Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako mislis na nivoe tezine-ne, postoji samo jedan. I sa svakim patchom AI je bio sve jaci, tako da je bila znatna razlika izmedju 1.04 verzije SC1 (BW) i 1.14, recimo

Koja je ljudi uopste 29ta misija ? Presao sam sve na hard i one 2 plus opcione i dalje nema avatara od General Warfield-a. :(

StarCraft II: Wings of Liberty – Patch 1.1.2

General

-Players will no longer receive achievement toasts while their status is set to "Busy."
-The messaging when attempting to load a saved game or replay from a previous version has been clarified
-Adjusted the amount of points earned and lost by random team participants to properly reflect the strength of a player's teammates.

Balance

PROTOSS
Buildings
-Nexus life and shields increased from 750/750 to 1000/1000.
Void Ray
-Damage level 1 increased from 5 to 6 (+4 armored).
-Damage level 2 decreased from 10 (+15 armored) to 8 (+8 armored).
-Flux Vanes speed upgrade bonus decreased from 1.125 to 0.703.
TERRAN
Buildings
-Barracks requirement changed from Command Center to Supply Depot.
-Supply Depot life increased from 350 to 400.
Medivac
-Acceleration reduced from 2.315 to 2.25.
-Speed reduced from 2.75 to 2.5.
Reaper
-Nitro Packs speed upgrade now has a Factory Requirement.
Thor
-Energy bar removed.
-250mm Strike Cannons is now cooldown-based on a 50-second cooldown. Ability starts with cooldown available (useable immediately after upgrade is researched).
ZERG
Buildings
-Hatchery life increased from 1250 to 1500.
-Lair life increased from 1800 to 2000.
-Spawning Pool life increased from 750 to 1000.
-Spire life increased from 600 to 850.
-Ultralisk Cavern life increased from 600 to 850.
Corruptor
-Energy bar removed.
-Corruption is now cooldown-based on a 45-second cooldown. Ability starts with cooldown expired (must wait for full 45-second cycle before usable).
Infestor
-Fungal Growth now prevents Blink.
Roach
-Range increased from 3 to 4.

Bug Fixes

-Fixed an issue where players could not cast the Feedback spell on Point Defense Drones.
-Fixed an issue where the Phoenix would continue to channel Graviton Beam after the target died.
-Fixed an issue that would cause Larvae to spawn and be hidden behind Zerg eggs.
-Fixed an issue where players were unable to navigate to the Single Player page or watch replays after canceling map downloads from the queue.
-Fixed a desync that could occur on user-created maps with custom mod dependencies.

Range increased from 3 to 4.
WTF????? Kao da jos nisu dovoljno imba.....

A sto se void-raya tice, ja jos nisam skapirao koliko konkretno dmg-a kad udara - someone?:)

A sto se void-raya tice, ja jos nisam skapirao koliko konkretno dmg-a kad udara - someone?:)

Ni ja ne kapiram koliko tuce Void, samo znam da mu ne mos' nista kad se "zagreje" na zgradama.

E ljudi presao sam i secret mission (29tu) i nema da pise da sam obrnuo 29 misija na hard ? :(

Da ne mora ta secret misija pre nego sto predjes igru ? Ja sam je presao tek sad....

Cini mi se oko 20-25 u sekundi kad se upali, tako neki podatak sam negde pokupio ( mada nisam siguran )

Poslednja izmena:
Ja sam upravo shvatio da meni dugmici na tastauri ne rade kako treba, znaci moras bas da stisnes da odreaguje! Grrrr, zato me i muci selekcija jedinica i zgrada. Sutra idem po G110, bes ti ovo !

BTW upravo sad je izasao patch, nisam mogao da igram drugu partiju.
Klasika, oko 12mb.

Poslednja izmena:
Void Ray

The Prismatic Beam consists of 3 stages: The first two do not differ in terms of damage and only slightly in graphic effects. The third, however, doubles the base damage and comes with a bonus against armored units on top of that. This third stage is visually indicated by the central ray becoming brighter and thicker.

The approximate DPS of the Void Ray is as follows:

Against non-armored targets
Stage 1: 6(+1) dmg / 0.6sec = 10.00 dps (+1.67 per upgrade)
Stage 2: 6(+1) dmg / 0.6sec = 10.00 dps (+1.67 per upgrade)
Stage 3: 8(+1) dmg / 0.6sec = 13.33 dps (+1.67 per upgrade)

Against armored targets
Stage 1: 10(+1) dmg / 0.6sec = 16.67 dps (+1.67 per upgrade)
Stage 2: 10(+1) dmg / 0.6sec = 16.67 dps (+1.67 per upgrade)
Stage 3: 16(+2) dmg / 0.6sec = 26.67 dps (+3.33 per upgrade)

It remains on its current stage for another 5 seconds after having ceased fire. (Briefly) attacking anything, friendly units or structures included, within that time frame will reset the timer.

To mi se cini nista posebno u odnosu na ono kako izgleda :D Sve imam utisak da moze za 15-ak sekundi da srusi Command Center (sto je 900 hp).

Pa i moze da skine nexus za toliko.

@bob na zalost nema vracanja na secret misiju , morash ili ponovo ili da loadujesh save game pre nje i onda opet sve iza to ga ponovo da uradish.

Ljudi pocinje GSL season2 18og

evo Lajn up za 1vi dan.

@ 19:00 Oct 18, 2010 (Mon.)
(Z)FruitDealer vs ButterflyEffect (T)
(P)NEXGenius vs rain(Z)
(P)oGsInCa vs Aya(T)
(T)MakaPrime vs BanBans(P)
(T)ManofOneway vs Happiness (T)

Pa i moze da skine nexus za toliko.
Pa to je mnogo vise od 25dmg/sec... to je 75dmg/sec i to u proseku...

Samo jos da osmisle neki bolji termin za live prenos! u 18:00 je najgore moguce vreme :(

BTW, od vas koji ste gledali live stream na SQ - jesu mogli svi setovi da se gledaju ili samo prvi kao i kad se ide na video?

BTW, od vas koji ste gledali live stream na SQ - jesu mogli svi setovi da se gledaju ili samo prvi kao i kad se ide na video?

Sve je prenošeno live na SD free kanalu ali snimci nisu bili dostupni sem prvih setova. Takdje se dešavalo da je free stream popunjen ali bilo je dosta restream-ova na TL-u.

Dajte neki savet kako da se naviknem na G110 tastaturu za SC2, non stop lupam caps umesto A, vise ne znam sta da radim sa njom. Ovu Logitech imam 7 godina, dal je moguce da se ruke toliko tesko odvikavaju ? :(

Пробај са G тастерима, можда ће бити лакше, уосталом за то су и намењени :)

Ako mozes da kucas bez gledanja (slepo kucanje), promena tastature je teza od prelaska na sporiji racunar :D

Пробај са G тастерима, можда ће бити лакше, уосталом за то су и намењени :)

Problem kod G110 je to sto nije iste velicine kao obicna tastatura, tj dugimici su manji, sto je totalno retardirano za jednu gaming tastaturu. U sta sam ja gledao kad sam kupovao, pa bolje da sam narucio onu Razerku sto blinka kako raste APM.

Ako mozes da kucas bez gledanja (slepo kucanje), promena tastature je teza od prelaska na sporiji racunar :D

Nije da sam sad neki expert za slepo kucanje, ali recimo da imam dobar osecaj i da sasvim solidno kucam kad ne gledam.

Za sad kod G110 mi se jedino svidja sto svetli i sto imas fenomenalan osecaj kad stiskas dugmice, e sad sto stiskas pogresne ***! :wall::crash:

Sad bas gledam sta jos ima od gaming tastatura i naidjem opet na Razer Maruder ali newsto mi nije jasno. Pise na sajtu da je tastatura dugacka 40cm, a to je manje od G110 dela bez G tastera ?! Kako onda ona moze biti za SC2 ili uopste za gaming ? Jel to namenjeno za korejance, ne znam dal oni imaju bas toliko male prste ?
razer_marauder_starcraft_ii_gaming_keyboard_1.jpg

Poslednja izmena:
Sad bas gledam sta jos ima od gaming tastatura i naidjem opet na Razer Maruder ali newsto mi nije jasno. Pise na sajtu da je tastatura dugacka 40cm, a to je manje od G110 dela bez G tastera ?! Kako onda ona moze biti za SC2 ili uopste za gaming ? Jel to namenjeno za korejance, ne znam dal oni imaju bas toliko male prste ?

Većina proizvođača koja drži do sebe a posebno proizvođača sportske opreme ima posebnu liniju proizvoda namenjenu prvenstveno za japansko pa i koreansko zbog drastično drugačije fizionomije tako da nije nimalo čudna veličina te tastature.

evo Lajn up za 1vi dan.

@ 19:00 Oct 18, 2010 (Mon.)
(Z)FruitDealer vs ButterflyEffect (T)
(P)NEXGenius vs rain(Z)
(P)oGsInCa vs Aya(T)
(T)MakaPrime vs BanBans(P)
(T)ManofOneway vs Happiness (T)

Jel tester uopste igrao kvalifikacije? (posto vidim da ga nema u ro64)

Obavezno gledajte HQ prenos na TeamLiquidu, ne mucite se sa gom tv om uopste. Ima uvek par live streamova tamo u HighQuality.

Tester je ispushio za kvalifikacije odro ga onaj terran FlintZenith

Obavezno gledajte HQ prenos na TeamLiquidu, ne mucite se sa gom tv om uopste. Ima uvek par live streamova tamo u HighQuality.

Tester je ispushio za kvalifikacije odro ga onaj terran FlintZenith

Okaci linkove za te meceve molim te.

@xper

Ja nisam naišao na HD restream na TL. Jesi li siguran da se radi od HD verziji?

Kvalifikacije je snimao Artosis sa svojom kamerom i prenosio,

@Alex Sto se tice GSL streama u pitanju je prenosenje High QUaliti streama za dzabe , tj onaj sto se placa 20$ da bi gledao na Gom TV , gledas za dz i ima ih nekoliko.
Naravno da ih nisi nasao zato sto josh nije gsl poceo zar ne. A ako ocesh da vidis qualifikacije vidi dal je artosis okacio klipove sto je snimao. Kacicu ja linkove Live ovde kad pocne turnir
mislim da je to kod nas oko 12 sati pre podne. U svakom slucaju poenta da ko hoce da gleda live u max quality moze i za dz kad bude znacesh i gde.

Moj novi idol i licni favorit je NaDa, taj lik je genije bash bi voleo da bash on pobedi.

Poslednja izmena:
@Alex Sto se tice GSL streama u pitanju je prenosenje High QUaliti streama za dzabe , tj onaj sto se placa 20$ da bi gledao na Gom TV , gledas za dz i ima ih nekoliko.
Naravno da ih nisi nasao zato sto josh nije gsl poceo zar ne. A ako ocesh da vidis qualifikacije vidi dal je artosis okacio klipove sto je snimao. Kacicu ja linkove Live ovde kad pocne turnir
mislim da je to kod nas oko 12 sati pre podne. U svakom slucaju poenta da ko hoce da gleda live u max quality moze i za dz kad bude znacesh i gde.
Nisam ih našao za vreme prvog GSL. Znam da je bilo dosta restream-ova SD kvaliteta na TL.
Prvi je kod nas počinjao u 11 sati prepodne. Ako naidješ na HD restream okači link.
Inače ja sam našao link ka svim VOD iz prve sezone sasvim solidnog kvaliteta.

Što se tiče ostalih turnira nisam očekivao da će ovaj MLG Washington biti tako dobar. Mnogo dobrih partija.

Ma taj SD sa TL je u stvari HQ sa GOM tj paid. Bolje nema i nece biti. Koreanci se stisli nemaju dovoljno brz net i hd kamere pa kaskaju za svetom.

E sad cini mi se pocinju turniri nesto kasnije nego prosli put. Mogoao bi Alfa da nam izracuna.

E i pocinje i Blizzcon sada i toga ce bude stream od ovih sto su platili za directtv. ima da se uziva

a od ostalih vecih sam pratio Intel Extreeme Masters cup, MLG DC nisam, i gledam ove sve manje eu i us turnire na GLHF.tv streamu 24/7 uglavnom na poslu ubijam vreme.

Poslednja izmena:
Turnir je u 19:00 KST - sto je trenutno Srbija + 7h. Krajem oktobra kad budete menjali vreme bice Srbija + 8h (ne menja se vreme ovde). Tako da ce pola biti u 12h, pola u 11h.

Ne zezajte mi net, unutar Koreje mi ovaj netic od 20$/mo ne pada ispod 10MByte/s ;)

Umro sam od smeha kad sam video .. na blizz US sajtu

A Tribute to Cool aka Fruit Dealer
by Blizzard Entertainment

Overcome with joy and inspiration after watching GSL1 Champion Cool (aka Fruit Dealer) battle his way to the top, the StarCraft II team would like to introduce some new concept art for the zerg race based on his tactics. We're pleased to introduce the Grapeling, Applelord, and Bananalisk, and hope you will join us in congratulating Fruit Dealer!

29ghbie.png

link > http://us.battle.net/sc2/en/blog/936925#blog

Poslednja izmena:
Hehehe, vrhunski. :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno