Šta je novo?

Stremio

Ubi mene ovo što nema tona na nekim serijama (izlaz serija je ton 5.1 AC)
Onda moram da pregledam sve ostale strimove, dok se ne desi da neka ima ton. A kad nema nijedna, moram preko VLC. Ali onda nema prevod. Užas.
Kako da promenim / prebacim da uvek bude stereo izlaz? Ili je ovo u hdmi podešavanjima?
Vontar je u pitanju.
Ako neko gleda Beli lotos, nek proba poslednju 3.5. epizodu i da mi javi da li ima ton. (1080p i 720p strimovi)

Naravno da sve imaju ton. Negde u štelovanjima ti nešto nije dobro namešteno. Ako nemaš uredjaj koji može da dekodira onda trrba da ugasiš passtrough zvuka.

Kod mene je ovako android tv 10ka valjda. Tebi trrba pcm odnosno da ne bude komprinovani zvuk.

Prilozi

• 17426299221945365066515070137162.jpg
    17426299221945365066515070137162.jpg
    101.7 KB · Pregleda: 90
Onda moram da pregledam sve ostale strimove, dok se ne desi da neka ima ton. A kad nema nijedna, moram preko VLC. Ali onda nema prevod. Užas.
Kako da promenim / prebacim da uvek bude stereo izlaz? Ili je ovo u hdmi podešavanjima?
Vontar je u pitanju.
Ako neko gleda Beli lotos, nek proba poslednju 3.5. epizodu i da mi javi da li ima ton. (1080p i 720p strimovi)

Ja sam imao slican problem i to sam resio tako sto sam stavio u (stremio) podesavanjima da glavni player bude libVLC. Zatim se desi da ponekad titlovi budu iseceni i to sam resio tako sto sam u podesavanjima titlova povecao vertikalni offset za 15%.

Kako skidas rucno? Kod mene funkcionise isto kao i ExoPlayer, da ne kliknes dole na dugme pa prebaci u VLC player posebno?

Kako skidas rucno? Kod mene funkcionise isto kao i ExoPlayer, da ne kliknes dole na dugme pa prebaci u VLC player posebno?
Pomešao sam sa spoljnim VLC. Na njega skidam ručno kada nema.
A sada sam probao taj. Nešto secka i slika nije baš normalnog formata.

Cudno, kod mene radi ok. Inace imam 2 boxa A95X F3 Air (Slimbox) i Mi Box S 2nd gen, na oba funkcionise ok. Probaj da iskljucis hardversko dekodiranje.

Vontar je u pitanju.
Ako te ne smara to resenje, mozes da koristis kodi kao eksterni player u stremiu, a da ti subloader addon u samom kodi-u automatski nudi da biras titlove pri pokretanju filma. Imas addonove i za opensubtitles i titlovi.com, kao i sva podesavanja vezano za izgled titlova, naravno. Sa audio i video formatima neces imati nikakvih problema.

Nekima bude malo "glomazan" kad se koristi samo kao plejer, a to moze da se sredi uz par modifikacija:

• Moze da se podesi da na back stopira video (default nacin neke nervira)
  • Moze da se podesi da back na home screenu bude minimize kodija, a ne izlazak, tako da nema svaki put startovajna kodija od nule, ostaje u memoriji (koliko box dozvoljava), ali je za pustanje nekoliko filmova zaredom sve instant. Zgodno je i sto te tako vrati u sremio gde si bio kad pritisnes back, pa hoces da izaberes nesto drugo.
  • Ako te izgled nervira, moze da se instalira skin koji ti odgovara, u ovom slucaju je bitno samo kako izgleda sam plejer, meni je i za to najbolji arctic fuse 2 skin. Default kodi skin je stvarno kao iz '95-e.

Poslednja izmena:
Da li ima smisla da uzmem RD ukoliko ne gledam 4k filmove, jer mi je net paket od 400G mesecno?

Najlakše je da proveriš pošto svakako ne plaćaš ništa, ako imaš buffering dok gledaš Stremio sa običnim Torrentio addonom, onda ima smisla da bi makar to izbegao. Ako nemaš buffering, onda nema potrebe.

Naravno, ograničiš u Torrentio da ti ne prikazuje 4K filmove i/ili ograničiš da ti ne prikazuje filmove veće od X GB.
Možeš to probati i bez RD, pa ako ti i dalje baferuje, rešenje je RD.

Ja sam na optici pa sam isključio 4k a platim RD, nemam televizore za to :)
Uglavnom probaj, sve novije imaš prilično pokriveno pa kupi ako ti ne pušta. Od ovih mojih niko nije izdržao na free varijanti duže od mesec dana.
Jako subjektivno da dobiješ pravi odgovor.

Bitno je da li se gleda ono sto je trenutno popularno pa ima gomilu sidera ili ne. Ja sam presao zbog toga na RD posto sam cesto bio u situaciji da hocu da gledam nesto sto ima 1 ili 2 sidera.

Ok, u principu zavisi od sadrzaja koji gledam. Probacu par puta da probam da pogledam nesto, pa ako bude zabadalo onda cu uzeti, mada svakako cena je stvarno prihvatljiva.

I jos jedno pitanje, probao sam da nadjem neke crtane filmove za koje znam da su bili sinhronizovani na hbo, medjutim nisam uspeo. Jel realno da nadjem tako nesto?

Nije realno pošto niko ne uploaduje sinhro. idi na BD forum za taj materijal.

Inače RD možeš da korostiš za skidanje raznih fajlova kod raznih hostera kojo su vecina otkljucana sa RD. Isto vazi za materijal sa BD foruma.

Na BD forumu u poslednje vreme koriste uglavnom neke manje poznate hostere koje RD ne podržava nažalost.

Ima onaj koji se zove fajl tačka sa vpn serverom na Marsej se probija limit od 5gb

Da li za stremio ima neki add on koji preporučuje šta da gledaš na osnovu onoga što si gledao, kao netflix što ima?

Uspeo sam da nabudžim nešto. Napravio sam nalog na track.tv i instalirao taj addon, tako da sad imam recommendations sekciju. Takođe sam povezao track.tv sa couchmoney, tako da tu imam neke dodatne preporuke.
Jedino šta mi ne radi je onaj rating poster, dodao sam api key i validan je, ali iz nekog razloga se ne pojavljuje.

nisam znao da se rd koristi i za skidanje sa raznih hostova
koja je cena i kako se podešava to sve, otišao sam na sajt i tu ništa ne piše

čisto da imam u vidu kada budem optiku uveo, sada mi ništa ne bi značilo jer mi je net spor svakako

@dj90 možeš da koristiš jdownloader i sl programe ili da direktno na njihovoj stranici, kada si ulogovan, kopiraš linkove i skidaš. Isto tako možeš da kopiraš magnet linkove i skidaš torente koji te interesuju. Pošto porevemeno skidam sa hostova onda koristim skidanje preko sajta, pa ti ne mogu pomoći oko podešavanja JD.
Cena je 3 e za 15 dana do 16e za 6 meseci.
Izgleda da hostere sa kojih se dozvoljava skidanje imaš tek kada platiš pretplatu. Okačio sam ti sliku šta trenutno podešavaju. Drugi servisi slični RD podržavaju druge hostere pa možeš da naki koji ti više odgovara.

Prilozi

• Hosteri.png
    Hosteri.png
    25.2 KB · Pregleda: 57
Vrh Dno