Šta je novo?

Street Fighter IV

*** ne mogu nikoga da istucem, na mediumu samo mogu ovog prvog na arcade modu i sledeci me vec isije. S kojim likom da igram? Za sada mi je najbolje sa Ryu-om jer su mu dosta laki potezi, ali probacu i ostale. :)

Ma gde ces odma na medium :) Igraj trening i challenge modove, kad se uvezbas da mozes uzastopce da odradjujes neke poteze (recimo hadoken i shoryuken) onda igraj malo preko neta, sa bilo kim, nemoj samo sa ljudima istog skill-a.. Kada te oprasi neki mnogo dobar lik ustvari mnogo vise dobijes od toga nego sto izgubis, jer vidis gde gresis, gde bi mogao da se poboljsas itd.

Evo idem sad malo da pikam. Trebala mi je neka ovakva tabacina, jaka je igra nema sta... Sto se tice shoryukena tesko mi ide da ga uradim jer treba kao slovo Z da se uradi to sam samo dva-tri puta uspeo. A poteze sve na pecurki da radim ili?

Ma kakva pecurka bre, D-pad..

Kao sto i Boris rece, na trening nauci sve poteze, a onda online i polako, nemoj se demoralisati i previse luditi ako na pocetku budes samo gubio i to puno! Imaj na umu da tu jako puno likova vec najmanje 10 god igra SF, a ima i jako puno likova koji su tek poceli, ali se ne skidaju! Tako da samo polako! Svaki lik ima svoju taktiku, neki su ofanzivni, neki defanzivni, neki ni jedno ni drugo :))
Blok je veoma veliki aspekt igre!
Posjeti i http://shoryuken.com/ tamo imas forum i tamo se okupljaju najbolji igraci na ovome nasem malom svijetu! Oni tamo pricaju o ovoj igri kao o atomskoj fizici, tako da nemoj se cuditi ako u pocetku ne budes nista razumio! :D

Samo D-pad, nista pecurke! To sa slovom Z ti je nesto najlakse, samo treba da se uvjezbas, izgleda tesko, a u principu samo pustis palac da ti sklizne desno-dole-desno, odnosno lijevo-dole-lijevo zavisi na kojoj si strani i to je to! Ja taj potez sada izvodim kao od sale!

Poslednja izmena:
Ja sam s**** dpad na mom xbox pad-u zog ove igre :D Sad je na redu pecurka :D
Mnogo me nervira Seth, jer taaaman kada ga oprasim negde do kraja (bukvalno jedan dobar kick i cao) on odradi onu magiju kojom te usisa u sebe i kraj. Od toga nema odbrane. I uvek je tako, cim je pri kraju health-a to uradi i kraj.

Zasto uopste igrate smaracku arkadu? Na Easiest bre samo da se otkljucaju svi likovi, posle samo online ili protiv drugara...

Nadam se da je Sony d pad izdrzljiviji :D
I ja sam arkadom samo otkljucao nekoliko likova, ostao mi Gouken i Seth i ne diram to vise!

Ja sam s**** dpad na mom xbox pad-u zog ove igre :D Sad je na redu pecurka :D
Mnogo me nervira Seth, jer taaaman kada ga oprasim negde do kraja (bukvalno jedan dobar kick i cao) on odradi onu magiju kojom te usisa u sebe i kraj. Od toga nema odbrane. I uvek je tako, cim je pri kraju health-a to uradi i kraj.
Mozes da se odbranis, samo drzis gard ;)
Nevolja je u tome sto on to uradi skoro uvek kada si ti u doskoku pa ne mozes da se odbranis (nekad i mozes, zavisi od situacije).

Igrao sam 'malo' ove turnire, pocinje se sa G3 klasom dok ne dodjes do 2000 bodova, i taman pred kraj kada mi je, hvala Bogu, poslo za rukom da dobijam vecinu meceva sa mojom Cammy, ja se odusevim, kazem ljepota zivota, konacno...
...i tada dodjem do tih 2000 bodova i prebace me u G2 rang, e tada veselje... Dobijem po nekoga, ali kakvih ovdje frikova ima to ne mozete povjerovati dok ne vidite! Kao da se sa ovoga ne skidaju 20 god...
...sto je, u stvari, i tako, vjerovatno! :D

Jesi se ti to nesto bas popravio ili to samo neki noob-ovi u tim turnirima pa si ti toliko dogurao?:D :p

Pa sigurno sam se znatno popravio u odnosu na kada smo nas dvojica posljednji put igrali! :D
Ali vidim da si se ti malo vise posvetio ovoj drugoj igri u posljednje vrijeme...
Igras li ovo ikako?
Moramo vidjeti jesi li zaboravio one tvoje Ryu-ove comboe! :D
Ja cim budem imao vremena moram vjezbati to vezivanje ozbiljnijih poteza... Mada uspio sam u posljednjih 10ak partija da uvEzem po koji sto kazu bread and butter combo :D

Poslednja izmena:
Ja bre jedva vezem hadouken i tatsumaki senpukyaki ili kako se vec zovu, a o super i ultra komboima jos ni ne razmisljam. Igracu i ja sa ryu-om ili sa onim debelim i taj mi se svidja. :D

Pa sigurno sam se znatno popravio u odnosu na kada smo nas dvojica posljednji put igrali! :D
Ali vidim da si se ti malo vise posvetio ovoj drugoj igri u posljednje vrijeme...
Igras li ovo ikako?
Moramo vidjeti jesi li zaboravio one tvoje Ryu-ove comboe! :D
Ja cim budem imao vremena moram vjezbati to vezivanje ozbiljnijih poteza... Mada uspio sam u posljednjih 10ak partija da uvEzem po koji sto kazu bread and butter combo :D

Nije svejedno, uglavnom su me Cammy prasile online, pa me sad zent da vidim koliko si se poboljsao :p

Ne igram toliko kao ranije, mnogo vise sam igrao kad je u KZ2 postojao onaj auto-aim glitch pa nisam uopste igrao MP, sad sam se bas navukao. Ali cimni me kad god me vidis online, da odigramo koji mech.
Nazalost "PC sindrom" je jos uvek mnogo jak, odnosno sigurno bi cesto menjao izmedju igara da ne moram da ubacujem/izbacujem diskove.. Uopste mi ne smeta toliko, traje 10 sekundi, ali nekako u podsvesti te ipak malo kochi kad znas da treba to da uradis :) Ali jenjava to polako..

Mespatla, ultre su ti samo 2X kao Hadoken, kod svih boraca ako se ne varam. Samo treba uvezbati prstice, ali je mnogo bitnije pogoditi tajming kad je pravo vreme za ultru..

Poslednja izmena:
Onda je kod vecine, barem kod vecine sa kojima sam ja igrao :)

Nego moze jedan iskren odgovor od vas, ja sam jos neodlucen u vezi toga... Da li vam je bolji sistem komboa i vezivanja poteza u MK-u (mozda je i u jos nekoj igri tako) ili ovako kao u SF?
Dakle ono, da za svaki udarac moras posebno dugme da stisnes, pa tako u pravoj kombinaciji pravih dugmica spojis kombo. Ili ovako kao u SF-u da kad stisnes dugmice onda se zapocne "animacija" komboa koja se sama odradi?

Onda je kod vecine, barem kod vecine sa kojima sam ja igrao :)

Nego moze jedan iskren odgovor od vas, ja sam jos neodlucen u vezi toga... Da li vam je bolji sistem komboa i vezivanja poteza u MK-u (mozda je i u jos nekoj igri tako) ili ovako kao u SF?
Dakle ono, da za svaki udarac moras posebno dugme da stisnes, pa tako u pravoj kombinaciji pravih dugmica spojis kombo. Ili ovako kao u SF-u da kad stisnes dugmice onda se zapocne "animacija" komboa koja se sama odradi?

SF naravno. MK je dosta jednostavniji, vise za zezanje sa drustvom.
Ne znam da li si igrao Killer Instinct, ono je tek ludnica combo wise.

Nije svejedno, uglavnom su me Cammy prasile online, pa me sad zent da vidim koliko si se poboljsao :p
:D Fora je sto malo ljudi igra sa njom jer je ona po onim listama najslabija, ali ovi noliferi koji su kao roboti i nauce je u najsitniju bobu, oni kidaju, jer je ona stvarno mocna, ali kod nje se tajming najvise primjecuje, tu ako nisi u milisekundu tacan sa potezima bivas kaznjen najstrasnije!
Kada budemo online zovem, pa cemo ramijeniti par udaraca :D

Da se malo i nadovezem na onu predjasnju moju pricu sa Japancem :D
Igrao sam ponovo sa njim, lik je u stvari u Americi, ja sam hostovao, igrali smo 15ak partija bez milisekunda problema! Znaci sve je teklo kao po loju :D
Znaci da je 128 kbps uploada ok za ovu igru!

@ shin

Nemam pojma, voleo sam da spajam poteze u MK-u, kad zavrtis nekog sa Kabalom, privuces ga sa Scorpionom.. :) Moras pravi redosled da ubodes, i onda kad na kraju spojis 10 udaraca znas da je svaki udarac bio tvoj stisak na odredjeno dugme i da si ih sve ubo u pravilnom redosledu.
U SF-u moras da "izmuljas" na brzaka dole(drzis dole)-napred + R1 recimo, i to moras uraditi dva puta za sekund, da bi se inicirala kombo animacija... Ne znam, kao da sam vise uzivao u kombou koji sam izgradjujem..

Poslednja izmena:
Dobro, ali to sa animacijama, sto ti kazes, koliko sam ja primjetio, je stvar samo sa Super/Ultra kombom! Svaki drugi kombo pritiskas dugme za dugme i vezujes poteze da bi ostvario kombo!
Npr. lupam: uskocis jakom nogom-stojeci srednje udarac nogom-cuceci slabi rukom-cuceci slabi nogom-i nesto na kraju. Tu nema animacije, svaki udarac sam pritiskas!

Poslednja izmena:
Da, super i ultre se tako rade.. Spojim nekad 3, 4 poteza u kombo a da kazes da je svaki potez imao svoju komandu. Recimo moze onako cucnes, bockas nekog rukom par puta, to prosledis u shoryuken i kad pada iz shoryukena docekas ga na hadoken ili ultru.. Pa dobro, eto recimo to je vec "normalan" kombo :) Mozda sam hteo reci da bi voleo da se superi i ultre rade drugacije, ne znam ni ja sta sam hteo :)

Zato znam ja sta si htio reci :D
Bolje bi bilo da su drugacije izvedeni, meni se desi da mi ne izadje Ultra, a narocito Super, a znam da sam 1000% sva uradio kako treba i dovoljno brzo! A to je zayto sto u milisekundu treba da pritisnes onaj udarac poslije onih dupliranih pokreta...

@Boris Cannon Spike :D

Tatsumaki senpu kyaki! Pazi banana!

Vidim da se ovde ozbiljno igra, ima li nekog turnira?

Vidim da se ovde ozbiljno igra, ima li nekog turnira?

De*ili nisu napravili lokalne turnire, da mozemo recimo nas troje cetvoro odavde da igramo po sistemu pobednik ide dalje. Uzimalo bi dosta protoka kada bi drugi koji cekaju borbu mogli da gledaju (mada bi to bilo predobro) ali ne mora tako, ovi sto cekaju mogu eventualno da vide ko je dobio rundu dok cekaju, ili tako neke podatke cisto da ne bleje u prazno.. ali morali su da naprave da mozemo mi zajedno da igramo u lokalnom turniru, to sam i mislio da ce biti u ovom patchu FFS!

Inace Marko i ja se kidamo skoro svaki dan, vrhunski mechevi, dobra mu je mala Cammy ali voli da prima vatrene samare :D

Uh, kakva sesija sinoc! A i inace sve u posljednje vrijeme. Just awesome! Potpuni haos. Nasi mecevi stvarno nisu za slabi ticky-ticker :D

Ali u principu evo sta se desi Ryu-u kada naidje na Cammy :p
http://www.youtube.com/watch?v=QitB90jFBrA

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno