Šta je novo?

Stigao - NEC ND-3540A

Da li kod nas ima 3240A sa belom maskom? Rekose mi u jednoj firmi kod mene da ne postoji, ima samo crna i silver. Jel istina?

A niko nije spomenuo nista oko grejanja diskova. To je bitan faktor kod duzine trajanja samog medija i samog uredjaja. Vidim da ovaj nec bas greje sve diskove, i kad cita i kad pise, za razliku od nec cd rezaca 9300, koji ih vrlo malo greje.
Ne znam kakva je konkurencija po ovom pitanju.

Bas i ne bih rekao da ih toliko greje. Barem kod mene nije takva situacija.

Kod mene se, opet, mediji prilicno greju (mada se to da lako resiti). Ostalo je OK

ma drzi diskove u komori frizidera pa ne stignu ni da se posteno zagreju. :D

BokiPK je napisao(la):

Ne znam koliko se bas ovaj test moze uzeti kao merodavan, ali prilicno su ga ishvalili pogotovo po pitanju kvaliteta rezanja. Meni se licno cini da bas tu ima dosta prostora za popravku, posebno sto je tek jedan firmware objavljen. Bice novih firmware-a, tako da ocekujem jos bolje rezultate.

The Minister je napisao(la):
Da li kod nas ima 3240A sa belom maskom? Rekose mi u jednoj firmi kod mene da ne postoji, ima samo crna i silver. Jel istina?

Sumnjam da nema modela sa belom maskom. Ja, recimo, za silver nisam cuo da ima.
Uostalom moze se proveriti. Svoj sam pazario u PC Impulsu , a definitno znam da ih ima i u IMTEL .

@Deki
Tnx za link.

vecinom ima sa belom maskom i nesto manje sa crnom. za srebrnu nisam cuo ni da postoji.

leksa je napisao(la):
Ne znam koliko se bas ovaj test moze uzeti kao merodavan, ali prilicno su ga ishvalili pogotovo po pitanju kvaliteta rezanja. Meni se licno cini da bas tu ima dosta prostora za popravku, posebno sto je tek jedan firmware objavljen. Bice novih firmware-a, tako da ocekujem jos bolje rezultate.

Bice dopravke, sigurno. Pitanje je, hoce li, konacno, da porave stvar i u pogledu citanja, jer tu je gori i od prethodnika.

Interesantno, na ovom testu bas navode da je unapredjen po pitanju citanja u odnosu na prethodnike, a slican komentar je i na onom forumu za koji je link dao deki30 gore. Licno, nikad nisam preterano paznje pridavao kvalitetu citanja kod rezaca, uvek mi je rezac sluzio za rezanje, pa mi je prevashodno bio bitan kvalitet rezanja. Koliko vidim, po pitanju kvaliteta citanja, najvise se hvali novi BenQ 1940 (ako sam potrefio oznaku modela).

danas sam jedva kupio 3540A. jedva zato sto me je prodavac pola sata u radnji ubedjivao da ne uzmem doticni rezac, jer, kako on kaze kvare se nenormalno, imao je preko 25% vracenih, i rekao je da vise nece da ih narucuje, itd. glavni kvar im je da nece da rezu dvd diskove...
na kraju sam ga jedva ubedio da mi proda rezac, i pozurio kuci da vidim da li spadam u onih manje od 75%... i :banana: .

U kojoj radnji?Shta im se kvarilo,jer planiram ovih dana da uzmem isti rezach.Koji rezach je pokushao da ti uvali pa je pljuvao po trenutno najtrazenijem DVDRW-u.

Poslednja izmena:
uglavnom mi je nudio pionira 109 i nec 34520. nisam ga nesto pazljivo ni slusao, jer znao sam po sta sam dosao. rezac sam platio oko 4200, radnja je novicomp kod hale limes...

Moze da se pokvari i posle 10 dana, boli me uvo dok imam garanciju ;) , a onaj koji pregura garanciju je vec omatorio. Vazno je da on radi kvalitetno, dok radi...

P.S. Kako bi mi legao ovaj silver :D

Evo drugi dan snimio sam nekih desetak diskova i zadovoljan sam, a i ne greju se jako diskovi.

takodje sam zadovoljan, ne greju se ni kod mene pri rezanju, ali se dosta greju obicni diskovi pri kopiranju sa njih na hard.

Kupio sam burazeru 3540A sa vec odradjenim "upgradeom" firmwarea i zaista je dobar - Verbatime 8x smo rezali na 12x bez problema, a iz DVD Decryptera smo skidali diskove na hard sa brzinama od 10-16x. Burazer je veoma zadovoljan.

I ja da kazem da sam se u medjuvremenu ponovio (dodushe ne silver-om), i kao mnogo puta do sad se pokazalo da neki jednostavno preteruju u kritikama i od muve prave slona. Citanje diskova je dobro (dosta bolje nego na nec 3520 od drugara), rezanje dvd-r i rw je proteklo bez problema (za sad sam probao samo tri marke dvd-ova, Verbatim, Maxell i Princo), a sto se grejanja tice, vise je grejao moj cd citac teac540 cd nego ovaj nec. Sve u svemu ja sam zadovoljan.

pozdrav

e pa kad je tako
vreme je da neko nesto kaze i po pitanje BUKE

Nasta mislis u vezi buke? Na prvoj strani sam pomenuo da je disk O.K. i po pitanju kvaliteta i po pitanju odsustva buke. Posle ovih 2-3 nedelje, i dalje imam isto misljenje.

Zvao sam jednu firmu kaze da se kvare mnogo e sad i ja sam u totalnoj nedoumici hmmm ,a prodavac mi preporucuje pioneer 109,a meni su dva pioneera 107d crkla ......sta dalje ?

Ma pusti ti prodavca :) I ako se kvari(a ne verujem da se kvari manje ili vise od drugih) sta te briga, garancija je godinu dana pa ga menjaj za nov ako crkne ;)

......i preporuci Pioneer 109 :d , mislim dobro nije preporucio LG. To su garant uvezli vise Pioneer-a nego sto treba pa da ga rasprodaju ,) . Ruku na srce, Pioneer jeste ozbiljan igrac i sve to stoji, ali sa tom 109-kom su malo otisli u nazad imajuci u vidu da su svi ocekivali da nadmashi 108-icu. Ovo oko kvarova sam vec rekao, a i J Lo je sad potvrdio, ako rikne garancija je tu i boli te "sta god 'ocesh". Sto se grejanja cd-ova tice istina je, 3540 pri kopiranju i gledanju npr. filmova direktno sa cd-a greje diskove, ali ja jos nisam naleteo na neki koji ne greje :) . Znaci nakon 4-5 sati neprestanog gledanja sa cd-a, disk je bio dosta topao.

pozdrav

Nazad
Vrh Dno