Šta je novo?

Starcraft 2 -Heart Of The Swarm (HOTS)

Meni radi samo napunjena verzija, cisto kao putokaz :) ostale ne

inace, igra jeste jako laka,bar meni jer sam jedno vreme igrao zerga na ladderu: presao na brutal za 1 dan. Putem evolucije neke jedinice postanu stvarno mocne, na primer swarm host: moguce je izabrati da se teleportuje na creepu skoro momentalno, plus je moguca evolucija da napada air. Dakle, praviti samo to,siriti creep, i svaka misija moze tako da se dobije

Poslednja izmena:
Ovaj reloaded varijanta radi ko zmaj. Da ne pominjem da je lek vrlo jednostavan.

Onomad sam se prepirao sa ljudima oko rezolucija u danasnjim igrama, optimizacije za 1080p, itd. Ajde ovde da pitam posto me konkretno zanima za SC, mada isto je i u D3 i jos doooosta igara (da ne imenujem sad). Zanima me kakvu bih perspektivu imao na 2560x1440 (to je isto 16:9)? Da li je ista pokrivenost terena, samo detaljniji detalji (namerno sam ovo napisao :p), ili cu dobiti vecu pokrivenost (kao da je zoomed out), ili nesto trece? Takodje me zanima da li SC podrzava ovu rezoluciju (mada ovo mogu i da googlam). I molim vas da mi odgovori neko ko je 100% siguran u to sto prica ;).

Neces dobiti da je zoomed out, posto bi onda imao prednost naspram ostalih igraca. Potpuno ista pokrivenost terena i sa 1080p i sa 1440p.

Poslednja izmena:
2560/1440 = 1920/1080 = 1280/720 etc... isti je aspect

Ima li tu neko da je u HOTS namestio Starfriend da se igra i u LAN-u? Ovo bi me jako interesovalo.

2560/1440 = 1920/1080 = 1280/720 etc... isti je aspect

A kakva je situacija u 1024x768 naspram 1920x1080? Nisam skoro igrao u 1024 cak ni ja, ali cini mi se da ima neke razlikice :) Aspect je skroz drugi.

Imam 2560x1600 i ****** je realno - nemam dovoljno mesta na ekranu... Ne znam zashto nema mogucnosti da se u Single Player modu odzumira bar josh jedno 50%?!?

Drugari, šta se desilo sa starom Starcraft 2 temom? Taman kad se zakuvala diskusija, neko je zatvorio temu. :(

Mozda (one sided), ali mene nekako drzi zainteresovanog! (nisam doduse od onih koje uopste zanima ko pobedi, ja gledam kako pobedi, pa i da je one sided partija, ili znam kraj knjige, nebitno mi je, opet cu gledati/procitati :))

To da. Jeste bilo zanimljivo gledati kako je sOs razmontirao malo po malo, ali najbolji su mecevi koji su neizvesni do kraja. Da nije Scarlet isla na onaj roach push, vec da je uzela 4. bazu (svoju natural) i ranije napravila Spire (najveca greska u njenoj igri u tom mecu po meni), mec bi bio sasvim drugaciji.

klinac igra SC2, a ja da pitam...:)

kada sam kupovao i instalirao igricu, hm, uleteo /registrovao/ sam se na region USA...kako promeniti na region EU, da li se to uopšte može, i ima li potrebe?

pošto nam /mu/ je prva sezona, zanima me season lock, koliko sam shvatio tada se pravi presek, ko napreduje, ko ispada iz liga? da li se do kraja sezone /znači od 27.12 do 03.01/ uopšte računaju poeni ili ne? da li je taj period u stvari neki vid practice moda ili ...?

s obzirom da nema punih 12g trenutni skor u ranking 1v1 od 12-17 /pobede-porazi/, a počeo pre mesec dana tek da igra MP, mislim da nije loše...:)

Poslednja izmena:
SC2 igram iskljucivo singleplayer otkad znam za sebe i ganjam achivmente, MP me ne zanima, ali bih recimo probao neke mini game. Imate li preporuku za neku, ne mogu da se snadjem u meniju sta da izaberem?

Tower defense su meni zanimljive. Ima nekih baš dobrih.

SC2 igram iskljucivo singleplayer otkad znam za sebe i ganjam achivmente, MP me ne zanima, ali bih recimo probao neke mini game. Imate li preporuku za neku, ne mogu da se snadjem u meniju sta da izaberem?

Left for dead ili tako nesto, tu sam poodavno igrao i ima dosta achievementa

@deki30

svaka sezona traje 3 meseca, a season lock oko dve nedelje. Za to vreme ne moze se napredovati ni nazadovati u ligama. Imace, odnos 12-17 moze da bude i dobar i los, zavisi protiv koga igra i u kojoj ligi. U principu, to je 29 meceva, ako aktivno igra, toliko treba da odigra za 3-4 dana. Da gleda replay da bi video gde je pogresio.
Inace, dosao sam do zakljucka da je najbolje za ranking uciti bildove pro igraca i kopirati ih, naucis 3-4 i moze daleko da se dogura. Licno sam batalio SC2 multi, mnogo stresna rabota, cak i kad igram unranked. Skoro me pobedio neki silver igrac pobivsi mi minama radnike, pa sam poludeo bio :D Onda sam par partija odigrao sa protosima, isao 4gate svaki put, i svaku pobedio (izmedju ostalog 6-strukog master igraca, 9-strukog diamond), tako da mi je sveukupno utisak bah...igra za cheesere. WoL je bio bolje izbalansiran sa mnogo manje cheese mogucnosti (moje misljenje). Iskreno, ne verujem da cu vise igrati SC2 multi, ima zanimljivijih a i vise opustajucih igara.

I ja prestao zbog cheesova :( Ultra nenormalno sam se nervirao kad vidim proxy gate a ja idem hatch first :) Inace mnogo sam voleo igru, ali lose utice po zdravlje :)

Pricam ja da treba drugaciji balans igre za GSL a drugaciji za ad-hoc igrace, ili cak i Gold league :)

Pa nesto definitivno nije u redu cim mogu da izgubim od silvera a pobedim master igraca sa APM-om od 190-200, i to u istom danu

Starcraft je 100% skill based, za razliku od drugih MP igara koje su script based ili pay to win, tako da mi nije jasno zasto se nervirate i nema sanse da izgubis kao bolji igrac.

Proxy gate nije cheese nego pro strategija, zato sto si predvidljiv zna kako da counteruje fast expand, za razliku od pylon rusha ili mass VR ili neke slicne budalastine.

Starcraft je 100% skill based, za razliku od drugih MP igara koje su script based ili pay to win, tako da mi nije jasno zasto se nervirate i nema sanse da izgubis kao bolji igrac.

Proxy gate nije cheese nego pro strategija, zato sto si predvidljiv zna kako da counteruje fast expand, za razliku od pylon rusha ili mass VR ili neke slicne budalastine.

Teorija ti ne pije vodu, licno sam gledao na twichu i yt kako grandmaster igraci izgube od igraca iz zlatne lige. Oba puta kad sam to video je cheese bio u pitanju, naravno. Jos plus je sad u modi igra bez ranog scoutinga sto mi tek nije jasno, ako ja recimo idem na 4gate protiv mnogo boljeg igraca a on to ne skautuje, gubi 99%, jedino ako missclick-ujem ili slicno.

To je vec slucajnost, i njegova greska :D
Ali ako uzmes dvoje igraca istog nivoa - nije isto ako su bronze, gold ili GSL nivo. Sasvim druge brzine, znanje (GSLovci znaju bre tacne milisekunde, bronze mozda misle da znaju sekundu, ali ne znaju ni na 10-30 sekundi :D)
E tu dolazi do izrazaja potreba za razlicit balans raznih nivoa. Recimo neke stvari vidim da se zergovi u GSL olako odbrane (air napad), ali ja licno ne bih mogao da postignem to.

Pa naravno da je njihova greška,ali to govori da nije samo skill odlučujuć. Pobedjivao sam ja lično bolje od sebe,gubio od gorih,i to dosta često. To sve govori o balansu. Ne bih nikog da ubedjujem u to i ne bih mene neko da ubedjuje,znam sta sam video,drugi valjda imaju neki razlog da misle to što misle,i to je to. Svako nek donese svoj zakljucak

Nažalost, igra nije savršeno balansirana. I dešava se da se gubi od gorih. Evo ja sam uhvatio sebe x puta da kažem: "Od kakvog si ti retarda izgubio..." Stvarno ljudi nekad imaju izuzetno glupe strategije, ali na nasim nivoima igre (ne verujem da je tu neko iznad diamonda, od nas trojice-cetvorice koji diskutujemo), mislim da se od takvih *****nih strategija gubi iskljucivo zbog loseg scoutinga.

klinac igra SC2, a ja da pitam...:)
kada sam kupovao i instalirao igricu, hm, uleteo /registrovao/ sam se na region USA...kako promeniti na region EU, da li se to uopšte može, i ima li potrebe?

klinac se prebacio na EU region, ali je napravio novi nickname i krenuo ispočetka...
da li se to sme, imati ta dva, da ne kažem, različita profila? on kaze da bi kombinovao, igrao i jedan i drugi region, kaže da je video od nekog koreanca...:p

verovatno da sa prvim nivoima, moze neke da iznenedi, da misle da je početnik..;)

ako je neko raspoložen, preko PM da se razmene nickname-ovi, pa da odigraju neku partiju, možda i neki savet...:)

Vrh Dno