Šta je novo?

SteamOS

dobro jel ti shvataš da alienware i ostali vendori zarađuju na hardveru, a da steam ima za cilj da raširi svoju platformu i da zaradi na prodaji softvera. zašto pišeš nešto što nema nikakvog smisla.

steam je loš servis i pilićari jer je kod njih 1eur = 1usd

posle ovoga mislim da nikad više neću uzeti za ozbiljno ono što ti napišeš, čudi me da sam se uopšte i skrasio da ti odgovorim na ovo.

1 eur = 1 usd jeste pilicarenje, kako god to okrenuo
a drugo nisam to tako rekao, ako vec licno napadas nekoga necime sto je rekao, citiraj tacno sta je taj neko rekao

i sta ce onda, 100% pc racunara da bude steampc posto ce imati tako dobro cenu? to je i dalje pc, nece biti neki custom hw, mozda samo plastika i limarija kucista, zar stvarno mislis da ce bas svi proizvodjaci hw da spuse cene?
sony i ms mogu da prodaju hw ispod cene posto imaju ceo sistem, zatvoren, valve to ne moze da radi
u tom slucaju bi svi kupovali njihove masine, za bilo sta, instalirali bi win, neku drugu linux distribuciju, nesto trece... dokle bi valve to tako mogao da radi?

kao sto rece kimins gore, najbolje sto mozemo ocekivati je da ce cene htpc kucista da padnu

btw, da li ja sada tebe treba da prozivam, kako nemas pojma sta pricas i govoris samo ono sto si negde procitao ili od nekoga cuo, zato sto kazes steam ima za cilj da siri svoju platformu a ne valve?

Poslednja izmena:
pa valve, normalno da je valve, nije moj deda, steam je servis/platforma koja treba da se širi. sad ću baš da se koncentrišem na svaku reč šta pišem odgovarajući na forumu, ne pišem magistarski rad.

svih ukljucenih, izdavaci, valve kao saucesnik... 30tak % veca cena, kao zbog poreza u eu, heh

ili sad kao mislis na nas kojima smeta taj odnos usd i eur, kao suvise smo jeftini, sta li?

:)

ja ne znam zašto bacaš hejt na neki ovako lep projekat kao što je steam os. godinama čekam os koji ne moram da platim da bih se igrao na njemu. koristio sam linux aktivno godinu dana i ništa mi nije nedostajalo sem igara. ti baš voliš da plaćaš os?

Naravno da ga ne plaća, niti veeeeelika većina. A u tome je najveći problem MS-a, što ne naprave OS koji će moći(i želeti) svako da plati.
Ta priča da je Linux ko Win samo fale igre, to tako nema smisla, da je glupo komentarisati.
Steam OS, ima svoje adute, a da li će uspeti i na koji način ostaje da se vidi

Paradoksalno, te AAA igre koje si opisao iz nekog razloga najduže čuvaju cenu. Valjda zato što su popularne.

Mozda multiplayer igre koje imaju daleko vise od par sati igranja? Koliko sam primetio sve ostalo pada veoma brzo... Mozda ass creed, al taj serijal nisam igrao... Sve u svemu haoticno deluje sve

haoticno... eksploatacija je krenula sa DLC-evima, a sada cele igre izgledaju kao DLC-ovi... Ja samo cekam da krenu da prodaju igre na sat sa tamo nekog njihovog servera...

Naravno da ga ne plaća, niti veeeeelika većina. A u tome je najveći problem MS-a, što ne naprave OS koji će moći(i želeti) svako da plati.
Ta priča da je Linux ko Win samo fale igre, to tako nema smisla, da je glupo komentarisati.
Steam OS, ima svoje adute, a da li će uspeti i na koji način ostaje da se vidi

Pa iskreno Linux i jeste kao Windows.. Mislim oba su OS-ovi sa jednom velikom razlikom, a to je da je linux mnogo otvoreniji po pitanju koda i samim tim se brze razvija... Problem sa linuxom jesu igre, i neke profesionalne aplikacije kojih nema za njega...

Mozda multiplayer igre koje imaju daleko vise od par sati igranja? Koliko sam primetio sve ostalo pada veoma brzo... Mozda ass creed, al taj serijal nisam igrao... Sve u svemu haoticno deluje sve

ne baš, hteo sam da pazarim Dishonored odavno npr (zaslužili su kvalitetom), ali cena nikako da bude pristojna. CoD4 30 evra itd...

ne baš, hteo sam da pazarim Dishonored odavno npr (zaslužili su kvalitetom), ali cena nikako da bude pristojna. CoD4 30 evra itd...

imao si letos dishonored za 10$/Eur (-66%)
cod4 si imao za 15$ pocetkom godine

cod je svakako jedan od serijala koji ne popusta sa cenom tako lako, la *** moze im se

Poslednja izmena:
Call of Duty, Battlefield, Sims, Assassins Creed... sve te igre solidno drže cenu a izlaze svake ili na dve godine. Razlog za to je što imaju svoj servis gde se prodaju što nas navodi na zaključak da mi korisnici nemamo vajde ni od Origina ni od uPlay-a.

Mada i Borderlands na Steamu drži cenu. Dok 2K, Square Enix i evropske igre svako malo na debeloj akciji.

Nije bas tacno...COD je od sada "Steam Servis" i nikada ali nikada nije bio jeftin, for fuck sake kada je izasao COD4 a i dalje kosta previse, a snizenja za serijal nikad jadnija, dok si BF mogao da uzmes za par dolara godinu dana kasnije... kao sto sam uglavnom i uzimao.

Ne bih se složio za većinu stvari, osim CoD-a (već sam naveo da je Activision-Blizzard jedan od retkih izdavača koji je otvoreno protiv akcija) i Simsa (koji je specifičan pošto cilja na ženske potrošače) sve ostalo što si nabrojao jako često dolazi na akcije. Što se tiče BF-a, BF3 je već tokom prošle godine naletao na akcije od 10$ bez dlc-ova, 25$ sa svim dlcovima. Što se tiče AC serijala, uglavnom poslednja igra u serijalu dolazi na akcije od 12-15$, dok one starije idu 5-7,5$. Uglavnom sve ubisoft igre se dosta često mogu naći na akcijama (66-75%) na amazonu, gmg-u, gamersgate-u, getgames-u i ostalim sajtovima. Što se tiče Borderlands 2, ja sam ga uzeo zimus za ~10$ i njegov season pass za 7,5$ na nekoj od akcija, a to je bilo svega par meseci po izlasku igre...

Sad zavisi šta smatraš pod akcijom, neki akcijama smatraju samo bundleove i kada igra košta manje od 5$...

Poslednja izmena:
i battlefield3 i assassins creed (svi delovi) su svako malo na nekoj akciji

imao si letos dishonored za 10$/Eur (-66%)
cod4 si imao za 15$ pocetkom godine

cod je svakako jedan od serijala koji ne popusta sa cenom tako lako, la *** moze im se

Mislio sam da se priča o zvaničnim cenama igara...

aham, pa zvanicne cene igara idu na gore, 60, 70 tralala :)

akcije i popusti koji nisu jednom godisnje i koji se relativno lako isprate su tu, i prednost su digitalnih servisa

nego da li da ocekujemo bf4 na steamos-u ?!? :)

nego da li da ocekujemo bf4 na steamos-u ?!? :)

Teško. Na OriginOS-u, to je već moguće :D

Pazi, ako SteamOS ne bude zatvorena platforma a ne bi trebalo (klijent će biti pod ključem to je sigurno) onda ništa ne sprečava EA da to modifikuje i nudi sa svojim servisom. Valve može da proba da nudi OS bez source koda pod izgovorom da ne smeju da objavljuju kod klijenta, ali to bi se jako loše završilo po njih. Ne zato što je open source nešto posebno zakonski regulisan nego što tamo igraju mnogo veći igrači nego što je Valve i svi se pridržavaju istih pravila. Google objavljuje source svega osim dela Android gde spadaju njihovi servisi. U open source svetu se isto ponašaju i Microsoft, Intel, Oracle, IBM. Ne postoje posebna pravila za Valve.

zar uopste i smeju da objave linux bez sors koda? za steam deo/klijent ne treba, ali sam os moraju valjda
a EA je onda sve jedno da li ce da rade na obicnom linuxu ili valve linuxu, ako budu ikada i pravili taj originos :)

Poslednja izmena:
Pa to sam i rekao, da ne bi smeli. Mislim, mogu da probaju...

Pod uslovom da se SteamOS van klijenta bitnije razlikuje od nekog ispeglanog Linuxa kao što je Ubuntu. Ako se ne razlikuje onda nije ni bitno. Ja ću ionako na desktop mašini da držim Ubuntu, bar za prvo vreme dok ne unaprede taj njihov OS do nivoa gde ću videti neke benefite.

Ja još pre neku nedelju :)

Vrh Dno