Šta je novo?

Stremio

Poslednjih par meseci, kada pustam nesto na Stremio ili dugo ucitava da uopste krene ili baguje tokom strimovanja. Slicno iskustvo, sta moze da bude resenje?
App je instalirana na Eon Boxu ali je yettel optika 300/150mps

Mozda ne obraćaš pažnju na rezolucije koje gledaš, pokušaj sa 720p i 1080p, za 4K je potrebano da uzmeš Real Debrid. A moguće i da gledas starije naslove koji imaju malo sidera, to takodje rešava Real Debrid.

Jel postoji neki bolji plugin za titlove? Ovaj koji je default i koji vuče sa opensubtitles-a često ne prikazuje sve jezike, evo konkretno za Truman Show mi uopšte ne prikazuje ni hrvatske ni srpske titlove, iako ih na samom opensubtitles-u ima.

Jel postoji neki bolji plugin za titlove? Ovaj koji je default i koji vuče sa opensubtitles-a često ne prikazuje sve jezike, evo konkretno za Truman Show mi uopšte ne prikazuje ni hrvatske ni srpske titlove, iako ih na samom opensubtitles-u ima.
Opensubtitles V3 i SubDL bi trebalo da budu dovoljni, s tim da kod ovog drugog treba napraviti nalog i kopirati API u podešavanjima.

Taj SubDL moze se podesiti i u Kodiju u okviru a4ksubtitles addona sa tim API-jem , da ne bude da sam bas omanuo temu da konstatujem da je steta sto izgleda da Stremio addon SuperFlix izgleda vise ne izbacuje rezultate

Poslednja izmena:
To je definitivno najlosija strana stremia, lose radi u ogromnom broju slucajeva sve to. Vrlo cesto ponudi samo titlove koji ne odgovaraju plus ne mozes da vidis nazive fajlova. Bas ocajno resenje, ne znam kako to ne poprave.

Koji god plugin da koristis, ocajna je ta selekcija titlova.

E bas to, najgore mi je sto se ne vidi ime titla i onda treba da nagadjas koji je od 20 english titlova onaj koji ti treba.

Ja sam koristio kombinaciju da biram yifi torenete i yifi subtitles addon sto je za sada radilo dobro sve ostalo zna da bude hit or miss.

Pitanje za vlasnike Mi boxa S, kada pustim neki HDR sadržaj sa Stremia slika postaje tamnija ružnija nego SDR, kako to rešiti ?
isti HDR sadržaj kad pustim direktno sa Samsung OLED TVa slika postaje svetlija (kako i treba HDR sadržaj da izgleda).

Jedna su podešavanja za sam tv i a druga za boks koji je nakačen na hdmi port. Na svakom tv-u za svaki input moraš da podesiš kako tebi izgleda najbolje. Ili probaj nečija podešavanja pa kreni od toga, jer je svaki panel priča za sebe.

Mislim, imam instaliran Stremio na Samsung QD Oled S90C TVu i na Mi Box S boxu koji je povezan na taj Samsung Tv, kad se pusti HDR film preko Stremia instaliranog na TVu slika postane svetlija i HDR sadržaj živopisniji kako i treba, a kada pustim HDR fim preko Stremia na Mi Box S-u slika postane lošija tamnija od SDR snimka, to se dešava samo na Stremiu ne na Netflixu i Youtubeu (preko Mi Boxa) kada se pusti HDR tv normalno reaguje ... ne znam u čemu je problem .... Isto se dešava i sa KODi Fen kombinacijom slika je lepša svetlija kod SDR nego kod HDRa a trebalo bi biti suprotno, verovatno TV ne prepozna HDR signal sa Kodija i Stremia sa Mi Boxa, sa Netflixa i Youtube-a prepozna.

Da li se pojavi neka sličica u uglu kad je HDR signal? Kod nas na LG se pojavi i slika je fantastična.

Nemaš neki risiver između? Ja sam morao direktno da ubodem box u TV zbog toga.

Meni jedino pada na pamet HDMI kabl, što verovatno nije u pitanju jer kažeš da pušta HDR sa ostalih aplikacija.
Ali opet jedno je NF i youtube, a drugo ostali ripovi. Nisam u toku koliko su ispoštovani standardi.
Drugo što bi možda moglo da bude je da zaobiđeš interni i pustiš preko eksternog plejera. Ne mogu to da probam, odavno sam sklonio VLC i stavio kodi kao eksterni zbog titlova.
Zašto TV i Mi box drugačije puste direktno ne znam, jedino tu je kabl moguć problem, ako su podešavanja identična.

Mislim, imam instaliran Stremio na Samsung QD Oled S90C TVu i na Mi Box S boxu koji je povezan na taj Samsung Tv, kad se pusti HDR film preko Stremia instaliranog na TVu slika postane svetlija i HDR sadržaj živopisniji kako i treba, a kada pustim HDR fim preko Stremia na Mi Box S-u slika postane lošija tamnija od SDR snimka, to se dešava samo na Stremiu ne na Netflixu i Youtubeu (preko Mi Boxa) kada se pusti HDR tv normalno reaguje ... ne znam u čemu je problem .... Isto se dešava i sa KODi Fen kombinacijom slika je lepša svetlija kod SDR nego kod HDRa a trebalo bi biti suprotno, verovatno TV ne prepozna HDR signal sa Kodija i Stremia sa Mi Boxa, sa Netflixa i Youtube-a prepozna.
Pa je l' prepozna tv HDR ili ne? Mislim da to možeš da vidiš na s90C. Ja na mom Soniju imam 3 profila(SDR, HDR i DV) i sva 3 podešena pojedinačno za svaki input.

Pa je l' prepozna tv HDR ili ne? Mislim da to možeš da vidiš na s90C. Ja na mom Soniju imam 3 profila(SDR, HDR i DV) i sva 3 podešena pojedinačno za svaki input.
Ne prepozna HDR snimak sa Strimia sa Mi box-a, sa Netflixa sa Mi Box-a prepozna (čudan problem) ili pogrešno prepozna sa Strimia (Mi box) potamni sliku. Moraću probam preko nekog drugog HDMI porta, ali mislim da nije do porta Netflix redovno prepozna HDR snimak.

A Stremio direkt na Tizenu? Kako to radi? Ako to lepo pali HDR onda je problem ili hdmi kabl ili boks mada si rekao da Shitflix radi preko boksa🤔

Da li se pojavi neka sličica u uglu kad je HDR signal? Kod nas na LG se pojavi i slika je fantastična.

Nemaš neki risiver između? Ja sam morao direktno da ubodem box u TV zbog toga.
ne pojavljuje se sličica kao kod LG-a, slika je fantastična preko strimia aplikacije u TVu, kada pustim Stremio preko Mi Box-a HDR snimak slika tamna mnogo lošija nego SDR 4k snimak .... verovatno Mi Box pošalje sa Strimia neki signal pogrešno pa umesto da se aktivira HDR slika bude tamnija kao na TVu koji nema HDR. nemam taj problem sa Netflix, Youtube-om i Smarttubeom sa Mi Boxa, TV korektno pusti HDR.
A Stremio direkt na Tizenu? Kako to radi? Ako to lepo pali HDR onda je problem ili hdmi kabl ili boks mada si rekao da Shitflix radi preko boksa🤔
Na Tizenu Stremio kida koliko dobro radi, isto Eon TV mnogo brže radi nego na LGu i androidu. :)

Ista stvar kod mene,mi box 2nd gen i Samsung UE50AU7172UXXH tv,sve živo sam probao ali ne vredi...

A koji fajl puštaš? Da nije samo DV, pa se desi neka glupost jer Samsung ne podržava DV?

Nije do fajla ako iz tizen stremia pušta dobro.

Mogu da probam ovih dana kod mene, da žongliram boksovima. Mi je na staroj plazmi, a Vontar bez greške HDR na novijem tv.

A koji fajl puštaš? Da nije samo DV, pa se desi neka glupost jer Samsung ne podržava DV?
Ne, HDR i HDR10+ Samsung QD OLED u njegovoj Stremio aplikaciji odlično sve izgleda meni bolje od LG Oleda, ali sa Mi Box-a S neki konflikt Stremio ne pušta HDR kako treba, Netflix i Youtube HDR pušta OK.
------------------------------------------------------------
Evo sad videh i na Redditu imaju ljudi isti problem:
Go to AndroidTV
r/AndroidTV•11 days ago
Acrobatic-Cherry-779

S90C doesn't recognise HDR signal from Xiaomi Mi Box 4S
Troubleshooting

Every time I'm trying to watch 4KHDR content using Stremio+External player, the TV doesn't recognise the HDR signal from the MiBox and the picture looks too dark, because the HDR mode wasn't turned on by the TV.
When using native apps for the tv all seems good, but I'm looking forward to the same behavior when streaming from the tvbox.
Does anyone have the same issue? Did you find the solution? Please share.
Things I've tried, have enabled:
  • Asking the app to change res/refresh rate to chase the HDR icon to pop up.
  • Input Signal Plus for that HDMI port
  • Multiple source types for the HDMI port
  • Different players (Vimu, MX, VLC, Exo)
  • HDR to SDR (works sometimes, but not really a solution)

Poslednja izmena:
Jedino da probaš eksterni plejer, pa da vidiš kako se ponaša. Recimo kodi kao plejer sa forsiranim samo HDR-om. Neka glupost je sigurno...

Jel ima mi box s beše neka HDR podešavanja, da tu ostaviš samo HDR recimo.

Edit: sad vidim da si kodi probao. (probaj da uključiš samo HDR od formata u kodiju)

Da li bi neko bio ljubazan da pojasni pricu sa Real-Debrid?
Sta treba uraditi, koji izabrati, gde platiti, koliko platiti...?

Odeš na sajt, otvoriš nalogo, platiš 15e za 6m. Instaliraš RD Torentio addon, preko web browsera na telefonu (ili kompu) i u njega uneseš neki kod koji dobiješ sa real debrid web sajta kad se uloguješ na svoj nalog.

Stremio na box automatski dobije sva podešavanja sa telefona ili kompa kad se uloguješ.

Pišem iz glave, imaš bezbroj tutoriala na netu, ali da znaš šta te čeka. Pitaj ako negde zabodeš.

Nazad
Vrh Dno