Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Striming videa u lokalnoj mreži (plex, transcoding, problemi...)
Dolby vision je HDR, za Atmos ti trebaju bolji zvučnici od integrisanih na TV-u, mkv je bolji format od mp4, ne treba ti Nvidia shield za sve to, mislim ništa ti ne rešava po tom pitanju.
Imam resiver marantz nr1510 i za sad 2.1 ali planiram na 5.2. Koliko sam razumeo, ako se pusta plex preko shielda onda TV(bar ovaj moj) dobija Dolby vision i atmos i sa mkv fajlom
Ja bih isao nvidia>resiver>tv
Imam resiver marantz nr1510 i za sad 2.1 ali planiram na 5.2. Koliko sam razumeo, ako se pusta plex preko shielda onda TV(bar ovaj moj) dobija Dolby vision i atmos i sa mkv fajlom
Ja bih isao nvidia>resiver>tv
Pa ne znam šta da ti kažem, znam ponešto oko svega ovoga i neke osnovne stvari, moguće da grešim negde.
Meni TV podržava DV, ali ne prikazuje koji format je u upotrebi (HDR,DV,HDR10 itd.)
Plex kada pusti DV fajl piše za Video da je Direct Play (HEVC) , to bi trebalo da znači da nema transkodinga.
Za Atmos mi app od soundbara prikazuje koji je format, i za Atmos fajlove napiše Dolby Atmos.
Nemam Nvidia Shield.
Pa ne znam šta da ti kažem, znam ponešto oko svega ovoga i neke osnovne stvari, moguće da grešim negde.
Meni TV podržava DV, ali ne prikazuje koji format je u upotrebi (HDR,DV,HDR10 itd.)
Plex kada pusti DV fajl piše za Video da je Direct Play (HEVC) , to bi trebalo da znači da nema transkodinga.
Za Atmos mi app od soundbara prikazuje koji je format, i za Atmos fajlove napiše Dolby Atmos.
Nemam Nvidia Shield.
Meni izbaci tv koji je format tj sad npr kad pusta sa plexa pre njegove nativne app izbaci hdr ikonicu i u modovima slike ima hdr ispred svakog moda. Tako isto i za DV kad se pusti za netflixa nesto npr. A za atmos ne znam...
Da, pa ne znam kako to da vidim, tražio sam bio na mom Sony KD-55X85K da li ima da se upali ta notifikacija ili da se vidi ručno, ali nisam uspeo da nadjem.
Hteo sam ja da uzmem shield, jer jedino TrueHD format mi nije podržan i samo za njega Plex radi transcode, ali vremenom zaboravio i nekako odustao, čekam zapravo nešto novo da se pojavi, ne mogu da verujem da i dalje jedino Shield može nativno da pušta sve živo.
Kod mene to ne može, odnosno nema taj info, ili ne mogu da nadjem, probao sam i van daljinsklog, na menijima, ali nisam uspeo da nadjem.
Ova dva daljinska su stigla uz tv
Napisao sam malo iznad koji TV imam, nema veze provalio sam upravo, fora je da sam to probavao dok sam gledao nešto što nije bilo HDR uopšte (basket neki na sport klubu) i onda toga nema.
Pustio sad DV film neki i ispisao je Dolby Vision, mogu da biram dark ili light.
Možda sam retardiran ali i Sony je
Na info dugme ispisuje vreme tj. koliko je sati, koga to zanima dok gleda tv, kao da nema na drugim mestima to da sazna ako ga već zanima, mogli su ako ne notifikacije (koje mogu da se pale / gase) da onda barem daju info na to dugme koji mod je aktivan, rezolucija itd.
Ima u Plexu opcija "Show Nerd Statistics", nisam to vidjao ranije, mislim da je nedavno ubačeno, lepo tu sve piše.
Ostaviću upaljeno, u prvi mah sam mislio da će stalno biti na ekranu ali nije, dobar je dodatak.
Pitanjce jedno nadam se da nije offtopic - koristim Plex server app već duže vreme na kompu za stream videa na smart TV, tablete itd. E sad ono što me zanima prilikom upgrade-a kompa (menjanja hdd-a, ploče i sl.) koji je najlakši način da sačuvam podatke o bazi i putanjama filmova i serija u plex-u a da se ne pokarambasa na novom kompu?
Svi video fajlovi su mi u više foldera na različitim diskovima, ako treba na novoj mašini bih postavio istu hijerarhiju samo me brine da li će se plex sync-ovati kako treba, tj. kako da sačuvam njegove config podatke.
Bekapuj config folder i vrati ga na novoj mašini, lokacija zavisi od toga da li je Linux ili Windows
Radio sam ja to pre par meseci na Linuxu, bilo je malo zezancije ali ne mogu da se setim više oko čega, uglavnom može lako da se ispegla.
Bookmarkovao sam ovo uputstvo, verovatno sam radio po njemu, ne mogu da se setim, moguće da sam pitao chatgpt na kraju
Stvar je u tome da sam nakon toga uzeo Umbrel box i tamo mi je sada Plex server, tu je bilo zezancije pa zato ne mogu da se setim više gde je bio problem, kod Umbrela je morao chatgpt da mi pomogne, jer je docker kontejner itd.
Sa kompa na novi komp ne bi trebalo da bude problema.
Backing up your PMS data involves the same steps you’ll need if you were to clone your PMS and take to a new computer, reinstall the operating system, or just want a backup for safe keeping. Stop PMS Invoke the root shell Create the backup image [chuck@lizum ~.74]$ sudo sh sh-4.4# cd...
Pre dve godine sam radio upgrade računara na kome je plex server tada sam umesto običnog sata ssd-a stavio m2 disk i tada sam preko neke samsungove aplikacije (jer je novi disk 970 Evo Plus) bukvalno klonirao stari ssd sa instaliranim windowsom na novi disk. Isto kao kod tebe, imam brdo fajlova raspoređenih na nekoliko diskova i mislim da mi je "plex baza" bila oko 25GB. Iako sam tada izbegao reinstalaciju od nule, pre ili kasnije ću doći u situaciju da to moram uraditi, a voleo bih da se poštedim ručnog podešavanja svih kolekcija.
Meni PLEX baza bila skoro 1TB ima, putanja nikad jednostavnija. Pre 12 godina namestio folder PLEX i subfolderi po kategorijama, nema šta da se pamti, bujvalno skenira library za 15ak minuta. Sada kada više serije i filmove ne skidam nego samo preko Stremija gledam pepolovilo se na nekih 450gb crtaća za balavurdiju.
Skoro sam ubacio drugi OS i na njemu plex server, bukvalno za 5 minuta putanje postavio. Ne znam sta je tu cimanje, jel drzite filmove na 5 mesta ili sta? Mozda ne kapiram problematiku dobro.
Stigao mini pc za plex server, koji planiram da koristim samo sa RD. Pretpostavljam da samo metadata može da budu ogroman. Planirao sam svoj SSD da ubacim u njega pošto imam jedan Kingston A2000 od 500GB da mi stoji dokon, da bih upravo shvatio da u mini pc ide 2242 a moj je naravno 2280.
Koliki SSD da uzmem? 256? 512? I koji sistem da instaliram?
Da li Debian ili možda Proxmox? O proxmoxu ne znam ništa, sa debianom imam iskustva, ali ako je PM iz nekog razloga bolji da se malo potrudim da nešto naučim.
Da li docker ili direktno da instaliram na debian? (Ako je uopšte debian bolji?)
Ja to isto koristim na 128GB SSD na nekom mini PCu, sa Ubuntu 22.04.
Nešto se vrti kao docker, nešto kao system servis - u svakom slučaju, sve zavisi od tutoriala koji budeš pratio.
minimum ~512GB, dane boli glava. prvo vidiš na kom sistemu dobro radi to što bi da staviš (ovde se uglavnom priča o Plex-u). onda vidiš/pitaš u ovim podforumima:
Metadata trosi oko 25GB na 1000 filmova u biblioteci ako je omogucen video preview thumbs. Ako ugasis video preview onda je mala potrosnja. Bez toga metadata sadrzi samo poster, titlove i sqlite db.
Sklopio sve i krenuo da podešavam, i sad shvatam da ne postoji adekvatan tutorial za ovo što ja hoću da postignem.
Sve se vrti na mini PC sa debian OS. Dakle zamisao je da se podigne plex server, i da se preko zurg i riven (i eventualno plex_debrid i rclone ako su potrebni u pozadini) kroz plex strimuje sadržaj sa real debrida, i eventualno overseerr da se radi request za sadržaj. I za koji god se uhvatim tutorial ili podrazumeva da je podešen rclone i real_debrid, ili nema riven (uputstvo za njega stvarno ne uspevam da nađem)...
Tako da bih zamolio nekoga da mi predloži neki tutorial koji bih mogao da pratim da napravim ovo što sam zamislio. Čak iako fali neki od ovih servisa, ako u celini radi kako je opisano, nije problem naravno. Ono što sam skontao je da ne bih da koristim DMM jer se većina sadržaja ručno skuplja. Našao sam neke tutoriale koje pravi lik sa ElfHosted ali on to pravi na svojoj platformi gde su već dignuti svi servisi i samo ih povezuje, pa mi to ne igra trenutno.
Ako nema takvog tutoriala, makar neki redosled koji da pratim, pa ću se valjda nekako snaći, na primer:
1. Plex
2. Rclone
3. Plex_debrid
4. Zurg...
Pa da pokušam da nađem uputstvo za svaki od njih pa eventualno da se vraćam unazad kad vidim da nešto nije dobro podešeno. Nisam nepismen za docker, mogu da se snađem i sa debianom, ali za neke stvari stvarno nemam pojma jer nisam podešavao ranije (npr rclone, ima jedan tutorial, staviću pod spojler, piše da je jedan docker compose za 3 servisa, pd, zurg, rclone, a ja pojma nemam šta treba da izmenim i da li je potreban odvojen kontejner za svaki od servisa... https://hub.docker.com/r/iampuid0/pd_zurg)
version: "3.8"
services:
pd_zurg:
container_name: pd_zurg
image: iampuid0/pd_zurg:latest
## Optionally, specify a specific version of pd_zurg
# image: iampuid0/pd_zurg:2.0.0
stdin_open: true # docker run -i
tty: true # docker run -t
volumes:
## Location of configuration files. If a Zurg config.yml and/or Zurg app is placed here, it will be used to override the default configuration and/or app used at startup.
- /home/username/pd_zurg/config:/config
## Location for logs
- /home/username/pd_zurg/log:/log
## Location for rclone cache if enabled
- /home/username/pd_zurg/cache:/cache
## Location for Zurg RealDebrid active configuration
- /home/username/pd_zurg/RD:/zurg/RD
## Location for Zurg AllDebrid active configuration -- when supported by Zurg
- /home/username/pd_zurg/AD:/zurg/AD
## Location for rclone mount to host
- /home/username/pd_zurg/mnt:/data:shared
environment:
- TZ=
## Zurg Required Settings
- ZURG_ENABLED=true
- RD_API_KEY=
## Zurg Optional Settings
# - ZURG_LOG_LEVEL=DEBUG
# - ZURG_VERSION=v0.9.2-hotfix.4
# - ZURG_UPDATE=true
# - PLEX_REFRESH=true
# - PLEX_MOUNT_DIR=/rclone/pd_zurg
# - ZURG_USER=
# - ZURG_PASS=
# - ZURG_PORT=8800
## Rclone Required Settings
- RCLONE_MOUNT_NAME=pd_zurg
## Rclone Optional Settings - See rclone docs for full list
# - RCLONE_UID=1000
# - RCLONE_GID=1000
# - NFS_ENABLED=true
# - NFS_PORT=8000
# - RCLONE_LOG_LEVEL=DEBUG
# - RCLONE_CACHE_DIR=/cache
# - RCLONE_DIR_CACHE_TIME=10s
# - RCLONE_VFS_CACHE_MODE=full
# - RCLONE_VFS_CACHE_MAX_SIZE=100G
# - RCLONE_ATTR_TIMEOUT=8700h
# - RCLONE_BUFFER_SIZE=32M
# - RCLONE_VFS_CACHE_MAX_AGE=4h
# - RCLONE_VFS_READ_CHUNK_SIZE=32M
# - RCLONE_VFS_READ_CHUNK_SIZE_LIMIT=1G
# - RCLONE_TRANSFERS=8
## Plex Debrid Required Settings
- PD_ENABLED=true
## To utilize plex_debrid with Plex, the following environment variables are required
- PLEX_USER=
- PLEX_TOKEN=
- PLEX_ADDRESS=
## To utilize plex_debrid with Jellyfin, the following environment variables are required - Note that plex_debrid will require addtional setup befor use with Jellyfin
# - JF_ADDRESS
# - JF_API_KEY
## Plex Debrid Optional Settings
# - PD_UPDATE=true # only works when PD_REPO set
# - PD_REPO=itsToggle,plex_debrid,main
# - SHOW_MENU=false
# - SEERR_API_KEY=
# - SEERR_ADDRESS=
## Special Features
# - AUTO_UPDATE_INTERVAL=12
# - DUPLICATE_CLEANUP=true
# - CLEANUP_INTERVAL=1
# - PDZURG_LOG_LEVEL=DEBUG
# - PDZURG_LOG_COUNT=2
# - PDZURG_LOG_SIZE=10M
# Example to attach to gluetun vpn container if realdebrid blocks IP address
# network_mode: container:gluetun
devices:
- /dev/fuse:/dev/fuse:rwm
cap_add:
- SYS_ADMIN
security_opt:
- apparmor:unconfined
- no-new-privileges
Dolby vision je HDR, za Atmos ti trebaju bolji zvučnici od integrisanih na TV-u, mkv je bolji format od mp4, ne treba ti Nvidia shield za sve to, mislim ništa ti ne rešava po tom pitanju. Imam resiver marantz nr1510 i za sad 2.1 ali planiram na 5.2. Koliko sam razumeo, ako se pusta plex preko...
forum.benchmark.rs
ovo što te muči realno prevazilazi okvire ove teme
@daxyco Duboko si ne razočarao sa demonstriranom nesnalažljivošću i manjom sposobnosti da iz drugih tutorijala pohvataš suštinu konfigurisanka nečega. Kao klasičan Windows korisnik 😝😝
Npr ovde imaš opisano kako sve zadaje Conf za zurg i za rclone:
A self-hosted Real-Debrid webdav server you can use with Infuse. Together with rclone it can mount your Real-Debrid torrent library into your filesystem and load it to Plex or Jellyfin. - debridmed...
github.com
To naravno ne pokriva putanje kako da ta 2 procesa (rclone i zurg) imaš kao "service" koji se automatski startuje sa Linux OS.
Ali svako ko je ikad koristio Debian ili Ubuntu ili koji god distro sa SystemD kao init bi morao da da zna da makar da izgugla "ime_programa + 'systemd service' i nađe tuđi gotov .service fajl na GitHub-u ili gde je god.
Suština je razume koji je program/skripta radi koji posao i šta zahteva od podešavanja. A da li ćeš rclone da instaliraš kao .deb paket i pokrećeš ga sa SystemD ili da koristiš Docker kontejnere (koje opet možeš da da dižeš na 2 načina: Docker Compose ili docker run) ili da platiš Elfhosted-u da misli o tome svemu umesto tebe.
Ako kapiraš čemu služi environment variable izguglaćeš valjda lako se to radi u Docker, kako u SystemD service fajlu, kako u web admin interfejsa nekog plaćenog hosting-a.
Mogu da ti uštedim samo guglanje koda za zurg i rclone SystemD servise ako se uopšte odlučiš da NE koristiš Docker kontejnere nego direktno na Debian da instaliraš rclone.
Za Riven ili plex_debrid se snađi sam. Ja ih i dalje nisam testirao jer me mrzi (tj iskreno zabole me / ne trebaju mi ok mi je dodavanje ručno pomoću DMM pošto em samo ja to korisnim em mi taj server nije primarni em ne gledam tu serije koje "idu" i koje treba dodaš to po epizodu svakih 7 dana).
Za sam Plex server čak ne moraš ni da praviš sam .service fajl već samo da dodaš Plex repo i sa APT instaliraš deb fajl i installer će da kreira i SystemD service.
Znam da je tema video ali ovde su prisutne najiskusnije glave pa da pitam ako neko koristi.
Interesuje me setovanje Plexa za audio knjige. Namestio sam ga ali rekoh ako ima neko tips and tricks npr. za metadata pluginove i slicno. Neki pluginovi traze da bude 1 fajl neki mohu i sa fajlovima.ako su podeljeni na chaptere... Jedimo što su mi nazivi na srpskom. Da prevedem samo naziv.almuba nine problem ali chapter po chapeter smaranje.
Ideja se rodila da klincima pred spavanje unesto crtaca pustim Ostrvo avantura. Ovako odgledaju crtani pa čitanje 15ak minuta. Crtani ih naelektrise pa bolje citanje pa malo audio knjiga.