Šta je novo?

Stolice, stolovi i sl. za vase radno okruzenje [split iz "Kakva je vaša soba.." teme]

Meni je puko rukohvat na fotelji iz Forma Ideale (lici na A203)i nema delova za nju :)
Ne volim da "buzdim" ali moracu jer mi je zao da bacam stolicu zbog rukohvata.

P.S. Rukohvat drzi naslon

Sta radis ti na toj fotelji ako 5x puca rukohvat? :D

Sta radis ti na toj fotelji ako 5x puca rukohvat? :D

Ne radim "ono", ako na to misliš :p

Volim da sedim u polu-ležećem položaju :smoke:, a imam pozamašnu kilažu.. nije to problem, već "kineski" kvalitet! Na poslu imam SATO (Grčku) fotelju na kojoj sedim od 2001. godine i nema škripuckanja, uvijanja, svaki deo je masivan i kvalitetan... stolica je kao nova posle 9 godina!!
Kad sam pre par godina kupovao Astra fotelju, tražio sam masivnu i jaku fotelju i nju su mi predložili kao najjaču. Bio sam neiskusan i nisam znao šta da gledam - i kupio sam A300... da sam bio malo iskusniji, video bi da je okov kineski i da je cela filozofija stolice "kineska".

gde ste kupili SATO? Imaju veoma zanimljive proizvode.

@Didi - Sjajne slike - taman da objasnim svoj koncept kupovine

Elem, vecina ljudi koje znam su mahom kupovali stolice kao sa tvoje slike 1. Doslovno svi su imali problem sa naslonom posle izvesnog vremena. U to vreme sam koristio drvenu stolicu specijalno napravljenu prema mojim potrebama - jer imam preko 2m visine. Posto je ta stolica propala od intezivnog habanja, a pravljenje kvaltitenije drvene varijante je bilo preskupo, poceo sam da gledam sta mi odgovara od tih gotovih resenja.

I tako u Metro-u pre jedno 3-4 godine sam kupio ovu sto koristim i danas koja je po industrijiskom dizajnu veoma slicna tvojoj sa slike 2 - ime modela je GX-5003.

Sustinska razlika izmedju stolica sa slike 1 i 2 je nacin na koji je naslon stolice pricvrscen. U slucaju slike 1 - naslon je vezan preko "kicme" za centralni deo sedeceg dela i, ako se malo razmisli, to mora da propadne vrlo brzo. Stolica sa slike 2 ostvaruje konekciju sedeceg dela sa naslonom preko naslona za ruke - gde su oba naslona za ruke vezana za sedecu podlogu sa 2 x imbus sraf i isto tako i za dasku samog naslona. Nemojte da vas zavara plasticni izgled jer je to samo omotac oko metalnog dela koji nosi safove. Kao sto vidite slican princip je ostvaren na slici 3 - samo je tu korisceno 2 srafa po naslonu za ruke umesto 4 - sto jepitanje koliko ce to dobro da drzi.

Sam kvalitet te eko-koze nije na najvisem nivou ali za te novce je vise nego dobar. Kako bi obezbedili sto vece trajanje obezbedite ostre ivice vaseg radnog stola koje mogu imati kontakt sa stolicom - tipa fioke ili kutija za fioke [ja sam to resio tako sto sam na same ivice stavio sundjer sirine 0.5cm koji sluzi za zaptivanje vrata i prozora od promaje i preko njega stavio Scotch traku koja je zalepljena za obe strane ivice]. Takodje u letnjem periodu bi valjalo da stolicu premazete nekom pomadom, a na sedeci deo da stavite neku krpu na kojoj cete sedeti, jer u tom periodu kada se nose kratke pantalone, vasa koza pod pritiskom sedenja zateze ekokozu sedeceg dela pa se takvom upotrebom vrlo brzo stvore naprsnuca ekokoze u vidu linija - obicno na centralnom delu stolice.

Budite mi pozdravljeni.

Jel video neko Relax fotelje za Home Theater na nedavnom sajmu namestaja, sa motorom su i rade se u Srbiji za francusko trziste, a i cena je ~450 EUR u platnu..

Ove bi zadovoljile moje potrebe i zahteve.
Da li je neko video negde u prodaji?

Zna li neko gde ima nekih malih, elegantnih stolova za kompove?

Od pleksija ili stakla na primer? Bilo ih je jedno vreme.

Ovaj dobro izgleda uživo, ima ih u nekoliko boja, razmišljao sam da ga uzmem, ali fali mesto za štampač.

750-143.jpg

Ovde sam ga našao.

Ima zanimljivih boja

750-147.jpg

Poslednja izmena:
Kako vam nije smor da sedite za tim klackavim stolovima koje cim malo maknete oni si klimaju ko babin zub?

Po meni najbolji komp. sto je pravi radi sto. Sve ostalo je mucenje.

Kako vam nije smor da sedite za tim klackavim stolovima koje cim malo maknete oni si klimaju ko babin zub?

Po meni najbolji komp. sto je pravi radi sto. Sve ostalo je mucenje.

Sluzice kao pomocni sto matorom u radnoj sobi...

Moj je dimenzija 175x65cm i visine 70cm, pravljen po potrebi, od drveta. :)

Ovi sa slika jesu malo manji, ali nisu ni malo klimavi. Samo liče na one najjeftinije iz FI koji su oko 2000 din. Nisam ih koristio, samo sam ih gledao u prodavnici, pa ne mogu 100% da tvrdim da su kvalitetni. Izgledaju dosta čvrsto, a i dizajn nije loš - za onog ko voli metal i staklo.

Ja sam kupio neku stolicu pre mesec dana. Nisam hteo vise od 10.000 da dajem a ova je bila oko 9.000. Tacnije 8xxx ali sa PDV skoro 9, dosli namestili je. Dobra bas uopste nije klimava da se naslonis i da se tripujes da ces da padnes.
Ima podesavanje tezine pomeranja naslona unazad I visine.
Meni jedina koja se svidela do te cene koju sam mislio da dam.

http://imgur.com/zgQPd.jpg

Nije neka marka sada ali za sobu super, kozna, obicna stolica.
A sto imam neki stakleni kupio sam u onome Eurosalonu kod sajma samo mi se sada ne slaze jer mi je sve u kuci drvo a on je metal i staklo i uzeo bi neki drveni malo veci . Mozda ugaoni kao u prirodnoj boji drveta jer mi je vecina namestaja takva.

Poslednja izmena:
Sto se tice mog stola i klimavosti mogu samo da kazem da mislim da sam kupio monitor P2450H tog dana kada je bio zemljetros ili je to jos uvek bio prosli koji je iopet star mesec dana 21.5 mislim da je nov bio ali malo je falilo. Jos sam ja skinuo onaj donji stablizator a sto je mnogo masivniji i tezi od ovih na slici. Mozete zamisliti kako se klatio. A i vec je pocelo ono srebrno da se ljusti star je 6-7 godina pa bi zato mozda najbolje poruciti da se napravi po merama nekim da ne bude ni komp na podu da se sutira a ne mora da ima ono za tastaturu sto se izvlaci uopste. Fioke moze i ploca iza da se kablovi ne vide. Na ovom mom staklo je bruka tesko pa se klatilo. Jos ja mislio da stavim kkuciste na onu ploci gde mi je modem gore. E sa time bi presudio i kompu i monitoru to vece.

Sto se tice mog stola i klimavosti mogu samo da kazem da mislim da sam kupio monitor P2450H tog dana kada je bio zemljetros ili je to jos uvek bio prosli koji je iopet star mesec dana 21.5 mislim da je nov bio ali malo je falilo.

Tebi je ovo rečenica? Pišeš zbrda zdola, pola tvojih postova su muka za čitanje, sad i u ovom delu foruma treba da se patimo sa tvojim monolozima?

Stavi sliku, pa kaži: imam ovaj i ovaj sto, ljušti se boja, klima se, nije ni za šta, ne kupujte ljudi, nisam zadovoljan ili odličan je sto, svaka preporuka... A ovakve mudrolije sa zemljetresom, nekim monitorom, starim mesec ili novim, 21.5 nešto?! preskoči. Ko rastumači šta ti je bilo na umu dok si ovo pisao, alal mu vera!

Vidi ovaj pise isto kao vlada... oh wait :D, new avatar :D.

Pazi na ovim slikama sa sajta izgleda malo "plasticno" i neozbiljno al se na jbl-ovim slikama vidi da je ok stolica/fotelja. Mada nista dok ne probas. Meni je najbitnije da je udobna pa nek se i raspadne za god dana. Cisto sumljam da ima nesto bolje za te pare. Kvalitetne kancelarijske fotelje su minimalno 250e. Ma uzecu je i na slepo ako je ne bude bilo u salonu u Vrscu samo da se ratosiljam ove moje :-devil-: Unisti kicmu :S:
To je dakle ova konferencijska "stolica" (zasto stolica)

http://www.formaideale.rs/catalog/u...fotelje/konferencijska-stolica-mg-10118h.html

i zasto ne ova fotelja

http://www.formaideale.rs/catalog/d...ke-fotelje/kancelarijska-fotelja-fy-0302.html

PS
Da li je neko kupovao u Eurosalonu, da li su kvalitetnije i kakve su cene?

http://www.eurosalon.rs/showroom/kancelarijski-namestaj/radne-stolice-i-fotelje/

Ne bih davao nesto preko 10K, osim ako bas ne vredi i to max 1000-2000 din.

Izvini, ali na ovoj slici izgleda ocajno, kao da je pravljena od najgore reciklirane plastike!

Ja sam pre nekih 6 meseci kupio stolicu u SB Alsan. To je BG firma koja prodaje Antares fotelje.
http://www.sbalsan.rs/index.php?page_id=161&lang=srpski
fotelja je fantasticna. osim sto super izgleda, vrlo je udobna. Sve fotelje su od prave koze i veoma kvalitetne. Ja sam prvo hteo neki model do 10k, ali kada sam isprobao 3 modela za koje sam bio zainteresovan probao sam i ovu (jednu od najekskluzivnijih u ponudi) i razlika je bila ocigledna. Nekako sam se osecao mocno :D
Jedini problem je sto rade isporuke samo za velike narudzbine, a ne za pojedinacne kupovine. Ko nema auto morao bi da ide taksijem.

vidim da se pominju ove formai deale stolice. I ja sam bas razmisljao o ovom modelu od 10k6, ali je ona od vestacke koze i deluje mi slabije. ova od 10k mi deluje super, samo ne bih mogao da predjem preko boje.

na strani akcija pise da je sa 18.880 smanjena na 15k. inace ovo je ogromno poskupljenje. ja sam je kupio za 13k, a nije bila na akciji. 13k vredi svakako. nije mi zao sto sam platio. 19k je vec previse jer spada u potpuno drugu klasu.
ove lga i gamma su im najpopularniji modeli. kada sam ja kupovao bile su oko 7-8k.

otvorio sam sada i ja iz chrome i izgleda kao da pise 10.000. osmice su nesto kockastije u chrome-u izgleda pa se zbog crte ne vidi lepo. opera korisnici vide kako treba :p
probaj da povecas ili smanjis font.

i ironman je to isto napisao, ali ja nisam razumeo tada gde je to video :D

eto sada da znate

Pozdrav svima, evo i ja se vec par dana cimam oko stolica i svega par modela mi se svidja.
Da li neko ima ovaj model?
http://www.artinvesthome.com/katalog.php?prodID=3544&catID=1057
Deluje OK, ima i u formi ideale da se kupi, isto i tamo kosta 12 glava.
Probao sam je i deluje udobno, e sad pitanje je kako ce se pokazati za godinu dana...

Videh ovde dosta koznih stolica, ali lichno preporucujem microfiber. Mnogo je bolji materijal za duze sedenje od koze iz mnogo razloga. Licho imam stolicu od mikrofibera i prezadovoljan sam, a imao sam prilike da vidim i sedim u mnogo skupim koznim foteljama (cale mi se bavio prodajom namestaja) i govorim vam iz njegovog iskustva.

Glavni razlog toga je sto microfiber vise dise od koze pa je temperatura prijatnija, drugi razlog je sto se mnogo lakse izvetri posebno ko sedi u sorcu leti, zna da stolica ima obicaj da upije znoj isto kao i odeca. Microfiber se mnogo brze od koze izvetri od toga.

Poslednja izmena:
A od kada koza upija tecnost? :trust:

A od kada koza upija tecnost? :trust:

Oduvek? Sto je najgore koza slabije disae od microfibera pa kada prodje technost u sundjer ispod koze teze izlazi nego u sluchaju microfibera.

Uhm, da. Zavisi i koja je koza u pitanju

I to izmedju ostalog, ja od kada sam probao microfiber glasam za microfiber ako moram duze vreme da provodim na toj stolici.
+ vecina ovih stolica su sa "eko" kozom ili nekom drugom nizeg kvaliteta ( sto kostaju po 100 -150 jura )

Rekoh cale mi je radio sa namestajem imao sam prilike da vidim stolice od po 500-600 evra.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno