Šta je novo?

Stigao - NEC ND-3540A

BokiPK je napisao(la):
Garancija se NE gubi, ukoliko flesujete ORIGINALNIM - fabrickim firmwerima, skinutim sa zvanicnog sajta. A ako flesujete "piratskim", onda gubite.
Naravno, ali u poslednjih 20-ak postova govori se iskljucivo o, khm, anoficijelnim firmverima. NEC jos nije izbacio novi firware, bar ja nigde nisam uspeo da ga vidim, ako nisam u pravu nek' me neko slobodno ispravi.

Poslednja izmena:
Lukija je napisao(la):
Ja sam odmah stavio 1.01e verziju...
U ZIP-u koji sam skinuo sa Liggyjevog sajta su samo binarni fajlovi, koju alatku si koristio za fleshovanje?
Binflesh?

Poslednja izmena:
jopa je napisao(la):
Pre nedelju dana sam uzeo nec 3540A i kupio 5 DVD-R 8x diskove.Nije bilo nikakvih problema sa rezanjem.Onda sam juce uzeo DVD+R 8x diskove i nije hteo da ih nareze,odnosno jedan je narezao posle treceg pokusaja. Koristim Nero 6.3.1.25 koji pocne rezanje i onda prijavi da ne moze da upise lead-in ili lead-out .Ako neko zna sta je problem(treba mi novi nero ili menjanje firmwear-a) neka mi javi.

Novi nero, svakako...

Da, Binflash. Odlican je. Takodje, njime mozes da backup-ujes firmware i da menjas booktype.

Naravno, novi nero, kao i na svake druge 3 nedelje :)

programmer je napisao(la):
U ZIP-u koji sam skinuo sa Liggyjevog sajta su samo binarni fajlovi, koju alatku si koristio za fleshovanje?
Binflesh?
Mozes i sa ovim, ima gui.

Prilozi

• necflash_wingui.zip
    41.8 KB · Pregleda: 153
@Ilidian
Da, pa to je binflash, ima dve verzije, jedna sa GUI i jedna bez.
LINK

@programmer

Kako je tebi tako los rezultat u Nero CDS-u sa originalnim firmware-om? Nije mi jasno, jer je meni sa 1.01 (originalnim) rez bolji nego tebi sa modovanim firmware-om. Tako da ne znam sta bih dobio ako flesujem drive, ali sigurno znam sta bih izgubio :)

Poslednja izmena:
@Maxxx
Zato sto nije u pitanju ista stvar. Ti si skenirao klasican DATA disk a ja film.
Pogledaj sliku koju sam postovao na prvoj strani ovog thread-a (dataDVD).

EDIT:
Da bi dodatno proverio, kupi bilo koji DVD sa kioska pa pusti bench.
Poz.

Poslednja izmena:
MaxXx je napisao(la):
@programmer

Kako je tebi tako los rezultat u Nero CDS-u sa originalnim firmware-om? Nije mi jasno, jer je meni sa 1.01 (originalnim) rez bolji nego tebi sa modovanim firmware-om. Tako da ne znam sta bih dobio ako flesujem drive, ali sigurno znam sta bih izgubio :)

Samo jedan mali savet, probaj Disc quality test. Mnogo vise govori o kvalitetu DVD-a. Trenutno nisam u BG ali kada dodjem poslacu vam kako izgleda jedan odlicno narezan DVD na ovom pisacu.

djstole je napisao(la):
Zvao sam jednu firmu kaze da se kvare mnogo e sad i ja sam u totalnoj nedoumici hmmm ,a prodavac mi preporucuje pioneer 109,a meni su dva pioneera 107d crkla ......sta dalje ?
Kad na lageru imas mnogo A robe, a kupac ti trazi B robu ...
"Znate B roba se mnogo kvari i nevalja, ali zato je A roba perfektna!"
Zovi par dana kasnije kad se obrne situacija ;)
Do sada sta mogu da kazem jeste da nisam video znacajniju razliku (opet sve je relativno, ono sto je meni malo za nekoga je ogromno) izmedju 3540 i 3520. Zajedno sa Pionirom 109 cine jedan jako dobar par rezaca, ali do sada kroz moje ruke NEC primeraka na reklamaciju 0%. Pioneer oko 20%.
Niko nije pomenuo da zahvaljujuci NECu, Pioneer je znatno oborio cene.
Neko je pomenuo Asus.. nisam imao velika iskustva sa istim, ali jedan primerak (koji ne cini prolece :)) me odusevio posto je procitao/iskopirao jedan raspali (ok, vise je bio reljefast nego ravan) dvd kao da je perfektno cist.

I ja sam kupio NEC 3540A, srebrni.

Kad sam pustio jedan DVD u Power DVD pitao me je nešto oko DVD region zona, da promijenim neku (nikad me to prije nije pitao), i da imam pravo pet puta promijeniti, inače ne bi pustio film, kad sam mu rekao da promijeni pustio je film.

A u Device Menageru pod tim DVD-om stoji da mogu mijenjati zone još 4 puta, i da poslije toga ne mogu mijenjati makar reinstalirao windows ili DVD rezač prebacio na drugi kompjuter. Šta je to? Koliko je to što sam mu rekao da promijeni zonu nezgodno? Šta je inače u tim situacijama pametno uraditi?

Vader je napisao(la):
I ja sam kupio NEC 3540A, srebrni.

Kad sam pustio jedan DVD u Power DVD pitao me je nešto oko DVD region zona, da promijenim neku (nikad me to prije nije pitao), i da imam pravo pet puta promijeniti, inače ne bi pustio film, kad sam mu rekao da promijeni pustio je film.

A u Device Menageru pod tim DVD-om stoji da mogu mijenjati zone još 4 puta, i da poslije toga ne mogu mijenjati makar reinstalirao windows ili DVD rezač prebacio na drugi kompjuter. Šta je to? Koliko je to što sam mu rekao da promijeni zonu nezgodno? Šta je inače u tim situacijama pametno uraditi?
Drive ti je RPC II... treba da ga "napravis" u RPC I.
Ili flesuj otkljucani firmver, ili se dovijaj sa neki softverskim alatkama.

Nikakav preterani problem, lako se resava.

Evo jednog scan-a, radi se o Verbatim DVD+R 8x rezan na 8x, 1.01e modovan FW. Odlican zapis.

Prilozi

• scan.gif
    scan.gif
    14.6 KB · Pregleda: 267
Stvarno odlican zapis. Definitivan dokaz kvaliteta ovog rezaca.

FW ne menja strategije tako da ce isto biti i sa fabrickim.

Neverovatno i ja sam danas zvao lika na novom beogradu kod arene koji je vec bio spomenut i prvo sto mi je rekao u vezi nec-a je da kao ima puno reklamacija. Kakav lik, odmah sam se setio teksta sa foruma i spustio slusalicu. A jos ludja varijanta je bila kada sam otisao do jednog "velikog" uvoznika hardvera P....m kod kojih je nec oko 5000din, a jos gori je bio jedan lik koji ga prodaje za 5100din, kakvi optimisti. ali najgore je to sto ce neko i po toj ceni kupiti nesto sto kosta 10eur manje.

Poz....

OK. Čime da izmjerim? Pazario sam nekakve dobre, a jeftine dvd-ove pa da vidimo vrijedi li ih opet kupiti. A taman ću čistiti hdd od gluposti pa će biti prženja.

@||Nex||
Nero CD-DVD Speed->Disc Quality Test
Podesi brzinu na 5X;
OK rezultati: PI<280; PIF<32 (naravno sto manje to bolje ;) )
Mala pomoć je i Quality Score.
Očekivani rezultat za Verbatim disk je 96-98.

Lukija je napisao(la):
Evo jednog scan-a, radi se o Verbatim DVD+R 8x rezan na 8x, 1.01e modovan FW. Odlican zapis.

Evo kako izgleda isti disk rezan na Plextoru PX-712A, poslednji FW (1.07), brzina rezana je 8X mada je nudio i 12x.

Prilozi

• plextor.gif
    plextor.gif
    11.9 KB · Pregleda: 191
dje nestade onaj post za nec 3450 firmware 1.03?

attachment.php

:wave:

Prilozi

• nec-3450.jpg
    nec-3450.jpg
    26.3 KB · Pregleda: 134
Poslednja izmena:
filipenko je napisao(la):
???
Je li moguce da vi gledate filmove sa uredjaja umesto da ih iskopirate na hdd? :)

A zasto ne bi gledali sa uredjaja? Ne znam ljudi da li ste culi za Nerov programcic koji se zove DriveSpeed? Sluzi inace da namerno uspori brzinu citanja medija tako da se medij cita totalno necujno, a sasvim dovoljno za gledanje filma.

To je vise zbog akanja uredjaja a ne zbog buke. Prsnuce ti laser zbog gluposti, a imas toliko jeftinih citaca.

Nazad
Vrh Dno