Nimalo mi se ne dopada ideja sa Reaperima. Terrani će njima koji mogu da preskaču prepreke džetovima moći da rasturaju totalno linije snabdevanja drugih rasa...
Izgleda da su resili da totalno promene filozofiju higher grounda. Ocigledno je neko u samom vrhu kreativnog tima frustrirani toss igrac kome je dosta sigeovanih tenkova na clifu iznad nat expoa. Reaper je samo jedna od jedinica koje mogu samostalno da se pentraju na clifove, vec smo videli da Colossus to obavlja prostim dizanjem nogica, a bice necega sa takvim mogucnostima i kod zerga verovatno.
Strasno, ojadili su mi siege tenka uzasno, em je najgrdje nacrtan unit u bilo kom rts-u ikada, em su dragooni dobili postedu od njihovog damagea (i shodno tome prekrsteni u immortale), em sad jos oce da omoguce da neko moze jednostavno da ti se useta (uskoci?) na cliff koji si posteno usigeovao. Ako tenk stvarno ostane ovako jadan moracu da menjam user iconu u winu, zvono na mobilnom, omiljenu jedinicu u sc, etc.
p.s. tradeoff toga sto ce se lakse usetavati na cliff je to sto sada jedinica koja puca sa cliffa ostaje non-stop u fog of waru, znaci cak i dok puca po nekome nece postajati vidljiva. Zvuci extra glupavo, al videcemo, mozda na kraju blizzard ipak uspe da 'pull a blizzard'.
Postoji problem - Protoss jedinice nisu pešadija već vozila koja se dobijaju tek dosta kasnije i ne mogu se naštekati u tolikoj količini. Dok se gomila reapera može naštekati začas i dovoljno je da napadnu u 2-3 navrata na liniju snabdevanja pa da se partija prelomi...pa i protosi imaju slichan trip sa onim njihovim sto se teleportuju na kratke distance, a imaju i tripode koji preksachu brda i doline![]()
skines onaj veci video i cujes komentare i objashnjenja za par tih jedinica i onda jos cujes da je to samo deo od onog sto spremaju....
Pa i upgrade lingi će biti omogućen tek kad se Hatchery upgrade-uje u Hive recimo, i eto balansa, znači tek u poodmakloj fazi partije. Isto i sa stalkerima, možda će moći da se prave tek ako se na komandni centar nakači dodatak, kao za ghostere + akademija + armorz building, i eto... ali to je stvar balansa, na čemu će tek da radi blizzard. Beta testiranje će biti omogućeno pro gamerima, tako da ima nade ima nade :banana:pa otkud znas kada se reaperi dobijaju? mozda se i oni dobijaju kasnijeto je i poenta ne zna se nista konkretno
ja ne vidim kako ce bilo ko da se odbrani od jurisha onih zergovih kotrljajucih samoubica
Po mom ličnom mišljenju terani su bili favorizovana rasa u StarCraft-u. Braniti se i napadati teranskim jedinicama je uvek bilo mnogo lakše nego sa protosima ili zergovima (a protosi su kao baje: starija rasa od terana pa još ovladali psi tehnologijom, itd). Ako si teran samo naštancuješ golijate i siege tenkove i nema da brineš, pa još ako si na higher ground ... A da ne pričamo o ghost jedinici i uvaljivanju nuklearki. Mislim da su ipak terani bili malo prebudženi u odnosu na ostale. Stvar je malo ipravljena sa BroodWar-om ali opet to nije bilo to. Tako da toplo pozdravljam nova pravila.
Meni ovo sa fog of war zvuči sasvim OK, ali videćemo.
Au, ovo 'nikako ne stoji. U pocecima starcrafta, sve kompetitivne partije su se svodile na protose i zergove. U pocetku je zerg bio ultimativan sa 150$ poolom i mnogo brzim larvae spawning rate-om nego u kasnijim patcevima, onda su protosi otkrili arcade drop pa je posle dugo vremena bilo samo pitanje hoce li toss stici da uradi arcade drop pre nego sto zerg napravi mute. Onda je dosao 1.03, riveri nisu vise bili ultimativna jedinica (sem ako vam je nick bio grrrrrr). Posle toga je stigao brood war, 99% starih strategija je palo u vodu, goliathi su dobili charon boostere pa je mozda neko i primetio konacno da postoje u tech treeju, marinci su dobili medike pa nisu vise bili samo nafixani leminzi, ali jos uvek su protosi i zergovi bili ozbiljne rase a terani velik potencijal. Onda je dosao boxer, pa 1.07 150$ pool, 1.08 goliath ground attack range +1, pa pro mape pravljene tako da sve rase mogu da rade FE... Terani mozda jesu nadmocni zadnje 2 god ako gledamo kespa rejtinge ili neke slicne statistike ali to su i dalje razlike u minimalnim nijansama. Zasto bi inace trenutno prvi igrac bio toss a drugi zerg?
Apropo ghosta i nuklearki, u ozbiljnim partijama, jedan jedini igrac je izuzetak po tome sto je uspevao efikasno da koristi nuklearku. Inace je od miloste zvan 'terran emperor'. To valjda dovoljno govori koliko je lako koristiti ovu jedinicu?
Kad to dolazi kod nas u normalnu prodaju??
Nije mi jasna ta izjava? Može li se RTS igrati na konzoli?
Nije mi jasna ta izjava? Može li se RTS igrati na konzoli?
StarCraft II: The Response - interview
(hx) 04:40 AM EDT - May,29 2007 - Post a comment
The chaps over at PC.IGN have published their collective thoughts about StarCraft 2. Here's an excerpt:
Dan: I'm still a bit surprised at the lack of innovative new features shown at the event. I suppose that it doesn't necessarily mean that they won't innovate at all, but they did basically say that they're going back to basics. I assume this to mean a slightly improved basic resource management system (which will apparently be just as important as it was in StarCraft) and they'll keep the gameplay fast (they're saying 20 minute games or so I believe) and furious.
I can't say that I'm entirely surprised by the decision, but I am a little disappointed considering the resources that Blizzard has at their disposal. I'm not sure I wanted any gigantic changes here, but there have been some terrific innovations and ideas that have enhanced RTS gameplay in the years since the original StarCraft, and even Warcraft III, was released. Do you think this was done entirely to keep the e-sports crowd happy in Korea so that the same competitors would want to grab and basically promote the product or do you think they really just didn't want to screw with a formula they set out years ago that was successful at the time? Obviously the new units look like a lot of fun and will change the gameplay dynamics fairly drastically from a tactical standpoint, but it doesn't look like there'll be much else new to consider when playing a game. What do you guys think about it? I'm having a hard time being totally upset because it still looked like a lot of fun, but it's pretty baffling to me that they wouldn't take any risks with this when they have the time and basically unlimited resources to make this happen.
Mislim da si sam sebi odgovorio, razlog su upravo tih 10mil. prodatih kopija, cifra koja nije ostvarena kada se igra pojavila u prodaji, već je to profit od 10god. prodaje igre. Velika popularnost igre koja nije opala godinama je uticala da se odlaže nastavak, kao i još veća obaveza da se uradi još bolji nastavak. Podatak da se radi na SC2 još od 2003. dovoljno govori o ozbiljnosti blizzarda.Sve u svemu, ne razumem zasto druga najprodavanija igra za PC u istoriji (9.5 miliona primeraka), tek sad dobija drugi deo (ne racunamo expansion verziju). Ovo se trazi i ocekuje vec dugo dugo dugo vremena, i dobro je sto su se konacno setili, da posle 10 godina izbace drugi deo. Zaista sramota, ali ipak, nadam se da ce nas oduseviti sve sa novim delom, ja licno jedva cekam![]()
Članak sa IGN-a:
Link: http://pc.ign.com/articles/792/792115p1.html
Ukratko, idu jedna na drugu teza da će ovo biti isto što i SC1 i da su trebali da unesu neke novine i promene, odnosno protivteza da su promene u taktici sa novim jedinicama i grafici sve što treba.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari