Šta je novo?

Stigao novi Skyvision IP-966...na zalost...

Druga je stvar kad kazes manje poznat uredjaj (pa kljucna rec) koji bolje i potpunije radi posao. To bih naravno uzeo uvek i ja :)
Inace, Xoro bih uvek uzeo pre Filipsa :d Sve sto imam od filipsa je krsh :)

Delija je napisao(la):
Ne znam koliko imas iskustva, ali bi to sve bilo jako lepo kad bi Philips/Pioneer kupljen u Nemackoj i ovde bili istog kvaliteta... ;)

a xoro-i i skyvision-i koji stizu su za zapadnoevropsko ili americko trziste, jel da? :))

Delija je napisao(la):
Ne znam koliko imas iskustva, ali bi to sve bilo jako lepo kad bi Philips/Pioneer kupljen u Nemackoj i ovde bili istog kvaliteta... ;)

cekaj malo, ja sam licno gledao fakture i zemlja porekla za moj philips (i ne samo moj nego za ceo taj kontigent) je austrija? mozda su otvarali u austriji pa one koji najlosije rade i imaju najsporiji trej slali za srbiju? :S:
ajde dosta tih teorija zavere bre ljudi:)

Poslednja izmena:
Jel' si skontao da taj isti plejer postoji u 2 razlicite oznake, za evropsko i za americko trziste. Slucajno? Ne bih rekao...

@ ZoNi
Ne mora biti napajanje razlog razlicitih oznaka modela, to nije prepreka odavno. Ali tv standard da (NTSC, PAL).

Delija je napisao(la):
Jel' si skontao da taj isti plejer postoji u 2 razlicite oznake, za evropsko i za americko trziste. Slucajno? Ne bih rekao...
Ti studiras ETF bese? I ovakva rezonovanja, ccc... no comment.

Delija je napisao(la):

ja bre ne bi' mogao da se budim svakog jutra tako negativan.....promenio bi' zivot/zemlju/whatever......kad bi bio ubedjen da svi 'oce da nas zavrnu, da je voda koju pijemo otrovna, da su nasi sokovi hemija, da ovde dolazi roba koja se drugima gadi itd.........postaju mi dosadne te price..... samo jos neznalice gledaju da li na necemu pise "made in china, slovakia,..." i zakljucuju da je zbog toga losije..........

koliko vidim, sto se tehnike tice, ljudi u inostranstvu vrlo cesto imaju iste probleme kao i mi ovde........

nego problem je u tome sto bi ljudi ovde da za najmanje para imaju vrhunski kvalitet.....e to ce tesko da ide.....

Poslednja izmena:
u USA ne postoji Bora nego se i dalje zove Jetta. i sto to znaci? nista sto se tice kvaliteta...

stvar je samo u kontroli kvaliteta i love koju su spremni da odvoje za to.....

Broz je napisao(la):
u USA ne postoji Bora nego se i dalje zove Jetta. i sto to znaci? nista sto se tice kvaliteta...

Znaci da se najverovatnije sklapa u VW fabrici u Meksiku :) Tako da ce taj auto biti kvalitetan kolika bude kontrola kvaliteta u toj fabrici, ni manje ni vise. E sad da li je bolja od evropskih, to ne bih znao

Neki ljudi stvarno ne razmisljaju. Ili se prave ludi ili to jesu. SkyVision ima losu plastikicu na vratima? A Sony ima bolju? Stvaaaarno? E super. A kad se nasi ugrade, plate porez i prevoz, reklamu i sve ostale dadzbine, SkyVision kosta 110 evra i svaka baba od penzije moze da ga kupi. Ta baba ce da gleda filmove koje joj unuk sreze na CD i napise objasnjenje kako da pusti film - jednom nedeljno. Zajedno sa drugim bakama. Sta mislite koliko taj SV kosta tamo, na dalekom istoku? Kako mozes imati PCB, CPU, DVD citac, konektore, matricni ekran, daljinski, svu tu plastiku, softver, pakovanje za bednih 48 dolara, koliko to tamo kosta (na veliko)? Pa ne mozes da imas kvalitetno. Naravno da ne mozes. Ali ne, SV je brend i ja sam dao celih 8800 dinara (vau) i to mora da sljaka. Da ga drndam, ubacujem no name diskove i da rade filmovi sa trafike ili one koje sam svukao sa eDonkeya, koje kad narezem, drzim ispod pet kesica smokija i pre nego sto ih ubacim u trej, lupajuci u njega kao u komsijin (jer kosta *ovoga puta* samo 8800 dinara), obrisem o majicu. Ma da, onaj Bubanja iz PC-ja se nalupao, da vidis kako radi onaj Sony-jev, **** kevu... (a kosta svega 3x vise).

Opa, sto je neko intimno primio desavanja oko Skyvisiona :d :D

byMaX je napisao(la):
Neki ljudi stvarno ne razmisljaju. Ili se prave ludi ili to jesu. SkyVision ima losu plastikicu na vratima? A Sony ima bolju? Stvaaaarno? E super. A kad se nasi ugrade, plate porez i prevoz, reklamu i sve ostale dadzbine,

Hm, ne vidim kakve veze Sony ima sa ovim, ali u principu plastika na vratima je najnebitnija stvar, osimu ukoliko je neko ne sutira...

byMaX je napisao(la):
SkyVision kosta 110 evra i svaka baba od penzije moze da ga kupi. Ta baba ce da gleda filmove koje joj unuk sreze na CD i napise objasnjenje kako da pusti film - jednom nedeljno. Zajedno sa drugim bakama. Sta mislite koliko taj SV kosta tamo, na dalekom istoku? Kako mozes imati PCB, CPU, DVD citac, konektore, matricni ekran, daljinski, svu tu plastiku, softver, pakovanje za bednih 48 dolara, koliko to tamo kosta (na veliko)? Pa ne mozes da imas kvalitetno. Naravno da ne mozes.

110 evra je, naravno, malo ? Alo Maxo, to je pola plate u Srbiji! Tebe bas breega jer cak i da ti sada rikne uzeces nesto drugo ali ljudi se cimaju, odvajaju kesh, i onda odu u neku firmu koja im uvaljuje kako stigne, ne skyvision vec sve sto moze. 110 evra za plejer koji ima ugradjeno reset dugme ? :d Neka, hvala...
Inace evo listam katalog sa amazona, plejeri poput skyvisiona (znaci nebrendirani) upravo i kostaju koliko si naveo, cak i manje - od 25 do 50 funti. A osecam da je taj "nebrendirani" u stvari sasvim pristojna tamosnja marka za koju mi ovde nismo culi...

byMaX je napisao(la):
Ali ne, SV je brend i ja sam dao celih 8800 dinara (vau) i to mora da sljaka.

Ne verujem da iko sad ima ko zna kakve prohteve, vec im samo treba da radi, a 8800 dinara uopste nisu mala para ni za zapadnjake
Pored toga nema svako znanja i zivaca da se cima svaki cas sa apgrejdima firmvera i slicnim stvarima.

byMaX je napisao(la):
Da ga drndam, ubacujem no name diskove i da rade filmovi sa trafike ili one koje sam svukao sa eDonkeya, koje kad narezem, drzim ispod pet kesica smokija i pre nego sto ih ubacim u trej, lupajuci u njega kao u komsijin (jer kosta *ovoga puta* samo 8800 dinara), obrisem o majicu. Ma da, onaj Bubanja iz PC-ja se nalupao, da vidis kako radi onaj Sony-jev, **** kevu... (a kosta svega 3x vise).

A sta, filmovi koje uzmes na trafici i koje svuces sa emagarca navodno ne treba da rade ? Razlikuju se, sta li ? :) Po cemu se razlikuje film koji narezes na verbatim i drzis ga ispod 5 kesica smokija i film koji narezes na vervbatim i drzis ga ispod 0-1 kesice smokija ? Poenta je da treba da radi kako treba, tj. da cita diskove, ne mora ko zna sta, dovoljno je verbatim + primedisc, mislim da ce se vecina sloziti sa tim.
I cisto da napomenem da si sa ovim poslednjim promasio poentu posto se covek ne zali da plejer ne cita, narpotiv, kaze da cita sve

BTW Cisto sumnjam da iko lupa u tray maxo, posebno kad postoji ljudska opcija open/close na svim daljincima.

U svakom slucaju moras se pomiriti sa tim da skyvision za te pare uopste nije dobra kupovina ukoliko je stvarno takav (a ja nemam razloga da sumnjam) i da jednostavno za te pare ima mnogo boljih kupovina. Niko ovde ne spominje sony vec je rec o tome da postoji brdo plejera u tom rangu, koji btw uopste nije jeftin
A pored toga postoji jos brdo plejera koji kostaju dosta manje (65-85€) a koji sudeci po ovome nista gori nisu od pomenutog skyvisiona. U krajnjoj liniji, i oni citaju diskove...

Ja ne znam ni u cemu je poenta tvog posta Filipe, kada sam ja samo bio ironican. Ti to namerno shvatas ozbiljno da bi pravio tolike carsafe ili sta?

Odmah da kažem da ja imam neki JVC koji pušta samo DVD i to koji se njemu svidi, ali mi to odgovara jer kad napravim neki DVD i on ga pusti znam da će svuda da radi. Prošle godine me brat zamolio da mu kažem koji plejer da kupu a da može da gleda i divx. U to vreme jedini plejer koji je puštao divix i naša slova u titlu je bio Skyvision. Kupio ga je i do sada nije imao nikakvih problema. Koliko sam ja primetio neki su imali problema sa vratancima.
I stvarno gde je nešto napravljeno gubi smisao kad se 90% proizvoda pravi u Kini. Ako taj Skyvision nevalja, navedite tačan model šta je bolja kupovina.

byMaX je napisao(la):
Ja ne znam ni u cemu je poenta tvog posta Filipe, kada sam ja samo bio ironican. Ti to namerno shvatas ozbiljno da bi pravio tolike carsafe ili sta?

Znaci ti preporucujes da te ne shvatamo ozbiljno ubuduce kad postujes ? :-devil-:

Ne vidim uopste ni cemu razlog za toliko ironisanje, kao da su ti uvredili porodicu kad su rekli da novi skyvision ne valja, sto je tebi bio direktan povod da indirektno ustvdris kako je sony tu negde, da su vrata na sonyju skoro ista, da se izvesni bubanja nabubao, da diskovi ne idu dobro bez smokija, sto bi u principu i bilo shvatljivo :d ali pri tome i da su 110€ male pare ??? E pa nece biti...

Da, i mene zanima sta je trenutno bolja kupovina od SkyVisoina.Jedan ortak je skoro uzeo taj IP966 i covek je prezadovoljan.Pusta sve zivo,ima odlicnu sliku i plus FM tuner cisto da se nadje.A u slucaj da se nesto i pokvari tu je garancija od godinu dana.
Sto se mene tice ja nisam pristalica ovih playera i drugih slicnih ali mi oni deluju kao sasvim opravdana kupovina.

Ja sam razmisljao da kupim nesto ni skupo ni jeftino ( do 120 Eur) svojim roditeljima da mogu da gledaju sve zivo... Tu se radja drugi problem da nekom ko je operisan od tehnike i vec usao u 6-tu i 7-mu deceniju objasnite upotrebu i mogucnost uredjaja... da ima (titlove sa nasim slovima) .a da bude jednostavan za koriscenje..i najvaznije da svojim kvalitetom izrade odaje sigurnost..ipak ne bih zeloe da im kupim nesto sto ce crknuti posle par nedelja ili meseci....otprilike "moja lista bi isla ovako" uredjaji su sa trzista u Bgd..mada moze biti i malih varijacija
Preko 120 Eura
-Pioneer 575, 470
-Yamaha 550
-Philips 630.....
-Toshiba 340E
A do 120 eura
-Samsung 245
-Strong 1700
-Xoro 415....
-Xwave 9200
-Mustek 56l
Zeleo bih da cujem vase predloge jer ja od gore spomenutih nisam imao prilike da vidim ni jedan te se moje misljenje zasniva se na onom sto sam procitao krstareci po forumima od bencha koga stvarno cenim kao i postove nekih ljudi na njemu do ovih lokalnih engleskih
PS
Da nepomislite da sam neko levo smetalo ja posedujem LiteOn 2010 (Cita DviX i jos sta), Kiss DP-450, i JVC TH-S555 i sasvim sam zadovoljan istim...najvaznije mi je redovno osvezavanje firmware pogotovo za dvix..a titl pa ..kako kad
Moji su roditelji imali NEO 77 koji je prolupao posle mesec dana nekoriscenja (odgledali su na njemu neka dva porodicna diska sa slikama unuka i par sa filmovima) sad imaju moj stari LiteON 2002 koji brljavi sa filmovima snimljenim u "novim" kodecima...

Poslednja izmena:
2vanyadds
Ja imam krajnje pozitivno iskustvo sa Sky (bez vision) i gotovo nikakvo sa drugim player-ima.Znaci mogu da preporucim Sky.Ah da i cena je vise nego pristojna (oko 6900 din).

vanyadds je napisao(la):
Ja sam razmisljao da kupim nesto ni skupo ni jeftino ( do 120 Eur) svojim roditeljima da mogu da gledaju sve zivo... Tu se radja drugi problem da nekom ko je operisan od tehnike i vec usao u 6-tu i 7-mu deceniju objasnite upotrebu i mogucnost uredjaja... da ima (titlove sa nasim slovima) .a da bude jednostavan za koriscenje..i najvaznije da svojim kvalitetom izrade odaje sigurnost..ipak ne bih zeloe da im kupim nesto sto ce crknuti posle par nedelja ili meseci....otprilike "moja lista bi isla ovako" uredjaji su sa trzista u Bgd..mada moze biti i malih varijacija
Preko 120 Eura
-Pioneer 575, 470
-Yamaha 550
-Philips 630.....
-Toshiba 340E
A do 120 eura
-Samsung 245
-Strong 1700
-Xoro 415....
-Xwave 9200
-Mustek 56l
Zeleo bih da cujem vase predloge jer ja od gore spomenutih nisam imao prilike da vidim ni jedan te se moje misljenje zasniva se na onom sto sam procitao krstareci po forumima od bencha koga stvarno cenim kao i postove nekih ljudi na njemu do ovih lokalnih engleskih
PS
Da nepomislite da sam neko levo smetalo ja posedujem LiteOn 2010 (Cita DviX i jos sta), Kiss DP-450, i JVC TH-S555 i sasvim sam zadovoljan istim...najvaznije mi je redovno osvezavanje firmware pogotovo za dvix..a titl pa ..kako kad
Moji su roditelji imali NEO 77 koji je prolupao posle mesec dana nekoriscenja (odgledali su na njemu neka dva porodicna diska sa slikama unuka i par sa filmovima) sad imaju moj stari LiteON 2002 koji brljavi sa filmovima snimljenim u "novim" kodecima...

Da li svi plejeri koje si naveo puštaju divx i naša slova u titlu?

Da svi navedeni pustaju Dvix...podrsku za titl sa dvix filmovima imaju svi sem Toshiba 340E kod koje nije dokumentovano....sto se tice ostalih postoje firmware oficijelni ili preradjeni (rad entuzijasta) s kojim mogu prikazivati i nasa slova...za Samsung 245 postoji poseban firmware za ruski model (model namenjen ruskom i istocno evropskom trzistu) a poseban je za model namenjen EU tako da jedino mogu predpostaviti da u prvom slucaju ima podrsku i za nasa slova za ostale je bilo dosta reci i na benchu i na elitesecurity koliko znam od gore spomenutih jedino Xwave 9200 nema svoj sajt dok svi ostali imaju i stim mogucnost da se direktno obratite njihovoj tehnickoj podrsci u vezi broblema ili informacija....Primer firme Pioneer koja me redovno obavestava o svim novostima u vezi svojih proizvda..cak mi salju linkove za firmware..... za moje 108
Generalno sama prisutnost firme sa svojim web sajtam i mogucnoscu kontakta mi govori dosta o njihovoj ozbiljnosti i poslovnosti

Aj da vam odgovori jedan od "mamu mu j&$@%#%, uvalio mi sr#@$@" prodavaca...
Inace radim u Tehnomaniji...
SkyVision se sklapa i brendira (hahaha) u beranima u cg...
Slusalice su ocajne ali kao poklon nisu losa samo sto je cena playera katastrofa 119E iliti 9639din...
On i dalje nece da cita .txt format prevoda za razliku od Xoro 402 plus koja inace jedina koja se slabo vracala za razliku od 401 ili 415 koja se uposte nije vracala na reklamaciu ali ima bag pa treba resetovatiiii (na dugme) ...
Philip se pravo g!o!v!n!o!....
firmware kad ga pregazis tj. fashujes za da koci da zabada i pogodite sta:
Vasa garancija ma kakva bila NE VAZI VISE....
Xoro update skinete sa nekok njegovog oficialnog sajta tipa xoro.de a ono i dalje vazi garancija....
on cita txt i ima cistiji zvuk preko cinceva koji su na philipsu ocajni...
isto vazi i za pioneer 470: firmware fabrici je ocajan a novi ukida garanciju...
Ako vas bilo sta zanima pitajte...
POZ..

Za "babykiller" koliko sam nacuo kod Vas se mogao naci Samsung 245 po nekoj pristojnoj ceni. Dali si imao prilike da ga vidis i kakvo je tvoje misljenje o njemu...
Ovde u engleskoj je sad best bay Samsung DVD-P244 (za kojeg tvrde da je isto sto i DVD-P245 samo sa drugom maskom) i DVD-HD745 (prednja maska mu je uradjena od AL, i sto se tice dizajna izgleda fenomenalno)

Poslednja izmena:
babykiller je napisao(la):
Aj da vam odgovori jedan od "mamu mu j&$@%#%, uvalio mi sr#@$@" prodavaca...
Inace radim u Tehnomaniji...
SkyVision se sklapa i brendira (hahaha) u beranima u cg...
Ako vas bilo sta zanima pitajte...
POZ..
E, ovo me je odusevilo. Prvi put cujem da se nesto sklapa i kod nas. Da ne pise mozda na kutiji Made in SCG? Tek to bi bio biser.

Si ti ikad cuo za BlueStar iz Arilja? :)

Ja sam na jednom mestu procitao da SkyVision ima Sanyo laser, sto pise i ovde ali na tom istom mestu samo u drugoj poruci pise da ima Hitachi laser, sta je od toga taco?

Nazad
Vrh Dno