Šta je novo?

Stolice, stolovi i sl. za vase radno okruzenje [split iz "Kakva je vaša soba.." teme]

Ovaj model je fail, moj drug je imao i vise je nema :D. Ne znam gde si bio, ali svrati u Formu u Zarkovu ili sta li je vec... kod okretnice 50, ispod Stankomovog mosta. Tu sam siguran da imaju siri izbor, barem kada sam ja uzeo moju, imali su svaku sa sajta i jos 1-2 koju nisam video na sajtu. I sto je najvaznije, a i retko se vidja u Srbiji, cene su iste kao na sajtu i za to im svaka cast.

Poslednja izmena:
Malo sam podalje od Zarkova. A sta joj je konkretno uradio? Slomio je?

Skoro sam gledao te radne fotelje u forma ideale i prijatno sam se iznenadio, sve deluju dosta ozbiljno. Ja sam izvukao odande nekoliko i probao za najblizim stolom i deluju dosta ozbiljno stvarno. Meni se najvise dopala ova http://www.formaideale.rs/catalog/d...ke-fotelje/kancelarijska-fotelja-fy-0302.html i najverovatnije cu je uzeti ako nadjem crnu.

U svakom slucaju svrati jos jednom, proveri dimenzije da li ti odgovaraju zavali se i sam proceni da li je to to. Cene su im po meni sasvim pristojne.

Zar nije najveci izbor na Dusanovcu?

Poslednja izmena:
Malo sam podalje od Zarkova. A sta joj je konkretno uradio? Slomio je?
Nesto je slomio ne znam ni ja sta, moze da se sedi napred ali ako sednes nazad, naslon pada do zemlje, tj. kao da se naslonis ide naslon na nazad ali ne staje dok te ne iskipuje na drugu stranu :D.

Skoro sam gledao te radne fotelje u forma ideale i prijatno sam se iznenadio, sve deluju dosta ozbiljno. Ja sam izvukao odande nekoliko i probao za najblizim stolom i deluju dosta ozbiljno stvarno. Meni se najvise dopala ova http://www.formaideale.rs/catalog/d...ke-fotelje/kancelarijska-fotelja-fy-0302.html i najverovatnije cu je uzeti ako nadjem crnu.

U svakom slucaju svrati jos jednom, proveri dimenzije da li ti odgovaraju zavali se i sam proceni da li je to to. Cene su im po meni sasvim pristojne.
Tu imam i ja, crna nema. Ja sam pitao rekla mi je da nema, sad 99% sam siguran da nema uopste, a mozda je mislila trenutno ili u toj prodavnici. Ova je meni najbolja za dupe, mada ona crna visa sto je ima pola foruma je mnogo lepsa i visa je malo pa moze i glava da se nasloni tok kod ove ne moze, ali kod one nekako mi dupe ne upada :D.

Sta mislite o vooj fotelji:

http://www.formaideale.rs/catalog/u...ke-fotelje/konferencijska-stolica-dm1091.html

Bio sam danas u forma ideale i samo je ta imala i deluje mi pristojno. Metalna je sto mi odgovara jer sam prethodnu dva puta lomio. Ne znam ona mreza na naslonu koliko moze da izdrzi.

I hate to burst your bubble ali ortak krupije je nahvalio stolicu i preporucio je meni da uzmem...eno je sad stoji u cosku polomio se naslon :S:

Pa ako ne uspem da navatam crnu onda cu verovatno uzeti ovu http://www.formaideale.rs/catalog/u...fotelje/konferencijska-stolica-mg-10118h.html , jel si na nju mislio da je ima pola foruma :) ?
Da... imaju je JBL, Igoritza, jos par usera mozes ih naci ovde u poslednje 4 strane ako se ne varam :). Bio je jos jedan pri pocetku ove teme, ne mogu da nadjem post sad :).

@Nabukodonosor
Eto i Gordon se slaze sa mnom, mozes se pozdravis sa naslonom posle nekog vremena i da je koristis bez naslona, kupi onda ove sto ih mi furamo a onu bez naslona stavi kod klavira :D.

Ljudi ima jos jedna kineska radnja, ne mogu da se setim imena, imaju i sajt ali je veoma retardiran, najbolje otici pa videti... tipe u Zemunu/NBGu je, katalog je negde kod keve ali oni sad spavaju pa cu vam sutra reci podatke. Veoma povoljne stvari, ima i dosta drugih stvari kao sto su garniture, stakleni stolovi/stolici itd... nemojte da vas plasi sto je Kinesko, sada je sve Kinesko :d.

A da moderatori naprave split i otvore novu temu "Kakva vam je stolica?"
Sto se tice forma ideale-a, kupio sam kod njih stolicu pre 2 godine, kineska. Prvo je mesec dana provela na balkonu jer je smrdela kao djavo, a zatim posle nekog vremena se potpuno rasklimala, bez obzira na zatezanje srafova. Vrhunac je bio pre mesec dana dok sam se protezao, pukla je. Misljenja sam da treba izbegavati stolice kod kojih su naslon i sediste fixirani preko rukonaslona.
Trenutno koristim ovu stolicu, cvrsta, udobna a i nije Made in PRC.

Nemojte da kupujete one stolice sa mrezicama zato sto se brzo pohabaju, recimo ova moja bas sto ima, ali ona ima sa strane tako da ja ni ne dolazim u kontakt, ali ako je ceo naslon to ode brzo. Razlikujte eko kozu od skaja, prave koze, ovoga tankog sto je moja (braon) i ona crna "sto je ima pola foruma", ne znam kako se zove, ali veoma prijatan materijal. Sto vise vuce na plastiku to cete se vise znojiti, tako da izbegavajte one sa debelim poluplasticnim materijalima. Tockici su vazni, meni prvo to ode na svemu sto poseduje tockice :D.

Sto manje naslona i dodira sa telom to bolje. Ne treba vam fotelja u koju upadate i koja vas okruzuje sa svih strana, necete voziti kola pa da vam trebaju strane. Ne sme da bude ravna nego ergonomski prilagodjena obliku "prave kicme" (ona uopste nije prava kada covek ima pravilno drzanje, ako ne znate kako izgleda anatomski atlas u ruke ili wikipedia). Uzevsi ovo u obzir, mnogo sam trazio i pronasao za sebe idealno resenje koje naravno ne moze da se kupi u nasoj zemlji, a stolicu da porucujem ne :D. Verovatno cu je napraviti kada budem imao vremena a i kada mi se cale nakani da mi pomogne posto nisam strucan kao on (varenje, tapaciranje...).

Evo je Jedan lep jastuk za pod zadnjicu i milina :D. Ove su veoma dobro uradjene kao sto vidite, sve sto moze da bude od metala i jeste, naslon boljeg oblika i materijala ne moze. Tockice ovakve na stolicama kod nas necete naci. Steta sto je nema :p..

Poslednja izmena od urednika:
Vidim svi imate nekakva iskustva u vezi sa stolicama. Ja sam baš razmišljao imam daktilo fotelju( slika 1) znači klasična bez naslona i "malo prirodnijih materijala" ono što mene nervira jeste što nakon jedno 3 godine se rasklimao deo između naslona i sedećeg dela. Znači džaba bilo šrafova i zatezanja. Jednostavno se rasklimalo. Pa bukvalno konstanto zavaljena.

Taman rešim da kupim neku ovakvu( slika 2 i 3) kada neko reče pre mene da su mu se rasklimali nasloni za ruke koji su čvrsta veza pa se i oni rasklimaju.

Da li je zaključak šta god kupio opet će da se rasklima. Ili ako neko ima iskustva sa nekim tipom stolica koji ga služi 7-8 godina a da obezbeđuje krut položaju naslona.

slika1:

3102260000071.jpg

slika 2 i 3:

konferencijska-stolica-dm249.jpg

kancelarijska-fotelja-fy-0302-eko-ko%C5%BEa.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Moze li i ova u sticky ?

@Didi
Stolicu sa slike 2 imam već dve godine. Svašta preživela, od sedenja, skakanja (deca) do "uvaljivanja". Malo se nakrivila na levu stranu :). Ukoliko te budžet ograničava, sigurno je najbolji izbor od svih "narodskih" verzija ispod 5000 din (moju sam platio, čini mi se 4200 din pre dve - dve i po godine).

Ali i ja planiram kupovinu opcije 3 čim skupim malo para jer stolica i fotelja su dve različite stvari :)

Takodje sam svojevremeno imao problem sa kancelarijskom foteljom: polomili mi se nasloni za ruke, nakon samo godinu i koji mjesec upotrebe (a imam cirka 75 kg i ne skacem nogama po stolici, naravno), a ubrzo nakon toga je propala i hidraulika, i ljetos sam krenuo u potragu za novom stolicom/foteljom... Jedini uslovi su mi bili da ima metalne ili neke bolje izvedene naslone za ruke (koji su istovremeno nosaci naslona za ledja - vrlo glup sistem ako mene pitate), ili pak bolji sistema nosaca naslona za ledja.
Na kraju sam nasao neku varijantu u Metrou (nadam se da se ovo nece smatrati reklamom), za pristojne pare (oko 9000 din) - u pitanju je bijela (tacnije bež) fotelja, sa posebnim nosacem naslona ("L" profil pozadi) + nosaci za ruke od (presovanog) drveta u mahagoni boji, koji takodje istovremeno pridrzavaju naslon za ledja. Stolica izgleda bas onako... kraljevski, elegantno (valjda zbog bez boje i drvenih detalja)! Medjutim, nije pretjerano udobna, nekako su grubi nasloni (spuzva ispod), kvalitet (vjestacke) koze je osrednji (rekao bih standardno na stolicama ove klase - ja licno i nisam obracao puno paznju na vrstu presvlake, kontam da na svim stolicama cjenovnog ranga ispod ~200e tesko da cete dobiti kvalitetan materijal presvlake).
Jedina stvar koja mi se ne svidja je bez boja (fino ona izgleda, pogotovo sa drvenim detaljima, ali prljanje i habanje su uocljiviji)... Navodno, postoji i model u crnoj (ili smedjoj, ne sjecam se tacno), ali nisu u datom momentu imali, pa mi se nije dalo cekati i grbaviti za racunarom u obicnoj stolici.

Sve u svemu, za ovih otprilike pola godine koriscenja sam zadovoljan, za sada... Po kvalitetu mi djeluje da ce izdrzati onoliko koliko ocekujem, 2-3 godine. Jedino ona bez koza, nije da se bukvalno prlja, nego ostaju bjelji tragovi tamo gdje je veci kontakt tijela sa stolicom, pa djeluje kao da je na ostalim mjestima pozutila (a nije, to je zbog same bež boje).

Nadam se da sam nekom pomogao bar minimalno... Trenutno nemam slike, ali ako nekog bas bude interesovalo, neka mi posalje PM.

Pozdrav!

EDIT: Evo nadjoh par slicica od ranije, kad je bila nova...

Prilozi

• IMG_5586_1.jpg
    IMG_5586_1.jpg
    415.7 KB · Pregleda: 334
  • IMG_5588_1.jpg
    IMG_5588_1.jpg
    405.9 KB · Pregleda: 258
  • IMG_5589_1.jpg
    IMG_5589_1.jpg
    458.9 KB · Pregleda: 232
  • IMG_5590_1.jpg
    IMG_5590_1.jpg
    411.4 KB · Pregleda: 357
  • IMG_5591_1.jpg
    IMG_5591_1.jpg
    421.8 KB · Pregleda: 232
Poslednja izmena:
@Didi
Imam stolicu sa slike 2. Služi me već par godina i dosta dobro izdržava. Naslon za ruke nisu mrdnuli, naslon za leđa takođe. S obziron da ima zglob, nije 100% kruta, ali su oscilacije i posle godina upotrebe minimalne. Udobnost je prihvatljiva, s obzirom na količinu materijala koji je uložen u nju. Ne znam koja joj je sad cena, ali je stolica i više nego pristojna.

Ma ništa posebno, kod mene je veliki radni sto, na dva sprata, na gornjem mi je tv, a na donjem mi je radna površina na kojoj su ekran, tastatura i miš (između ostalog), sa strane imam dva mala (nazovimo ih) ormarića :D a ispod mi je kućište, a stolica (ništa posebno) drvena :d

@Condor
Pa ne verujem da bi te mnogo kostalo da je presvuces u drugu boju, npr. u crnu eko kozu. Ili kozu. Svaki tapetar ce to da ti odradi bez problema.

Pa nije iskljuceno da cu to i uraditi, kada si mi vec dao ideju... ;)

Ma bitno je naci dobru stolicu po konstrukciji, i udobnosti, materijal je nebitan. To mozes za male pare da promenis svake godine.

Momci, hvala na odgovorima.

A što se tiče presvlačenja, ja mislim da to nije isplativo, osim ako niste stolicu platili oko 300 evra. Jer dati tipa 70 evra, a nova stolica 100 evra, nije baš pametno.

@Didi
Imam stolicu sa slike 2. Služi me već par godina i dosta dobro izdržava. Naslon za ruke nisu mrdnuli, naslon za leđa takođe. S obziron da ima zglob, nije 100% kruta, ali su oscilacije i posle godina upotrebe minimalne. Udobnost je prihvatljiva, s obzirom na količinu materijala koji je uložen u nju. Ne znam koja joj je sad cena, ali je stolica i više nego pristojna.

Takodje br.2 i za te pare ~4500d je odlicna.
Imam je oko 2 godine i jedinu zamerku imam sto je ponekad leti oznojim u njoj, inace je i dalje cvrsta i nerazvaljena (nasloni za ruke i zglob za nagib).

Momci, hvala na odgovorima.

A što se tiče presvlačenja, ja mislim da to nije isplativo, osim ako niste stolicu platili oko 300 evra. Jer dati tipa 70 evra, a nova stolica 100 evra, nije baš pametno.

Ma kakvih crnih 70e?! Moj drugar presvukao celu garnituru za nesto preko 100e. Na fotelji nema kvadrat materijala.

Ovaj model je fail, moj drug je imao i vise je nema :D. Ne znam gde si bio, ali svrati u Formu u Zarkovu ili sta li je vec... kod okretnice 50, ispod Stankomovog mosta. Tu sam siguran da imaju siri izbor, barem kada sam ja uzeo moju, imali su svaku sa sajta i jos 1-2 koju nisam video na sajtu. I sto je najvaznije, a i retko se vidja u Srbiji, cene su iste kao na sajtu i za to im svaka cast.

Kupio sam je pre dve nedelje. Za sad sam prilicno zadovoljan i nije mi jasno kako je tvoj drug polomio naslon - sve je od metala, cak sam pokusavao na silu da iskrivim naslon da bude vise nakosen i nisam uspeo ni da ga pomerim (naslon je bio vertikalan - onda sam reklamirao i dobio ispravan model :D).
Verovatno je tvoj drug s*ebao mehanizam za klackanje? Jel ti ortak tezak? Kapiram da tu vec treba biti oprezan i ne izivljavati se, ipak je to Kina.

Sve ostalo je prilicno robusno, nasloni za ruke su metalni i ne povezuju naslon i sediste.
Meni odgovara jer u sustini nije fotelja u kojoj zaspis, bas je prava radna stolica.
Ko hoce kvalitetnu "kompjuterasku" stolicu, neka pogleda ovo :D

cuvene Aeron stolice (statusni simbol medju geek-ovima)

http://www.hermanmiller.com/Products/Aeron-Chairs

Ja sam sedeo u njoj u Forma Ideale i nisam nikako uspeo da se nagnem pozadi. Dal je bila zategnuta previse, ili neispravna ne znam. Samo me brine ono platno na naslonu, koliko je zapravo trajno. Cena nije losa, ali kvalitet je pod uputnikom.

U delu "Domaće tržište iliti GDE da kupim?" postoji jako dobra tema o stolicama, mozda ne bi bilo lose da se i ona ubaci ovde. Samo predlog :)

Ja hocu da kupim nesto ovako, bas za namenu kao na fotografiji. Ne znam kako se to tretira, stolica, fotelja ..
Vidim nekada nesto na tu temu, ali kada mi se nesto svidelo, jednom ili dva puta cene su bile bas preterane, 150.000 din u nekim fancy salonima gde je ugaona garnitura 700.000 i slicno..
Valjda ima negde tako nesto po normalnijoj ceni

attachment.php

Prilozi

• pcroom1.jpg
    pcroom1.jpg
    427.8 KB · Pregleda: 1,774
Nazad
Vrh Dno