Ne služi ničemu. Svi treba da kupimo Paystation 4 i igramo fenomenalni Knack.
Niko ti ovde ne spominje Playstation, pita čovek šta će mu to pored Windowsa. Ne kapiram tvoju opsesiju konzolama i njihovo potezanje na svakoj bogovetnoj temi u PC sobi.
cek pa zar ja tu hordu programera koji prave igru ne placam time sto kupim igru? zar ja programere koji prave drivere ne platim time sto kupim hardver. o cemu pricas? kakve veze ima koji je os u pitanju, ti troskovi su svejedno tu bez obzira i finansiraju se na isti nacin na svakoj platformi.
inace mantle je kul a moze biti i deo price o steamos-u.
sta vam je ljudi, zasto pominjete te troskove razvoja, kao da druge platforme nemaju troskove razvoja? te alave programere placam licno ja i onaj ko kupi igru
Troškovi razvoja idu otuda što odjednom neko treba da napravi Linux port, da testira, debaguje igru, da optimizuje. Niko neće da se cima oko toga, troši radne sate, angažuje nove ljude, ukoliko mu se to ne vrati, odnosno ukoliko ne proceni da ne može da vrati investiciju. Otuda potreba da se ti troškovi odnekud nadoknade, jer ih on ima PRE nego što proda ijednu jedinu kopiju igre za Linux. I zašto bi se cimao, ako 99% tržišta za PC igre koristi Windows. Dakle ti - ili ajde, Valve - hoćeš da ga stimulišeš da ti pravi igru koja će besprekorno da radi na Steam OS-u. Zašto bi on to radio, ako mu se ne isplati?
Naravno, ne očekujem da to skapiraš iz prve, jer smo te videli na delu sa T100 tabletom - pljuvao si najpre firme što nema 64 GB verzije, pa ceo forum što ne koristi dual boot minimum a po mogućstvu tripple, a kada si konačno došao u mogućnost da ti besplatno pomogneš drugim forumašima onako kako si tražio pomoć od njih - nestao si sa teme, a privremeno i foruma :d
To smo se svi nadali, kad ono amd card support comming soon :wall: Znam da ne mora to ništa da znači, ali opet...
Pa dobro, ajmo malo vere u Steam OS, nije baš kao da nismo znali da AMD štuca sa podrškom za Linux. A opet, to nas vraća u priču o smislenosti Steam OS-a, ako 50% grafičkog tržišta ima problematičnu podršku za Linux generalno, što je mnogo šira tema i svakako nema poente lomiti glavu oko tih stvari, jer se one tiču daleko šire priče...