Šta je novo?

Striming videa u lokalnoj mreži (plex, transcoding, problemi...)

Da li moze malo objasnjenje?
Koja je prednost ili razlog da se koristi DMM+Zurg+Rclone+Plex u odnosu na Kodi+RD+Umbrella ili Stremio+RD.

Plex klijent postoji za prakticno svaki smart uredjaj (iz zvanicnog izvora, bolje radi takodje, preglednije, jednostavnije, moj utisak), sinhronizovano je stanje zapocetog i odgledanog, deljenje sadrzaja sa prijateljima…

Poslednja izmena:

Evo ga fin guide kako da se podesi sa Zurg+RD.

Ja ću baš da probam kod sebe da vidim kako ide.

Jurim onda neki n100 mini PC, 16 ili 32gb ram, pa da pokušam to da napravim. Jedino me smatra što bih voleo i tu biblioteku od par stotina gb da držim dostupnu, i onda bih morao neki HDD da nakačim na mini PC (mada imam i enclosure za 3.5" diskove), ili da ga držim na SAD-u, a radije bih da to stoji na hdd-u.

Hvala na informacijama, još ću malo da istražim pa da se dajem u činjenje :)
Ako imaš plexpass onda će ti n100 biti dovoljan za par 4k stream-a i sigurno više od 5 1080p stream-a u isto vreme. Problem može nastati oko titlova i hdr tone mapping-a. Na tebi je da istestiraš.
Koja je prednost ili razlog da se koristi DMM+Zurg+Rclone+Plex u odnosu na Kodi+RD+Umbrella ili Stremio+RD.
Prednost je za nekog ko je navikao na plex, ima već local library pa integriše i streaming, može na sve uređaje, sharing itd. Imam sve tri kombinacije, uglavnom koristim Kodi, ali nekad se zezam i sa Stremio i Plex+rd+zurg_rclone+dmm.

OK, sve jasno. Po meni cela ta prica bez Plex_debrida nema smisla, ko nije upucen kada se Plex_debrid lepo podesi, bilo koji film koje se ubaci u watchlist kroz Plex ili Overseerr, Plex_debrid ga sam nadje u zadataom formatu, ubaci torrent u DMM, sam azurira Plex library i za par sekundi moze da se gleda.

Ali je iz nekog razloga deprecated? Znaš li možda zbog čega? I šta je najbolje koristiti umesto njega?

Video sam guide, ali oslanja se na plex_debrid koji je iz nekog razloga napušten (deprecated). Na githubu je arhiviran, nema više razvoja. Zanima me zašto i šta je bolje koristi umesto njega.

Sve ok, samo ne bih da bude kao što je bilo: "Pa jackett". I onda me banovaše sa 80% trekera koje sam imao i koristio. Malo da se raspitam prvo :)

Nisi bio lepo podesio 😂 Ili neki tracker-i ne dozvoljavaju da drnda Jackett scraper?

Ali je iz nekog razloga deprecated? Znaš li možda zbog čega? I šta je najbolje koristiti umesto njega?
Ja sam se juce igrao i sve je radilo sa Plex_debridom
Sve ok, samo ne bih da bude kao što je bilo: "Pa jackett". I onda me banovaše sa 80% trekera koje sam imao i koristio. Malo da se raspitam prvo :)
Ne znam kako je sa Jackett, ali za sve *arr aplikacije mora da se stavi username/password, bas iz tog razloga. Mene su upozorili pa sam se izvinjavao jer nisam znao, i bilo sve OK.
Nisam jos probao

Bukvalno kad sam sve podesio pustio bez ikakvih podešavanja, i po default-u nema user/pass. I odmah su me "navatali" i banovali, sa HDB, BTN, PTP, KG, ne mogu više ni da se setim koliko sam ih imao. Kumio, molio, nisu hteli da me vrate, a nije bilo ni 10 minuta sve pušteno.

Moguce da su poostrili, ja sam to jako davno namestao, u svakom slucaju me nisu odmah banovali. Stim da sam ja koristio Prowlarr

Misliš na Umbrel ? Umbrella je nešto sasvim drugo :D
Naručio sam ga juče, zbog nekih totalno drugih stvari, ali probaću i Plex svakako, mada moj Gentoo Linux radi taj posao sasvim solidno :)

Nemoj privatne trakere da koristiš u te svrhe zato su te i banovali. RD samo za public.

Banuju ako nije setovan username/password na jackett/prowlarr instanci. Koliko sam shvatio imaju neke automatske skripte, koje gadjaju default port na tvojoj ip adresi i ako je instanca exposed i nema username/password odmah se dobija ban.

Tako je i sa mnom bilo, još sam na par namolio da me vrate jer sam bio visok rang (tipa Master na BTN, preko 10 godina tu), ali su me posle dan-dva ponovo banovali jer su sa HDbits to insistirali (tako su mi rekli). Uglavnom, odustao sam od torrenta maltene skroz, imam par trackera koje još čuvam za neke opšte stvari, ali za tv/film sam skroz na RD.

Ima li neko nekoj link za instalaciju Jellyfin servera i povrzanje sa Firestick-om?

Potrudio sam se no nisam mogao da povezujem sa razne you tube videa.

Hvala unaprijed.

Mani se Jellyfin-a, godinama im na AndroidTV aplikaciji najosnovnije funkcije video player-a ne rade kako treba.

Mani se Jellyfin-a, godinama im na AndroidTV aplikaciji najosnovnije funkcije video player-a ne rade kako treba.
Sto preporucujete, inace plex na pocetku radio je bez problemi, kvalitet stream-a bio je izvorni kao downloadovani fajl, no sada nije to!

Da ne ima plex, trial period za kucne upotrebe bez plex pass ili premium?

Obaranje kvaliteta ti uzrokuje klijent, tv ili na cemu vec gledas filmove. Pregledaj podesavanja na klijentu za maksimalni dozvoljeni kvalitet, a ako je to vec na maximum podeseno onda je materijal koji gledas neki ne standardan kodek, koji tvoj klijent ne podrzava pa se onda transkodira u podrzani format. Plex pass (placena pretplata) tu ne pomaze.

Podesiš Plex client app kako treba i ne koristiš šugavi WiFi i nema problema :)

Zdravo, imam LG c2 i na njemu nativnu plex aplikaciju kao i na destkop računaru. Kada hoću na tvu da gledam film koji je 4k dolby vision i atmos, tv uključi samo HDR. Po netu pominju nešto da mora da bude mp4 fajl, meni je trenutno mkv? Vidim da Nvidia shield pušta odmah "nativno" bez nekakvi zavrzlama npr.. I mali off, imam opciju da ga uzmem za nekih 160e novog, da li vredi toliko tj da li je dobar toliko?

Zdravo, imam LG c2 i na njemu nativnu plex aplikaciju kao i na destkop računaru. Kada hoću na tvu da gledam film koji je 4k dolby vision i atmos, tv uključi samo HDR. Po netu pominju nešto da mora da bude mp4 fajl, meni je trenutno mkv? Vidim da Nvidia shield pušta odmah "nativno" bez nekakvi zavrzlama npr.. I mali off, imam opciju da ga uzmem za nekih 160e novog, da li vredi toliko tj da li je dobar toliko?
Dolby vision je HDR, za Atmos ti trebaju bolji zvučnici od integrisanih na TV-u, mkv je bolji format od mp4, ne treba ti Nvidia shield za sve to, mislim ništa ti ne rešava po tom pitanju.

DV na WebOSu nije bas najsrecnije resen i najbolje je da koristis neki android box ili se iscimaj i pre gledanja filma odradi remux u MP4 sto opet ne garantuje da ce zadrzati DV parametre ali bi trebalo valjda.
ffmpeg -i inputfile.mkv -c:v copy -c:a copy -strict unofficial outputfile.mp4

NVIDIA Shield je odlican, pusta maltene sta god da mu das, uzmi 2019 verziju ako uzimas.

Nazad
Vrh Dno