Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Po meni je Zerg najjača frakcija, ali su mi preteški. Mislim da su ono 'most rewarding', i svaki put kada sam naleteo na nekog iole dobrog zerga u ladderu - gubio sam. Većinu poraza sam od zergova zaradio, zato mi sistem u poslednje vreme najviše njih servira :). Evo sinoć malo više 'tossa.

Protossi su takođe teži za igranje od terrana, jer zahtevaju više micro-a. Da lepo bacaš force fieldove, stormove, da paziš koje jedinice koga napadaju itd.

Gledam prema sebi, ali i prema igračima na koje nalećem u QM. Gotovo niko ne ume da koristi ghostove. 90% terrana ide na MMM ball, a ako se partija otegne onda thorovi.

I hajde recite kakav bi buff dali protosima?

Ni jedna rasa nije OP,sve je u skill-u.Kapiram kad neki pro igrac ukaze na neku jedinicu i iznese svoje misljenje.Ali kukanje igraca koji su ispod dijamant lige je neozbiljno_Oni(ja:D) ne znaju ni 5% igra. Treba uvek krenuti od sebe,odnosno traziti gresku u svom build-u,macro-u,micro-u posto je 99% slucajeva problem upravo tu.

A ne odmah u kako su tossi slabi,terrani su OP.... glupost.:)

Tačno tako, na to pokušavam da ukažem sve vreme!

Mada baš me zanima šta će update 1.2 doneti :)

Ni jedna rasa nije OP,sve je u skill-u.Kapiram kad neki pro igrac ukaze na neku jedinicu i iznese svoje misljenje.Ali kukanje igraca koji su ispod dijamant lige je neozbiljno_Oni(ja:D) ne znaju ni 5% igra. Treba uvek krenuti od sebe,odnosno traziti gresku u svom build-u,macro-u,micro-u posto je 99% slucajeva problem upravo tu.

Mislim da je ovo najbolje objasnjenje:

@Zmaj, pogledaj samo GSL i druge lige (mada nijednu drugu nisam gledao quarter/semi/final, vec samo random meceve). Najmanje bilo zergova, obe GSL dobio Zerg, tosa kao i terana, u RO8 nema tossa vise :(
Ako medju njima nema nekoga ko dobro igra, to je dobar pokazatelj da tossi treba da se menjaju.
Stoji da preteruju koliko idu samo zelot/stalker/colos, ali sta ce drugo? Dobar ghost i ne vrede templari.
terani se i ne trude protiv protosa, da se trude dodali bi i ravena//two i j***li sve po spisku ;)

Ide se na robo najvise zbog scouta. Kad se terran wall-offuje, nakon one pocetne sonde nema sanse da vidis sta ima u bazi. Pored obzervera jedino sta moze da pomogne je stargate (mada ne ide da se pravi samo zbog scouta) ili halucination. Bar je takav slucaj kod mene :D

Poslednja izmena:

Niko nije rekao da su terani/zerg OP, vec da su tosi UP. Ja ne igram tose bas zato sto ako teran/zerg dobro igraju nemam ideja kako da pobedim. Sem ako se ne zeznu nekako, ali takve situacije nisu bitne.

Evo vam primera kako protos igrači igraju:

http://www.youtube.com/watch?v=1Eqqz16kz9Y (ne znam da li pratite Mist-a, jedini domaći caster da ja znam). Toss je super krenuo, baš sa feniksima o kojima sam pričao, i posle je video sto kila hidri, a li ne on i dalje pravi stalkere. Posle je izbacio par kolosa, ali davno pre toga je bilo gg.

Pogledajte meč, nije loš baš iz ovog razloga o kome pričam.

Nisu neki igraci obojica. U ovakvim partijama protos "ima sanse" iz prostog razloga sto se protivnik ne trudi previse.

A ovaj caster je genije: "hidre, sto ih je vise, rade vise DPS" :D Nisam znao :D

Protossov macro je los, lik imao u jednom trenutku oko 1000 minerala dok je jos bio na samo jednoj bazi (to cak i ja koji sam u bronzi (uskoro silver) znam :) ). Posto sam iskopao da mu u profilu pise da igra uglavnom zerga, mozda hteo da testira nesto :D

Poslednja izmena:
DA neka frakcije nije OP/UP, ne bi ni radili balans igre kroz patcheve, zar ne? Ili mi je logika totalno omanula? ;)

Naravno da igra nije savrseno balansirana,ali nije ni priblizno ne balansirana koliko ljudi kukaju po forumima.Jednostavno ljudi ne znaju da igraju i umesto da unaprede sebe oni kritikuju balans.

Mislim da nasa kritika Protosa nije takva jer, barem ja, koristim top igrace za poredjenje, znaci ako moze bolje od toga, verovatno moze ako neko iz Blizza javi neki insider info samo ;)

Inace, evo zasto terani MORAJU da koriste Maraudere:
http://www.youtube.com/watch?v=mVogfEiQvZY
(Archoni inace dosta dobro j*** ;))

Mislim da se patchevi rade više da spreče FOTM (Flawor of The Month) sindrom. Kada se pojavi neki bild ili rush koji je lako izvesti a jaaako teško se odbraniti, onda nerfuju to. Ponekad i preteraju, kao sa reaperima na primer. Jedna od interesantnijih jedinica, koje se više ne viđaju uopšte jer su beskorisne potpuno.

[YOUTUBE]utaWZT5N-tQ[/YOUTUBE]

kakva legenda :laugh:

Poslednja izmena od urednika:
...

Mislim da nasa kritika Protosa nije takva jer, barem ja, koristim top igrace za poredjenje, znaci ako moze bolje od toga, verovatno moze ako neko iz Blizza javi neki insider info samo ;)

Inace, evo zasto terani MORAJU da koriste Maraudere:
http://www.youtube.com/watch?v=mVogfEiQvZY
(Archoni inace dosta dobro j*** ;))

Archoni stoje dobro dok ne dodje par ultri :), mogu samo da se gledaju :), oni immortali su ok, ali ono dok se dovuce. Protoss je najslabija rasa 100 %, jednostavno nemas resenje protiv zerga u lategame-u, dodje tebi 20 ultri i mozes samo da places :), sta god imao cak i immortale :).

Reaper je nerfovan do bola, moze kao neki scount, mada je i to lose.

Pa ako je protos dozvolio da protivnik ima ultre, a on sam nema tipa carriere, onda to nije do rase.

Immortali su counter za ultre, a verovatno može i void ray da posluži u zavisnosti od situacije.

A inače, niko da kaže kakav bi to buff bio dobar za 'tosse :).

Za tosse treba da povecaju malo energiju skoro svih jedinica, i da omoguce Fenixu da radi air to ground napade.
TO bi dovelo do toga da se drasticno promeni situacija oko tossa.
Znam da skoro svaki put kad je samnom u timu 2 tossa 3na3 gubimo. Dok kad imam jednog zerga win unapred. Ja igram inace terrane, od kako sam shvatio da su tossi slabiji.

Pa ako je protos dozvolio da protivnik ima ultre, a on sam nema tipa carriere, onda to nije do rase.
A sta ce intecepter da radi jadnoj ultri sa armorom od 5?:) Da gleda sa mrznjom? :D

Immortali su counter za ultre, a verovatno može i void ray da posluži u zavisnosti od situacije.
Previse gledas prosto situaciju, niko nece da nabudzi samo jednu jedinicu ili samo ground, void ray nece preziveti da udari drugu ultru verovatno.

Neka vrate corsair-a! (ozbiljno, bio bi fantastican air support, a tossi nemaju nista _dobro_ protiv air-a trenutno).
I kad vec pomenu ultre, tossima treba neki dobar counter za njih ;)

Nego, zasto mi ne vidjamo da toss pobede po turnirima ako nije UP?

Kako sam ja kao protoss gubio u diamond ligi. Ja idem odmah na neki rush, znaci zealoti + stalkeri + sentry-i, ok ide to, dodjem kod njega on ima exp i 4 spine-a + neki linzi, ja njemu ne mogu nista, povucem se, on ima exp mute su na putu, ja kao toss imam observera, ali i on ima overseer-a i samim tim taj observer ne moze bas videti sta se desava. Kada mi dodje sa mutama, ako nemam nijednog phoenix-a, ja moram odmah barem 3-4 komada da napravim i da se bunkiram. Za to vreme on ima 2 expa, ima veci income, moze da stigne do ultri jako brzo i gg. Ako ja krenem neki air, on se brzo prebaci na corruptor-e. Nema resenja, mogu dt nesto da odrade kao element iznenadjenja :), ali sve je to lose :(.

Ako krene zerg na mass broodlord, jedini counter su stalkeri + ray-evi, ali ako ovaj ima par ultri + broodlordova pisi gg. Zerg ce u 90% slucajeva imati veci income od protoss-a u periodu mid-late game, ne mozes da odbranis exp, osim da napravis 10 canon-a :(.

Dobro, to jeste. Zerg će uvek imati veći income. Mada pro igrači su naučili da rushuju 14/hatch bild (koji forsira 95% zergova protiv kojih sam igrao) i da osakate to. Ne znam da li i protiv protosa oni igraju 14/hatch?

Protos kao rasa je zamisljen kao malo jedinica ali jakih sto ne pije vodu jer se igra na masu jeidnica, a ne jedan na jedan.

Posle ovog GSL-a rekao bih da igra ima jedan veliki problem.
Igra se skoro iskljucivo sa tir1/2 jedinicama. Mislim da treba da porade na tome da ako neko tekuje da mu se to isplati, a ne da mu battleship odvali grupica marinaca.
Ovako se igra svela na par osnovnih jedinica uz po neko unapredjenje sto mi se bas i ne svidja.

Protos kao rasa je zamisljen kao malo jedinica ali jakih sto ne pije vodu jer se igra na masu jeidnica, a ne jedan na jedan.

Posle ovog GSL-a rekao bih da igra ima jedan veliki problem.
Igra se skoro iskljucivo sa tir1/2 jedinicama. Mislim da treba da porade na tome da ako neko tekuje da mu se to isplati, a ne da mu battleship odvali grupica marinaca.
Ovako se igra svela na par osnovnih jedinica uz po neko unapredjenje sto mi se bas i ne svidja.

Slazem se. Ne secam se kad sam zadnji put video Carriere/Battlecruisere pa cak i Hydre.

Jednostavno, protoss je los, barem malo da ubrzaju ms jedinicama, nego, onaj zealot se tako vuce da je to neopisivo. Inace +1 za Carriere/Bc niko ne pravi, ja sam mozda odigrao u zadnje vreme 2 game-a (od 50-ak) da je bas stiglo do toga. A sto se tice high skill pro igraca, ja se ne secam da sam video neku Battlecruiser partiju :) ?

Pa obično kraće traju partije, pa ne stigne se do potrebe za njima.

Igrao sam protiv nekog lika TvT na scrap station. Urnišem mu bazu, ali i on moj main ali sam imao exp, i on se povuče na ono 'ostrvo' na vrhu mape. Tamo napravi gomilu starporta, i još tri gomile turreta.

Tada sam prešao na BC kako bih mu yamatirao turrete, jer je bilo koja druga air jedinica tu bila skroz beskorisna. Partija je trajala oko 50 minuta, jer je lik bio uporan i dosadan i nije hteo da preda, a ja kontrolišem celu mapu, a on samo to ostrvce. Carriere nisam video, a broodlordove sam video jednom, i puk'o sam tu partiju :)

Uf pogledao sam bio jedan mec od Fruitdealer-a juce [njegove kvalifikacije za GSL s3], veoma neizvestan mec. Na kraju je napravio hydre i sravnio protosa :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno