Šta je novo?

Starcraft 2 -Heart Of The Swarm (HOTS)

Nema potrebe da menja, jaci su EU serveri, sa nesto manje cheesa (moj utisak). Ali ako je u bronzi/srebru, verovatno je sve jedno.

Mislim da ne može istovremeno da igra na 2 regiona sa jednom kopijom igre.

Pro igrači kupuju po nekoliko kopija igre i imaju nekoliko naloga. Da li za "smurfing", ili prosto da ne bi otkrivali svoje taktike potencijalnim protivnicima na turnirima.

hvala na odgovorima...
sto se tice, pinga, kočenja i sl. nije bilo nikakvih problema...na sbb-u smo, sa naše strane nije bilo problema...

@Zmaj

Moze, samo prebacujes servere. Do duse, zavisi sta se smatra pod istovremeno. Da bi istovremeno igrao na 2 servera/regiona, morao bi istovremeno da igras dve igre sto je nemoguce, ili da liga u kojoj si bude mesavina EU i US igraca, sto je neprakticno. Moze da se igra sa jednim nalogom na dva servera, izlogujes se sa jednog regiona i odes na drugi. Statsi su drugi, lag je drugaciji (malo), ali moze bez problema naravno. Igrao sam ja neko vreme na US serveru

E pa ja se izvinjavam onda, nisam znao da sa jednim nalogom možeš da menjaš region. Mislio sam da ne može to.

Tačnije, mislio sam da imaš pravo na jednu "besplatnu" promenu regiona, a posle toga moraš da se zezaš sa njihovim tech. supportom i da se nadaš dobroj volji da te "prebace".

Moguće da sam pomešao sa nekom drugom igrom/firmom :d

Poslednja izmena:
@Zmaj
Moze, samo prebacujes servere. Do duse, zavisi sta se smatra pod istovremeno. Da bi istovremeno igrao na 2 servera/regiona, morao bi istovremeno da igras dve igre sto je nemoguce, ili da liga u kojoj si bude mesavina EU i US igraca, sto je neprakticno. Moze da se igra sa jednim nalogom na dva servera, izlogujes se sa jednog regiona i odes na drugi. Statsi su drugi, lag je drugaciji (malo), ali moze bez problema naravno. Igrao sam ja neko vreme na US serveru

Da , tako je klinac uradio... jednostavno, kada hoće da predje, igrica ga izloguje, pa uloguje, i to je to...nismo primetili neke posebne poruke, probleme...ali smo stopirali dok ne dobijemo potvrdu da je OK...

OK, znači da može...

hvala!

Poslednja izmena:
Da, ok je. Inace, nik u igri moze samo jednom da se menja, mozda si zato pomesao @zmaj. Posle se placa

Da li je neko probao WoL kampanju u HotS licensed buildu?? (znaci ne build preko 2.0 vec da je i licenca HotS)
Probao sam dan za danon, unutar WoL-a pa unutar HotS-a, da odigram raynor kampanju, i MNOGO je teza unutar HotS-a! Flesiram ili jeste??

Probaću ja kad osposobim računar. :)
Inače izašao je patch 2.1, kompletan arcade je free, dodati su Starcrafts portreti i decali, dodati su neki modovi, events, soundtrack iz brood war-a, i još neke sitnice. :)

Sad sam bas gledao video iste partije koju sam stavio na YT, sasvim drugacije jedinice su cak (isto je iz HotS-a igrano, ali nisam ubacio licencu jos, jer je nisam imao).
U sustini, znacilo bi da proba jos neko iz HotS-a sada, ko je ranije lagano prelazio ovaj nivo. (po meni najlaksa partija ranije, iz prve sam je presao i na Normal, pa posle na Brutal - a sada iskreno 50% probi gubim vec na 10 minuta ;))

E alfaunits, nažalost neću moći da probam taj deo kampanje (kapiram da si mislio na deo sa protosima), jer sam ja krenuo WoL kampanju iznova i ne mogu da pristupim onim arhivama...

Saljem ti save ako treba :) (samo ne zaboravi da sacuvas svoj da ne startujes opet svoju kampanju ;))

Inace, gledao sam svoj snimak, koji je radjen nesto pre izlaska HotS-a, i jos neke snimke i poredio sa sadasnjom partijom - uopste nema isti raspored broodlordova cak!

Ovo pokusavam da imitiram, BTW:
http://www.youtube.com/watch?v=hGM3wuVs440

:)

Pa taj lik je okacio u 2013., velike su sanse da je i njemu HotS instaliran. Ja sam bas skoro igrao tu misiju, ali iz WoL, nisam instalirao HotS pre nego sto zavrsim kampanju da bih slusao epic muziku u WoL meniju :D
Prvi put sam prelazio kampanju, na hard, slicna taktika i imao sam preko 2600 killova.

Nije kod njega HotS, prepoznaje se kad je HotS, jer nije isti onaj desno dole meni za komande za jedinice (osim Build/Advanced Build/Repair za workers, nema nicega, tipa Attack/Move/Patrol).

Isto vidim da, kod njega, hibridi ne napadaju Archone na uzvisenju kao primarni target - kod mene ignorisu sve ostale jedinice :D

Možeš mi poslati save, ali ću moći tek sledeće nedelje da probam, jer sam ostavio računar kod kuće zbog ispitnog roka. :D

I da, apropo one naše priče o balansu i rasama koja je prekinuta na drugoj temi. U ovoj sezoni GSL Code S lige (za one malo neupućenije, skup manje-više trenutno najjačih igrača u Koreji) su samo tri terrana, i oko 15 zerga i prottosa. To je još jedan pokazatelj da protosima ide sasvim dobro u HotS-u.

Poslednja izmena:
Ja se izvinjavam sto upadam ovako u temu, ali nacuo sam da je izasao neki patch koji omogucava igranje svih rasa na svim mapama u multiju? Jel je to tacno? Sta se onda zapravo dobija kupovinom igre? Samo kampanja?

I mene bogami zanima jel to tacno?

edit:

''What’s more; this patch will make StarCraft II nearly free for everyone, to a pretty ridiculously generous degree, at least. For starters, all races are now unlocked for multiplayer sections and the Arcade is available for all content, including that made by players.''

http://segmentnext.com/2014/01/27/s...-gets-art-tools-makes-almost-everything-free/

Jel to znaci da mogu besplatno da je skinem i igram u multiplejeru?

Poslednja izmena:
Ne mogu da probam sada, ali imam utisak da su moguce i dalje samo neke mape (vise nego ranije doduse) i sve tri rase, ali mozda ne moze ladder play, nego samo obicne partije?

Mozete sve osim ranked i heart of the swarm kampanje,dostupna je wings of liberty.Znaci ceo arcade i sve custom opcije su free.Ko kupi igru otkljucava achievmente,ranked i hos kampanju.

WoL je sada ceo dostupan???
Pffff! <angry customer>

Pa znam, ali ispada da smo svi mi, koji smo regularno kupili i igru i WoL i HoTS, mnogo glupi...

Zasto? Ovo je upravo nesto sto je trebalo biti odradjeno od samog pocetka, moglo je eventualno spreciti situaciju u kojoj se nalazimo gde je igra mrtva naspram launch-a.

Blizzard je zezno pro scenu u WoL sa preteranim buffom zergova, i to su pro igrači pisali o tome. Ideja je bila da ne-koreanci mogu da pobede koreance, i tu je baš upropašćen esport. Ne znam kako je sa izlaskom HoTS jer odavno ne pratim pro scenu. Baš sam se razočarao.

A sećam se da sam i sam pisao na Blizzard forumu da će taj patch uništiti balans, to su i oni znali, i pro igrači su pisali isto (sa tim što su oni naveli i razlog zašto je to napravljeno, ja ipak nisam imao toliku dubinu).

Vi sto ste kupili niste se sjebali jer imate hos kampanju i ono sto je najvaznije ranked play,lvl i achivemente.Arcade i custom games (scenarija)su smesna u odnosu na ono sto su bili a i sad su u WC3.Sc se kupuje da bi se igrao normalno player vs player a ne zbog tamo nekih custom mapa.E sad ako vi niste zbog toga kupili,onda ste definitivno glupi(vasa konstatacija) :smash:

Poslednja izmena:
Da je Arcade bio otvoren i besplatan od samog pocetka, mozda bi i uspeli da dostignu WC3. To je najveca mana SC2. Nema nikakve veze sa ladderom, balansom i slicnim stvarima. To je za esport aspekt igre, koji je manji od 1% cele populacije. I u BW i u WC3 je daleko najpopularnije deo igre bio custom games. Samo kad se setim da je warcraftiii.net imao 3 miliona registrovanih korisnika i jos hiljade i hiljade custom mapa. Uz pomoc WC3 editora je i napravljen najpopularniji zanr igara danas (tj. MOBA).

Tako da nije nikakav patch ubio WoL/HotS i slicno, nego politika Blizzard/Activision Blizzarda i odluke da im sistem bude zatvoren i da im igra drzi retail cenu nenormalno dugo, umesto da su se jos davno okrenuli prema F2P aspektu i sirenju custom-game populacije. Zarada je uvek bila moguca kroz custom skins, avatare i slicno, kao sto to radi u LoLu, TF2 itd.

Poslednja izmena:
Za mene je glupo ako WoL sada moze da se igra kroz F2P, jer je mene samo kampanja i interesovala, i zato sam i platio posle igru. HotS kampanja mi je toliko urnebesno unistena, da iskreno mi ne vredi ni 25+20, koliko sam ukupno dao, a kamoli kao neki 60+60! (ili bese 60+40?)

Ja instalirao sinoc, sve je otkljucano :)

Koja je tacno razlika izmedju matchmaker, custom game i arcade?

Vrh Dno