@Didi - Sjajne slike - taman da objasnim svoj koncept kupovine
Elem, vecina ljudi koje znam su mahom kupovali stolice kao sa tvoje slike 1. Doslovno svi su imali problem sa naslonom posle izvesnog vremena. U to vreme sam koristio drvenu stolicu specijalno napravljenu prema mojim potrebama - jer imam preko 2m visine. Posto je ta stolica propala od intezivnog habanja, a pravljenje kvaltitenije drvene varijante je bilo preskupo, poceo sam da gledam sta mi odgovara od tih gotovih resenja.
I tako u Metro-u pre jedno 3-4 godine sam kupio ovu sto koristim i danas koja je po industrijiskom dizajnu veoma slicna tvojoj sa slike 2 - ime modela je GX-5003.
Sustinska razlika izmedju stolica sa slike 1 i 2 je nacin na koji je naslon stolice pricvrscen. U slucaju slike 1 - naslon je vezan preko "kicme" za centralni deo sedeceg dela i, ako se malo razmisli, to mora da propadne vrlo brzo. Stolica sa slike 2 ostvaruje konekciju sedeceg dela sa naslonom preko naslona za ruke - gde su oba naslona za ruke vezana za sedecu podlogu sa 2 x imbus sraf i isto tako i za dasku samog naslona. Nemojte da vas zavara plasticni izgled jer je to samo omotac oko metalnog dela koji nosi safove. Kao sto vidite slican princip je ostvaren na slici 3 - samo je tu korisceno 2 srafa po naslonu za ruke umesto 4 - sto jepitanje koliko ce to dobro da drzi.
Sam kvalitet te eko-koze nije na najvisem nivou ali za te novce je vise nego dobar. Kako bi obezbedili sto vece trajanje obezbedite ostre ivice vaseg radnog stola koje mogu imati kontakt sa stolicom - tipa fioke ili kutija za fioke [ja sam to resio tako sto sam na same ivice stavio sundjer sirine 0.5cm koji sluzi za zaptivanje vrata i prozora od promaje i preko njega stavio Scotch traku koja je zalepljena za obe strane ivice]. Takodje u letnjem periodu bi valjalo da stolicu premazete nekom pomadom, a na sedeci deo da stavite neku krpu na kojoj cete sedeti, jer u tom periodu kada se nose kratke pantalone, vasa koza pod pritiskom sedenja zateze ekokozu sedeceg dela pa se takvom upotrebom vrlo brzo stvore naprsnuca ekokoze u vidu linija - obicno na centralnom delu stolice.
Budite mi pozdravljeni.