@kovac:
To i dalje nema nikakve veze sa retina vs samoled.
Apple je plagijator koji svoje plagijate naziva izumima. I ti se primas na to. Tuzno, ali istinito. Magic ti je vec nekoliko puta predocio cinjenice, ali ti ne sagledavas te stvari objektivno, vec si se uhvatio 3-4 stvari i to potenciras. Znaci, subjektivan si do daske i apsolutno ne zelis da prihvatis nikakvu kritiku na racun Apple proizvoda.
ja na to gledam ovako: Acorn ima problema kao i svi pocetkom 90tih jer nije u x86 taboru. Tada propadaju sve moguce firme (Atari, Amiga, Acorn (koji ne moze vise da finansira inhouse CPU...) poajvom itaniuma propadaju RISC procesori... ... propada OS/2...) sve u svemu jako tuzno vreme za IT 90tih.
Apple u to vreme trazi mobilni procesor za svoj Newton projekat i nalazi da je ARM najadekvatniji i ulaze novac i resurse u ceo poduhvat zajedno sa Acornom.
Da Apple nije usao u dil sa Acornom oko ARMa, 99% sam siguran da bi ARM zavrsio kao i Acorn, kao i Atari, Amiga, Motorola, PA-RICS, Alpha, OS/2...
Apsolutno nema nikakve veze ko je prvi nesto doneo na trziste, jer sami sebi uskacete u usta. Ako je Erricson pre pola ....
mozda nekome nema, ali zasto bih ja cekao 2 godine da Google izbaci Android, 5 godina da Microsoft napravi kompozitni desktop... 10 godina da napravi valjan GUI OS

???
Da li svi danas treba da koristimo miseve sa jednim dugmetom?
posto je Mac imao samo jedno dugme, koriscenje istog se svodilo na cestu upotrebu alt, ctrl, jabuka tastera kao kompenzacije za jedno dugme misa

nije bas najsjajnije resenje ali i do danas pritisak na Alt cesto menja menije i funkcije dugmica u Mac OS Xu...
Apple poslovna politika je da uzme pare i da odere kozu sa ledja svojim kupcima i da ih pritom ubede da je to dobro za njih. Ti verovatno nemas ni cm2 koze na ledjima.
boze kako ste smesni. vreme koje mi ustedi Mac, jer ne moram da se brinem o istom, svaki dan radi isto, kao svajcarski sat - mi omoguci da zavrsim vise posla u jedinici vremena (aka vise novca).
Da li mozda hocete da uradim split i napravim temu Apple vs Rest of the World: Fight!?
Trebalo bi mi malo vremena da pokupim postove iz obe Fight teme...
zar kutija nerece da ovde nema moderacije