Šta je novo?

Sumrak Xboxa 360

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve je stvar navike ali de facto je da meni mnogo vise lezi X360 joypad od DS2. Videcemo kakav ce biti DS3(ne sumnjam da ce biti odlican) 🙂

Moorhuhn je napisao(la):
Mana, uslovno rečeno, na Dual S. su tasteri za kontrolu kretanja. Tačno je, da su najdugovečniji zbog njihove konstrukcije("vire" iz pada), ali brate, posle par sati igranja, nokat na palcu leve ruke zna da poplavi extra. Baš zbog toga sam i prešao na Logitech (prvo Rumblepad, pa Rumblepad II). Jeste da nije "precizan" kao PS joystic, ali brate, pikamo PES po celu noć i "bolovi su nestali".😀
Za XBOX, ništa ne mogu da tvrdim...nisam probao.
Pozdrav.:wave:
Mali OT: PES se najbolje igra na pechurkama,nema tog "krstica" koji ce zameniti kvalitetne pechurke.

Poslednja izmena:
psaras je napisao(la):
Mali OT: PES se najbolje igra na pechurkama,nema tog "krstica" koji ce zameniti kvalitetne pechurke.
True...ali to mogu da potvrdim tek od skoro. Znaš, bilo mi je frka da me ortaci peglaju par dana,:whip: dok se ne naviknem. Ali, sada je sve ok.😉

Ti chak ne znash ni da koristish joypad a prichash o njegovoj udobnosti 😀

driver je napisao(la):
Priznajem:wall: , ali šta da se radi. Lakše mi je bilo da budem "duduk" za joypad i da ne koristim analogne, nego da trpim podyebavanja na dnevnoj bazi.😀
Mada...sada...:eyebrows:
PS. E, nemo te isprozivam na neki sesion, ti guitar-amateru.😀

driver je napisao(la):

Sada ce pojedini clanovi foruma tebi reci da nisi probao PS3 a pricas o njemu 😀

Jel pricham o tome kakav je osecaj sa novim joypadom na PS3 ili kako je dobro eject dugme ? 🙂 Cuti ako nemash neshto pametno da kazesh 😉

Moorhuhn je napisao(la):
PS. E, nemo te isprozivam na neki sesion, ti guitar-amateru.😀

Prvo predji sve na expert, a onda nabavi gitaru i vezbaj, pa se vidimo 😀

driver je napisao(la):
Dual shock je savrshenstvo ergonomije i dizajna, i zato nije promenjen vishe od 10 godina.
Molim?!! Guru, uvek si bio pristrastan, ali ti definitivno više nisi za ljude, paljevino.

Ergonomski gledano, Sony-jev kontroler je loš kao blato. Na originalni dizajn su na silu nakalemljene dve pečurke koje su previše pomerene prema sredini da bi palac mogao da ih udobno vozi. Takođe, L i R tasteri su postavljeni previše visoko, trebalo ih je spustiti niže i pretvoriti u trigere. Najzad, kursorski tasteri su previše tvrdi i ostavljaju žulj na palcu nakon dužeg igranja.

Ali slažem se i da je kontroler za prvi Xbox bio užas. Nešto najgore što je izašlo još od džojpeda za SNES. Najbolji džojped koji sam probao je imao N64, ali to je već subjektivno i zavisi od veličine šake.

Prvi xbox konroler jeste bio uzas ali drugi je napredovao mnogo i fenomenalan je za koriscenje. Pecurke su pozicionirane tacno gde treba da budu i one su naravno primarne kontrole u grama.
Slazem se sa morbiusom u vezi DS pecurki i LR tastera...

morbius je napisao(la):
Ergonomski gledano, Sony-jev kontroler je loš kao blato.
Apsolutn ose slažem. Mislim, meni se sonijev kontroler sviđa iz čisto nostalgičnih razloga 🙂 ali je totalno neudobar za svako igranje duže od 10 minuta...

Sad vas nishta ne razumem. Ako ne valja DS, ne valja xbox kontroler, segin, nintendov, pa koji valja ? 🙂 Vash je problem shto ste navikli na misha i tastaturu, ali DS2 je i dalje najbolji i najprodavaniji joypad koji postoji, chak ga ljudi masovno i na ovom forumu kupuju za PC iako postoje kvalitetni joypadi pravljeni za PC

Novi X360 joypad je uzak, tasteri su previshe ispupcheni i tvrdi, leva pechurka je pomerena bez razloga, same pechurke su generaciju iza sonijevih, tako da mi stvarno nije jasno koji je to po vama najbolji joypad 🙂

ps, najjache shto PC igrachi prichaju o joypadu 😀

morbius je napisao(la):
Molim?!! Guru, uvek si bio pristrastan, ali ti definitivno više nisi za ljude, paljevino.

Ergonomski gledano, Sony-jev kontroler je loš kao blato.

Ja koristim taj joypad 10 godina a usput sam probao sve ostalo, a ti ?

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Pa ne znam shta da ti kazem, ali sony ne bi taj joypad tek tako ostavio da ga je vreme pregazilo. Evo juche mi je stigao X360 joypad, setio sam se ovog threada i ponovo sa paznjom oba joypada pretresao i primetio istu stvar kao i ranije. Joypad je previshe kao daska. R tasteri uopshte ne leze na kaziprst i srednji prst, vec donji R lezi na kaziprst ako ga prirodno uhvatish tako da ruku morash da krivish da bi stiskao gornji R, kod Sony joypada R tasteri legnu kako ga uhvatish u ruke..

Meni to stvarno ne smeta jer se L1 i R1 tasteri kod Xboxa jako malo koriste za razliku od L2R2 koji su pored pecurki primarni. ABXY se takodje jako malo koriste u odnosu na pecurke

Ma dobro, naviknesh se na sve 😀

Poshto niko ne zeli da pricha o sumraku X360 shto je tema threada, zatvaramo radnju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno