Šta je novo?

Sta ste izgubili od hw-a?

ati 9700pro gigabyte, 2 maxtora 30gb ona slim serija koja nikako da proradi, monitor iiyama...

Retko mi se desava da nesto crkne od HW ali mis me upravo izdaje logitech i riknuo mi je TEAC 40X rezac u stvari i jeste inije jer oce da nareze samo po neki put. Znaci za sad samo mis.

za sad,fala bogu(da kucnem u drvo :smash: :p ) jos nista

3 napajanja, 2 ploce, 5-6 miseva, 1 tastatura, 2 modema, 2 kucista (isekao sam ih limarskim makazama jer su me nervirala, bila su mala) :-devil-:, 1 zvucnike, 1 cd-rom i 1 cd-rw, 20GB Hdd, 30 Gb Hdd, 2.5 Gb Hdd, 1.7 Gb Hdd i to je to sto sam mogao da se setim, a verujem da ima jos
:D
Inace imam 17 god, a komp imam nekih 4 god! :smoke:
E da, coolere nisam racunao, ali i toga je podosta otislo

Auuu, kad bih ja krenuo da nabrajam šta mi je sve crklo od '93 (kada sam prvi put seo za računar) pa naovamo, sklopio bih bar jedno 4 cele konfiguracije... Sve su to uglavnom bile mašine sa posla. Bilo je tu svega, od crknutih memorija i hardova, preko ploča i optičkih uređaja, do izgorelih monitora i štampača... :S:
Možete li zamisliti kolegu koji izigrava električara i iz trofaznog utikača/utičnice izvlači običan (220V) izvod, *****e se i zatim spali dva cela računara, HP-ov laserac od 2500 maraka (tada) i još nekoliko uređaja pride (ne mogu više ni da se setim šta je još stradalo)...:wall: Jeste li videli kada 17 inčni monitor u plamenu?
Kući sam "imao" više sreće... Recimo, na lapu iz potpisa (kupljen u maju) posle svega mesec dana crkla je matična ploča, a kupljen u USA... :mad:

da...da i tastatura mi je crkla....

Tokom godina, dosta toga, za par konfiguracija, sve zajedno, ali to je nekako "normalno".
Najteze mi je palo "crkavanje" pri "overkloku". Posao sam na kao LAN party, da kloknemo makine, svratim do druga da uzmem bolju graficku, i dok sam dosao do sugavog keca na parkingu, neko je iz gepeka odneo celu spravu. Umalo ja da crknem. Ne verujem da je hardver "crkao" ali za mene je :wall: "gubitak".

Poz.

Na staroj P2-ci
Napajanje 200W neko Kung FU
HDD Quantum 6GB
FDD NEC
Neko KungFU kućište (prsla maska i Power ON, Reset dugmići nisu funkcionisali baš najbolje)

Na novom 2500+
MSI CDRW CR52M (najgora kupovina u životu, prvi srezao 10 diskova i pobenavio, reklamirao, pa mi drugi radio nekih pola godine taman da istekne garancije pa i on pobenavio)
Neo 300W PSU

Maxtor 40 GB - 540989, radi se o prvom Maxtoru od 40 GB na 7200 RPM sa 2 MB buffera (ATA 66 model), disk je proizveden marta 2000, a u upotrebi je od februara 2001 do danas svakodnevno... od danas skuplja prasinu :(

WD 200 MB, prije više od 10 god, tad nije bilo puno većih
Maxtor 40 GB
Chaintech 6BTM, otišao bios poslije popravljena i prodata, možda još radi, znam da je duuuugo radila nakon popravke
i prije par dana Leadtek 6800, otključana :wall: :wall: :wall:

Ništa, samo su se jedan dan po uključivanju pošela pojavljivati šarena slova a sjutra dan se više nije htjela paliti

-Quantum 13.4 GB (nek se javi kome ovo nije crklo :p )
-GA-815EP (6xxxx nela leva oznaka)
-GA-8KNXP (875 vrh ploca, AGPro, 6xDDR, IDE&SATA RAID)
samo je prestala da radi iz cista mira
-TEAC 40x citac
-LG 16/10/40
-modem spaljen od groma
i to je to

kad reche gigabyte...
GA 7ZXE (VIA KT133E chipset), vrisnuo IDE kontroler, primary master :zgran: kako i zasto uopste mi nije jasno, ali samo ta jedna grana nije htela da radi.

Poslednja izmena:
dve Galaxy 6800GT, i neka napajanja. ali ove dve grafike uff...

2 x modem lucent(jedan spalio grom, jedan crko iz dosade), pola ide kontrolera :D , a7v8x-x ploca( na njoj je bio famozni modem sto ga je spicio grom pa je i ona cekala prvu priliku da baci kasiku), 512ram kingstone NOV!, DVDRW Pioneer 108d.

Do pocetka 2003 nista i onda kada sam kupio novi komp. Nisam razmisljao o napajanju i dozvolio sam sebi glupost :wall: , da mi prodavac preporuci "najbolje i najkvalitetnije". Tako su mi oni fini ljudi iz Mikrodizajn-a uvalili JNC, koje mi je spalilo 2 maxtora 80GB, dok ga nisam zamenio :crash: .
Osim toga jos i ATi AiW 9800se, srecom u garanciji. Memorija mu vrisnula.

Tokom ovih 5 godina crklo mo je ssssamo sledece:gforce2mx400 64mb(stao kuler i sprzila se grafulja),modem,mis net scrol+(vek trajanja 8 dana):) garancija je bila 7 dana pa me malo zaj****i.;
I jedno no name napajanje od tristo wati. ;)

Poslednja izmena:
Chieftec 420W ATX 1.x ... srećom nije povukao ništa sa sobom (ipak atesti nešto znače) ... reklamacija uredno riješena.

DVA Club3d 6800gt jedan za drugim...na kraju mi vratili pare...pa sad furam na trecem, bez problema hvala bogu

ja 3 hard diska maxtora od 80GB odjednom

ali srecom dobih pare nazad

Ubio sam licno bios na maticnoj modujuci ga sa mojim laickim znanjem asemblera i nesto prirucnog alata. Dva puta sam ga vracao na slepo ali sad ni to ne ide pa cekam da mi stigne programator pa da nastavim igranje.Skoro sam sprzio plocu hard i cd ali mi nije jasno kako. Sumnjam da napajanje nije odgovorilo zahtevima, inace ono je ostalo ispravno.

Uh, mislio sam da se necu skoro upisivai u ovi listu, ali...
Crce mi modem pre mozda dve nedelje, samo je stao. Kad kliknem da se konektujem komp se restartuje. Ali nema veze, ionako sam ga platio 300 dinara pre 11 meseci... Pa mi i nije zao... Nadam se da se sezona nije otvorila, tj. da nista nece dalje crkavati...

Maxtor 80GB mi je pao sa auta u pokretu.
Spalio XP1700+ zaboravivshi da montiram kuler, samo je cvrknuo na pola.
Crkla maticna ploca, iz cista mira, dokurchilo joj, Chaintech VNF3-250
Crkla graficka karta, iz cista mira, dokurchilo joj, Leadtek A6200TD@6600 sa Sparkle 6600 BIOS-om i povecanim voltazama GPU i memorije. Sumnjam da je to uzrok.
Pregoreo Pioneer 108D jer je mladji brat pogresno okrenuo kabl za napajanje prilikom premetanja iz jednog u drugi komp. Dan danas mi nije jasno kako je to izveo.

Do sada 2.modema i 1. napajanje JNC od kao 300W srecom nije povuklo nista sa sobom.
Kuc-kuc!
Nadam se da ce i na tome ostati.

Pa da rzmislim crklo mi je jedno 4 hdd-a od po 3.2 gb oko 2 maxtora na 20 gb i ja mislim 3 od po 80gb ali nisam siguran,od kartica par grafickih karti mojom krivicom nesto sam pokusao da modujem ali nisam uspeo pa se zavrsilo kobno po njih..par miseva inace ne zvekeem ih ko neki,,pa promene po dve kese miseva...pa mislim da je to to od prilike...

samo miseva jedno 5 komsada ,monitor ,pa josh jedan monitor ,pa tastarura ,i na srecu to je sve

Dva Lexmark stampaca. Kertridzi otisli u out zato sto nisam stampao po desetak dana. Gde mi je bila pamet. :wall: A koleginica nije pipnula HP dve nedelje i sve je savrseno. JNC 300w prekidalo napajanje napravilo je bad sectore na hardu, a zatim je u roku od dva dana crkao i drugi (zamenjeno mi je napajanje). Naravno u MB softu :) su mi dali i treci hard koji me vec relativno dugo sluzi (kuc,kuc,kuc), u pitanju je Maxtor 6Y080L0. Moj stric inzenjer, rece mi da on menja hard na otprilike 2,5 godine. Posto sam i ja postao overkloker a svake godine promenim konfiguraciju, nisam doziveo neke druge neprijatnosti. Ali plasim se sezone 2006/2007. Plata mi se realno smanjuje. :mad: Ne vidim kako cu preci 10000 u 3DMarku05 tj. izvrsiti apgrejd. Dooobro klokovani Venice 3200 i 7800GT izgleda nece biti dovoljni za max FPS uzitak u extra hitovima. Mogu samo da dokupim jos 2*512 rama (ionako mi ova memorija ne sljaka stabilno na 1T). Racunam na prohladno leto. :D

Nazad
Vrh Dno