Šta je novo?

Stremio

Resava. Makar kod mene da ne ispadne da kod tebe ne radi pa da me kunes. :D Ali ne vidim zasto ne bi i kod tebe resilo. Ja sam prvi put kupio tu uslugu pre neki mesec, i to mi je najbolje potrosenih 16 evra u zadnjih ko zna koliko godina...

Ne mora da plati toliko. Moze da uzme mesec dana za 4e ili 15 za 3e i vidi da li mu to vrsi posao. Ako mu se ne svidja jednostavno ne produzi pretplatu.

Moze naravno, ali svidece mu se sigurno pa sto ne bi ustedeo? ;D Eventualno prvo metar dana cisto da vidi sto kazes da li mu sljaka...a i tako ce brze sakupiti poene.

Imajte na umu da ako zelite da strimujete 4k remux sadrzaj da vam treba i dovoljna brzina interneta.
Neki naslovi znaju da imaju peak i od 150mbps.
Real debrid u svakom slucaju ide do 1000mbps tako da to nece biti usko grlo.

Hvala,
Ako sam dobro skapirao to resava ucitavanje FHD i 4k sadrzaja?
Ne samo to, u pitanju je komplet torent klijent na web. Možeš da deinstaliraš sve torent klijente sa svojih računara i telefona. U njega ubaciš torent ili magnet link i donwloaduješ iz browsera, jer bude skinut uglavnom za dve sekunde. Meni kad putujem odlično dođe, ne razmišljam o VPN i da li će neko da mi pokuca na vrata u zapadnoj evropi.

verovatno je bilo price o tome ali bih pitao opet da budem siguran...ovo moze da se koristi na vise uredjaja
komp,tv box,telefon?
nema ogranicenja?
i cemu sluze ti bodovi npr tih 800?

To sto ima web torrent klijent je interesno.

Ja dosad nisam mogao konfigurirati stremio da radi na firestick. Mislam deka treba preko PC da konfiguriram pa poslije sa istim podatkama da se logujem na firestick.

Može istovremeno više uređaja ali samo sa jedne iste javne IP adrese (=svi uređaji na istoj lokaciji / adresi / kući & mobilni na kućnom netu a ne mobilnom).

Da kad skupiš dovoljno bodova možeš da ih razmeniš za XY dana RD usluge, besplatno.
Kratka ispravka samo, sve sto si rekao je tacno ali bitna stavka je da je sve to za istovremeno strimovanje.
Dakle sa jedne IP adrese moze neograniceno strimova, downloada u isto vreme.
Ti mozes IP adresu da menjas koliko god hoces dokle god ne strimujes ili skidas sa dve razlicite IP adrese u isto vreme.

@tablet_fan Nemaš šta da ispravljaš jer ja nisam ni napisao drugačiju tvrdnju. Na pitanje da li može na više uređaja sam napisao da može i to i istovremeno, ali uz limit da svi budu na istoj internet konekciji / na istoj javnoj IP adresi.

Nisam pisao ništa oko korišćenju jednog uređaja u datom momentu sa različitih IP adresa.

Znam koji su limiti i pravila igre ;) Povremeno koristim ("delimo") @MaxBgd RD nalog kroz Plex + zurg 😊😊 Tako da RD serveri vide jednu IP adresu a realnost da se istovremeno gleda sa 2 različita provajdera 😂

Za čega koristite Plex sa RD? Meni 10 godina u lokalu sluzi za skinuti materijal. Ako mogu d aga pojacam pa sa vikendice da gledam sinhro crtace sa kompa bilo bi ekstra.

@emaremare Zato što mi odgovara i navikao sam na Plex interfejs. I baš zato što mogu bez problema da izmešam i lokalni i "cloud" sadržaj, da dodam titl skinut odakle god...

A zašto bih skidao lokalno ako već postoji mogućnost da se streamuje (sa RD servera ili sa tuđeg "Plex Share" servera svejedno) . Svakako i skinute stvari ne čuvam na HDD i na Plex serveru nego ih brišem čim odgledam.

Ili pitaš šta se dobija kad se RD sadržaj gleda sa Plex app? Onda je odgovor na to mogućnost deljene jednog RD naloga između više ljudi (onoliko koliko "prostora" za re-streaming ti nudi upload na uređaju gde ti je Plex server).
Plus ta kombinacija je manje zahtevna za server hardver od alternative tipa kačenje na VPN server + Stremio / Kodi RD addons / šta god kao RD stream player.

Poslednja izmena:
@emaremare Zato što mi odgovara i navikao sam na Plex interfejs. I baš zato što mogu bez problema da izmešam i lokalni i "cloud" sadržaj, da dodam titl skinut odakle god...

A zašto bih skidao lokalno ako već postoji mogućnost da se streamuje (sa RD servera ili da tuđeg "Plex Share" servera svejedno) . Svakako i skinute stvari ne čuvam na HDD i na Plex serveru nego ih brišem čim odgledam.
Ima li posebna tema za Plex? I ja koristim samo za lokalne skinute filmove. Bas me interesira ovo sa Plex Share i kako radi ako neko moze da kaze.

@Tricky "Plex share" je samo fensi ime za "budeš gost na tuđem Plex serveru". Dakle ima i to za pare, platiš da "jašiš" po nekom Plex serveru koji "ima sve živo".
Svako može svoj Plex server da deli sa drugarima, pod uslovom da ima dovoljno upload-a naravno. Plex share je kad kupiš drugara 😂😂😂

To sto ima web torrent klijent je interesno.

Ja dosad nisam mogao konfigurirati stremio da radi na firestick. Mislam deka treba preko PC da konfiguriram pa poslije sa istim podatkama da se logujem na firestick.
Ja sam na Android telefonu podesio sve, pa se ulogovao na box. Mislim da je barkod princip.

Ima li posebna tema za Plex?

Mada je kao što vidiš iz naslova teme tu primarno diskusija o lokalom sadržaju a ne modernim Plex fenomenima 😂

Poslednja izmena:
A sta ti je "cloud" sadrzaj?
Sve što nije stvarno na hardu uređaja na kom je Plex server, niti bilo gde u mojoj LAN mreži.

(sa zurg + rclone Plex misli da su neki fajlovi lokalni a oni su ustvari na Real Debrid).

Lokalno skidam i dodajem jako retko, kad baš moram.

Ja primarno gledam sadržaj sa Plex Share-a čiji sam "član". RD mi je backup varijanta kad na share-u ili nešto nema (a neću da čekam da mi ispune download request za to nešto, ili čak bude da sam poslao request i to nije skinuto ni 7 dana kasnije npr, onda skoknem na RD) ili ima ali u kvalitetu koji mi ne odgovara (tipa bude VC1 kodek, bude anime kao 10-bit h264... = stvari koje moj Android box ne može da dekodira), bude out of sync audio ili neki drugi problem.
Znači "RD u Plex" mi je sad zamenio sve scenariju kad bih tražio torrent i skidao na HDD, jer iz kojeg god razloga ne može Plan A (= gledaj na Plex share-u).

Gomila "Plex share" administratora takođe koristi rclone (ili neki slučaj program) da mount-uje neki remote storage lokalno kao folder ja HDD. Samo što oni obično ne mount-uje Real Debrid library nego neki network drive od nekog server hoster provajdera.
Tipa ovaj Plex share je godinama držao video sadržaj na Google Workspace nalozima sa "unlimited" prostorom, dok ih Google konačno nije banovao 😂 Sad plaćaju za storage prostor.. pa je veća potreba za "donacijama" od strane korisnika Plex Share-a.

Poslednja izmena:
Za čega koristite Plex sa RD? Meni 10 godina u lokalu sluzi za skinuti materijal. Ako mogu d aga pojacam pa sa vikendice da gledam sinhro crtace sa kompa bilo bi ekstra.
Lokalno ono što skidam (što je veoma retko od kada koristim RD) i RD cloud sve što dodam u Library. DMM levo dodam šta me zanima i ovako izgleda u Plexu(zurg+rclone).

Prilozi

• Screenshot_20240726_152258_Brave.jpg
    Screenshot_20240726_152258_Brave.jpg
    176.1 KB · Pregleda: 60
  • Screenshot_20240726_152343_Plex.jpg
    Screenshot_20240726_152343_Plex.jpg
    139.5 KB · Pregleda: 61
Plus ta kombinacija je manje zahtevna za server hardver od alternative tipa kačenje na VPN server + Stremio
Ovde misliš na dizanje VPN servera na samom uređaju kao klijentu? Nisam nikada koristio plex ili RD, pa rekoh da pitam.

Ako već može neograničeno kao što kažete, onda pretpostavljam da nije problem podići wireguard VPN server na nekom uređaju ili čak zakup jeftinog VPSa i odatle pristupiti RD, a recimo troje ljudi imaju po 3 uređaja, svi wireguard klijenti.

Šta se desi ako se pristupi sa druge IP adrese? Ne dozvoli uopšte pristup ili prekine strimove na prvoj?

Previse je to cimanja za 3e mesecno koliko izadje jos jedan RD nalog.
Šta se desi ako se pristupi sa druge IP adrese? Ne dozvoli uopšte pristup ili prekine strimove na prvoj?
Prvi put dobijes upozorenje, drugi put ban na dve nedelje/mesec dana i treci put dobijes perma ban.

Slažem se, finansijski nema neki benefit, ali kome je hobi, može biti zanimljivo. Ja ionako upalim stremio 2 puta mesečno, nego me više zanima postoji li opcija da se RD nalog koristi na VPSu odnosno serveru, umesto da se deli i loguje na 9 klijenata. Ne znam da li plex rešava tu situaciju.

Vrh Dno