Šta je novo?

Sumrak Xboxa 360

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
driver je napisao(la):
Dobro ajde sad ne moramo da se svadjamo 😉

MGS3 ja naravno prodat vishe nego Halo2, koji je daleko najprodavanija igra za Xbox, dok je MGS3 samo jedna od mnogobrojnih "million club" Sonijevih igara.
Mislis Halo2 je prodat u vise primeraka nego MGS3.

Ne, on misli da je MGS3 prodat u više primeraka.

gx-x je napisao(la):
ali platezna moc prosecnog azijata je verovatno manja nego kod prosecnog Srbina u 90% Aziskih zemalja. Ostaje ti Japan, koji je MNOGO manje trziste od amerike.

za ovo se na tvom mestu ne bi bas kladio 😉 sve igre koje si dole naveo (eve,wow,gw,lineage itd..+ brdo online naslova koje skoro pa samo azijati igraju) verovao ili ne najvise igraju bas azijati (koreja + kina + tajvan + japan itd...) a kad sve njih saberes americko trziste je smesno u odnosu na zbir azijata koji igra online igre i jos plus sto je americka online populacija prakticno "ogranicena" na uglavnom fps igre (hebiga na to se "pale" ljudi tamo) da ne pominjem da u americi verovao ili ne jos uvek ima oko 20-25% korisnika dial up/isdn-a (naravno njihove centrale su svetlosnu godinu ispred nasih pa prosecnom korisniku kome treba mail/e-banking itd, i ne treba 10+mbps link) japan i juzna koreja imaju ubedljivo najbolje linkove na svetu koji kostaju pa malo je reci smesno dok u americi nije bas tako mislim jeste to nama odavde jeftino ali ponavljam tamo jos uvek 20-25% korisnika interneta koristi dialup/isdn kojim su zadovoljni

gx-x je napisao(la):
Sto se PC-a tice, nisam siguran da se za PC prodaje 10x manje naslova nego za konzole, a sa druge strane sve i da jeste tako - to ne znaci da se zaradjuje 10x manje para nego na konzolama, sta vise, verovatno se zaradjuje vise para nego na konzolama od neke 2003-ce god. Samo EVE on-line ima preko 300.000 subscriber-a, racunaj, to je 300.000 ljudi koji svakog meseca plate ~10$ - SVAKOG meseca ! I onda uzmes WOW i os par takvih igara i dodjes do zakljucka da se tu vrte ogromne pare i da je vrednost jednog naslova od ~40$ zapravo mnogo veca, da je kasa zapravo mnogo punija od tih 40$ kolko je inicijalno dato za naslov ALI to su igre koje se igraju po godinu dana, e to na konzolama nema ! pa ti vidi koje su tu pare u pitanju i zasto proizvodjaci konzola stalno pokusavaju da smisle neke nove mrezne varijante, ali tesko ce to postici, pogotovo PS3, na kome ce jedina igra koja ce se pikati godinu dana biti neki fudbal koji ce jednom biti placen ~60$ i kraj.
sta mislis da nece biti online naslova za ps3 i xbox360?vec se pominje merge-ovanje pc/box360 igraca u wow-u recimo.a kako pc gaming trziste stoji u odnosu na konzole mozes videti na svakom koraku mislim to se meri sub 5 procentima to sto vidis likove na forumima kao sto su guru3d i xtreme systems sa sli/crossfire gaming konfiguracijama to ti je covece mizeran procenat ukupnog pc trzista (nhf sempron+7600gt nije bas neka gaming konfiguracija a ta kombinacija se kod nas smatra iha loodilo) dokaz ti je da je intel najveci proizvodjac graf. cipova ne nvidia ili ati a svi znamo sta moze da se igra na intelovim graf. cipovima 😛 jednostavno pc nema sta da trazi u gaming segmentu pored xbox/ps/nintendo sistema i to je verovao ili ne cinjenica

Poslednja izmena:
Nema me par dana i odma ste ko puste sa lanca.
Ostavite mi X360 na miru 😀
Ja se lepo zabavljam igrajuci se na x360 a zabavljacu se i paralelno na obe kad se PS 3 pojavi.

X360 ce itekako imati zanimljivih ekskluziva koje cu sa zadovoljstvom odigrati.

Vi sto pljujete po x360 a igrate se na PC-u stvarno vas ne razumem...

vlada_o je napisao(la):
:d

Hahaha:d
Nasmeja me do suza.
Trziste PC igara je mizerno malo u poredjenju sa konzolaskim trzistem.
Kao sto reko nije 10x nego 8x manje.Sorry - pogresio sam , ali ne koliko i ti.
Pre nego sto izjavis tako nesto informisi se, pogledaj oko sebe imas puno informacija na tu temu. Kao sto driver rece nemoj da se sramotis sa takvim izjavama😀

Link koji govori o sunovratu PC igracke industrije
http://www.philsteinmeyer.com/40/retail-pc-game-sales-off-57/

Isecak sa http://www.ringsurf.com/info/Entertainment/Video_Games/Video_Game_Systems/PC_vs_Console/

The camps dividing the great chasm between console and PC gamers have never been this far apart. With the console market looking to expand to $8 billion in the next four years, and the PC market looking to decline to a measly $1 billion, one would naturally ask if PC gaming will survive against the frenzy of console development.

Mislim Sta Vise Reci.:banana:

mislim sta ti radis onda ovde ako je to sve tako ?

smesno...necu da se rapravljam vise, nema smisla. Ti linkovi koje si okacio su cista neboluza, svako sad moze da iskopa 10 koji tvrde obrnuto...ja nemam ni volje ni vremena tako da - pa pa ! :wave: (mislim ne mozes da skapiras - jeste prodali su 50% manje igara nego pre 5 godina, ali su uzeli vise para jer naplacuju ekspanzije, dodatke, mesecne pretplate i servise itd i to sve nije uracunato u "PC games sales" )

Poslednja izmena:
ivke76 je napisao(la):
jednostavno pc nema sta da trazi u gaming segmentu pored xbox/ps/nintendo sistema i to je verovao ili ne cinjenica

Hvala sto me prosvetli. Idem sad da se bacim kroz prozor jer mi je, zaboga, pc jos uvek primarna gaming platforma...:crash: :crash: :crash:

Pa tebi jeste, dok ne vidish neshto drugo 🙂

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Pa tebi jeste, dok ne vidish neshto drugo 🙂

Pricam o trenutnom vremenu. Prosvetlite me molim vas koja je platforma trenutno bolja od pca za gaming?

Od next gen trejlera se nisam naigrao nesot previse u zadnje vreme. Kad se pojavi ps3 videcu ako mogu da se ustekam za kintu, a do tada cu se svakako igrati na onome sto mi prija.

Poslednja izmena:
@driver. PS3 ce sigurno da bude najprodavaniji ali sigurno ne zbog cella i bluraya vec zbog igrica koje su najbolje, jer iako svi pricaju o ratu za dnevnu sobu, ljudi i dalje (citaj americki mama i tata za svoje divno dete) kupuju konzole za igranje.
PSX je imao trecinu budzeta za marketing koji su imali sega i nintendo i ipak je pobedio i to samo zasluzujuci igrama. To se nastavilo i sa PS2 a verujem da ce biti i sa PS3, jer Xbox360 jednostavno nema te naslove. Ja sam npr kupio sony2 samo zbog GT-a (i ne mogu reci da mi nije zao, ali gt je keva).
E sad, to sto soni zaradjuje pare samo od playstation odeljenja pa pokusavaju da proguraju i bluray samo omogucuje MSu da proda vise konzola i uzme deo trzista za sebe i u tom smislu sony gubi trziste, sto svakako nije dobro.
Sve zavisi kako se gleda, PS3 ce da bude najprodavaniji, a xbox ce da ima veci deo kolaca nego pre...
Iskreno, bilo bi mi zao da sony pukne, ali 700$ je jbno mnogo za konzolu (sto PS i jeste), ovakve ili onakve mogucnosti su super ali i dalje se zove play station a ne everythingstation.

gx-x je napisao(la):
mislim sta ti radis onda ovde ako je to sve tako ?

smesno...necu da se rapravljam vise, nema smisla. Ti linkovi koje si okacio su cista neboluza, svako sad moze da iskopa 10 koji tvrde obrnuto...ja nemam ni volje ni vremena tako da - pa pa ! :wave: (mislim ne mozes da skapiras - jeste prodali su 50% manje igara nego pre 5 godina, ali su uzeli vise para jer naplacuju ekspanzije, dodatke, mesecne pretplate i servise itd i to sve nije uracunato u "PC games sales" )
Pa kakve veze ima sta je radim ovde sa cinjenicama koje sam predstavio😛
Kad je tako sto nepostujes barem jedan link koji govori suprotno.
Pa-pa:wave:

Poslednja izmena:
Greg je napisao(la):
@driver. PS3 ce sigurno da bude najprodavaniji ali sigurno ne zbog cella i bluraya vec zbog igrica koje su najbolje, jer iako svi pricaju o ratu za dnevnu sobu, ljudi i dalje (citaj americki mama i tata za svoje divno dete) kupuju konzole za igranje.
PSX je imao trecinu budzeta za marketing koji su imali sega i nintendo i ipak je pobedio i to samo zasluzujuci igrama. To se nastavilo i sa PS2 a verujem da ce biti i sa PS3, jer Xbox360 jednostavno nema te naslove. Ja sam npr kupio sony2 samo zbog GT-a (i ne mogu reci da mi nije zao, ali gt je keva).
E sad, to sto soni zaradjuje pare samo od playstation odeljenja pa pokusavaju da proguraju i bluray samo omogucuje MSu da proda vise konzola i uzme deo trzista za sebe i u tom smislu sony gubi trziste, sto svakako nije dobro.
Sve zavisi kako se gleda, PS3 ce da bude najprodavaniji, a xbox ce da ima veci deo kolaca nego pre...
Iskreno, bilo bi mi zao da sony pukne, ali 700$ je jbno mnogo za konzolu (sto PS i jeste), ovakve ili onakve mogucnosti su super ali i dalje se zove play station a ne everythingstation.

Pa naravno da je to jasno, ali kada se poteze grafika, mora da se odgovori i na to.

Naravno da su igre (gameplay) te koje guraju sisteme, to samo u PC svetu ne vazi.

The pocetnik je napisao(la):
Posto vidim da se osim xboxa360 pominju i druge konzole onda evo jednog realnog prikaza PS3 vs Wii (samo za drivera 😀 )
razbili su sa ovom reklamom!!! 🙂🙂😀:d

Reklama je stvarno mrak 😀 😀 😀

Na ovogodisnjim wcg kfalifikacijama sam imao prilike da probam Xbox360 na velikim plazma ekranima i to 2 komada umrezenih. Ta sam opicio neki FPS 1v1 sa nekim tipom tamo. Ono nije blago razocarenje nego p-ogolemo. Dzojstik je lose dizanran jako lose lezi u ruci i posle jedno 30-45 min igranja pocinje sa pravi velike zamore u ruci. raspored dugmica i mini dzojtika na maticnom dzoistiku je malo totalno ne logican i totalno nije intuitivan za prvo koriscenje. Forcefeedbeck postoji ali valjda moze da se iskljuci posto ja nisam pristalica istog. E sada grafika.. ufff pa ono kako da vam kazem ali je ostavila mnogo mlak utisak na mene jeste dobra ali nikako par svetlosnih godina ispred PC-a. Nije bilo nikaakvog seckanja ili pada framerate-a sto je za pohvalu. Ali ono moja ocena je ko ga je kupio da se *****o...

Poslednja izmena:
Ne znam sta si probao od igara pa ti se grafika nije svidela ali ima stvarno igara od kojih se pada na dupe 🙂

Drugo jedina stvar koju STVARNO ne razumem je ovo o kontroleru. Pa on je bio proglasen za najbolji na E3 i verovatno je najbolji kontroler do sada napravljen. Savrseno lezi u ruci i nakon par sati igranja nema nikakvog zamora
(to moze da ti potvrdi jos dosta ljudi)...ali nije ni bitno to je tvoje subjektivno misljenje.

stator je linuxas, mora lose da govori o ms proizvodu 🙂

DusaN je napisao(la):
stator je linuxas, mora lose da govori o ms proizvodu 🙂
Imam kuci is MS inteli 3 koji ne bi menjao nizasta na svetu 🙂

moguce da je subjektivan utisak ili su meni ruke 100% naviknute na misa+tastaturu ali stvarno nije bilo nikakvo uzivanje igrati. za tih 45 min nisam uspeo nikako da se naviknem.

X360 kontroler jeste losh, ali ni taj Inteli 3 nije bolji u odnosu na konkurenciju 😀

Nemoj guru da... 🙂

Udobniji je od Dual Shocka a i trigger taster su perfekcija cim ih je sony implementirao na DS3...ali opet to je veoma subjektivno

Poslednja izmena:
Daj bre ne zezaj me da je udobniji od dual shocka 🙂 Dual shock je savrshenstvo ergonomije i dizajna, i zato nije promenjen vishe od 10 godina. X360 joypad je preuzak, "pechurke" su neprecizne (PS3 joypad ce imati josh preciznije od DS2), a osecaj kada stiskash dugmice je chudan, kao od prvog Xbox kontrolera. OK, triggeri su tu, ali ce ih imati i novi joypad na PS3. U svakom sluchaju meni ne trebaju, tamo gde treba analogna komanda, ja koristim pravi analogni kontroler - volan 😀

Poslednja izmena:
lepo su ljudi iz PPOT rekli da je Xbox "worst controler in the world" a PS "the best controler" 😀

LUC1FER je napisao(la):
Nemoj guru da... 🙂

Udobniji je od Dual Shocka a i trigger taster su perfekcija cim ih je sony implementirao na DS3...ali opet to je veoma subjektivno

Udobniji je nego sta, i trenutno ne postoji bolji i kvalitetniji joypad kako na konzolama tako i na PCu.

Ta sam opicio neki FPS 1v1 sa nekim tipom tamo.
a sta si ti to igrao Gears of War?😀

Poslednja izmena:
Udobniji za one koji vole neudobne joypadove 😀😀

Dual shock je odlichan joypad, i meni je nekad bio najbolji, nekad kad nisam znao sta je dobro😀 ali danas imam sasvim drugachije misljenje o njemu.

Ma ti nemas prava da se javljas kad je u pitanju kontroler, znamo mi chim se igras:guitar: :d

Jel koristis i trzalicu?:beat:

Mana, uslovno rečeno, na Dual S. su tasteri za kontrolu kretanja. Tačno je, da su najdugovečniji zbog njihove konstrukcije("vire" iz pada), ali brate, posle par sati igranja, nokat na palcu leve ruke zna da poplavi extra. Baš zbog toga sam i prešao na Logitech (prvo Rumblepad, pa Rumblepad II). Jeste da nije "precizan" kao PS joystic, ali brate, pikamo PES po celu noć i "bolovi su nestali".😀
Za XBOX, ništa ne mogu da tvrdim...nisam probao.
Pozdrav.:wave:

Pa tasteri na xbox kontroleru mnogo vire i tvrdi su, shta bi tek za to rekao 🙂

driver je napisao(la):
Pa tasteri na xbox kontroleru mnogo vire i tvrdi su, shta bi tek za to rekao 🙂
Ništa ne osećam...ne osećam nokat, ne osećam palac...ništa.🙁
Pozdrav.:wave:

Ne znam. Recimo Guitar hero sam igrao 6 meseci na joypadu i po nekoliko sati, i nikada nisam imao problema sa prstima, a znash kako se tu stiska na extreme nivou 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno