Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Alex, hvala za linkove, taman da odgledam poslednju sto sam propustio kad banovali ovog lika...

Poslednja izmena:
Covece NesTea je objasnio sta znaci znati regovati i razmisljati u toku partije.
Drago mi je sto Fusker izgubio.
Sto mali stoji onako ko devojcica ? :d

To znači da je replay snimljen pre nego što se pojavio prethodni update. Slobodno klikni yes.

Patch cuva starije verzije??

Pa čuva mogućnost da otvaraš stare replay-e ako ništa drugo. Ja sam tako bez problema otvarao neke stare replaye, kao i neke svoje baš pre ovog zadnjeg update-a, i baš me isto to pitao. Nije bilo nikakvih problema.

To je nauceno iz iskustva sa sc i wc3. Dobro je sto cuva starije verzije.
Zato posle svakog patcha treba opet podesiti firewall ali to je manji problem nego imati vise verzija igre :)

E kako mi je drago sto je Zerg igrac pobedio, znaci svaka mu cast!

Na jednom drugom forumu sam pročitao da se organizuje turnir u NS, 27. novembra. Da li ima zainteresovanih?

Ja 99.99% ću da idem, plus imam kola pa ako neko hoće da šerujemo benzin i putarinu (pričam o ljudima iz BG), možemo da idemo zajedno. :)

NaDa se nije kvalifikovao za GSL3!

Al zato jesu dva "stranca". Nadam se da ću dočekati jedno GSL finale gde će bar jedan igrač biti van Južne Koreje.

Takodje imamo po prvi put Random race igrača koji se kvalifikovao. Pravila GSL su takva da se izabrana rasa ne može menjati tokom turnira. Biće ovo veoma zanimljiva sezona.

Poslednja izmena:
A tester? On igra sutra?

Edit: Nije igrao danas, verovatno ce sutra.

Poslednja izmena:
Cekaj jel vec prenose i kvalifikacije ?
Koji od igraca ne moraju u kvalifikacije.

Ovo vezano za turnir u NS, mozda bi i isao, ali posla preko glave, tako da nista dok ne rokne sneg pola metra. :(

Race Number Percentage

Terran 19 38%
Zerg 21 42%
Protoss 9 18%
Random 1 2%

Total 50

Treba kriviti NesTea i FruitDealer-a za ovo. :p

Odakle su ove cifre? Cudno mi 50 total?

Verovatno nije bilo zavrseno jos uvek.

Anyway, nakon zavrsetka drugog dana kvalifikacija brojke su sledece:

Terran : 25, Protoss : 12, Zerg : 26, Random : 1

Aaaa, ovo je od 50, ceka se jos 14 za RO64.

Covece koliko su tossi slabiji... :(

Možda slabije zastupljeni, ali nikako nisu slabiji.

Po meni, mislim da je trenutno baš dobro izbalansirana igra. Ono što bih možda promenio, možda bih malo usporio mutaliske (ili im smanjio ubrzanje) i povećao cenu cc shell-a za maraudere na 75/75.

Pa ocigledno nesto ne valja kad u RO8 je bio samo jedan 'toss, a i taj mozda ne bi bio da nije igrao protiv drugog 'toss-a u prethodnoj rundi.

Mislim da nije problem što je Protos navodno UP, već mnogi ne umeju da igraju. Mislim, ok ovo priča igrač koji igra samo terane (probao i druge, ali dobijao nenormalne batine).

Sinoć odigrao 8 partija, od toga 4 protiv tossa, 3 protiv zerga i 1 protiv terana. Od ove 4 protiv tosa, 3 sam dobio jednu izgubio. A to što sam izgubio, izgubio sam jer nisam izviđao, misleći da će kao i svi drugi ići na stalkere i kolose, pa napravio 2 starporta sa reaktorima da ispucavam vikinge, a lik došao sa DT-ovima, ja ispucao sve skenove i isekao me skroz.

Ostale partije... ja krenem u napad sa MM ball, on pravi stalkere. Ja dodam medivacs, oni prave stalkere. Ja napadam MMM + tenkovi, a oni gle čuda, opet stalkeri (poneki zealot ili sentry). Oni koji stignu do kolosa bivaju očišćeni vikinzima. Pre par dana, par njih pokušalo nešto sa void ray, isto vikinzi ftw. Niko ne koristi fenikse. Immortal-a sam možda 2 puta video. Svi se lože na kolose zato što super izgledaju. Neće da se prilagode igri protivnika, već guraju stalkere i kolose non stop.

Takođe sinoć lik pravi zid force-fieldova (onaj led što baca sentry ako se tako zove) ISPRED mojih jedinica. WTF? Naravno ziloti se zakucavaju kao budale i ginu jer su moje jedinice sve ranged.

Ovo sve pričam u GOLD ligi, znači nisu svi totalni nubovi, a neki imaju preko 300-400 odigranih mečeva (ja imam oko 60). Juče je Husky objavio jedan TvZ tromeč, pogledajte to. Lik je zapravo koristio fenikse! Ako ja krenem sa sto kila maraudera i tenkova, zašto im je problem da izbace 3-4 immortala? Ne, svima su blink-stalkeri prirasli uz srce... pa nemaju svi micro kao NEXGenius npr. Profi mečevi ista priča, samo na mnogo višem nivou.

Niko ne koristi templare? Storm anyone? Samo jednom je jedan lik krenuo sa templarima na mene, i dobio me bez problema. Na žalost, još uvek mi je micro slab i ne umem sa ghostovima. Baš ne umem *** :(.

I hajde, pošto pretpostavljam da ste vi 'toss igrači, šta biste vi promenili? Ja sam dao svoje predloge, stvarno mislim da su cc shell i mute malo imba.

Bas sam juce pricao s jednim ortakom koji resio da promeni rasu koju igra, nece vise da igra tossa... Mene nije smorio dovoljno jos uvek da bih razmisljao o promeni, al' ako ne bude neki buff uskoro...

@Zmaj, pogledaj samo GSL i druge lige (mada nijednu drugu nisam gledao quarter/semi/final, vec samo random meceve). Najmanje bilo zergova, obe GSL dobio Zerg, tosa kao i terana, u RO8 nema tossa vise :(
Ako medju njima nema nekoga ko dobro igra, to je dobar pokazatelj da tossi treba da se menjaju.
Stoji da preteruju koliko idu samo zelot/stalker/colos, ali sta ce drugo? Dobar ghost i ne vrede templari.
terani se i ne trude protiv protosa, da se trude dodali bi i ravena//two i j***li sve po spisku ;)

Ja igram terane, zerg mi je tezak za pamcenje tech-tree-a, a tosi su samo za AI zavitlavanje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno