Šta je novo?

Starfield

Ide gaaaas u 60 frejmova na maloj kutiji :cool:
Doduše u 720p :sneaky:
Dakle, ukoliko kupite ovu fantastičnu igru ili je igrate na GP dobićete mod koji nije kompanija uradila već neko tamo, i na taj način igrate pravu next gen igru. Malo li je...

Fantasticna igra...

Judge Judy Eye Roll GIF

Demarcus Cousins Sport GIF

Konačno oficijalni upgrade od Bethesde. 60 FPS performance mod! Doduše u celih 432p i upscale blizu 1080p. Gde ćeš bolje u 2024 :cool:
Stoji da je Skyrim na Xbox 360 radio u 720p ali to je bila 2011.
Sad skidam i peglam ovo čudo! :sneaky:

Radnja ekspanzije Shattered Space dešava se samo na "jednoj planeti" - koliko je fora sa 1000 planeta bila odlična ideja.
Bože kad samo gledam... To je verovatno najveća idiotska odluka ikada. Kako su samo jadni kada su odlučili da se sami udalje od te ideje. Pa brate da si dao 5 krštenih planeta gde bi svaka bila kao pola (ili četvrtina) veličine Skyrima i tih ostalih 100 malih gde bi na svakoj postojala neka simpatična pričica imalo bi daleko više smisla.

Fata je Fata, al dvaput je dvaput.

Dlc je po kvalitetu u rangu osnovne igre.
Trebalo mi je 11 sati da zavrsim dlc (ostalo mi je jos nekoliko sporednih misija), sto je premalo za cenu od 30 dolara.

Sama igra i DLC su smece nad smecima, ne treba trositi ni vremi na ovo vise. Sama Bethesda je u talogu, i veoma mi je zao da nakon toliko failova u prethodnih x godina, ocekivanja da TES 6 bude nesto su veoma minimalne. Postupci u proslosti su pokazatelj kakvi ce biti u buducnosti. Zalosno, ali sta da se radi.

Celu ovu pricu trebaju da odrade kao Concord, da refundiraju svima sve pare, i izbrisu je sa lica zemlje kao da se nikada nije dogodila. :)
Nego sto najgore, imaju vise naslova za ovakvu vrstu postupka..

Dlc je po kvalitetu u rangu osnovne igre.
Trebalo mi je 11 sati da zavrsim dlc (ostalo mi je jos nekoliko sporednih misija), sto je premalo za cenu od 30 dolara.
Čuo sam da je ta dlc planeta handcrafted pa bi mogao ukratko opisati kako ti se svideo taj deo? Da li su questovi zanimljivi? Ima li izbora? Kakva je priča?...
Sama igra i DLC su smece nad smecima, ne treba trositi ni vremi na ovo vise. Sama Bethesda je u talogu, i veoma mi je zao da nakon toliko failova u prethodnih x godina, ocekivanja da TES 6 bude nesto su veoma minimalne. Postupci u proslosti su pokazatelj kakvi ce biti u buducnosti. Zalosno, ali sta da se radi.

Celu ovu pricu trebaju da odrade kao Concord, da refundiraju svima sve pare, i izbrisu je sa lica zemlje kao da se nikada nije dogodila. :)
Nego sto najgore, imaju vise naslova za ovakvu vrstu postupka..
Nikada nisam verovao da ću podržati ovakve stavove kojih je danas najviše, pogotovo što se Bethesde tiče. Međutim, mislim da ovde nisu problem njihove igre - koje jesu postale loše zbog toga što su zapele u vremenu pre skoro 20-tak godina, već laži i hype-ovi koji se plasiraju da je to nešto neverovatno, neviđeno, nikada to nisu radili a ono bukvalno isti klinac samo drugo pakovanje, i to još u terminu izbacivanja od oko 4-5 godina. I što je najgore nije u pitanju samo tehnički deo.
Dakle, nadao sam se tom tehničkom skoku kod Starfielda, da će doneti neke nove gameplay mehanike... Priču sam već odavno otpisao jer od Fallouta 3 (da se razumemo i tamo su brljavili ali ih je sam setting izvukao) nisu napisali nešto vredno pomena.

Da li je problem ovaj sam engine ja stvarno ne znam... Neko ko ima veće znanje o tome reče da se može ful upgrade-ovati, da je moguće napraviti tehnički urednu igru koja bi pratila današnje standarde.

Zbog neverovatne ljubavi koju imam prema TES serijalu u meni postoji 1% nade da se može desiti čudo.

Čuo sam da je ta dlc planeta handcrafted pa bi mogao ukratko opisati kako ti se svideo taj deo? Da li su questovi zanimljivi? Ima li izbora? Kakva je priča?...
Mene je planeta podsetila na Outer Worlds. U sredini imas naselje sa nekoliko zgrada, okolo je uglavnom pustos uz farme, jednu naucnu stanicu i par pecina.
Citava planeta deluje generisano, ali je ako nista drugo primetno bolja od planeta iz base igre.
Questovi su prosecni, u skladu sa onim sto se ocekuje od Bethesde (jedan me je samo iznenadio). Prica je kao i citav univerzum, blago dosadna, ali bar ima vise razlicitih frakcija.
Imas par sitnih izbora i jedan veci na kraju.
Malo me je i Andreja razocarala, ocekivao sam vise komentara (mada je i taj deo bagovit, neki igraci su se zalili da se uopste nije oglasavala).

Kome se svidela base igra, svidece mu se i ovo. Kome nije, nece.
Meni je od svega najcudnija cena dlca. Deluje mi da su ovo zbrzali jer su vec uzeli pare za premium upgrade. Mada, ne znam ni sto me to cudi, pojedinacne misije u Creatoru naplacuju 7 dolara.

Sama igra je blago unapredjena od izlaska (nisam je igrao od kada sam spucao 80-tak sati u prvom mesecu).
QoL izmene su prilicno dobre, a i svidela mi se besplatna trackers alliance misija (ubacena je i dodatna lokacija i nekoliko likova sa kojima je moguce razgovarati).

Poslednja izmena:
Meni je igra ok, nisam je mnogo igrao doduše ali jesam sasvim dovoljno da bih je ocenio.
Problem koji imam je što nisu izbacili još uvek VR mod i ne znam ni da li će, pa mi se zato ni ne igra trenutno.
Neki lik na yt je pre mesec dana objavio video da je VR confirmed, ali ne znam ... 🤷‍♂️

Instalirao sam Starfield čisto da vidim...
Osećaj kao da igram space ekspanziju za Fallout 4. Nisam igrao mnogo, stigao do onog prvog meseca i trčkarao malo... Teško da imam nameru igrati ovo jer je preogromno, a i Bethesda je zapela negde u prostoru sa ovom igrom, bar 20 godina... Igra se na isti način kao sve prethodne igre, a ja sam tu na domaćem terenu.

Ono što me je zaista zapanjilo jeste tehnički deo igre u smislu, kako to da objasnim - "čistoće" grafike...
Prvo, želim reći da je ovo verovatno najbolja, čitaj najpodnošljivija iteracija TAA u nekoj igri. Igra je neverovatno oštra, a što se tiče 30 fps-a, ovo su zapravo oni fenomenalni frejmovi koji omogućavaju da igra bude izuzetno brza i fluidna. Govorim o Series S varijanti.
Kada bi se svaka ALI SVAKA igra koja na S mora ići u 30 fps-a izvodila na ovakav način to bi bio praznik.

Da pitam nesto mozda glupo :p
Neko ko nije ispratio njihove najave, marketing koje kako vidim nisu ispunili, neko ko je odigrao Outer Worlds, da li ce ovom igrom dobiti nesto vise od Outer Worlds ? Meni je Outer Worlds prilicno dobra igra, u nekim trenucima fenomenalna. Ima nameru da zapocnem par igara koje su tako malo vece medju njima je i Starfield, pa da ne gubim vreme ako se sve svede na jedno veliko nista na kraju a provedim u igri tipa 2~6 mesecu sporadicnog igranja.
Nece to skoro nego da se pripremim na vreme, trenutno se igra Diablo II Resurrected verovatno jedna od najboljih igara ikada :)

@veteran76
Ne postoje glupa pitanja :p
Ja sam eto malo odigrao i već vidim da je ovo po svemu samo još jedna Bethesdina igra, međutim to mi ne daje za pravo da direktno sudim jer postoje igrači koji su prešli igru uzduž i popreko te su zbog toga više pozvani da daju komentar.
I meni je Outer Worlds lepo legao ali može to bolje. Mislim da Starfield nema kompleksnost priče i questove kao TOW - neka kolege kažu, jer ako ima onda možda i vredi da se odigra.

@veteran76
Ne postoje glupa pitanja :p
Ja sam eto malo odigrao i već vidim da je ovo po svemu samo još jedna Bethesdina igra, međutim to mi ne daje za pravo da direktno sudim jer postoje igrači koji su prešli igru uzduž i popreko te su zbog toga više pozvani da daju komentar.
I meni je Outer Worlds lepo legao ali može to bolje. Mislim da Starfield nema kompleksnost priče i questove kao TOW - neka kolege kažu, jer ako ima onda možda i vredi da se odigra.
Volim da se zamajavam po tim otvorenim svetovima ali da to na kraju ima neku kulminaciju, da sam tok igre ima naku dinamiku, da se ne preteruje sa sadrzajem do te mere da sve postaje banalno kao recimu u Borderlands 3 de sam se na nekih 70% igre zapitao sta bre ja ovde vise radim :ROFLMAO:... Evo trenutno igram Diablo II Resurrected, igrica ima bas to, sve je dobro izbalansirano od maltretiranja sa inventarom, do protivnika koji ako se malo opustis jer su neki lagani a neki na istom mestu nezgodi, oda mast u propast :ROFLMAO: ima dovoljno unikatnih zanimljivih momenata, pa cak u muzika u igri je vec postala legendarna, a ne kao D3 kao da je AI pravio :LOL:

Poslednja izmena:
Vrh Dno