Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Heh, koliko igara je ove sezone samo puklo :D :D :D (GSL Code A/S). Izgleda da masinama smeta mala hladnoca, pitam se koji je hardver u njima :p
Barem su se Tastosis ispricali za to vreme ;)

Sto se tice snimaka, ja sam nasao samo prvi dan :(

DANASNJA CODES GRUPA JE BILA FANTASTICNA. Nije bilo losheg meca, pogledajte obavezno!

Evo i ja da se upisem u ovu temu i kazem kako najbolje obozavam ovu igru :d

Inace, nisam neki zagrizen gejmer, komp koristim vecinom za posao ali volim da opalim jednom dnevno neki first person shooter ili neku voznju. Znaci, nesto sto dize adrenalin. Par puta sam probao da odigram neke strategije al se smorim k'o mach u kamenu i deinstaliram posle 10 min.

I tako pre par dana odlucim ja da instaliram tu kultnu igru na koju se svi loze cisto da vidim sta to ima toliko zanimljivo i navucem se :d Prosto savrsena igra.

E, a koliko je vama trebalo da stignete do tog nivoa da mozete da se bijete u multiplejeru? :D

Pa ja sam krenuo u ludilo zvano battlenet bez ijednog meca odigranog u SC1 ili SC2 beti, trebalo je bar 100 meceva da shvatim osnove.
Moj savet je da igras protiv kompa na hard,insane, da gledas GSL ligu jer tu ces videti najbolje fore, buildove. Recimo meni 1na1 nikako ne lezi, dok 2na2 i 3na3 sam bas dosta igrao i dosao i do Diamond lige. Za 1na1 moras da igraj jako, jako brzo, i da imas adekvatne buildove i da scoutujes naravno. Jeste SC2 vrhunska igra, ali toliko je dobrih igraca da je jako tesko pobedjivati, ja sam izludeo i batalio na neko vreme. Battlenet ti je mesto sa najvise hardcore igraca na svetu, pa treba dosta vremena uloziti da bi se dobro igralo tamo.

Evo i ja da se upisem u ovu temu i kazem kako najbolje obozavam ovu igru :d

Inace, nisam neki zagrizen gejmer, komp koristim vecinom za posao ali volim da opalim jednom dnevno neki first person shooter ili neku voznju. Znaci, nesto sto dize adrenalin. Par puta sam probao da odigram neke strategije al se smorim k'o mach u kamenu i deinstaliram posle 10 min.

I tako pre par dana odlucim ja da instaliram tu kultnu igru na koju se svi loze cisto da vidim sta to ima toliko zanimljivo i navucem se :d Prosto savrsena igra.

E, a koliko je vama trebalo da stignete do tog nivoa da mozete da se bijete u multiplejeru? :D

Pa ja sam krenuo u ludilo zvano battlenet bez ijednog meca odigranog u SC1 ili SC2 beti, trebalo je bar 100 meceva da shvatim osnove.
Moj savet je da igras protiv kompa na hard,insane, da gledas GSL ligu jer tu ces videti najbolje fore, buildove.

Ovo plus gomila strpljenja. Zna da smori kad tek pocinjes i redjas gomilu poraza.

Obavezno gledaj Day9 daily, posebno preporucujem back to basics epizodu (negde u arhivi je) i newbie utorke.

Poslednja izmena:
Blizzar kraljevi. Ladno su ubacili Secret Cow Chat Channel u novi patch 1.2. U kanal se ulazi tako što se klikne na ikonicu ispod logoa.

[YOUTUBE]JZuCcjEKVF8[/YOUTUBE]

Naravno da pratimo samo ne komentarišemo mnogo :)

Najbolji GSL do sad. Dva "stranca" u Ro8 i to igraj jedan protiv drugog po drugi put.

EGIdrA VS. LiquidJinro BO5 - Duel Titana poslednje četvrtfinale. Ne propustiti!

Ja slabo, nezgodno mi je vreme :( A i ovo malo sto sam pogledao, nisam nesto impresioniran.

Ah, danas nisam mogao da pratim. Aj pričajte šta se desilo ako je neko gledao :(

Ja navijam za Jinro-a. Idra me smara do daske, prokleti whiner :D

jedno polu off topic pitanjce...
skoro sam dobio igru, i povremeno, recimo dnevno odigram jednu misiju, pa batalim... kul je kampanja skroz, obzirom da sam igrao betu, pa mogu da kazem da sam upoznat sa igrom, kampanja mi je iznenadjujuce interesantna (ocekivao sam da cu vise biti zagrejan za multi). Elem, neka visegodisnja navika, kod gejminga, online ili offline, mi je da tabujem gejm i da bacim oko na mail, messenger ili sta vec. Primetio sam da mi se igra spusta brzo, dok za ponovno vracanje joj treba dobrih par sekundi, kad kazem par nije sekunda, dve, vec lupam 5+, sto me jako nervira :D kako vama to sve shljaka, i ko uglavnom najvise tog posla obavlja, cpu, mem, hdd? ili nesto levo? da li mi je cpu usko grlo, posto vec neko vreme planiram da odradim upgrade na tom polju, pa da vidim ima li realne potrebe? Hvala unapred i sry za off
btw. misije sa zeratulom = epic :D

CPU ti je dosta slab za SC2, jednostavno igra voli 3+ Ghz. Pogledaj moju masinu iz potpisa i meni na ultra glatko skroz tek radi na 3,6Ghz.
Ili smanji detalje. Slaba je i ta tvoja graficka.
Malo ti je vec vreme pregazilo konfiguraciju, vreme je da uzmes jedan Sandy Bridge, stavis ga na 5Ghz i jednu GTX460. ;)
Pa kupi Logitech G110 tastaturu i imas dugme koje lockuje sve win tastere i nema slucajnog izlaska iz igre. :)

Poslednja izmena:
Meni isto treba dosta da se vratim u igru posle alt+tab. Jednostavno sam se navikao na to. A imam I3 procesor, 2gb rama i dosta brz hdd. Nemam pojma, možda je zbog manjka memorije. Mada kada pomislim da sličice u meni-u opterete mašinu samo tako... :)

hehe pa nesto nisam u fazonu da se bakcem sa tolkim apgrejdovima za sc, ali vec neki period merkam nekog q6600 kao finalno resenje. kolko sam primetio grafika se fino bori sa igrom, cak sta vise, u fullu na 1680x1050 radi super, bez seckanja, sem tog problema prilikom tabovanja... ni ovo nije neki problem, al eto, navika, kad uporedim npr wow kako glatko radi taboanje i sc2, onda pocinje malo da me iritira, no nista strasno :)
hvala na brzom odgovoru :D

Starcraft 2 koristi 2 jezgra samo, tako da quad core CPU nista ne znaci, bitna je samo frekvencija. Neki Core2Duo na blizu 4Ghz ce da oduva igru.
Nisam bas siguran da mozes na toj grafickoj da igras SC2 na ultra ? :d

necu da nagadjam, ali sam bio iznenadjen kad je igra sama setovala detalje, i secam se da nije bilo osiromaseno... sad dal je ultra ili high ne mogu reci dok ne pogledam, al znam da sam i ja malo po tom pitanju... pa recimo da volim detalje :D tako da kontam da je high ili tako nesto, i lepo sve to radi sem pomenutog problemcica...
sto se tice cpu-a, padale su mi na pamet i neke e6600 varijante na pamet, za ne mnogo para, tako da videcemo jos, nigde mi se ne zuri :)

Za dosta male pare se sad moze naci neki quad CPU, pogotovo sto su sad cene pale zbog Sandy Bridge-a. Uglavnom nemoj previse da ulazee=s.

Meni SC2 radi sa podosta detalja na laptopu na Quiet power modu :D (sto znaci CPU na minimum - 800MHz, GPU ne znam kako tu radi). Tabuje se extra brzo, mislim da je disk bitan posto imam SSD a ostalo (kao sto navedoh gore) nije nesto ;)

Alfaunits koji je to laptop kad ti radi dobro ?
Ja imam Core2Duo 2Ghz, 2GB DDR2 i 7600GT u laptopu pa i na low radi vise nego ocajno.

Sony VAIO F - 16.4", def. rez je 1920x1080 ali je drzim na 1366x768 jer mi je sve iznad necitljivo i u Extra Large fonts :D
Graficka je GT330M - ne znam koji to dodje rang?
i7-740QM, 8GB RAM-a je u pitanju, ali CPU stoji na 800MHz, sem kad koristim VMWare ili kompajlujem, jer mi ne treba jace (koristim power planove uz W7, Quiet ne dozvoljava CPU da ide na jace od minimuma).
Sva grafika je na max. ali me mrzi da palim trenutno igru da vidim konkretno.. (mislim da nije moguce sve na ultra).

I naravno SSD umesto HDD-a ;)

Pa onda nije ni cudo. Nije ti sigurno CPU na 800Mhz kad igras SC2. :p
Jel ucitavanja sa SSD na lptopu idu isto brzo kao i na PC-u ? Ja prodao onaj drugi SSD, a nisam ni probao kako radi na laptopu. :(

@orckristeg:
Što se tiče alt-tabovanja, prebaci Display Mode na Windowed (Fullscreen) umesto što ti stoji na Fullscreen i trebalo bi da bude rešen problem.

hehe hvala na savetu, al tolki nub nisam :) ne volim nista da igram u windowed modu, a i kad jesam igrao, primetio sam da znatno vise jede resurse racunara i da igra slabije radi (bilo koja igra) tako da mi to i nije neko resenje :) al hvala jos jednom ;)

Pa onda nije ni cudo. Nije ti sigurno CPU na 800Mhz kad igras SC2. :p
Garantovano je na 900MHz (sad sam proverio, nije 800 nego 900 :p), provereno kroz CPU-z i kroz Everest capture.
Ide malo sporije ucitavanje na laptopu nego na desktopu, mislim da je graficka sporija (na desktopu je 7800GT). U kom je rangu uopste GT330M?

Gledate li GSL? Ako da, kako?

Kod 'Žirafe' ne može već nekoliko dana, a meni SQ test stream neće da radi pa neće (error 0x00000051 konstantno). Reinstall ne pomaže, uradio 5 puta :(

any ideas?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno