHz - a ne znam zasto... potom, djubre, malo da me zavara - vrati na 4.4GHz, i tako drzi par dana... da bih juce, nakon sto sam primetio da mi se sve vuce kao raga - otkrio da radi na mizernih 780MHz!!! :zgran: :wall:

Sutra ocekujem da se nece ni ukljuciti... :mad:
Trebalo je da kupim Mac.

Blago tebi... meni jedan dan na 4.4GHz, sutra palim - ono na 4.3... par dana kasnije, primetim nesto mi malo sporo, ono palo na 3.6GHz - a ne znam zasto... potom, djubre, malo da me zavara - vrati na 4.4GHz, i tako drzi par dana... da bih juce, nakon sto sam primetio da mi se sve vuce kao raga - otkrio da radi na mizernih 780MHz!!! :zgran: :wall:

Sutra ocekujem da se nece ni ukljuciti... :mad:
Trebalo je da kupim Mac.

:laugh::laugh::laugh:

lol

Nazad
Vrh Dno