Šta je novo?

Star Wars Jedi: Survivor

charlton heston laughing GIF

Poslednja izmena:
^ treba svi koji prodaju takve nakaze od igrica na početku odmah da izbace sa stora kao što je uradio sony sa cyberpunkom. Brzo bi se opametili.

Auuu... ovo je tako CPU bound da je to strasno. Nema razlike da li igram u 4K ili 4K FSR Quality, Performance, stagod... Oko 45-50 fps, samo se GPU usage menja. Znaci da ga CPU bas "kolje"

To je to, otpustena je kocnica napretka zvana ps4 i xbox one.

I kad je srede bice ovo zahtevna igra kao i sve sto je izaslo u skorije vreme.

Izgleda da se imalo vremena samo za peglanje konzolnih verzija. Steta, ovo mi je bio jedan of favorita za ovu godinu, jedva sam cekao da je odigram.

Ova situacija sa PC portovima koja je krenula sa CP 2077 u kombinaciji sa stanjem na trzistu grafickih me sve vise vuce da uzmem Xbox Series X ili PS5 za AAA igre. Za sve ostalo mi je dovoljan trenutni PC + Steam Deck. Pre 6 meseci sam odustao od PS5 jer je Sony najavio PC portove PS5 eksluziva u roku od godinu, godinu i po dana nakon izlaska na PS5 ali avaj...

Što bi rekli marketing done right. Šteta što je tehnički deo zakazao.

Igra izgleda jako lepo u Quality modu: 4K na LG Oled-u na Series X. Jeste 30fps ali je sve potpuno glatko i za ovakve igre to mi ne smeta.

Performance mode je 60 fps, nije stabilan, vrr pomaže dosta ali je rezolucija znatno niža, nivo detalja i tekstura takođe što izgleda ružno tako da ga ne preporučujem za sada.

Nisam zadovoljan kako igra radi na Series S konzoli. Ajde što je next gen ali...
Prvo, 1080p - 30 fps! Da je bar 1440p...
Drugo, ukoliko igra radi na 4K u performance modu na Series X kako to da na S ne može izbaciti 60 fpsa u 1080p?
Na PC-u je situacija očajna ali i ovde nije nešto bolja.

igra radi na 4K u performance modu na Series X
Ne, performance mode na X-u je "dynamic 1440p" ali baš deluje još niže od toga , sa nižim nivoom tekstura itd. Kao što rekoh gore: za izbegavati. Na papiru jeste "60 fps" ali je u stvarnosti sve to negde oko 50 koliko sam video na netu. Čekamo DF video.

U 3440x1440 izmedju 80-118 fps-a ( zakljucao sam na 118fps jer mi je monitor 120Hz ) zavisi od deonice, sve na max podesavanjima uz ukljucen RayTracing. Sigurno je igra neoptimizovana jer bi to trebalo mnogo bolje da radi na 4090/13900k i da ne silazi ispod 120fps ali iskreno meni ne smeta ni ovako jer nema seckanja ni bilo cega. Sve lepo radi za sada. Negde sam procitao da je prva planeta najneoptimizovanija i da je kasnije bolje. Videcemo kada zavrsim prvu planetu. :) Dok oni izbace sve patch-eve zavrsicu igru. Javljam utiske kasnije.

Prilozi

• 01.jpg
    01.jpg
    256.5 KB · Pregleda: 116
Inace igra je super za sada. Ko voli prvi deo svidece mu se i ovaj. Igram na najvecem nivou tezine jer zelim From Software iskustvo ali za sada nije tesko. Platio sam Steam Deluxe verziju 37eu na ARG store-u. Tipa 9000 argentinskih pezosa ( 4300din ) je obicna verzija a deluxe je 11500 ( 5500din ) ali kada se kupi obicna verzija upgrade na deluxe verziju je 60 pezosa sto je 28 dinara. 😀 Nemam pojma zasto je tako ali iskoristio sam to.

Samo za PC. Pravo je cudo sto uopste radi na series s sa tih 4 tflopa :D

Kad' sklone denuvo iz .exe, radilo bi vrv mnogo bolje...ista prica kao i sa Hogwarts L.
To će biti za 1-2god, tipa na assassins valhalla su sklonili denuvo sa zadnjim patchom koji su najavili i to posle 2god od izlaska. Kad su to odradili posle 5 dana izašla narodna verzija sa svim full dlc plaćenim i besplatnim. Tako će biti i ovde, pre će peglati do ludosti nego da skinu zaštitu i odmah se pojavi na torrentima.

To će biti za 1-2god, tipa na assassins valhalla su sklonili denuvo sa zadnjim patchom koji su najavili i to posle 2god od izlaska. Kad su to odradili posle 5 dana izašla narodna verzija sa svim full dlc plaćenim i besplatnim. Tako će biti i ovde, pre će peglati do ludosti nego da skinu zaštitu i odmah se pojavi na torrentima.
Denuvo nije sklonjen sa AC Valhalla nego je ona zenska je krekovala jer je bila placena za to a u narednom periodu ce se pojave i sve druge igre koje imaju denuvo zastitu.

Samo za PC. Pravo je cudo sto uopste radi na series s sa tih 4 tflopa :D
Ne znam... Meni igra izgleda baš dobro no ipak ne toliko "next-gen" da ne bi mogla raditi na S u 60 fpsa. Moglo je to bolje, ako treba stesati grafiku još... Pogledaj kako Cyberpunk izgleda a ima 60 fps mod. No kao što reče neko od kolega ni na X nije sjajno, a na PC pogotovo...
Manite se narodnih verzija, kupite igru i podrzite developera :)
Kad odluče da izbace igru koja ne zahteva 6090 :poop:

Denuvo nije sklonjen sa AC Valhalla nego je ona zenska je krekovala jer je bila placena za to a u narednom periodu ce se pojave i sve druge igre koje imaju denuvo zastitu.
Ta ženska ne radi krakove nego preuzima od drugih i samo ih kompresuje da je manje u GB pa je instalacija mnogo duža i često fali neki fajl.
Manite se narodnih verzija, kupite igru i podrzite developera :)
Ja sam valhalla uzeo legalno kao i većinu igara. Ali od zadnjih par jako ubagovanih ne uzimam više na samom početku.

^ sad znam na koga misli, podseća na žensko ima ali je muškarac 🤣

Au izgubih se sada u Vašim prepiskama. Jel carica ili mršavica?

Nisam zadovoljan kako igra radi na Series S konzoli. Ajde što je next gen ali...
Prvo, 1080p - 30 fps! Da je bar 1440p...
Drugo, ukoliko igra radi na 4K u performance modu na Series X kako to da na S ne može izbaciti 60 fpsa u 1080p?
Na PC-u je situacija očajna ali i ovde nije nešto bolja.
Većina igara na Series S radi na 1080p.

Da ja ovoliko pricam o PC-u u temi za konzole vec bi mi poruke bile obrisane. To samo govori koliko su "konzolasi" osetljiviji ( ili mozda moderator :) ) od PCMR. :)

Salu na stranu, stigao sam do druge planete i tacno je ono za performanse. Prva planeta je neki grad i bljestavilo je na sve strane a jos ako se ukljuci RT ( koji skida oko 20-30fps-a ) sigurno ima neke veze sa tim. Druga planeta je neka pustinja i nema toliko refleksija i RT ne dolazi do izrazaja. Performanse su znatno bolje i za sada fps ne silazi ispod 100. Na prvoj planeti sam doziveo neki bug gde mi se fps zakucao na 50 u nekoj cutsceni i morao sam da restartujem igru da bi se vratilo u normalu. Koliko malo ljudi igra igru na Steam-u govori i to da sam dobio tri achievement-a kojih ima 0.2% igraca. Pretpostavljam da je to posledica lose optimizacije i ljudi cekaju neki update. Verujem da 4090 gura igru samo na misice.

Sto se tice same igre ona je sve bolja i bolja. Prva planeta mu dodje kao neki tutorial i porilicno je linearna mada je bilo nekih zakljucanih stvari za koje jos nemam sposobnosti pa ce biti backtracking-a. Druga planeta deluje dosta vise open world od samog starta. Igram na kontroleru i vec u pocetku imate gomilu sposobnosti i mogucnosti pa treba pohvatati sve. Uglavnom igra je bas zabavna, borba je odlicna ( neprijatelji su bas agresivni na najvecem nivou tezine i nemaju vestacki povecan health koliko sam primetio, nego se to ogleda u agresivnosti i potezima koje izvode ) i izgleda super sto se bas i ne moze videti na slikama koje sam okacio zbog kompresije.

Uglavnom 37eu vredi za sada pa i u ovakvom stanju. :) Nastavljam sa igranjem jer devojka gleda Survivor. Nadam se da ce potrajati. :)

Prilozi

• 01.jpg
    01.jpg
    384.4 KB · Pregleda: 58
  • 02.jpg
    02.jpg
    56.5 KB · Pregleda: 65
Nazad
Vrh Dno