Šta je novo?

Steam, Origin, Uplay, GOG - opšta pitanja / gifts, tokens...

Pozdrav, jedno pitanjce... Da li mogu regularno uplatiti dopunu walleta karticom, pa kupovati igre sa Steama? Polako se vraćam u svet gaminga, pa gledam da su neke gift kartice na KP duplo skuplje nego regularna uplata i pitam se ko to i zašto kupuje, ako se može regularno uplatiti novac direkt na steam acc.

Pozdrav, jedno pitanjce... Da li mogu regularno uplatiti dopunu walleta karticom, pa kupovati igre sa Steama? Polako se vraćam u svet gaminga, pa gledam da su neke gift kartice na KP duplo skuplje nego regularna uplata i pitam se ko to i zašto kupuje, ako se može regularno uplatiti novac direkt na steam acc.
Mozes dodavati novac na tvoj wallet preko kartice .

Možeš direktno na wallet uplatiti sa kartice, ali ćeš imati Steam market cooldown od minimalno 3 dana osim ako ne verifikuješ karticu odlaskom do banke. Ako ne koristiš mikrotransakcije, ne moraš uplaćivati na wallet već direktno uneseš podatke sa kartice kad radiš checkout u Steam prodavnici.
Oni koji kupuju wallet kodove su uglavnom maloljetnici koji ne mogu imati debitnu karticu za online plaćanja. Da deru kožu deru, kod mene u BiH, Steam wallet kod od 20€ košta, 52,50KM, što dođe oko 50% provizije. :(

Hvala svima, uplatio karticom bez problema, 10e za 10e kredita, kako i treba da bude. Odmah prošlo plaćanje, istog momenta dopunjen wallet, bez verifikacije kartice u banci.
U pianju je Master card Aik Banke.

Hvala svima, uplatio karticom bez problema, 10e za 10e kredita, kako i treba da bude. Odmah prošlo plaćanje, istog momenta dopunjen wallet, bez verifikacije kartice u banci.
U pianju je Master card Aik Banke.

Wallet je dopunjen, ali nećeš moći koristiti Community Market 3-10 dana. Igre možeš kupovati.

Juce sam uspesno prebacio Steam region na Pakistan ( South Asia - USD ) i koliko sam mogao da vidim vecina igara sa moje wishlist-e je jeftinija 50% i vise u odnosu na EU. Mogu da zamislim tek cene prilikom Steam sale-a. Dobra fora kod ove regije je sto je currency USD tako da mogu da koristim Steam Gift Card US odnosno dolare bez problema sto sam juce i probao. Prvo sam koristio Turski store dok to nisu sjebali, zatim Chile jedno vreme i od juce je workaround Pakistan sto mi odgovara jer bez problema mogu da dodajem USD na nalog bez upotrebe VPN-a i ostalih stvari.

Hmm, pa i Turski store je sad na USD valuti.
Mozda bi USD dopune mogle i tu da prodju ako prolaze u Pakistanu

Pre par meseci sam promenio lozinku za novu kompleksniju na Steam-u i sad ne mogu da se setim iste, pa ne mogu da se ulogujem.

Pri proceduri za pronalazak naloga, pronađe moj nalog, pa mi nudi da dobijem verifikacioni kod putem broja telefona, izaberem isti ali kod mi ne stiže već nekoliko puta koliko sam inicirao na moj broj telefina i čekao duže od 5 minuta. Da li je neko bio u sličnoj situaciji, i da li ste im se obratili možda putem mejla za podršku?

Stigle su SMS poruke na kraju, pola sata kasnije otkako sam napisao svoj odgovor. Uspeo sam da povratim nalog.

Možda jedno malo glupo pitanje, ali kako prekinuti pretplatu na Ubisoft store ? Danas ističe i stiže mi mejl kako nisu mogli da povuku novac jer na kartici tj paypal-u nema dovoljno sredstava i piše kako će pokušavati narednih 7 dana da urade naplatu. Pod opcijama u nalogu nemam Cancel my subsription već samo manage my payment method i tu mi stoji paypal koji ne mogu da obrišem.

Juce sam uspesno prebacio Steam region na Pakistan ( South Asia - USD ) i koliko sam mogao da vidim vecina igara sa moje wishlist-e je jeftinija 50% i vise u odnosu na EU. Mogu da zamislim tek cene prilikom Steam sale-a. Dobra fora kod ove regije je sto je currency USD tako da mogu da koristim Steam Gift Card US odnosno dolare bez problema sto sam juce i probao. Prvo sam koristio Turski store dok to nisu sjebali, zatim Chile jedno vreme i od juce je workaround Pakistan sto mi odgovara jer bez problema mogu da dodajem USD na nalog bez upotrebe VPN-a i ostalih stvari.

Imam i ja Steam nalog na Tursku. Ono što me zanima u vezi dopuna:

- Kako je najbolje da dopunim novačanik (walet) ? Da li ima ima nešto osim dopuna sa ENABA

za Steam Wallet Gift Card. Nisu mi nešto povoljene.

Stigao odgovor od support-a

After reviewing your account, it seems like you were not able to cancel the subscription because you do not have an active subscription of it. It seems like you did not cancel it before the billing date which is why you are starting to get charged and we were not able to cancel your subscription on your behalf due to it and if you do not wish to proceed with the subscription then you will need to further deny the charges as the invoice was already generated before cancellation.

You will further receive some charge requests and we advise you to decline it as if you approve it then it will renew the subscription for this month and we will not be able to do anything about it. Furthermore, please always cancel the subscription before the billing date if you do not want to proceed with the subscription to avoid similar issues in the future.

Imam i ja Steam nalog na Tursku. Ono što me zanima u vezi dopuna:

- Kako je najbolje da dopunim novačanik (walet) ? Da li ima ima nešto osim dopuna sa ENABA

za Steam Wallet Gift Card. Nisu mi nešto povoljene.
Pa mislim da je i poenta promene regiona da mozes da kupujes igre na Steam-u po nizim cenama. Same igre na Steam-u su jeftinije. U mom slucaju ja kupim Steam Gift Card od 100$ koji i platim oko 100$ i prebacim na Steam Wallet. Evo npr. uzeo sam pre-order za Legacy of Kain Soul Reaver Remastered koji sam platio 9.44$ a kod nad kosta sa popustom 26.09eu ili oko 30$.

Neces ti placati manje Steam Gift Card nego same igre na Steam-u. U slucaju Pakistana on spada pod South Asia i valuta je USD tako da odgovara bilo koji Steam Gift USD. Moze da se desi da kartice za Tursku ili neku drugu regiju budu malo skuplje jer prodavci znaju da su igre jeftinije pa namerno drze malo jace cene. Mene su kartice od 100$ izlazile oko 99.5-100.5$ kada se odbiju popusti i doda fee.

To su osnove, većina nas to zna.

E ovo je prava stvar. Kako kupuješ kartice po toj ceni, kada mene košta kartica od 5$ - 7€ na Enebi od 10$ i skuplje ?
Uglavnom krecem sa allkeyshop sajta i tamo radim pretragu. Eneba je samo jedan od tih sajtova za kupovinu key-jeva. Zadnjih 20 komada sam uzeo direktno sa G2A jer su bili najpovoljniji.

Uglavnom krecem sa allkeyshop sajta i tamo radim pretragu. Eneba je samo jedan od tih sajtova za kupovinu key-jeva. Zadnjih 20 komada sam uzeo direktno sa G2A jer su bili najpovoljniji.

Izgleda da može da se aktivira u Turskoj. Za 20$ se isplati

Capture.JPGCapture1.JPG

Koliko znam Steam USD gift card može da se aktivira samo na nalogu koji ima $ za currency.

Koliko znam Steam USD gift card može da se aktivira samo na nalogu koji ima $ za currency.

Ako je international onda može. USD gift cards možeš aktivirati na EUR nalozima (bar u Bosni).

Nazad
Vrh Dno