Kupio sam Nec 3540a, nije bučan kao što neko reče, skroz naprotiv, ne greje medije-jedva da su mlaki(i DVD i običan CD), jedina mala mana je što je, bar za obične CDe, malo lenj dok ne shvati da je disk unutra i dok ga ne očita(to je zanemarivo).
Što se rezanja tiče evo rezultata za EMTEC i VERBATIM, oba minus i oba 8x.
Rezao sam potpuno isti materijal na oba, na 4x i ako se dobro razumem, EMTECov (bivši BASF) rezultat uopšte nije dobar ??
EMTEC - average PI Errors = 381.97 (max 1672)
- average PI Failures = 1.66 (max 20)
VERBATIM - average PI Errors = 21.56 (max 68)
- average PI Failures = 0.20 (max 71)
Savet??? Da zaobiđem EMTEC ubuduće? Strategija mi je da važan backup bacam istovremeno na 2 diska različitih proizvođača. Koji da uzmem umesto EMTEC (nevažno mi je bilo šta drugo osim pouzdanosti podataka i trajnosti samog DVDa)?
"Dobar rez za NEC je: PIE manje od 280 i PIF manje od 16."
Pretpostavljam da se ovo odnosi na Average vrednosti?
Dobio sam neke mnogo lošije rezultate za ista dva diska nakon overclock-a. Je li to zbog OCa ili je prosto taj metod provere toliko nepouzdan?
Ajd odgovarajte, a ja ću se potruditi da ista dva diska proverim ponovo kad resetujem OC...
PS
Kako da atačujem GIF? Nije mi jasna procedura sa kliktanjem na Insert image, traži mi unos neke putanje, probao sam, ali ostaje ili samo tekst ili prazan placeholder...
Nisam primetio dosad da mi smrdi ispod miške ili da imam neku opasnu zaraznu bolest ili...Pa može li bar 1 odgovor? Čita li neko ovo?
Što se tiče atača, navikao sam na drugim forumima - klik na Attach, pa klik na Browse i okačim sliku. S ovim se prvi put srećem pa bih molio za pomoć.
Imam još pitanja, ako neko zna i spreman je da mi pomogne:
- razlika između + i - diskova tj. koji su kvalitetniji (dosad sam čuo samo da su minus nešto kompatibilniji s većinom uređaja)
- kolege su mi rekle da uvek režem na otprilike 4x ako želim kvalitetan zapis koji će da traje, jer što je brzina manja zapis je dublji
- kako je moguće da se rezultati Nero CD/DVD speed drastično razlikuju od provere do provere za isti disk? Zar to ne bi trebalo da bude identičan rezultat sa eventualno nekim minimalnim odstupanjima(da zanemarimo one rezultate kad je mašina overklokovana)?
Malo sam navalentan, ali bih voleo da utvrdim koje diskove da kupujem jer verujem da je mašina OK. Ipak su podaci koje bekapujem najskuplja moguća stvar i platio bih neki disk i duplo ako znam da je stvarno kvalitetan i trajan.
Izvinjavam se na opširnosti...