Šta je novo?

Steam, Origin, Uplay, GOG - opšta pitanja / gifts, tokens...

To bi bilo mnogo dobro, aktivira mi nove opcije.

Bas sam pogledao i Turska trenutno i koristi USD valutu jer su ih prebacili na Middle East - North Africa region ili skraceno MENA i tamo je valuta USD samo sto su cene u principu vece nego pre. Svakako sve se to moze pogledati na SteamDB sajtu i uporediti cene sa ostalim regionima. Trebalo bi da je identicno kao i South Asia USD sto znaci da moze da se aktivira.

MENA-USD Region

Middle East
Bahrain
Egypt
Iraq
Jordan
Lebanon
Oman
Palestine
Turkey
Yemen

North Africa
Algeria
Libya
Morocco
Tunisia
Sudan

Ako je international onda može. USD gift cards možeš aktivirati na EUR nalozima (bar u Bosni).
Hmm, to nisam znao da može, uzimao sam uvek EUR gift card :)
Probaću baš sledeći put.

Uzimam bitcoinom sa linka ispod, ne znam dal je international, mislim da jeste.

Hmm, to nisam znao da može, uzimao sam uvek EUR gift card :)
Probaću baš sledeći put.

Uzimam bitcoinom sa linka ispod, ne znam dal je international, mislim da jeste.

Samo imaj na umu da sa EUR gift card uvijek znaš šta ćeš dobiti.

Dzigo ti sa tolikim milionima, ne uzimas igre na srpskom store-u, i poznatim sajtovima, nego cepidlacis sa regionima.. :D Ma daaaj...
Princip kolega, princip. Ako nesto ne volim, to je da dajem kes Gejbu, bankama i drzavi. :) Srbija definitivno ne zasluzuje EU cene. Da placamo igru kao neko iz Nemacke. Kako da ne. Mi smo u rangu Pakistana.

Princip kolega, princip. Ako nesto ne volim, to je da dajem kes Gejbu, bankama i drzavi. :) Srbija definitivno ne zasluzuje EU cene. Da placamo igru kao neko iz Nemacke. Kako da ne. Mi smo u rangu Pakistana.

Ako ne voliš da daješ pare Gejbu, onda bi valjda trebalo da igre isključivo kupuješ na Humble Bundle i Fanatical. :D

Samo imaj na umu da sa EUR gift card uvijek znaš šta ćeš dobiti.
Imam to na umu, ne znam kako steam to konvertuje, tj. koliki odnos ima, ne bi trebalo da su tu neke velike razlike u odnosu na druge servise, reciumo taj bitrefill koji koristim €10 oni računaju kao $11.08

Probaću danas malo kasnije, treba ionako da uzmem Metro VR pre-order i Alien VR takodje pre-order, probaću sa $10 prvo pa ako radi onda $100 ;)

Mada nemam problem sa njihovim EUR gift cardom, ali ajde.

Ako ne voliš da daješ pare Gejbu, onda bi valjda trebalo da igre isključivo kupuješ na Humble Bundle i Fanatical. :D
Pa Pakistan mu i dodje kao Humble Bundle. 😀 Nesto sitno da mu dam nije problem. Igre kupujem iskljucivo kada je letnji i zimski sale a do tada punim Wishlist-u i onda kupim po 100-150 igara a backlog je toliki da nema potrebe da kupujem igru cim izadje osim u retkim slucajevima ako mi se bas nesto igra. A cene kada je sale pogotovo na jeftinim store-ovima su Humble Bundle fazon. 😀

P.S.
I ponekad kupim ako je dobra cena sa onim dnevnim sale-ovima koje Steam salje za igre iz Wishlist-e.

Ako je international onda može. USD gift cards možeš aktivirati na EUR nalozima (bar u Bosni).
Probao i nije uspelo, kad sam upalio VPN sa USA lokacijom onda je prihvatio ključ i dodao u wallet sredstva.
E sad, moguće da ovo nije international 🤷‍♂️
Dakle sajt na kome sam uzeo (ostavio sam link nešto ranije danas) ne vidim nigde international da piše, za EUR im piše steam-eur-international, za USA samo piše steam-usa

Da li je neko skoro kupovao igra na Epic-u sa turskim nalogom i nasom karticom?
Ja dugo nisam i pokusavam danas međutim kaze da kartica nije iz regiona kao i nalog.
Do sada je prolazilo uvek sa ukljucenim surfshark vpn-om...

Ne znam da li je pitanje za ovu temu ako sam pogresio neka admini prebace tamo gde treba.
Kupih danas na buvljaku za 50 dindzi orginal polovnu Fallout: New Vegas da se malo poigram, ubacim cd u racunar i vidim da se igra mora instalirati preko Steam-a, instaliram Steam klijent, kliknem da se zapocne instalacije i dobijem poruku ispod.
Posle probam da ukucam u Steam kod koji je zalepljen unutar kutije i izbaci mi da je kod vec koriscen, da ne moze drugi put da se koristi.
Zanimljivo je sto na disku ima fizicka instalacija igre ali ne moze da se pokrene posebno nego samo preko Steam-a
Jel ima pomoci ili je cd za kantu?
Inace ne igram cesto igre, niti ih kupujem online pa nisam upucen u ovu materiju jer do sad je uvek bilo kad kupim cd da je u njemu fizicka instalacija i da ne ide preko nekog servisa kao sto je Steam nego se samo instalira i to je to.

Prilozi

• Screenshot_111.jpg
    Screenshot_111.jpg
    10.1 KB · Pregleda: 35
Mislim da ti nema pomoci, igra je vec aktivirana. Ako bas hoces da je igras skidaj pirata 🏴‍☠️

Danas uplatio na Intesa internet karticu, i hocu da kupim RDR na Steam, al mi ovo stalno izbaci. Da li je to do banke nesto novo, kao da prodje neko vreme od uplate ili... kartica je validna nije istekla, a do sad sam cim sam uplatio mogao odmah i da kupujem

Screenshot 2024-10-11 204350.jpg

Stvarno se desava nekada da banka blokira transakciju kao sumnjivu i onda moras da ih zoves, kazes im trgovca i iznos transkacije kako bi je dozvolili. Onda nakon toga mozes da probas opet da kupis.

Zbog novog zakona u Kaliforniji, Steam obaveštava korisnike da zapravo kupuju licencu da koriste igru na Steam platformi (a ne samu igru). Očekuje se uskoro i od ostalih servisa ista stvar

Jel postoji neka jeftinija varijanta za Ubisoft + pretplatu od 20e? Odigrao bi Star Wars Outlaws al ne daje mi se ni toliko :D

Postoji li mogućnost da mi neko kupi, tj. giftuje igru sa GOG-a ? Konkretno Witcher 3

Important update about your PC Game Pass subscription​

We received your last payment of TRY 159.00 on Monday, September 2, 2024 for your PC Game Pass subscription. Thank you for your payment.

We want to let you know about a change to the amount of your next payment. Unless you cancel two days before Tuesday, October 1, 2024, we’ll charge TRY 209.00 including taxes every month to your Visa.

We’ll tell you if this price ever changes. Cancel any time to stop future charges or change how you pay by managing your subscription in your Microsoft account.

PC Game Pass gives you access to over 100 high-quality PC games and EA Play. With games added all the time, including Xbox Game Studios titles the day they release, you’ll always have something new to play. Discover your next game today.

660 dinara...

Ističe VISA za mesec dana, pa mislim da ovo više neće moći sa novom karticom.
Meni se svakako ne isplati, jer sam kupio Minecraft a ostalo što nude ne igram.
Iz mog ugla Xbox propo, Gamepass propo. Ja se vraćam Steamu uz po nekog pirata.

660 dinara...

Ističe VISA za mesec dana, pa mislim da ovo više neće moći sa novom karticom.
Meni se svakako ne isplati, jer sam kupio Minecraft a ostalo što nude ne igram.
Iz mog ugla Xbox propo, Gamepass propo. Ja se vraćam Steamu uz po nekog pirata.
Srpska pretplata iznosi 900 dinara, čemu ušteda i maltretiranje za 300 dinara?

na meta store mi odbijja placanje karticom...sta je fora...inace kartica do sad svagde prolazila...i da imam para na njoj...https://www.meta.com/experiences/batman-arkham-shadow/3551691271620960/

Imam jedno zanimljivo iskustvo sa steam-om. Preciznije, kupovinom steam naloga. Pre 5-6 godina, ovde na Benchmark-u neki lik je stavio da prodaje steam nalog sa gomilom igara, 30+ AAA naslova za neke male pare (cini mi se da je bilo 70 evra). Ja kupim, preuzmem nalog. Koristio ga par meseci, kad odjednom dobijem na mail poruku da je neko promenio neka podesavanja na tom nalogu. Krenem da se ulogujem, ono nemam vise pristup. Odmah pomislim da je lik odradio neki account recovery da mi preuzme account. krenem da ga cimam na telefon, ne radi broj. Nadjem ga na benchmark, nalog ugasen. I tako, ja izvisio za nalog i 70 evra. Ispade da sam iznajmio njegov nalog na par meseci za 70 evra :D

^ takve stvari ako već radiš onda od nekoga koga lično poznaješ. Uvek prvi vlasnik može da vrati nalog.

Eto, ja sam to naučio na tezi način… to mi je bila prva i poslednja kupovina bilo kakvog koriscenog accounta

^ ja to znam odavno, to su scameri radili na wow account dok sam igrao nekih 14god. Ljudi su uzimali za 1000€ pa ih posle 6 meseci gubili.

Pored toga što prvi vlasnik uvek može da vrati nalog, prodaja Steam naloga je strogo zabranjeno po pravilima Steam-a. Najbolje napraviš sebi nalog i to je to, kupovina, prodaja i trejdovanje je čista glupost. Po današnjim akcijama na svih strana uvek se može zgrabiti dosta jeftinih igara i naravno koliko toliko ima i dobrih Steam akcija. Pored svega toga si bar miran da ne može niko da ti uzme nalog, naravno ako ga osiguraš kako treba.

Ma, sve je to jasno. Nego nisam ocekivao da na ovom sajtu gde nikad nisam imao nikakvih problema se pojavi scammer, koji je inace koristio benchmark nalog star nekoliko godina sa preko 2000 poruka. Ko bi ocekivao da bi neko za 70e bacio nalog na kojem je ocigledno potrosio brdo vremena.

Pozdrav

Uplatio sam za trial za Amazon Prime preko Poljske, razmišljam i da nastavim obzirom da piše da je 50 zloty godišnje.
Ali ne mogu aktivirati gaming, traži telefon koji sam uneo, uključio dvofaktorsku ali i dalje ista greška:

1732235390464.png

U čemu je problem, u našem broju, kartici, nešto treće?

Poslednja izmena:
Pitanje za GOG

Da li je moguće kupiti igru preko VPN-a sa drugog regiona, gde su prilično jeftinije ?

Nazad
Vrh Dno