Šta je novo?

Sta ste izgubili od hw-a?

Gomila stvari ali najzalije mi je zbog jednog thundera 1400, probao overklok i primerak strava uzmem od drugara taj procesor, stavim kod mene i posto je kuciste bilo oboreno a kuler je bio raptor sa nekom slogiranom snalom za kacenje
nisam primetio da ga nisam dobro zakacio i prilikom uspravljanja kucista malo se odvojio a kako thunder nema zastitu od pregrevanje dobio je lepu izgorelu nijansu na pozadini :S:

jednom napajanje
na hdd-u mi se pojavili bad sektori (nekih pola MB nesecam se tacno) ali je radio skroz ok.

1. 4 megabajta EDO ram-a zajedno sa drugim memorijskim slotom na 486 ploci, tako da sam mogao da koristim samo prvi (moralo je da se popunjava redom) :D
2. Soyo 6BA BX ploca, zajedno sa napajanjem
3. CDROM, Hitachi 4X
4. Neka budjava PCI zvucna kartica
5. Quantum Fireball ne secam se serije, mozda CR ili tako nesto, 6.4GB
6. Quantum Fireball lct08, 8GB
7. Soyo 6BA4+ ploca, posle 5 godina rada :)

Poslednja izmena:
Ploca Na Pent.I(ne mogu da se setim naziva)
Quantum As 20 gb
Athlon na 900
Napajenje 230w(na svu srecu samo ono)
I par komada modema

Plocha MSI Kt7 pro2-a rekla PUF!Duron 750 nije nishta rekao,samo je prestao da radi(dodushe grejao je prostoriju jedno vreme),Napajanje Ledman 300w reklo BUUUM!

plocha Gygabite... ne znam koja (za tualatina)... prespojio neke zhice u napajanju
modem PCI
HDD MAXTOR120gb (ex taj maxtor)
SDRAM 128nbm i jedan od 32mb (davno)
cdromove ne racunam (3-5-6 komada)

... za zadnjih par godina... i nije strashno

Juce mi crko 9800pro, danas sam otisao da Imtela i zamenio graficku za novu :banana:
Moram da pomenem da je ceo proces reklamacije i zamene graficke je trajao 15min, bravo za Imtel cheers

Meni je crklo tri modema i jedno napajanje. Sve u svemu nije lose :)

Sony 40x cd-rom (posle godinu i par dana :smash: ); Sony 52x cd-rom (posle mesec dana)

Gigabyte 6BX ploca - neuspeli update bios-a...to je bilo 2000-te, barem 3 cd-rom-a (mitsumi, delta(WTF?), teac...ma ko to racuna uopste)...
...eh da, u servisu, dok sam ucio zanat :d ...jedan okrnjeni athlon - nestrucno namestanje kulera sa gadnom oprugom...vratio sam se studiranju matematike i programiranja :)

Poslednja izmena:
Rikno mi modem.... agere ('bem li mu sunce krvavo).
Munja ga izgleda unistila...(??!!)

Oko 2000te crko mi Quantum Fireball 4.3 gb hdd, crkao taman kad sam ga prodao....

maticna, memorija 1x256, 2 harda...za drugi sam kriv ja.

MB Soltek 75frn2 a sa njom u nepovrat otisao i AMD XP 2000+, kao i jedan memoriski modul od 256mb, napajanje, to je ono poslednje. Crkla mi je i graficka t.j pregrejala se MX440 (kuler je zaribao)

Na sreću samo kugličnog miša koga sam zamenio sa MX510 :D

Noname napajanje koje je sa sobom povuklo u nepovrat jedan memorijski modul od 128mb i plocu koja je kasnije ipak popravljena.

2 modema, ploca Abit IT7 max 2.0,hm...Quantum 10gb,Suma GF4 Ti4600, MSI GF4 Ti 4600 :),mis A4 kuglicni

Dodatak ;) Maxtor 80gb :)

Poslednja izmena:
Подоста CD-oва и покоји Dvd... :d

У старија времена један модем, три хард диска (два Quantuma и један WD), један SONY CD, три куглична миша...

Углавном све продам, поклоним или бацим пре него што рикне сасвим. Тако сам ономад бацио неко noname кућиште које је претило уништењем...

Poslednja izmena:
Hm, pa ja sam još i imao sreće (kuc, kuc)

3 CD - čitača
1 TEAC flopi, star 10 godina, pre par meseci jednostavno prestao da radi
1 NCP 128MB, moja greška, kupio je od lika koji mi se javio na oglas, memorija ne radi a lik se izgubio...
SB Live 24-bit - crkao skoro, radi samo jedan kanal
Chaintech 7AJA - crkla int. zvučna, isto radi samo jedan kanal (u roku od dva dana je crklo to i SB - nisam mogao da verujem!) - osim toga ploča je ok.

Pre neki dan crkao mi je Maxtor 80GB-a nov novcijat iz cista mira, tokom instaliranja ATI drivera??? Spaljen cip na elektronici:(

Evo sada raspremam kucu i nasao sam,
1 napajanje 300 w nesecam se ni kad je crklo
1 x GA vrx ubila je struja (moram poneti CikaPeri kad budem dolazio za BGD da vidi jel joj ima spasa)
1 Plextor Ultraplex PX32 cdrom SCSI malo cita a vise ne, izgleda je crkao kabl trakasti koji ide na plocu sa glave od lasera (ali gde naci bas takav)
1 Pioneer DVD-120, prestao prvo da cita dvoslojne diskove, posle prestao da cita i sve dvd diskove, a sad i cd-r retko cita :)

e za sada toliko ako nadjem jos nesto dopisacu

p.s.
a ono sto sam pobacao do sada toga se vec ne mogu setiti :))

1. Gigabyte GA-7N400-L sa posla, digao sam magistralu i memoriju sinhrono na 220 MHz sa otkljucanim 1700+ Palomicem-ovo je bilo namerno. Ubio sam je na dan isteka garancije :D i dobio drugu istu takvu :smoke:
2. EPOX 8RDA3+ : digao sam FSB i memoriju sa 100 na 240 MHz posle flesovanja modovanog biosa-riknula je totalno, dao sam je DrFedji, rasturio je kao stranca za delove.
3. Stari Quantum Fireball 6.4 GB
4. AOpen CD ROM
I to je to! :-devil-:

1. HDD Seagate 1,3Gb - dobio gomilu bad sectora
2. Monitor Philips 14b (srecom, bio je samo hladan lem na jednom kondenzatoru)
3. CD-ROM Hitachi 4x, imao je problem pri citanju audio diskova
4. Maticna ploca (neki stari VX model za Pentium I), crk'o jedan od tranzistora za regulaciju napona procesora, posle zamene ekvivalentnim trandzom, sve radilo kao i pre)
5. CD-ROM Teac 32x, nece da izbaci fioku kada nema diska unutra, inace radi OK

athlon 800
palomino 1400
Abit kt7
Abit kt7A
Asus A7v raid
maxtor 200 Mb
Creative GTS-2
Samsung 750p isti dva puta
dva napajanja
twinmos memorijski stick od 512 mega

WD 10GB
Asus MX440
Teac 4x4x32
Lucen(a)t 56k
SB Live 5.1
- gore navedeno riklo od strujnog udara - :D
5-6 miseva
2 tastarure

Ja sam slab što se tiče "tamanjenja" hardera, uništio sam samo jedan CD Rom (Asus) i neki Intelov modem (u sestrinom kompu)....
Btw. pre nedelju dana sam flashovao bios na mojoj ePoX 8RDA+, i nestane struje, morao sam dati bios na programiranje...
I to je to!

Hehe dobri ste, ajd i ja da se upisem u ;istu strelaca:)
1. Napajanje 150W
2. Memorija 256 Mb pc133
3. Savage 4
4. Samsung 40x CD
5. Barton 2500+ (otkljucan)
6. Abit NF7-s
7. Lucent Winmodem
8. TEAC 40X cd
9. MSI TI 4200
10. TT 12+
11. Chicony Natural

Obozavam modeme i grmljavinu :D

Svaki put posle nevremena - ubijem se od prodaje istih ;)

1).Maxtor 541dx 20gb - Odjednom nije bootovao vise i bios drugacije ga prepoznavao (Kao Maxtor Athena)
2).Zvucna kartica, neka sa chipsetom 8738
3).Dva napajanja (Jnc 250W i Leadman 300W) oba nisu uspela da podrze moja upgrade - Za JNC prelaz iz Duron-a 750 u Pallomino 1700+ i za Leadman prelaz iz 1700+ u Bartona 2500+. Mada Leadman je radio mesec dana sa naponima 10,78V - 11V na +12v grani jedno jutro sam ustao i srmdeo ceo stan iako je komputer bio iskljucen-prethodni noc normalno sam isklucio komputer.
4).Dve Maticne GA-7VRX. Svaka je radila po 3 meseca i odjednom nije hteo computer vise da se ukljuci. Nisu imale znakove da su se ispekle mada sam imao zastitu za napon. Zamena GA 7VRXP (full verzija prethodne) radi jos uvek.
5).A da, i pre nekih 11tak godine Seagate HDD 540MB

PS. Nemam naviku da overclock-ujem

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno