Šta je novo?

Stigao - NEC ND-3540A

djstole je napisao(la):
Zvao sam jednu firmu kaze da se kvare mnogo e sad i ja sam u totalnoj nedoumici hmmm ,a prodavac mi preporucuje pioneer 109,a meni su dva pioneera 107d crkla ......sta dalje ?
kakvi uvaljivaci!
kod mene smo 30-40% pioneer-a vratili na reklamaciju :smash: , a prvog NEC-a i dalje cekamo ;)

:wave:

Ja imam ovaj stariji 3520A i zaista nisam primetio da lose cita - naprotiv cita sve sto sam mu poturio a tu zaista ima svega. Reze perfektno i po obicnim diskovima i po DVD-ima. Jedina objektivna slabost je buka koju pravi. Da li je 3540A tisi? Ne verujem, meni ovo izgleda kao veoma veoma slican drive. Ako je neko probao oba uredjaja neka kaze..

@Minja
Nisam probao 3520 ali sa 3540 sam zadovoljan.
Pri rezanju na 8x rezac je bezmalo necujan sto me, moram reci, prijatno iznenadilo. Rezanje na 16x jos nisam probao ali sumnjam da ce nivo buke biti imalo zabrinjavajuci.
Pri rezanju obicnih CD medija, nije nista losiji od klasicnih CD rezaca.

Ser_Zile je napisao(la):
kakvi uvaljivaci!
kod mene smo 30-40% pioneer-a vratili na reklamaciju :smash: , a prvog NEC-a i dalje cekamo ;)

:wave:
U potpunosti se slažem...i još da napomenem da sam i dosta onih "nahvaljenih" Samsunga prodao (pored NEC 3500, 3520, 3540) i još ništa. :D
Pozdrav. :wave:

Nec ND-3540A

Nec ND-3540A

Evo i da ja kazem neku....
Kupio sam ovaj Novi Nec, mada sam imao losa iskustva sa Nec 2500a...

Sto se tice citanja DVD diskova, Verbatim odlicno cita, transfer nekad predje i 20Mb/sec, ali kao i Pioneer 109 lose se snalazi sa losijim diskovima tipa Princo, Platinet i sl....

Pioneer 108 je za sada najbolji rezac i citac DVDdiskova koji mi je dosao pod ruke....
Neca 3540A sam upario sa njim i odlicno se nadopunjuju.... :D

Uglavnom preporuka za drugi DVD rezac,
a kao glavni, mislim da treba sacekati 110 ili uzeti mozda nekog ASUSa....

Evo i ja sam kupio posle dugo razmisljanja NEC 3540A pa cu da prenesem utiske sto pre.....ostali.......

programmer je napisao(la):
@Minja
Nisam probao 3520 ali sa 3540 sam zadovoljan.
Pri rezanju na 8x rezac je bezmalo necujan sto me, moram reci, prijatno iznenadilo. Rezanje na 16x jos nisam probao ali sumnjam da ce nivo buke biti imalo zabrinjavajuci.
Pri rezanju obicnih CD medija, nije nista losiji od klasicnih CD rezaca.
Pri rezanju DVD je i 3520A necujan - problem je pri pustanju filmova, kada je pozeljno malo tisine :)

e i jel zna neko koliko c1 i c2 gresaka je optimum?i pi po gresaka?

Minja je napisao(la):
problem je pri pustanju filmova, kada je pozeljno malo tisine :)
Hehe, naravno. Pri pustanju DVD filmova rezac je potpuno tih.

Kod DivX-a stvar je drugacija i naravno da se cuje, ali su vrlo retki uredjaji (mislim i na CD i na DVD, podjednako) koji su u takvoj situaciji tihi, zar ne? To je i razlog zasto svaki DivX pustam sa harda a ne sa optickog uredjaja.

Pri kopiranju podataka na hard, 3540 nije nista glasniji od klasicnog CD rezaca/citaca.

Da zakljucim. moj generalni utisak po pitanju buke ovog NEC-a bi bio: :smoke:
Poz.

???
Je li moguce da vi gledate filmove sa uredjaja umesto da ih iskopirate na hdd? :)

filipenko je napisao(la):
Je li moguce da vi gledate filmove sa uredjaja umesto da ih iskopirate na hdd? :)
Dabome da cu DivX prvo kopirati na hard.
Dabome da DVD necu. :)

Poslednja izmena:
jeste ga flesnuli mislim na nd 3540 ?i koji firmware ?

djstole je napisao(la):
Yeap, v1.5
Link je dao deki, nekoliko postova ranije (cdfreaks).
Flesuje se bez problema a izmene koje sa sobom nosi svaka od verzija su detaljno date.

EDIT:
U attachmentu su sva benchmarka istog diska (film).
Prvi je sa aktivnim reap lock-om, sa kojim se rezac fabricki isporucuje
Drugi je sa modovanim firmware-om (ukinut reap lock)

Prilozi

• film-sa RL.JPG
    film-sa RL.JPG
    69.8 KB · Pregleda: 116
  • film-bez RL.JPG
    film-bez RL.JPG
    55.3 KB · Pregleda: 134
Poslednja izmena:
djstole je napisao(la):

Ja sam odmah stavio 1.01e verziju koja ima booktype setting + RPC1 + riplock removed. Booktype sam stavio svuda DVD-ROM.

problem sa verbatim DVD+R 8x diskovima

Pre nedelju dana sam uzeo nec 3540A i kupio 5 DVD-R 8x diskove.Nije bilo nikakvih problema sa rezanjem.Onda sam juce uzeo DVD+R 8x diskove i nije hteo da ih nareze,odnosno jedan je narezao posle treceg pokusaja. Koristim Nero 6.3.1.25 koji pocne rezanje i onda prijavi da ne moze da upise lead-in ili lead-out .Ako neko zna sta je problem(treba mi novi nero ili menjanje firmwear-a) neka mi javi.

nisam ga flesh-ovao i mislim da to necu sam raditi,samo me interesuje da li je to neophodno ili je problem u necemu drugom

E lukija jel sve radi kako treba pa da ga fleshnem :)

jesi li probao da rezes Verbatim DVD+R 8x diskove, kod mene ima problema

ja nisam jos probao.......neka proba lukija........sa flesnutim drajvom ....

Juce sam narezao jedan Verbatim DVD+R 8X na 8X, kvalitet zapisja je sjajan. Za sada nemam problema. Iskljucivo rezem na Verbatime (MCC 003) i nikakve probleme nemam.

Samo da pitam, jel se garancija gubi kad se flesuje modovanim firmware-om? Npr. ja ga flesujem, a posle 3 meseca uredjaj odlepi (nebitno da li je zbog firmware-a ili ne), odnesem im rezac, a oni kazu kao to je zbog toga i toga nema garancije.

pozdrav

MaxXx je napisao(la):
Samo da pitam, jel se garancija gubi kad se flesuje modovanim firmware-om? Npr. ja ga flesujem, a posle 3 meseca uredjaj odlepi (nebitno da li je zbog firmware-a ili ne), odnesem im rezac, a oni kazu kao to je zbog toga i toga nema garancije.
Da, garancija se gubi.

ja mislim da se gubi garancija ako ima neko ko zna bolje neka kaze.......

U tom slučaju ode garancija ali ti stavi stari (orig.) firmware pre nego ga reklamiraš.

Poslednja izmena:
Za sve one koji su zaboraviti da bekapuju fabricki firmware (kao ja na primer :D ); u attachmentu je arhiva sa, navodno, originalnim (v1.01) zajedno sa EXE fajlom kojim se vrsi fleshovanje.

Prilozi

• Firmware 1.01.rar
    476.5 KB · Pregleda: 105
ako moze da neko baci novi najnoviji firmware i flasher posto nisam mogao da ga skinem sa liggydee sajta....pozdrav.

Garancija se NE gubi, ukoliko flesujete ORIGINALNIM - fabrickim firmwerima, skinutim sa zvanicnog sajta. A ako flesujete "piratskim", onda gubite.

Nazad
Vrh Dno