Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ko bi pri zdravoj pameti ishao sa 5 carriera na hydraliske da se pegla kada mozhe da zadje u bazu i unishti pola iste za 45s, i Hive/Lair i sve zgrade za proizvodnju. Shto bi se baktao sa jedinicama uopshte.

Ja dobio Beta invite na sva 3 accounta koja sam prijavio, izgleda da su popustili malo :)

Protoss je mnogo jaka rasa, ali je protiv zerga bolesno slaba, samo zbog baneling-a, ona mala ****** ulete u zealote pobiju ih ko 1 2, a da bezis od zerga realno se ne isplati. Dalje dok ti stignes do dark templara ja te dobijem 2 puta, pogadjaj zbog baneling-a ponovo, samo ulete i nastane rsum, dobije te odmah, a ti ako uspes da izbacis kog, dok ti dodjes do njegove baze ovaj ce vec da napravi overseer-a i odbranice se, ali fora je u tome sto ti nemas pola baze, a on ima. Immortal je izuzetno koristan vojnik, ali samo protiv terrana, protiv zergova nije nista narocito jer nema mnogo mechanical unit-a.

Dalje Protoss ima jaku avijaciju protiv zega, greska. Posaljem ja protiv kompa cheater-a 5 carier-a + mothership, samo to nista vise, on ima za vazduh samo hydralisk-e, meni je avijacija tako lagano nestala, od realno gledano mnogo slabije vojske tako brzo da se nisam osvestio.

Sa Protossima protiv zergova samo stancujem mnogo vojske, znaci zealot-i, stalkeri, poneki immortal (za svaki slucaj, mada ne ide to za njih), ojacam charge i blink i samo udri. Ali komp ne pravi mnogo baneling-a, ali ako mi online igrac posalje 10-15 baneling-a ja stvarno nemam resenje, collosus je jedini dobar vojnik kod protoss-a protiv zergova, ako pravi mass vojske, ali on je precenjen, tako da ja stvarno ne znam sta da pravim sa protossima protiv zergova.

Kod terrana je sasvim druga prica, terrani own-uju zergove u svakom slucaju. Ako krene mass, ti samo marinci i pokoji marauder (nekako su mnogo jaci za roach-eve od marinaca iako roachevi imaju biological armor), ojacas im onaj stit i stimpack, zatim pravis helione, medivac koji i viking-a kog. Cim ga vidis stimpack, ako krene ka tebi bijes ga, pa bezis, sva vojska je brza, ako pocne da bezi, ti za njim, ako nema avijacije, viking na pod i rusi, jak je za biological unit-e :). Sa terranom treba samo na pocetku se zabunkerisati, malo kasnije oko 10-og minuta treba izaci i malo kontrolisati mapu.

Protiv Protoss-a sa Terranom ja stancujem maraudere i marince, jaki su nekako protiv zealot-a (uspore vec spore zealot-e), stalkere razbijaju, a ako se pojavi koji immortal pada laganica, po meni marauder je najkorisniji vojnik protiv protoss-a na pocetku. Takodje medivac i pravim tenkove, ojacam im ono i samo rusi. U sred fight-a podignem tenkove veliki dmg, medivac-i healuju, dok se marauderi i marinci sa aktiviranim stimpackovima biju, to veoma lako razbija. Ako krene na avijaciju, samo pravim viking-e koji su izuzetno jaki protiv mechanical avijacije :).

Nuklearke ne znam koliko su korisne jer ih svi brzo provale, u sred fight-a mogu biti veoma korisne, ali i dok se vi bijete, a ti njemu razbijas bazu sa nuklearkama ili sa reaperima. Inace ovo je beta u full igri bice sigurno jos dosta jedinica :).

Pozdrav!

protiv zerga moras mnogo da imas sentrija i onda samo blokiras banelinge i nemas problema ... protos vs zerg je dosta balansiran i super je zabavan bar meni.

Darktemplari su dojaja u lategame da sprecavas expanzije itd ne moras vise da rushujes na njih nego ih vozis po mapi i ubijas expanzije itd jer generalno teze je detektovati nevidljive sada... narocito za zerga.

Legenda kaze da je Blizz uzeo neke ideje o Tiranidima od GWa, malo Xenomorhpa is Alina, malo buba iz Starship Troopersa...
I drpili su samo dizajn Space Marine oklopa, po prici i loreu Terran Confederacy (a i UED) nemaju veze sa Imperiumom.
Protossi su cist "standard epic SF elder race" klise.

GW se manje vise odrekao svakog prava da tuzi Blizz za ista kad je u novom Nid kodeksu, valjda 99te ili 2000te pokupio vizuelni dizajn Zergova. (Tiranidi su pre toga bili... jadni)

To su mozda sada ... al u sc1 su protos bili ubedljivo najoriginalnija rasa od sve tri rase ( alien > tiranid > zerg recimo ) ... i ( obozavam warhammer 40k ) porediti protose iz sc1 sa eldarima je svetogrdje :p

Ovi novi protosi iz SC2 su mnogo drugaciji od starih protosa tj gej ...
Prvo zealot ne moze da ima dredove kao sto ima sada jer se lepo vidi iz filmica u sc1 kada fenix umire prvi put da to nije kosa nego da je cvrsto tkivo ili ga bar drzi u nekom "tubastom" oklopu dredovi su tu cisto da izgleda kul a istovremeno izgleda glup bar meni .
Razlika izmedju dark templara i obicnih protosa jeste sto su dark templari to valjda sekli da bi se odvojili od khale ili kako se vec pise taj njihov pishicki link. Dark Templari nemaju usta kao bilo koji protos sto nema usta. Dok odjednom u sc2 dark templar je postao ****ni predator lol u sc1 sa onim povezom oko mesta gde bi bila usta je bio mnogo vise kul.
Negde je pomenuto da se protosi hrane fotosintezom sto objasnjava zasto nemaju usta i zasto su svi usporeni ( zealoti koriste mehanicke noge i ruke , ni jedan protos nije agilan ni u jednom filmicu recimo tastard se jedva pomera kada se zalece u overmind ) itd , onda odjednom u sc2 zeratul ****no pravi salto i trckara okolo itd gluposti :p
U principu jedino sto je slicno u vezi protosa sa eldarima je sto su misticni psykeri... razlika je sto protosi obozavaju sunce ( zato im je sve zlatno ) sto su eldari hiperaktivni a protosi spori i sto protosi iz sc1 nisu gej ...

Tako da ono sto se tice price kao i u WOW sto su uradili ono malo sto je bilo dobro, kul i unikatno su sjebali i napravili sareno i ruzicasto da se svidi masi. ^_^

Poslednja izmena:
Samo kratko da vas informisem, SK Gaming daje beta key-eve, jos danas i sutra, ali morate da odradite ono sto je odredjeno za svaki dan :), ja sam juce jedan dobio :

http://www.sk-gaming.com/

Pozdrav!

StarCraft II Beta – Patch 8 (version 0.10.0.14803)

The latest patch notes can always be found on the StarCraft II Beta General Discussion forum.

General

Korea
Added support to display the game rating information on the login screen.

Balance Changes

TERRAN
Thor
Build time decreased from 75 seconds to 60 seconds.
Siege Tank
Build time decreased from 50 seconds to 45 seconds.
Marauder
Concussive Shells now require an upgrade.
Barracks Tech Lab
Concussive Shells upgrade added.
Concussive Shells upgrade costs 100/100 and takes 80 seconds to complete.

PROTOSS
Void Ray
Changed to only have 2 damage levels instead of 3. Still takes the same amount of time to fully charge.
Base damage changed from 2 (+4 armored) to 5.
Powered-up damage changed from 8 (+16 armored) to 10 (+15 armored).
Armor value decreased from 1 to 0.
Cost increased from 200/150 to 250/150.

ZERG
Roach
Burrowed move speed decreased from 2 to 1.4.
Armor value decreased from 2 to 1.
Hydralisk
Life decreased from 90 to 80.

Starcraft® II: Wings Of Liberty™ Collectors's Edition Announced

IRVINE, Calif. – April 8, 2010 – Blizzard Entertainment, Inc. announced today that its highly anticipated real-time strategy game, StarCraft® II: Wings of Liberty™, will be available both in a standard edition and in a limited-release Collector's Edition packed with exclusive bonus materials. Players who purchase either edition will be able to play online for no additional fee through the new version of Battle.net®, the premier online gaming destination for Blizzard Entertainment gamers.

StarCraft II: Wings of Liberty will be available on DVD-ROM for Windows® XP/Windows Vista®/Windows® 7 and Macintosh®. The standard edition will sell for a suggested retail price of $59.99 and will also be available shortly after release as a download through the online Blizzard Store. The special Collector's Edition package, which is priced at $99.99 and will only be available at retail stores, will include the following bonus items in addition to the game disc:
- The Art of StarCraft II: Wings of Liberty, a 176-page book featuring artwork from the game
- An exclusive 2GB USB flash drive replica of Jim Raynor's dog tag, which comes preloaded with the original StarCraft and the StarCraft: Brood War® expansion set
- A behind-the-scenes DVD containing over an hour of developer interviews, cinematics with director's commentary, and more
- The official StarCraft II: Wings of Liberty soundtrack CD, containing 14 epic tracks from the game along with exclusive bonus tracks
- StarCraft comic book issue #0, a prequel to the comic series
- A World of Warcraft® mini Thor in-game pet that can be applied to all World of Warcraft characters on a single Battle.net account
- Exclusive Battle.net downloadable content, including special portraits for your Battle.net profile, decals to customize your units in-game, and a visually unique version of the terran Thor unit

"We've been looking forward to revisiting the StarCraft universe with our players for over 10 years, and we wanted to offer an epic collector's edition that commemorated the occasion," said Mike Morhaime, CEO and cofounder of Blizzard Entertainment. "This special version of StarCraft II: Wings of Liberty -- easily our biggest collector's edition to date -- does just that, and we think StarCraft II gamers will really enjoy all of the exclusive contents."

StarCraft II: Wings of Liberty is the sequel to Blizzard Entertainment's 1998 hit StarCraft, which has been hailed by players and critics worldwide as one of the top real-time strategy games of all time. StarCraft II will once again center on the clash between the protoss, terrans, and zerg, with each side deploying favorite units from the original StarCraft, along with numerous upgraded and brand-new units and abilities that allow for fresh tactics and strategies. The game's new 3D-graphics engine maintains the speed and responsive control of its predecessor while rendering hundreds of units onscreen for massive battles.

StarCraft II: Wings of Liberty's solo campaign will continue the epic saga where it left off in StarCraft: Brood War. The storyline chronicles the exploits of marshal-turned-rebel-leader Jim Raynor and features both familiar faces and new heroes. Players will be able to tailor the experience, choosing their own mission path and selecting technology and research upgrades to suit their playing style throughout the 29-mission campaign.

Several challenge-mode mini-games will also be included, with focused goals designed to ease players into the basics of multiplayer strategies. In addition, dozens of multiplayer maps will be available for competitive play through the new version of Battle.net, which is launching alongside StarCraft II: Wings of Liberty. This new version of the service has been built from the ground up to offer an unparalleled online play experience, with new features such as voice communication, character profiles and achievements, stat-tracking, ladders and leagues, cloud file storage, and more.

Additional information about StarCraft II: Wings of Liberty, including the release date, will be announced in the coming weeks.

Ocekivana cena. Trazio sam brosuru/kjigu koja je isla uz sc1, na nekih 100tak strana, i nigde ne mogu da je nadjem. Hteo sam da se podsetim price

Ma ajde, 60e/$ za jednu single player kampanju, preteruju u pm... svega mi
prokleti activision....

StarCraft II: Wings of Liberty will be available on DVD-ROM for Windows® XP/Windows Vista®/Windows® 7 and Macintosh®. The standard edition will sell for a suggested retail price of $59.99 and will also be available shortly after release as a download through the online Blizzard Store.

E ***, a ja se nadao da ce biti u rangu 40-tak evrica, te da mogu da se pocastim sa originalom... :(

U evropi ce biti copy paste samo promenjena valuta, kao i uvek... tako da se opusti :) i nama će biti toliko, PMC naravno :)

Pih big deal, sto nije 40€ nego ce biti 60€ ... kao da kupujem svaki mesec org. igre. Kao prvo ovo je blizzard a ne EA tako da nezalim pare.

Moze li na brzinu objasnjenje kako da pokrenem? nesto mi ne ide :(

Skinuto, updateovano...sta dalje?

....Probao sa allin1, dobijam gresku "unable to load game" ...

instalirao, napravio 15ak thorova i unakazio ga :D

Bilo bi lepo da naprave remake starog Starcrafta u novom engine-u, da odigram kampanju ponovo. Sve sam pozaboravljao a ne igra mi se ponovo stara verzija.

ako je SC1 imao za sve tri rase zajedno, po kojom logikom se vodiš da će SC2 imati za jednu rasu preko 30 misija? m?

Starcraft 2 ce imati 3 ekspanzije, inace ovo je vise multiplayer igra nego singleplayer, posle nekog vremena sigurno ce izaci emulacija Battle Net 2.0, tako da cete moci sve da igrate za dzabe :).

Pozdrav!

SC 2:WoL ce imati i neku kratku protoss kampanju

Sc1 jeste imao 10x3 misija, sto je manje vise isto kao i WoL, ali videcemo koliko ce trebati da se predju te misije; ipak je Broodwar tu bio tata sa 24 misije ako se ne varam, ali ti je samo za zadnju sa zergovima trebalo 2 dana da je predjes

ako je SC1 imao za sve tri rase zajedno, po kojom logikom se vodiš da će SC2 imati za jednu rasu preko 30 misija? m?

StarCraft II: Wings of Liberty's solo campaign will continue the epic saga where it left off in StarCraft: Brood War. The storyline chronicles the exploits of marshal-turned-rebel-leader Jim Raynor and features both familiar faces and new heroes. Players will be able to tailor the experience, choosing their own mission path and selecting technology and research upgrades to suit their playing style throughout the 29-mission campaign.

;)

Shit! Ispao sam glup :/

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno