- Učlanjen(a)
- 02.03.2007
- Poena
- 319
Cetkica za zube i malo duvanja, nema nista bolje od toga.
LOL :-devil-:
Cetkica za zube i malo duvanja, nema nista bolje od toga.
Evo i poslednjih čistunaca koji su mi bili u radnji
Čitavi slojevi prašine,ponekad pomislim da ću fasovati neku boleštinu.Moram da priznam da se malko drugačije odnosim prema ljudima koji dozvoljavaju ovako nešto na svom računaru.
Evo i poslednjih čistunaca koji su mi bili u radnji
Čitavi slojevi prašine,ponekad pomislim da ću fasovati neku boleštinu.Moram da priznam da se malko drugačije odnosim prema ljudima koji dozvoljavaju ovako nešto na svom računaru.
Ništa čudno - tipična unutrašnjost kućišta tipičnog vlasnika računara koji ne bi ni za živu glavu otvorio kućište - "da nešto ne pokvari" a i "ne zanima ga". Ovo ne važi samo za komp - već i za TV, šporet ili bilo koji uređaj koji godinama skuplja prašinu i paučinu (pa i masnoću - u slučaju šporeta) na nepristupačnim mestima - važno je da se ne vidi.
Pa dobro, sta neko kupi komp za office i ne zanima ga sta je unutra, kad rikne, ide kod majstora.Evo i poslednjih čistunaca koji su mi bili u radnji
Nadji preko mog korisnickog imena temu od pre jedno 2-3 godine pa vidi kako tvoja teorija o razduvavanju prasine ima smisla.
Evo nasao sam ja. Tom drugaru kuciste stoji uvek otvoreno na podu i to je kolicina koja se nahvata za jedno 3-4 meseca. Kad odemo na LAN party mi mu to ocistimo i tako vec godinama.
Samo da razresim ovo,kuciste je bilo zatvoreno,pitao sam ljude.Sad kako se nakupilo toliko prasine i gde je stajalo nemam pojma.Pa ako malo bolje pogledas, unutrasnjost tog kucista kod tvog ortaka (koje stoji otvoreno) se vrlo razlikuje od ovog o kome je bila rec. Prasine ima gomila, ali je uglavnom grupisana na kulerima i resetkama, plus grudvice od vlakana i dlaka na dnu. Kuciste o kome je ovde bila rec ima vrlo ujednacen SLOJ prljavstine preko svih komponenti, tako da kod tvog ortaka recimo moze da se vidi koje je boje ploca, nalepnica na hd itd, dok kod ove pomenute ne moze.
A i moja teorija nije toliko teorija koliko praksa posto sam imao prilike da duzi niz godina odrzavam racunare koji su radili u veoma extremnim uslovima po pitanju prasine.
Ok, samo, jedno pitanje. Zasto bi, zaboga, iko stavljao tako nesto na svoj procesor? Mislim, Ok, da hladi, ali pogledaj ti na sta to lici! :d. Cudi me kako se ne otkine maticna ploca kada se to zakaci tako![]()
Kao prvo covek je to stavio da se slabije cuje masina a ne da bi bolje hladio jer taj kuler nema ni 200g izmedju ostalog ja sam licno stavljao Hyper 6 koji sam nosis oko 950g bez ventilatora znaci sa ventilatorom oko 1kg pa nista.
Jos nije bilo slucajeva da se otkine ploca od kulera mozda se iskrivi ali da se otkine tesko ne prave oni to bas tako lose tj. nije to tako krhko.
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari