Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danasnji GSL je bio weird. Jinro i Jinra su prilicno brzo zavrshili svoje meceve... a onda su krenuli Foxer i Nada. Nikad kraja mecevima, opsti haos. :D

A ***, ja nisam gledao uopšte ove nedelje :( nisam znao gde ima stream :(.

Koliko sam razumeo, polufinale je u nedelju.

nešto razmišljah o balansu mapa, i baš puno ljudi cvili na bnet forumima oko balansa generalno. Onda sam se baš iznenadio kada sam pogledao statistiku vezanu za GSL na ovoj stranici:

http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/GOMTV_Global_Starcraft_II_League/Statistics

Kako igram terrane, najviše sam se fokusirao na TvZ i TvP. ZvP mi ne znači mnogo.
Zanimljivo mi je to što je npr. Metalopolis, za koju se kaže da je najbalansiranija mapa, zapravo u ZvT najNEbalansiranija. Skoro duplo više pobeda zerga nego terana.

Blistering sands, za koju sam ja mislio da je mapa skroz nefer za terane (inače sam stavio veto na nju na ladderu), ispada da je dobro balansirana. P ima malo prednosti, verovatno zbog jakog 4gate-a kroz kamenje koje se izuzetno teško brani.

Xel'Naga, na koju ljudi kukaju da je nebalansirana u korist terana, statistika kaže da su terani slabiji i protiv Z i protiv P. Po mom mišljenju ovo je najbalansiranija mapa u pool-u, i jedna od omiljenih. Jedina koju više volim je Steppes i to protiv Z.

Lost Temple ispada jedina mapa koja, prema statistikama, favorizuje terane u oba matchupa. Mapa stvarno jeste imba za terane. Uglavnom dobijam na istoj (mada sam juče pukao dve partije, i to protiv Z).

Scrap station. Po meni najjača 1v1 mapa za zergove. Isto sam stavio veto na nju. Od kada igram ladder, barem 80% mečeva sam izgubio na istoj. Ali recimo ispada da je teran favorizovan protiv protosa, a protos protiv zerga (i naravno zerg protiv terana). Moje očekivanje je bilo da zerg prosto gazi na toj mapi.

Zatim, jedna od zanimljivijih stavki... Shakuras Plateau. Teran zapravo ima više pobeda nad zergom, a manje nad protosom? To mi je skroz nelogično. Po meni, ova mapa je imba za zerga u oba matchupa, a protiv protosa sam mislio da je teran jači na njoj.... ali nije očigledno :)

Delta Quadrant... posle blistering sands, najružnija mapa u poolu. To je treća mapa na koju sam stavio veto. ali u TvP matchupu, terran je više nego duplo bolji, što ne bih očekivao. TvZ je skoro izjednačen matchup.

Steppes of War. Mislim da je najmanja mapa u pool-u, i moja omiljena protiv zerga. Za ovu mapu sam mislio da je najteža za zergove protiv T, i skoro uvek dobijem zerga na istoj, a GSL statistika kaže suprotno - blaga prednost u korist Z.

Na kraju Jungle basin, na forumima zergovi žešće kukaju na ovu mapu. Protiv terrana zaista imaju veoma negativan skor, ali ostali matchupi govore da je protos blago favorizovan na istoj. Baš mi nije jasno zašto je ova mapa toliko imba za zerga, pa ako neko igra z voleo bih da mi objasni.

Dosta neočekivano, i baš me zanima kakva li je ova statistika na ladderu? Da li neko zna kako se može (i da li se može) doći do tog podatka?

Na kraju Jungle basin, na forumima zergovi žešće kukaju na ovu mapu. Protiv terrana zaista imaju veoma negativan skor, ali ostali matchupi govore da je protos blago favorizovan na istoj. Baš mi nije jasno zašto je ova mapa toliko imba za zerga, pa ako neko igra z voleo bih da mi objasni.

Kasnim poprilicno s odgovorom, ali... my guess da je zbog lokacije trece baze.

Jedna zanimljivost ne vezano za quote:

[YOUTUBE]ns6G8QYQJtk[/YOUTUBE]

i jos jedna: Uskoro pocinju prijave za sledecu sezonu GSCupa, javicu ovde kad zvanicno puste prijave.

Ko je pobedio na GLS season 4 ?

Ja nisam ni odgledao na kraju.

Sistem takmičenja je baš scheiße :(

Day[9] for life

Mislim da ni jedna gaming zajedinca nema ovakvog lika iza sebe.

[YOUTUBE]BXY6OZsA4TA[/YOUTUBE]

Ko igra finale ? Nisam pratio uopste, zaboravio skroz.

Finale je na programu 29.01 tj. sad u subotu.

Igraju MarineKingPrime.WE (ranije se zvao BoxeR tj. fake BoxeR) i IMMvp.

Konačno ćemo imati Terran pobednika GSL-a.

Sve prognoze ukazuju na to da će MVP dobiti. Ali videćemo...

Nemoj da zezas da je mali opet u finalu ?
Znaci nije bila uopste slucajnost sto je bio vec u finalu, zna mali da igra.
Ako te ne mrzi okaci HD snimke polufinala da uposlim fileserve premium. :)

Mislim da ni jedna gaming zajedinca nema ovakvog lika iza sebe.

[YOUTUBE]BXY6OZsA4TA[/YOUTUBE]

Amin.

Finale je na programu 29.01 tj. sad u subotu.

Igraju MarineKingPrime.WE (ranije se zvao BoxeR tj. fake BoxeR) i IMMvp.

Konačno ćemo imati Terran pobednika GSL-a.

Sve prognoze ukazuju na to da će MVP dobiti. Ali videćemo...

Nije on loš. Mada je imao i dosta sreće. Ali mene on generalno nervira. Ne samo po stilu igre već i kao sama pojava.

+1. Nadam se da ce MvP da ga pregazi :D

Kad smo vec kod Mist-a, jel on resio da menja rasu or something? Posto vidi da ga je prebacilo u silver.

nisam vid'o. Baš ću da ga pitam večeras ako bidne online.

Gaming StarCup 2

logo-trans.png

Nakon niza uspjesnih evenata, GSCup.net vam ponosno predstavlja drugu sezonu Gaming StarCupa, te malo manjeg ali isto vrlo vrijednog SilverCupa. Sam turnir održava se u vremenskom periodu od nekih mjesec i pol dana. Turnir je specifican po tome sto uz veci vremenski period odigravanja turnira, igraci se sami dogovaraju o terminima odigravanja međusobnih matcheva.

Ovo ce biti vec peti turnir u nizu. No nije samo turnir velika novost, vec i novo plasirana stranica, koja je ujedno Starcraft 2 Mini portal za cijeli balkan. Na njoj mozete pratiti svakodnevne novosti iz svijeta starcrafta, interviewe sa najboljim igracima balkana, veliku bazu GSCup.net replayeva, vodova i sl.

Da cijela stvar bude jos veca, pobrinuli su se decki iz klana studeni koji jednom tjedno organiziraju turnir tako sto su se spojili sa nama. Tako da sada uz glavni turnir GSCup.neta koji se "sporije" odvija, mozete sudjelovati i u tjednim turnirima koji se odigravaju za svega jedan dan.

Ove sezone mozete ocekivati puno, nadamo se preko 200 prijavljenih igraca sa podrucja balkana. Uz glavni turnir StarCup gdje se najboljih 64 bori za prva mjesta kroz double elimination sistem, tu je i silvercup gdje odlaze svi oni koji nisu zadovoljili dane uvijete za StarCup. Vise o samom turniru mozete naci na nasim stranicama.

Prijave krecu u Ponedjeljak 31.01 te traju deset dana sve do Cetvrtaka 10.02 23:59!

Source: http://www.gscup.net/

Kad je finale GSL-a danas ?

Kad je bilo ?!
Zr ne pocinje to uvek oko 11h ?

Nemam pojma, i ja sam pročitao na drugom jednom forumu

MVP je pobedio

Samo 4 meca ? Al ga je odrao taj MvP.

Hahaha i ovdje si me prestigo :D

Ljudi, prijave za drugi StarCup i SilverCup su od danas otvorene!
Također smo napisali postove s detaljnim uputama kako se registrirati na site i turnir! Šta se čeka? :D

http://gscup.net/

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno