@driver. PS3 ce sigurno da bude najprodavaniji ali sigurno ne zbog cella i bluraya vec zbog igrica koje su najbolje, jer iako svi pricaju o ratu za dnevnu sobu, ljudi i dalje (citaj americki mama i tata za svoje divno dete) kupuju konzole za igranje.
PSX je imao trecinu budzeta za marketing koji su imali sega i nintendo i ipak je pobedio i to samo zasluzujuci igrama. To se nastavilo i sa PS2 a verujem da ce biti i sa PS3, jer Xbox360 jednostavno nema te naslove. Ja sam npr kupio sony2 samo zbog GT-a (i ne mogu reci da mi nije zao, ali gt je keva).
E sad, to sto soni zaradjuje pare samo od playstation odeljenja pa pokusavaju da proguraju i bluray samo omogucuje MSu da proda vise konzola i uzme deo trzista za sebe i u tom smislu sony gubi trziste, sto svakako nije dobro.
Sve zavisi kako se gleda, PS3 ce da bude najprodavaniji, a xbox ce da ima veci deo kolaca nego pre...
Iskreno, bilo bi mi zao da sony pukne, ali 700$ je jbno mnogo za konzolu (sto PS i jeste), ovakve ili onakve mogucnosti su super ali i dalje se zove play station a ne everythingstation.