Šta je novo?

Stremio

Elfhosted je u toj priči samo hoster tih "public instanci" tih raznih addons.

Ako se ne varam oni imaju neki limit (Elfhosted), pa add onovi kojim idu preko njih pocnu da trokiraju ako se intenzivnije koriste/gleda sadrzaj.
Zato mi ova zamena za Stremio interesantna jer sve ide preko njegovog servera. Sto ne moze da bude dzabe.

Sto ne moze da bude dzabe.
Ni kod babe nema džabe 😀 u nedogled.
Ako se ne varam oni imaju neki limit (Elfhosted), pa add onovi kojim idu preko njih pocnu da trokiraju ako se intenzivnije koriste/gleda sadrzaj
Elfhosted biznis model je da im ti platiš da oni za tebe kao pojedinca host-uju sve te servise (za private instance istih tih addons / API / services).
Znači ono kad si ili lenj ili si gl*p da self-host--uješ sam sve što ti treba a eto imaš dovoljno para (da više ceniš i vrednuješ svoje vreme) pa platiš njima da neko drugi to sve konfiguriše a ti "samo" treba svaki mesec da platiš za zadovoljstvo korišćenja.

A mimo toga šatro "za zajednicu" (a više kao za samo-reklamu) Elfhosted za dž host-uje te takozvane "public instance" za Torentio i koješta još gde su naravno limitirali resurse koje to može da im optereti. Pa se naravno dešava da kad broj zahteva koji treba da obradi bude prevelik da se Torentio API raspadne 😂
Kome ti prekidi baš mnogo smetaju Elfhosted se nada da je to njihova buduća mušterija 😂😂😂
Ali ne znaju oni srbe i Balkan 😁😁

Nađu i babu kod koje je dzabe.

debrid search i store rd su stremio addonovi preko kojih se može do sadržaja na svom cloudu

Comet se koristio samo sa Real Debrid tj da bi stremovi radili potreban je RD? Za free ostaje jedino torentio?

Za one koji ne koriste RD sasvim je korektan
ThePirateBay+

Nije loš ni TorrentsDB, s tim da on radi i sa RD i ostalim servisima

DMM daje mogucnost pokretanja stremija sa sajta ali na verziji 5.xx se buni da ne moze a na 4.x je radilo. Sta je problem?

Možda se već i pisalo o tome, ali, koči li vam Stremio na smart TV aplikaciji? Imam dva televizora, Sony i Phillips, na oba mi se dešava da mi sadržaj svako malo zakoči, krene samo da vrti kao da bufferuje iako je izbufferovano 100% već. To mi se na desktopu ne dešava, samo na televizorima. Addon Torrentio.

Moze li mi neko ponoci jer mislim da cu da poludim, sljakao stemio + RD godinu dana, mediafusion,jackettio i jos par adonova, sve normalno. Preko noci mi je katalog poceo da radi shuffle, ne sortira nista hronoloski, ne radi ni search a ne radi ni tamo discover tj tu stoji samo opcija default, ne mogu ni tu da biram sortiranje.

Kako kod vas? kod mene jedva radi neće ništa da učita ni jedan addon. Doduše na twl sam uspeo nekako

Memi prvi put da nece da pusti film. Tv otisao u sleep, neto sam se zagledao u tel i stavio pauzu, pa sam mislio da je zbog toga. Sad pustio na racunaru, radi.

Ja ne znam kako pre nisam otkrio Stremio, ovo je bas dobra prica. Ceo zivot sam navikao na klasicno torentovanje, spustim na disk u mrezi, pa sa VLC iz mreze pustam sta god hocu, al ovo bas olaksava pricu. Juce Stremio+Torrentio+RealDebrid podeseno za 5minuta i sve sljaka bez puno filozofije...
Pokusavao sam ranije neke varijante sa Jellyfin i Plex-om al nesto nisam bio zadovoljan, neki sitni problemi uvek... Dok ovo sljaka out of the box.

Eto my2cents

Ima li jos neko problema sa Cinemeta katalogom? Neće da prikaze nista starije od 2022, izbaci samo empty content. TMDB radi dobro ali on ima smo do 2005.
Koji jos dobar katalog za filmove 70, 80 i 90-ih?

I sam povremeno radim slično (skidam sadržaj iz RD Cloud na HDD), naročito kad postoji mogućnost sudaranje više ljudi sa više različitih IP adresa na jednom RD nalogu koji delimo 😂😂

Znam da je to slučaj i za sve što mi se gleda a DMM search ne izbaci odem na TL i odradim search > otvorim stranicu torenta / kvaliteta koji me zanima > izmenim TL link da mi prikaže stari "v4" TL UI (jer se tako vidi koji je info hash torrent fajla 😋) > kopiram info hash i dodam kao magnet link u DMM Library sekciji.

Čak se dešavalo da za torrent koji nije keširan sam RD downloader krene da skida to baš s TL ( = vidiš na TL sajtu da se broj leecher-a povećao za +1 😁😁)

Pa MediaFusion to radi, a beše i neki Knight_nešto takođe.
Comet nisam do sad imao potrebe da koristim na način na koji sam "koristio" MediaFusion i Torrentio po potrebi.

Primer Torentio pretrage

Pogledajte prilog 517524

Koristio = uzeo pokupio torrent info hash i dodao ga u DMM 😂😂 Posle gledao to u Plex + zurg setup-u.
Ovo je realno nešto najbliže perfektnom setup-u. Probao sam baš dosta kombinacija i na kraju ostao na Arr stack+tor/usenet+plex i bekap Zurg/rclone+RD/PM+plex. I sve kroz nzb360 na telefonu. Pojavi se u Plex-u čim se završi download.
Koga zanima kako izgleda proces evo ovde kratkog video klipa.

Jedno glupo pitanje, jerbo paranoja.
U principu van srbije nije bas zdravo torrentovati. Znam konkretne slučajeve iz prve ruke iz mađarske i nemačke gde su ljudi dobili nesrazmerno visoke kazne za torrentovanje.
E sad, platim RD, i faktički sam dao sve svoje podatke i punu listu sta sam skidao na izvolite ili ja nesto pogrešno kontam...
Imam isto razmatranje sa vpn-ovima, koliko god tvrdili da ne čuvaju logove i slično.

I mene to interesuje, kakva je situacija konkretno u Swissu po tom pitanju...

Ne znam kakva je situacija danas, ali Svica je svojevremeno, pored Holandije, bila najliberalnija po to tom pitanju. Za Svicu pre 10-15 godina, provereno iz druge ruke, burazer se naskidao filmova, serija i muzike. Softver i sl. ga nije zanimalo. Ne znam kako je danas, ali RD odlicno radi posao za torrente. Skines sta te zanima na RD servere, a posle direct download sebi.

Jedno glupo pitanje, jerbo paranoja.
U principu van srbije nije bas zdravo torrentovati. Znam konkretne slučajeve iz prve ruke iz mađarske i nemačke gde su ljudi dobili nesrazmerno visoke kazne za torrentovanje.
E sad, platim RD, i faktički sam dao sve svoje podatke i punu listu sta sam skidao na izvolite ili ja nesto pogrešno kontam...
Imam isto razmatranje sa vpn-ovima, koliko god tvrdili da ne čuvaju logove i slično.
Zato je usenet majka ako si full paranoja. Sa dobrim vpn-om ne bi trebalo da bude problema doduše ne znam nikog iz Nemačke pa da potvrdi ali ono što se čita na reddit-u je da vpn rešava problem.

Poslednja izmena:
Nece mi pomoći vpn sa Rd koliko ja kapiram. Meni je problem sto kad platim, dam sve podatke, a ip adrese očito jako lako prate i imaju kompletnu listu sta skidam, imenom i prezimenom.
Da se razumemo i za "dobar" vpn sam isto tako sumnjičav.
Sa klasičnim torrentima makar moraju malo da se potrude, još više ako je magnet plus nat. Ovako im dam sve servirano na tanjiru.

Neke zemlje su sad olabavile zbog gdpr, tipa veca je kazna da oni vama kopaju lične podatke, nego sto mogu vama da rebnu.

Nazad
Vrh Dno