Šta je novo?

Stremio

@simmke Pa addon postoji nije ispario 😝, sad ko može da ga koristi pod kojim uslovima to je druga stvar.

Pozaboravljah sad detalje ali čini mi se da sam oko toga čačkao kad me je @tambur88 pitao zašto mu ne radi taj addon na Kodi v19. I mislim da sam čak bio uspeo da namestim da to radi na Windows verziji Kodi v19 tako što sam našao i stavio gde očekuje da nađe "unrar" command line / CLI program (koji sam vaaaljda pokupio iz WinRAR foldera?)... Pa da je zaključak bio da to na Android verziji ne može da se namesti da radi jer ne postoji "unrar" binary kompajliran za ARM arhitekturu i Linux (ima za MacOS ARM64).
 
Otvorio account i dobio tih 10$ bonus pa sa tim kupio 24h 0.15c .
Onda preko njihovog linka skinuo Addon Knightcrawler i ubacio u Stremio.
Nalazi vise vecih izvora preko 120-180Gb za naslove koje Torentio ne nalazi ali mi se nekako nije dopao i sknuo sam ga.
Dok radi Torentio radi kad ne bude radio onda Kodi i to je to za mene.
 
Probao Annatar comunity addon nije ni prineti Torentiu, za sada.
 
Čoveče, ja sad tek provalio da RD ima onako moćan web portal, pa ja sad na iPadu mogu gledam šta hoću. Otvorim Stremio web i samo isklikćem, pa downloadujem iz Safarija, sve bude već skinuto.
 
Pokušaću da budem kratak 🙂

Stremio iskljucivo koristim na TV koji vraća preko ARCa DD 5.1 na AVR. Kako me mrzelo sa predjem sa win7 na win10 peripetije pustanja sa kompa sam odlagao. Sada sam na win10 koji podrzava HDR. Problematika je bila sto AVR (Onkyo 2010, bukvalno sa lopate vaskrso pre pola godine, ne da se) ne moze da propusti 4K sliku. 1060 ima 2 HDMI izlaza, sa jednog šaljem sliku na TV a sa drugog zvuk na Onkyo. Sve radi kako treba ako iz Stremi prebacum na VLC. AVR dobija HD zvuk.

Da sva peripetija je da pustim True HD i DTS HD.

Problem je sto moram da pustam preko VLC, Stremio ne pusta zvuk. Kontam da je do auduo setovanja u Stremio playeru ali tih setovanja nema na PC ili sam ja slep.
 
podržava li taj ONKYO TrueHD i DTS-HD MA, kao i koliki broj kanala? lako može da se desi da je taj TrueHD u stvari Atmos, a njega taj AVR 99% ne podržava a ne ume da se snađe sa TrueHD delom
 
Naravno gledao milion i jedan film dok je tv bio full hd pa je sve islo kroz Onkyo.

VLC radi normalno, ako zeza Atmos onda nadjem drugi snimak i ucita. Sa VLC šljaka ali Stremio player ne pusta zvuk i da u win 10 je default audio stavljen na Onkyo. Samo da znam.kako doći do štelovanja Stremio playera na win. Pottazicu config fajlove ako ih ima uopste.
 
Čoveče, ja sad tek provalio da RD ima onako moćan web portal, pa ja sad na iPadu mogu gledam šta hoću. Otvorim Stremio web i samo isklikćem, pa downloadujem iz Safarija, sve bude već skinuto.
Jel ovo bolje vs. klikneš na film u Stremio Web i otvori se u ekstrnom plejeru, tipa VLC?
Recimo ovo je ok varijanta, ali nije zgodno kao interni plejer samo zbog titla i ako staneš na pola filma, ne pamti se progres.
 
podržava li taj ONKYO TrueHD i DTS-HD MA, kao i koliki broj kanala? lako može da se desi da je taj TrueHD u stvari Atmos, a njega taj AVR 99% ne podržava a ne ume da se snađe sa TrueHD delom
Imam ja Onkyo iz 2010, zvuk svaki pušta, nema 4k i ne može kroz njega da se provuče jedan HDMI. Stremio je na box, direktno spojen na TV, a TV drugim HDMI na risiver za zvuk.
Jel ovo bolje vs. klikneš na film u Stremio Web i otvori se u ekstrnom plejeru, tipa VLC?
Recimo ovo je ok varijanta, ali nije zgodno kao interni plejer samo zbog titla i ako staneš na pola filma, ne pamti se progres.
Skinem fajl na iPad iz Safari, običan download, da ga imam offline, onda VLC pušta gde si stao. Kod kuće Stremio na boxu, tu radi regularno.
 
Nemam 4k tv imam onaj zakrivljeni samsung da li se isplati uzimati Real debrid pretplatu net mi 150mb/s.
 
Nemam 4k tv imam onaj zakrivljeni samsung da li se isplati uzimati Real debrid pretplatu net mi 150mb/s.
Mislim da se isplati bez obzira sto nemas 4K televizor. 16e za 180 dana je smesna cena. Sve ce ti se ucitavati trenutno a da ne govorim o starim filmovima i serijama koje bez real debrida ce ti seckati ili uposte neces naci.
 
Takođe, isti slučaj:) doduše, nekih starijih par naslova sa kojima se Torrentio mučio pogledao preko Superflix addona uz neko povremeno seckanje na istom ali ipak gledljivo ali to su baš slučajevi 3 filma od recimo stotinak pogledanih. Što se serija tiče nikakvih problema, uglavnom iz ovog veka sve što sam gledao mada je bilo i nekih iz 90-ih i bukvalno sve OK sa 1080 rezolucijom.

Jedino što nisam mogao da dokučim je recimo situacija primera radi sa filmom As far as my feet will carry (Daleko koliko me noge nose), ratni o bekstvu Nemca iz ruskog zarobljeništva koji sam davno gledao i sad na Stremio problemi na Torrentio zbog malo seeder-a mada je i tu uspeo nekako da se prikači a recimo ''skinuo'' ga zna se već kako bez problema iako ima malo tih seeder-a. To mi nije baš najjasnije kako i zbog čega. A baš taj naslov na Superflixu otvara odmah ali je problem što nije taj film postavljen nego neki sasvim drugi :LOL:

Uglavnom, još ne posežem za RD jer nemam 4K, na jednom tv puštam 1080 snimke sa 99% uspešnosti, odnosno relativno brzo ili skroz brzo učitava i ne secka a na drugom tv idem i na 720 jer on sa 32 inča i nema potrebe za boljom rezolucijom jer mu je po difoltu takva kakva jeste. U principu, sve ovo što sam za ovih par meseci hteo da pogledam a pošto sam tek tad ''otkrio'' Stremio (a ponajviše zahvaljujući vama cenjenim forumašima) sam i pogledao bez ikakvih trzavica što ne znači da jednog lepog dana i ja neću postati korisnik RD.
 
Ja nemam 4K TV ali imam Stremio sa RD jer sa Elementumom je pitanje šta ćeš naći da ti radi bez seckanja i moraš da gledaš koliko ima seedova.
 
i sad na Stremio problemi na Torrentio zbog malo seeder-a mada je i tu uspeo nekako da se prikači a recimo ''skinuo'' ga zna se već kako bez problema iako ima malo tih seeder-a. To mi nije baš najjasnije kako i zbog čega. A baš taj naslov na Superflixu otvara odmah ali je problem što nije taj film postavljen nego neki sasvim drugi :LOL:
Mozda sam te pogresno skapirao i znas kako ide, ali za svaki slucaj. Kada strimujes tako nije samo potrebno da ima dovoljno seedera i da mozes da nesto downloadujes, potrebno je i da ta brzina downloada bude dovoljna za strimovanje te velicine fajla koju si izabrao. Recimo ako je za taj film velicina fajla preko 10 GB, to sto ti imas takvu super brzinu neta nista ne znaci ako download ne ide minimum 1,5 MB/s. Ako se download vuce po 100,200 Kb/s za taj torent normalno je da ce seckati/bufferovati stream. A to je cest slucaj sa takvim starijim torentima vece velicine sa javnih torent trakera.
Ali zato vadi stvar sto one poluprivatne ruske/ukrajinske trakere (Rutracker, NNM Club, Toloka itd.) Torrentio skuplja. Njima cesto ide vrlo brzo download i mogu da se streamuju. I najvise zbog toga nema problema sa strimovanjem bez RD-a. Bar za ovaj nas deo Evrope ovde gde te ne jure zbog copyright-a inostranog sadrzaja. Da nema tih rusko-ukrajinskih sajtova daleko gore bi bilo. Tako da kad god ste u prilici da birate, uvek birajte te dvojezicne/trojezicne fajlove za stream. Oni imaju oznake BDRip, BDRemux, ili jednostavno Rus/Ukr u nazivu fajla. ;)
 
A i pise sa kod je trakera barem torrentio, elf to jesr knightcrawler mi ne prikazuje ni to a ni broj seedera.
 
Ja nekapiram kalvi seederi ako RD to stavlja na svoje servere, tako da nekad pusti i ako pise 0 seedera?
Naravno vidim da to stoji kod svakog linka filma/serije ali ne kapiram cemu sluzi.
Ja sam mislio da RD to kesira na svoje servere i onda mi odatle vucemo a ne sa torrent sajtova ili?
Ili su oni samu izmedju nas i torrent sajtova?
 
Pa koristili su uptobox za skladištenje dok nije ugašen, ne znam kakva je sada situacija.
 
Ima dole kod njih na sajtu twiter link. Tu se vidi gde imaju/zakupljuju servere ili kako već posluju.
 
Vudu magija.

Šta god sam kliknuo stvorilo se za download tamo, samo skinem iz browsera. Nije čudo da ne prekida strim na stremiu, kada ni nema torenta tu nikakvog, svlači direktno sa servera ceo fajl.
 
Nazad
Vrh Dno