PocketCast je pre svega za podcaste, audiobook je mislim samo za Plus planove.Ma ne bre pocketcast je jedna od audio book aplikacija koje vidim da se preporucuje na reditu. Nego nisam se lepo izrazio pa tako ispade.
Matori vozi se Tesla 😁
Jel onaj datum dole desno ubacuje kamera na telefonu? Ako da i to da isključiš za početak
Da li ti to FPS stoji samo u Plex aplikacije ili i u nekim drugim koje puštaju video sadržaj?
Ako je samo u Plex proveri da li na Hisense Plex app ima opcija pod nazivom "Display information overlay" pa ako ima isključi je i vidi sklanja li to taj FPS indikator.
Mada meni to više liči da je nešto uključeno u podešavanjima TV-a / podešavanjima VIDAA? OS.
Koliko čitam po forumima, verovatno ti je na TV-u uključena opcija "game bar". Isključi je pa će verovatno nestati i taj fps.
da, može da radi decoding. za 4K encoding nisam siguran pa stoga ne bih računao na taj CPU što se transcoding-a video materijala tiče.Da li je G4560 dovoljan za 4K? Vidim da pisu po internetu da moze da gura HEVC 10bit.
Znaci onda ovi gore komentari da je G4560 los za transcoding se odnose na Software transcoding? 4K ce raditi lepo uz pomoc Hardware transcodinga (QuickSynca)?Taj pentium ima i quick sync tako da ako imaš plex pass hardware transcoding je super stvar.
Od kako koristim stremio batalio sam Plex za filmove i serije. Inače od 2012 Plex koristim. Koristio se u medjuvremenu za sinhronizovane crtaće za klince imaju kolekciju od preko 150. E kako su porasli pa počinju da gledaju parodije iz 80/90ih odlučio sam da im olakšam i napravim kolekciju. Baš sam juče nameštao SubZero koji radi savršeno ali mora da se bira Plex Movie (Legacy) agent. To posle pravi problem u vidi notifikacije u Plex serveru da se koristi stari Legacy add-on i da se update-uje. Posle update na novi agent sub zero više ne radi. Inorišem upozorenje za stari agent ali nije ni problem da se postavi Legacy ostavi da poskida titlove i onda updatuje na novi. Mada kao što rekoh ja sam ostavio Legacy pošto mi za sada ne pravi problem. Pored tih kolekcija krenuo sam da skidam pozorišne predstave a posle toga će biti must-watch filmovi tipa Predator, Aliens, Terminator, Jumanji... u suštini Akcije i SF 80/90. Sve to može iz Stremija ali da olakšam klincima kako bivaju stariji da gledaju neke kultne zabavne filmove proslog veka.Nije baš dodatak za plex ali sam progledao od kako sam platio donaciju na titlovi_com da bih dobio API pristup tako da bazarr sàm povlači titlove čim se pojave. Nekada sam za to koristio plugin SubZero ali mislim da se već godinama ne razvija aktivno.
Takođe, da bi tema malo živnula, mene zanima koji broj ljudi ovde ima svoje plex servere, koliko skladišnog prostora ste za sada napunili i da li ga koristite samo za ličnu upotrebu ili ste podelili rodbini/prijateljima...? Ako vas ne mrzi napišite na kom hardveru trči server i koliko imate "korisnika"?![]()
Ako niste u inostanstvu i postoji bojazan zbog porekla sadržaja zašto ne koristite stremio? Hardwara 0, dostupnost materijala sve pogotovo u 1080p, aplikacija user friendly maksmimalno.Pre par godina sam konačno ispunio sebi želju da napravim plex server. Zbog nedostatka slobodnog vremena moji ukućani i ja gotovo da ga nismo ni koristili ali sam omogućio pristup rodbini i prijateljima kojima je to donelo mogućnost da gledaju novi sadržaj sa najrazličitijih platformi bez dodatnih troškova.
Konfiguracija je Intel Core i5 10400 (zbog hardverskog transcodinga pomoću QuickSync) sa 32GB DDR4. 512GB SSD za boot drajv i 20TB skladišnog prostora. Od nedavno je sve spakovano u kućište Fractal Design R6 koje ima dosta pozicija za 3.5" HDD-ove. Čekam da mi stigne poručena LSI HBA kartica pa da mogu da povežem još nekoliko SAS diskova sa kojim bih povećao kapacitet za još ~60TB.
Pogledajte prilog 479352
Trenutno sve radi pod windowsom, jer sam taj računar povremeno koristio za neke druga aktivnosti, ali kako je sve u dnevnoj sobi i stvara sve veću buku, nosim se mišlju da izbacim taj računar u potkrovlje i da instaliram neki TrueNAS, Xpenology ili nešto slično a da za te moje "windows potrebe" imam neki ultra kompaktni računar u dnevnoj sobi.
Uglavnom skidam kvalitetne ripove u 1080p i server se bez problema nosi sa 10+ korisnika koji istovremeno nešto gledaju. Zauzeće procesora retko kad prelazi 20% jer su strimovi najčešće direct play. Ono što mislim da će mi uskoro postati usko grlo je upload brzina (SBB coax 600/60).
Kako mi je u planu neki video nadzor sve češće razmišljam da uzmem neki rek za potkrovlje pa da tamo krenem da slažem i mrežnu opremu, i NVR, eventualno neki UPS, a jednog dana kad ovaj Fractal "ode u penziju" možda neko rack mount kućište sa dosta HDD hot swap portova, pa da dodavanje/zamena hardova bude bukvalno na klik.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari