- Učlanjen(a)
- 12.01.2001
- Poena
- 770
Nema na čemu.Hvala na pojašnjenju. Lepo je kad imaš priliku da pročitaš nešto što nisi znao napisano na maternjem jeziku i jednostavno pojašnjeno da većina razume![]()
Nema na čemu.Hvala na pojašnjenju. Lepo je kad imaš priliku da pročitaš nešto što nisi znao napisano na maternjem jeziku i jednostavno pojašnjeno da većina razume![]()
Cak i da zanemarimo ostale sajtove ( sto je suludo jer ne bi rusili svoj kredibilitet prenosenjem netacnih informacija i pozivanje na iste u svojim testovima) i to da apple nije reagovao ( samo budala moze pomisliti da bi propustili takav zicer) nekako ja vise verujem ozbiljnom saopstenju kompanije koja se ne bi bas igrala svojim ugledom ( pogotovo kada je nesto lako proverljivo) nego nekom tamo doktoru sa kontraverznim teorijama koji ne zna da izmeri potrosnju direktno... :d
I mislim da je dosta o ovome
Ta tvrdnja nije Akkijeva već Samsungova i dobro je utemeljena kako u fizici (tehnologiji) tako i empiriji. Odavno je poznata činjenica da:"Samo da razjasnimo akkijevu tvrdnju da je SAMOLED (ne znam koliko) manji potrosac, ona se zasnivana na nekoj samsungovoj reklami, i potvrdjena od apple zato sto nisu obracali nikakvu paznju, ako sam dobro razumeo?"
DisplayMate dalje kaže:LCDs are currently more power efficient for brighter images and OLEDs are more efficient for darker images.
Ostaje jedino pitanje koliko je kvalitetno bio dizajniran i izveden njihov test, te pod kojim uslovima SAMOLED troši i koliko manje od IPS LCD-a. Mislim, ako su se OLED i LCD klali, onda SAMOLED mora da ga je prestigao (pa makar i za par % u nekoj mešovitoj upotrebi).“Super” OLEDs do indeed perform considerably better than “non-Super” OLEDs. What is particularly impressive is how rapidly Samsung has been improving their OLED technology. The “Super” OLED is a much more refined display with many fewer artifacts and a much better factory calibration. Samsung advertises that the Galaxy S Super OLEDs are 20 percent brighter and use 20 percent less power than “non-Super” OLEDs, and have a screen reflectance of just 4 percent, down from 20 percent for “non-Super” OLEDs. In our lab tests the Galaxy S has a screen reflectance of 4.4 percent, is 25 percent brighter and uses 21 percent less power than the “non-Super” OLED in the Google Nexus One – meeting or exceeding all of Samsung’s specs.
Opet u krug :d ono sto je fascinantno je da ti je trebalo cak 3 dana da progooglas, promislis sta tjes odgovoriti i na kraju si dosao do stvari na koju sam vetj odgovorio :d genijalno :d"Samo da razjasnimo akkijevu tvrdnju da je SAMOLED (ne znam koliko) manji potrosac, ona se zasnivana na nekoj samsungovoj reklami, i potvrdjena od apple zato sto nisu obracali nikakvu paznju, ako sam dobro razumeo?"![]()
mada kapiram da tjes sada opet traziti nesto totalno irelevantno ili se uhvatiti ponovo za linkove :dCak i da zanemarimo ostale sajtove ( sto je suludo jer ne bi rusili svoj kredibilitet prenosenjem netacnih informacija i pozivanje na iste u svojim testovima)
e i ti nesto pametno da kazes u ovom tredu :d samo si to trebao odmah posle 9 stavki da kazes a ne da vrtis istu pricu na 10 strana :dslazem se![]()
Ko cita sa strane i ne zna metode diskusije kovacm lako moze da pomisli da sam stvarno ja to tvrdio :dTa tvrdnja nije Akkijeva već Samsungova i dobro je utemeljena kako u fizici (tehnologiji) tako i empiriji.
o ovome sam vetj pricao... prvo sto ne mere direktno potrosnju, drugo sto su uslovi nerealni ( isti peak luminance) i trece sto uzimaju da je white screen uobicajena pozadina ( sto je suludo totalno tvrditi )...Ostaje jedino pitanje koliko je kvalitetno bio dizajniran i izveden njihov test, te pod kojim uslovima SAMOLED troši i koliko manje od IPS LCD-a.
o ovome ja pricam sve vreme i to takodje u slucaju kraja krajeva... pogotovo sto, kao sto rekoh, izmeriti potrosnju displeja nije nuklearna fizika cak naprotivNa kraju krajeva, niko od konkurenata još nije prozvao Samsung oko tih tvrdnji, niti je pokušao da ih relativizuje.
Apple mozda zakrpljuje stalno i JB i unlock ali redovno donosi i nove stvari, cak moze da posluzi za primer ostalim telefonima jer kada kupis iPhone imas garantovano najduze vreme obezbedjen update za razliku od drugih.a o apple update-ovima je suludo i govoriti kada prakticno samo sluze kako bi se neko zaeb... i zakljucao telefon :d
A imamo i jednu, potencijalnu tek, situaciju koje moze da potpadne i pod za i protiv u isto vremeTesko da tje se ovo desiti... Doduse, Eldar, uprkos tome sto je malo pobenavio kada je nokia u pitanju, je veoma okrenut samsungu pa je moguce da ima informacije koje drugi nemaju...
Ali mislim da od ovoga nema nista jer su suvise jaki razlozi protiv> apple koji bi ispao smesan ( doduse, pitanje je koliko bi vetjini to znacilo uz dobar marketing), samsung koji bi izgubio jednu od najvise reklamiranih funkcija i na kraju ovo se protivi ciljevima samsunga da postane prvi proizvodjac telefona na svetu...
Razlozi za ovo su: samsung bi sa ovim dogovorom dobio da apple bude u podredjenom polozaju u odnosu na njih i mogao bi da se distancira od iPhone-a... Unapred bi dugorocno prodao sve iz fabrike u koju je ulozeno mnogo i lako povratio investiciju za brzo vreme i visestruko je unovcio... I na kraju bio bi na korak od cilja da se u svakom telefonu nalazi bar neki deo iz samsung korporacije...
Aha, znaci to vec uveliko spremno... meni delovalo to good to be true (uostalom, kao i same specifikacije naslednika Galaxy-a SPa samoled 2, da ga tako nazovem je vetj gotov... novi tip Pentile displeja i dodatno unapredjene karakteristike... cena ce znacajno pasti jer se povetjala kolicina i otvara se nova fabrika...
Normalno... tako nesto se i podrazumevataj scenario sa apple>samoled, samsung>samoled 2 je veoma moguc jer je samsung i do sada tako radio davavsi svima displeje prosle generacije dok je u svoje top modele ugradjivao najbolje sto postoji....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari