Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Novi update:

StarCraft II Beta - Patch 6 (version 0.8.0.14593)

--------------------------------------------------------------------------------

StarCraft II Beta – Patch 6 (version 0.8.0.14593)

The latest patch notes can always be found on the StarCraft II Beta General Discussion forum.

General

You can now report misconduct or block communication with a player after completion of a game by right-clicking on the offending player's name in the score screen and choosing Report Abuse or Block Communication.
You can now view any player's profile after completion of a game by right-clicking on their name in the score screen and choosing View Profile.
Updated unit and ability tooltips to be accurate in all regions.
Improved the visibility of units on zerg creep.
Improved the visibility of team colors for protoss units using warp-in to help distinguish between multiple protoss players.
Improved the system that handles promotion and relegation between Leagues.
Improved the Favored functionality to more accurately portray Even matches and display properly in the score screen.
Improved 2v2 arranged team matchmaking so games are found more quickly.
Improved replay functionality so missing maps will be downloaded from Battle.net when you view a replay.
Korea: Improved the logic for the age gate functionality.
Balance Changes

GENERAL
Pathing has been improved so units can now properly block ramps and choke points.
Made a change to how zerg creep affects doodads, such as trees, to prevent players from seeing the starting location of zerg players through the fog of war.

TERRAN
Viking
Cost changed from 125 Minerals and 100 Vespene Gas to 150 Minerals and 75 Vespene Gas.
Ghost
Cost changed from 100 Minerals and 200 Vespene Gas to 150 Minerals and 150 Vespene Gas.
EMP Round radius decreased from 3 to 2.
Factory
Cost decreased from 200 Minerals and 100 Vespene Gas to 150 Minerals and 100 Vespene Gas.
Tech Lab
Cost decreased from 50 Minerals and 50 Vespene Gas to 50 Minerals and 25 Vespene Gas.
Reactor
Build time increased from 25 seconds to 50 seconds.
SCV
Life decreased from 60 to 45.
Bunker
Build time decreased from 40 seconds to 30 seconds.
Marine
Build time increased from 20 seconds to 25 seconds.

PROTOSS
Colossus
Thermal Lances damage decreased from 23 to 20.
Observer
Cost increased from 25 Minerals and 75 Vespene Gas to 50 Minerals and 100 Vespene Gas.
Build time increased from 33 seconds to 40 seconds.
Stalker
Particle Disruptors damage increased from 8 (+6 Armored) to 10 (+4 Armored).
Weapon upgrade damage decreased from +1 (+1 Armored) to +1 (+0 Armored).
Dark Templar
Armor type changed from Biological-Psionic to Biological-Psionic-Light.
High Templar
Armor type changed from Biological-Psionic to Biological-Psionic-Light.
Dark Shrine
Build time increased from 80 seconds to 100 seconds.
Cost increased from 100 Minerals and 200 Vespene Gas to 100 Minerals and 250 Vespene Gas.

ZERG
Baneling
Volatile Burst damage increased from 15 (+20 Light) to 20 (+15 Light).
Roach
Burrowed regeneration rate decreased from 10 to 5.
Upgraded burrowed regeneration bonus decreased from +20 to +10.

Bug Fixes

Fixed an issue affecting the incorrect assignment of arranged teams to certain Leagues.
Fixed an issue affecting random teams that caused no points being awarded on wins and too many points being removed on losses in certain situations.
Fixed an issue involving the Bonus Pool display on the Quick Match and Leagues & Ladders pages.
Korean client: Fixed an issue affecting the ability for Korean players to properly view profiles. They can now see their League ranking on their profile page.
Fixed an intermittent UI crash on game shutdown.
Polish client: Fixed a crash which would happen any time a "Player is no longer being revealed!" message was displayed.

....
Korean client: Fixed an issue affecting the ability for Korean players to properly view profiles. They can now see their League ranking on their profile page...

:cigar:

Poslednja izmena:
Pa neki fini fixovi :D cu da probam ^^ hvala na dojavi

Realno je sto su smanjili SCV hitpoints sa 60 na 45, kod ostalih workeri imaju po 40. Tako da zerg rush na scv-jeve nije bio pametan :) i sto su donekle smanjili potrosnju gasa, meni uvek zafali

Treba da nerfuju roaches kod zergova, em veliki hp imaju em imaju 2 armora kao default (veci nego bilo koja land jedinica kod protossa, wtf?) a mozhda chak malo i maraudere jer je neizbalansirano koliko terrani i zergovi dodju lako do tih prvih range jedinica a nisu skupe.
I treba da pojachaju malo phonenix-e.

Treba da nerfuju roaches kod zergova, em veliki hp imaju em imaju 2 armora kao default (veci nego bilo koja land jedinica kod protossa, wtf?) a mozhda chak malo i maraudere jer je neizbalansirano koliko terrani i zergovi dodju lako do tih prvih range jedinica a nisu skupe.
I treba da pojachaju malo phonenix-e.

Ali onda zergovi sve do ultraliskova nemaju neke jace jedinice, sve je to krhko, i hidre, i zreglinzi, o vazdusnim da ne pricam...mora nesto da bude backbone armije :) posto imaju najslabiji air, nije realno da smanje roaches hp ili armor, dovoljno sto su smanjili burrowed regeneraciju

e jel ima neko link za neke dobre terran openings, ne da ne znam da igram sa terr, nego...ni u sc1 ih nikad nisam birao, pa cisto malo da uvezbam ako mi padnu na random

Poslednja izmena:
Ali onda zergovi sve do ultraliskova nemaju neke jace jedinice, sve je to krhko, i hidre, i zreglinzi, o vazdusnim da ne pricam...mora nesto da bude backbone armije :) posto imaju najslabiji air, nije realno da smanje roaches hp ili armor, dovoljno sto su smanjili burrowed regeneraciju

e jel ima neko link za neke dobre terran openings, ne da ne znam da igram sa terr, nego...ni u sc1 ih nikad nisam birao, pa cisto malo da uvezbam ako mi padne na random
Druzhe pazi ovako.
Problem je u sledecem:
zerg - mass roaches
protoss - zealots + stalkers = ne radi
zerg - roaches + hydras + zerglings
protoss - zealots sa chargeom + sentries sa shtitom (morash da imash mikro kao blesav) ili ako se prebacish na immortale zerg se za 5 minuta prebaci na mutaliske i imash 7 mutaliska u bazi bez anti air-a
a ako uzmesh da pravish 2,3 colossusa za anti roaches on izbaci corruptore i ugasio si ga
Poenta zergova od SC1 alfe nije bila da imaju jake jedinice koje su prave sporije (za to su protosi izmishljeni) vec da massuju sve redom a ako ubacish roaches koji imaju 2 armora base kao ultralisk sa 145hp i regeneracijom i 14dmg ili kolik vec kao tier 1 jedinicu koja koshta dzabe u poredjenju sa immortalom koji je realno najbolji anti roach koji protoss ima sa izuzetkom psionic storma.

Za terran replay-eve pogledaj ovaj channel, ima nekoliko dobrih partija i openinga:
http://www.youtube.com/user/HuskyStarcraft#p/u/0/WJNTwwrTIuc
a ovde imash par detaljnih opisa koji su counteri dobri kod terana protiv svih rasa:
http://www.starcraft-replay.com/guides/

Druzhe pazi ovako.
Problem je u sledecem:
zerg - mass roaches
protoss - zealots + stalkers = ne radi
zerg - roaches + hydras + zerglings
protoss - zealots sa chargeom + sentries sa shtitom (morash da imash mikro kao blesav) ili ako se prebacish na immortale zerg se za 5 minuta prebaci na mutaliske i imash 7 mutaliska u bazi bez anti air-a
a ako uzmesh da pravish 2,3 colossusa za anti roaches on izbaci corruptore i ugasio si ga
Poenta zergova od SC1 alfe nije bila da imaju jake jedinice koje su prave sporije (za to su protosi izmishljeni) vec da massuju sve redom a ako ubacish roaches koji imaju 2 armora base kao ultralisk sa 145hp i regeneracijom i 14dmg ili kolik vec kao tier 1 jedinicu koja koshta dzabe u poredjenju sa immortalom koji je realno najbolji anti roach koji protoss ima sa izuzetkom psionic storma.

Za terran replay-eve pogledaj ovaj channel, ima nekoliko dobrih partija i openinga:
http://www.youtube.com/user/HuskyStarcraft#p/u/0/WJNTwwrTIuc
a ovde imash par detaljnih opisa koji su counteri dobri kod terana protiv svih rasa:
http://www.starcraft-replay.com/guides/

Pa onda se kao logican izbor namece stalkers sa blinkom i sentries stit+field(kako li se zvase) drzis ih na range da ne mogu da pridju. +radi protiv air. Nesto zl kao zastita+dt za harras ako stignes, i bog da te vidi :) mnogo zavisi i od mape. Dobar mikro pod obavezno. Pre sam doduse za to da dignu cenu roaches-a nego da ih oslabe. Recimo 125 minerala+25 gasa

Hvala za linkove ;)

Poslednja izmena:
Pa onda se kao logican izbor namece stalkers sa blinkom i sentries stit+field(kako li se zvase) drzis ih na range da ne mogu da pridju. +radi protiv air. Nesto zl kao zastita+dt za harras ako stignes, i bog da te vidi :) mnogo zavisi i od mape. Dobar mikro pod obavezno. Pre sam doduse za to da dignu cenu roaches-a nego da ih oslabe. Recimo 125 minerala+25 gasa

Hvala za linkove ;)
Kada prochitash ove guideove shto su na drugom linku videcesh da stalkeri nisu dobar izbor protiv roaches.
Najbolji izbor su immortali zbog svojih >10dmg shtitova a stalkeri su dobri protiv oklopnih jedinica shto roaches nisu.
Videcesh i sam ako probash sa terranima da igrash u sluchaju da ti protivnik ide na zerglings+roaches+hydras+mutalisks.
Nema frke.:wave:

Znam da stalkeri uposte nisu dobri protiv roaches-a, oni su all-around jedinica, ali sa dobrim mikrom i senties-ima nece moci da im udju u range, jer imaju 3. Immortali jesu dobri protiv njih,naravno,ali retko ko ih pravi vise od par. Najbollji counter bi bile air jedinice. Ima milion situacija, nikad ne mozemo da razmrsimo sve moguce slucajeve :)
primetio sam da sve vise njih napusta prottose, vecina igra sa ljudima ili zergovima. Dobra taktika ko vodi ljude, zato sam resio da malo uvezvam sa njima: drop sa dva transporta(koji su ujedno i medici) 5-6 marinaca i 3-4 maraudera da uspore radnike da ne pobegnu, i eto relativno brze dosta uspesne stratefgije(jer se terrani dobro i brzo zatvore)

Pokrecem sad igru, kad opet novi patch:

StarCraft II Beta – Patch 7 (version 0.9.0.14621B)

--------------------------------------------------------------------------------

StarCraft II Beta – Patch 7 (version 0.9.0.14621B)

The latest patch notes can always be found on the StarCraft II Beta General Discussion forum.

Balance Changes

TERRAN
Banshee
The health has been increased from 130 to 140.
Missile Turret
The damage has been changed from 7+7 armored to 12.
Thor
Anti-Air damage has been decreased from 10+6 light to 8+4 light.
Anti-Air attack now deals splash damage in a 0.5 radius.

PROTOSS
High Templar
The Psi Storm radius has been decreased from 2 to 1.5
Photon Cannon
Life and Shield values have been increased from 125/125 to 150/150.

ZERG
Broodlord
Damage has been decreased from 25 to 20.
Roach
Organic Carapace no longer grants bonus regeneration to unburrowed roaches.
Spine Crawler
Damage has been increased from 20+10 armored to 25+5 armored.
Attack period decreased from 2.2 to 1.6.
Spore Crawler
The cost has been decreased from 100 to 75.

Bug Fixes

Fixed an issue in which players would desync when matched against others with certain CPUs.

Trenutno najjaca rasa su Terrani. Jaki su protiv svega.

Zergove razbijaju. 2 barake na jednu reactor na drugu teach lab, i samo stancujes marince + maraudere, zergling-si + roach-evi mogu da ih gledaju (ako si napravio supply depote da zablokiras ulaz), ako pocnu da beze odmah za njima, dok se komp/igrac osvesti sta se desava ti njega razbi. Za to vreme samo stancujes marince i maraudere, za to vreme pravis factory i na nju reactor i stancujes hellione i Starport (gradjevina za avijaciju valjda se tako zove) i na nju reactor i samo stancujes medivac-e i viking-e. Kada se malo steknes krenes kod njega nece znati sta ga je snaslo :).

Protiv Prottosa su mnogo jaci. Dve barake na obe teach lab, stancujes maraudere/marince, kada ti onaj dodje ne moze ti nista (ako si napravio supply depote da zablokiras ulaz). Za to vreme je gotov factory sa sve teach lab-om i pravis tenkove i ojacas im ono da se podignu (znate sta je) i za to vreme pravis Starport (gradjevina za avijaciju valjda se tako zove) i na nju isto teach lab, tu vecinom stancujes Medivac-e + Viking-e. Posle krenes kod njega on ako ima kog immortala marauderi ce to da srede, ako imaju avijaciju ili collosus-a to sredjuju vikinzi.

Po meni i nekim mojim drugarima terrani su najjaca rasa, pa protossi, pa zergovi.

Koji AI koristite, ja koristim neki kineski 0.22 sa 1.5 resursima za kompa. Onaj sa resursima 2.0 je mnogo tezak i nerealan pa ne igram protiv njega. I jel dobio od vas 3 kompa. Kod ovog sa 1.5 resursima zamalo da dobijem 2 protoss-a.

Igrao sam sa protossima duzi period i zealoti jednostavno kidaju te roache-ve da je to neverovatno. Ojaca im se charge, naravno povede se observer ako se roache-vi ukopaju pa se regenerisu (dosta je oslabljena ta regeneracija u skorijim patchevima). Inace Stalkeri mogu da ih razbiju veoma lako, udaris ga jednom, povuces se, udaris, povuces se, nece roache-vi ni prici.

Jel neko od vas igra na Bnetu, ja ne igram :).

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Igram ja na Battle.netu, Gold league na 2v2, Silver na 1v1, nisam los :)

Po meni i nekim mojim drugarima terrani su najjaca rasa, pa protossi, pa zergovi.

Pozdrav!

Jaci su zergovi od protosa, i to dosta. Mislim da sam samo jednom izgubio protiv protosa. Protiv ljudi je vec druga prica...ali tu idu banelings-i, pa imas realne sanse. A i Mutaliskovi su dobri protiv ljudi,harras na maraudere i radnike dobro funkcionise. Vikinzi napadaju air, pa je nemoguc harras s njima(sem overlorda). Igras protiv AI-ja,pa ti je zato protos dobar...oduzi se partija, pa kad nastancuju tier3 jedinice, dobro se pokazu. Treba stici dotle, na netu prosecna partija traje 15 min, ne stigne se cesto do chargea za zealote, veruj
Dobro resenje bi bilo da malo ojacaju stalkere, slabi su , cisto da uravnoteze balans malo

Poslednja izmena:
...

Igram ja na Battle.netu, Gold league na 2v2, Silver na 1v1, nisam los :)

Jaci su zergovi od protosa, i to dosta. Mislim da sam samo jednom izgubio protiv protosa. Protiv ljudi je vec druga prica...ali tu idu banelings-i, pa imas realne sanse. A i Mutaliskovi su dobri protiv ljudi,harras na maraudere i radnike dobro funkcionise. Vikinzi napadaju air, pa je nemoguc harras s njima(sem overlorda). Igras protiv AI-ja,pa ti je zato protos dobar...oduzi se partija, pa kad nastancuju tier3 jedinice, dobro se pokazu. Treba stici dotle, na netu prosecna partija traje 15 min, ne stigne se cesto do chargea za zealote, veruj
Dobro resenje bi bilo da malo ojacaju stalkere, slabi su , cisto da uravnoteze balans malo

Super :). Koliko je ljudi iz Srbije dobilo Beta key do sada da li mozda znas, znam da je u prvom wave-u da su u Srbiji beta key imala samo 2 coveka :).

Protoss-i jesu slabi protiv zergova, banelings-i su mnogo jaki pogotovu na pocetku probao sam protiv kompa 3 banelinga pobiju 10 zealota wtf :), njih bi trebali malo da oslabe. Inace zasto su po meni protossi imba, zbog warp gate-ova, stvoris mnogo vojske veoma brzo, pogotovu warp-ovanje vojske u sred fight-a pomocu onog avioncic-a ne znam kako se zove :), collosus sabija zergove, ali po meni je neisplativ vojnik :). Ako dodjes do Carier-a ovi mogu da te gledaju, ali nekoliko hydralisk-a mnogo lako sabija carier-a.

Dalje jer postoji neko u Srbiji koji ima slobodan slot za beta key, tipa ono neko ima beta key i moze da pozove jednog drugara ?

Pozdrav!

Ne znam za prvi krug, ali ako je dobilo 10 ljudi u prvom krugu, za Srbiju vrh. U drugom je vec bilo. Ne znam, javila su se 3-4 coveka ovde na forumu da su dobila. Ukupan broj je u svakom slucaju mali, jer retko ko ima original igre, a da nije WOW-a, bilo bi ih jos manje.
Kakva 3 banelinga, prave po 15-20 :) a vidi se po tome sto pricas da nisi igrao protiv ljudi, samo kompa(naravno, nista uvredljivo nisam mislio). Skroz je drugacije. Kad bi neko video da forsiras Gateway i jedinice iz istih, dobro bi se utvrdio i presao na air jedinice. Ti sa stalkerima ne bi mogao da mu pariras(forsiras gateway jedinice, znaci ne mozes air). Takodje bi cekao da napustis bazu, sredio ti pylone, i ako izgubis jedinice(a bi) tu ti je kraj. Veruj, sve je drugacije protiv ljudi. Imas dobrih matcheva na youtube, odgledaj da vidis kako igraju, ja sam se zadivio. Samo lete prsti po tastaturi i misu :)

dobio sam i ja beta key dodatni, hteo da ga prodam (moralno sumnjiv potez, al sta ces, teska vremena), ali me drug zamolio da mu ga ustupim, pa se razmisljam da vidim dal ce da zasluzi :D

Poslednja izmena:
Ma samo opusteno :). Ja imam Warcraft III i Warcraft III The Frozen Throne original i komp iz potpisa i nikako da dobijem *** :), inace uskoro ce LAN crack (verovatno emulacija bnet servera) i igranje u full-u, tako da Blizzard moze da se slika. Inace negde procitah kao full igra izlazi u junu, mada su rekli da ce beta trajati pola godine :).

Inace ja kompa dobijam za max 10 minuta, i to je mnogo, i to mnogo jaceg od ovog AI 7.0 :). Ali kako sam kazes, a i ja znam po iskustvu iz Warcraft-a, online play je jedno AI je drugo :). Sve u svemu Starcraft 2 igra godine opusteno. Inace nisam znao da prave toliko baneling-a :), inace samo ih Collosus own-uje ili stalker-i, inace sve u svemu za igru treba mnogo vise skill-a nego za Warcraft III The Frozen Throne :).

Pozdrav!

Svuda gde ima instaliran SC2 :D
Ti si svestan da se istechuje Charge za manje od 10 minuta uz pravilnu gradnju? Da se istechuju Dark Templari pre nego shto Zerg igrach bilo kako mozhe da ima Overseer-ove? Da Phoenixi prave paprikash od bilo chega shto nije Battlecruiser a da Warm Prism i od toga? Da niko ne massuje Colossus osim ako mapa nije M ili L jer nisu cost effective?
Da High Templari prave paprikash od bilo koje zemljane zerg jedinice?
Napljuvaste vi protose na kontu toga da ste igrali protiv mozhda 5 ljudi koji menjaju jednu te istu taktiku sa protossima jer u videli na replayima na netu?
Svaki iskusniji protoss igrach zna ovo. Ljudi misle da su protossi slabiji jer morash manje da razmishljash sa ostalim rasama koje se svode na: terrane = bunker i zerg sthancovanje jedinica. Sa protossima mora uvek duplo da se mikruje pa stoga i takav stav.

^^Tacno 100%. S jednim izuzetkom. Scoutujes protos bazu, ako vidis da ide na dt, pocistis ga. Zato sto kosta puno minerala pogotovo gasa, da ne pricam koliko se dugo grade ako nisi warpovao. Mozes da ga otkrijes cak i tad. Evolution chamber, samo cu to reci. Sve sto si rekao je ipak tacno, s tim sto se 70% partija zavrsi pre immortala sem mozda 1-2 komada, a kamoli HT ili DT ili Collosusa. Ovo za Phoenixe jeste ubitacna kombinacija, i cudi me da nju malo njih forsira. Ne znam sta da ti kazem...mozda sam se susretao sa losim protoss igracima, ali nisu se proslavili protiv zergica :D

^^Tacno 100%. S jednim izuzetkom. Scoutujes protos bazu, ako vidis da ide na dt, pocistis ga. Zato sto kosta puno minerala pogotovo gasa, da ne pricam koliko se dugo grade ako nisi warpovao. Mozes da ga otkrijes cak i tad. Evolution chamber, samo cu to reci. Sve sto si rekao je ipak tacno, s tim sto se 70% partija zavrsi pre immortala sem mozda 1-2 komada, a kamoli HT ili DT ili Collosusa. Ovo za Phoenixe jeste ubitacna kombinacija, i cudi me da nju malo njih forsira. Ne znam sta da ti kazem...mozda sam se susretao sa losim protoss igracima, ali nisu se proslavili protiv zergica :D
A ti mislish da ce neko da techuje bez ikakve odbrane i da cesh prosto moci da se ushetash u bazu i gg?
Techovanje podrazumeva da dodjesh do nechega brzo tako da partija i ne mozhe da se zavrshi a da ti do tih jedinica ne dodjesh.
Uostalom, mozhe da igra ko sa kim hoce samo nemojte da igrate s'iluzijom da su protossi losha rasa ili slabiji dosta od bilo koga drugog.
Prvo, ovo je beta a drugo sa njima mora samo vishe da se razmishlja to je sve a ljude generalno mrzi da razmishljaju.
Uostalom nije ni bitno jer na forumima iovako svako tera svoje, ja ti kazhem drugarski jer igram SC1 od 2001 i isto je bilo i tada, protossi su bulja, spori, loshi counteri itd. I onda u Koreji na ladderu svi pocheli da uzmaju Zergove jer je rush jedini nachin da te Protoss ne samelje, ostavish ga 2 minuta samog i ugasio si. Zato su Zergovi dobri jer je stalni harass jedini nachin da pobedish. A Terrani su standardno bunker rasa uvek bili, u open game-u ne mogu da igraju protiv protossa.

Sve to stoji. Ali ja znam sta vidim. A vidim da dosta malo njih sad igra sa protosima, i moj su izbor bili u sc1. Vidim i da u 60% pobedjuje terran. Zasto svi po forumima kukaju na maraudere i roaches, sto se niko ne zali na protos jedinice, voleo bih da cujem misljenje?? I voleo bih jos neko da ucestvuje u diskusiji, da ne bude da se nas dvojica raspravljamo kroz celu temu :)

Sve to stoji. Ali ja znam sta vidim. A vidim da dosta malo njih sad igra sa protosima, i moj su izbor bili u sc1. Vidim i da u 60% pobedjuje terran. Zasto svi po forumima kukaju na maraudere i roaches, sto se niko ne zali na protos jedinice, voleo bih da cujem misljenje?? I voleo bih jos neko da ucestvuje u diskusiji, da ne bude da se nas dvojica raspravljamo kroz celu temu :)
Niko se ne zhali jer ih loshe koriste. :)
Problem koji ja vidim nije to shto se neko brzhe razvija ili sl. vec shto terrani i zergovi jako lako promene counter, u tome je stvar. Da bi sa protossima promenio counter morash da rodish 700 minerala i 500 gasa a realno to nije lako. Zerg menja counter bolesno lako. Terran neshto manje ali kada igrash bunker i nije ti bitno.
U 2na2 protossi su smrt. Generalno u multiju su protossi najbolja rasa, shto zbog air jedinica, shto zbog toga shto im jedinice generalno nanose vishe damage-a nego kod ostalih rasa.
Recimo protoss + zerg je vrh kombinacija. Istechuje se do dark templara + phoneixa, nema 'leba da ce protivnici imati detektore tako brzo i dropujesh pola baze ode dok se presaberesh.
1na1 je vec problem jer morash da imash jako dobar mikro jer su im sve jedinice skupe (ko je rekao observer 100 gasa lol blizzard) pa mora znatno vishe da se vodi rachuna. Zerg je po principu shtancuj kao blesav, attack ground i banja. :D
Ja lichno colossuse ne volim nimalo, mislim da su korisni ali premalo hp i jako brzo padaju. A i morash uzeti u obzir da je reaper znatno bolja jedinica nego colossus, bolji AOE damage, manja je i ne bi moglo da je targetuje sve zhivo. Mislim haos.
A kukaju druzhe jer je beta, kako ce drugachije da saznaju shta ne shtima u igri? :)

Poslednja izmena:
Posto ne zelim da igram betu, jer cekam konacnu verziju, moram da pitam da li je igra stvarno toliko dobra kao sto je bio slucaj sa prvim delom i ekspanzijom? Naravno na gameplay mislim jer od price jos nista nema, a sve sto sam uspeo da procitam u ovoj temi su rasprave oko jedinica i taktika.
Da li postoji onaj faktor zaraznosti multijem kao sto je to bio slucaj sa prvom igrom?

Protoss je mnogo jaka rasa, ali je protiv zerga bolesno slaba, samo zbog baneling-a, ona mala ****** ulete u zealote pobiju ih ko 1 2, a da bezis od zerga realno se ne isplati. Dalje dok ti stignes do dark templara ja te dobijem 2 puta, pogadjaj zbog baneling-a ponovo, samo ulete i nastane rsum, dobije te odmah, a ti ako uspes da izbacis kog, dok ti dodjes do njegove baze ovaj ce vec da napravi overseer-a i odbranice se, ali fora je u tome sto ti nemas pola baze, a on ima. Immortal je izuzetno koristan vojnik, ali samo protiv terrana, protiv zergova nije nista narocito jer nema mnogo mechanical unit-a.

Dalje Protoss ima jaku avijaciju protiv zega, greska. Posaljem ja protiv kompa cheater-a 5 carier-a + mothership, samo to nista vise, on ima za vazduh samo hydralisk-e, meni je avijacija tako lagano nestala, od realno gledano mnogo slabije vojske tako brzo da se nisam osvestio.

Sa Protossima protiv zergova samo stancujem mnogo vojske, znaci zealot-i, stalkeri, poneki immortal (za svaki slucaj, mada ne ide to za njih), ojacam charge i blink i samo udri. Ali komp ne pravi mnogo baneling-a, ali ako mi online igrac posalje 10-15 baneling-a ja stvarno nemam resenje, collosus je jedini dobar vojnik kod protoss-a protiv zergova, ako pravi mass vojske, ali on je precenjen, tako da ja stvarno ne znam sta da pravim sa protossima protiv zergova.

Kod terrana je sasvim druga prica, terrani own-uju zergove u svakom slucaju. Ako krene mass, ti samo marinci i pokoji marauder (nekako su mnogo jaci za roach-eve od marinaca iako roachevi imaju biological armor), ojacas im onaj stit i stimpack, zatim pravis helione, medivac koji i viking-a kog. Cim ga vidis stimpack, ako krene ka tebi bijes ga, pa bezis, sva vojska je brza, ako pocne da bezi, ti za njim, ako nema avijacije, viking na pod i rusi, jak je za biological unit-e :). Sa terranom treba samo na pocetku se zabunkerisati, malo kasnije oko 10-og minuta treba izaci i malo kontrolisati mapu.

Protiv Protoss-a sa Terranom ja stancujem maraudere i marince, jaki su nekako protiv zealot-a (uspore vec spore zealot-e), stalkere razbijaju, a ako se pojavi koji immortal pada laganica, po meni marauder je najkorisniji vojnik protiv protoss-a na pocetku. Takodje medivac i pravim tenkove, ojacam im ono i samo rusi. U sred fight-a podignem tenkove veliki dmg, medivac-i healuju, dok se marauderi i marinci sa aktiviranim stimpackovima biju, to veoma lako razbija. Ako krene na avijaciju, samo pravim viking-e koji su izuzetno jaki protiv mechanical avijacije :).

Nuklearke ne znam koliko su korisne jer ih svi brzo provale, u sred fight-a mogu biti veoma korisne, ali i dok se vi bijete, a ti njemu razbijas bazu sa nuklearkama ili sa reaperima. Inace ovo je beta u full igri bice sigurno jos dosta jedinica :).

Pozdrav!

@Adanos
igra je odlicna, ne mozes da odigras 2 partije na isti nacin

@gile23
sa mad_skilzom se donekle ne slazem, sa tobom skoro uopste :) na primer, immortali su najbolji counter roaches-ima, jer nanose ogromnu stetu armored jedinicama (oko 50, cini mi se). Ovo za dt se slazem, jer moze neko da ide na njih ali kolicina gasa potrebna za njih je stvarno ogromna. Koliko roachesa moze da se napravi do prvog dt, jedno 20. A ovo sto kazes da si izgubio air jedinice od zergova, pa ako si imao 5 carirea protiv 15 hidri koje su fokusirale napad na 1 po 1, dzabe ti carieri. Ali protosi imaju zaista najjaci air.
I retko ko pravi samo par maraudera kad igra sa ljudima, vec mnogo vise. Neverovatno su korisni, nanose prilicno velik damage+usporavaju jedinice. I oni su odlicni protiv maltene svih ground jedinica

Ja kako god da krenem da igram leshi me kompjuter. :( Izgleda da sam veoma los...

Izaberi jednu rasu, forsiraj igru sa njima, gledaj replay-e dobrih igraca, i popravices se.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno