Šta je novo?

Sta se desava kada ne cistite kuler 2 godine...

Kad smo već kod četkica, ja za ovu namenu najrađe koristim onu za brijanje.I to grublji primerak,koji nikako na bradu ne bih prislonio.Za ventilatore pa i telo kulera dosad nisam naišao ninašta tako pogodno.

Dobre su razne četkice za slikanje (one grublje - za tempere - ??? - valjda, davno je bila osnovna škola) - ima ih u raznim oblicima, veličinama i debljinama. Koristim ih u kombinaciji sa usisivačem ;)

Ja za finija mesta za brisanje (ploče,memorije) koristim ženine četkice za šminku,ne znam kao ih žene zovu.Ranije sam koristio majčine al' sad sam oženjen:D

Evo i poslednjih čistunaca koji su mi bili u radnji:D
Čitavi slojevi prašine,ponekad pomislim da ću fasovati neku boleštinu.Moram da priznam da se malko drugačije odnosim prema ljudima koji dozvoljavaju ovako nešto na svom računaru.

Prilozi

• 12112007.jpg
    12112007.jpg
    106.6 KB · Pregleda: 133
  • 12112007(001).jpg
    12112007(001).jpg
    95.5 KB · Pregleda: 124
Ništa čudno - tipična unutrašnjost kućišta tipičnog vlasnika računara koji ne bi ni za živu glavu otvorio kućište - "da nešto ne pokvari" a i "ne zanima ga". Ovo ne važi samo za komp - već i za TV, šporet ili bilo koji uređaj koji godinama skuplja prašinu i paučinu (pa i masnoću - u slučaju šporeta ;) ) na nepristupačnim mestima - važno je da se ne vidi.

Poslednja izmena:
Čitavi slojevi prašine,ponekad pomislim da ću fasovati neku boleštinu.Moram da priznam da se malko drugačije odnosim prema ljudima koji dozvoljavaju ovako nešto na svom računaru.

I onda meni kazu da je moje kuciste prljavo! :wall: Znaci, uzas kako se ljudi ophode prema svojim kompjuterima, ne mogu da poverujem.

Ovo udahnes i onda... "izdahnes" koliko je opasno, osecam :d

ovo kuciste je garant drzano otvoreno ispod stola u sobi jer nema sanse da se toliko prasine nakupi sa zatvorenom stranom ;)

^ Naprotiv, da je drzano sa otvorenom stranom ne bi mogao da se formira ovoliko debeo sloj prasine posto bi se povremeno razduvao. Ovo je drzano negde na prasnjavom mestu, verovatno podu u nekoj prometnoj prostoriji gde je prasina imala priliku da se lagano talozi po dospevanju u kuciste i da je posle toga nista ne remeti :D.

Nadji preko mog korisnickog imena temu od pre jedno 2-3 godine pa vidi kako tvoja teorija o razduvavanju prasine ima smisla.

Evo nasao sam ja. Tom drugaru kuciste stoji uvek otvoreno na podu i to je kolicina koja se nahvata za jedno 3-4 meseca. Kad odemo na LAN party mi mu to ocistimo i tako vec godinama.

Poslednja izmena:
Ništa čudno - tipična unutrašnjost kućišta tipičnog vlasnika računara koji ne bi ni za živu glavu otvorio kućište - "da nešto ne pokvari" a i "ne zanima ga". Ovo ne važi samo za komp - već i za TV, šporet ili bilo koji uređaj koji godinama skuplja prašinu i paučinu (pa i masnoću - u slučaju šporeta ;) ) na nepristupačnim mestima - važno je da se ne vidi.

"tipicni vlasnici" :D jedna od najsmjesnijih gluposti koje sam cuo je da jedna djevojka nije smjela da iskljuci mis iz kucista (boji se udarice je struja)

Pa dobro, sta neko kupi komp za office i ne zanima ga sta je unutra, kad rikne, ide kod majstora.
Nisu sad svi koji imaju komp sa bench foruma, ili drugih pa da znaju sta je klokovanje, ... Evo na primer moja keva, njoj je bitno samo da ima word, a sta je ram memorija, sta je procesor, ili graficka to je uopste ne zanima.

To je kao kad bi ti kupio traktor jer ti treba da nesto odradish, a ne zanima te sta je unutra, al znash kako da upravljash s njime.

Jest da nije bash lepo videti takvo prljavo kucishte, al nisu krivi korisnici sto se ne zabadaju u unutrasnjost, jer stvarno, je za starije osobe kompjuter chudo tehnike, i to samo inzenjeri/nauchnici/dr.mr, i drugi ucheni ljudi smeju i znaju da otvore.

A i ono shto vama deluje banalno, nekome je to komplikovano. Garantujem da 90% vas nema pojma kako se grablja seno. Ili kako se menja ulje u autu, ili kako se pravilno veze udica za pecanje, a sve su to najbanalnije stvari u razlichitim oblastima

A pogledajte kakva nam je drzava. Kad bi svako radio ono za sta je specializovan, gde bi nam bio kraj, a ne sve neki eksperti za sve i svashta.

Poslednja izmena:
Nadji preko mog korisnickog imena temu od pre jedno 2-3 godine pa vidi kako tvoja teorija o razduvavanju prasine ima smisla.

Evo nasao sam ja. Tom drugaru kuciste stoji uvek otvoreno na podu i to je kolicina koja se nahvata za jedno 3-4 meseca. Kad odemo na LAN party mi mu to ocistimo i tako vec godinama.

Pa ako malo bolje pogledas, unutrasnjost tog kucista kod tvog ortaka (koje stoji otvoreno) se vrlo razlikuje od ovog o kome je bila rec. Prasine ima gomila, ali je uglavnom grupisana na kulerima i resetkama, plus grudvice od vlakana i dlaka na dnu. Kuciste o kome je ovde bila rec ima vrlo ujednacen SLOJ prljavstine preko svih komponenti, tako da kod tvog ortaka recimo moze da se vidi koje je boje ploca, nalepnica na hd itd, dok kod ove pomenute ne moze.
A i moja teorija nije toliko teorija koliko praksa posto sam imao prilike da duzi niz godina odrzavam racunare koji su radili u veoma extremnim uslovima po pitanju prasine.

tx posle 3 meseca rada

Ok, samo, jedno pitanje. Zasto bi, zaboga, iko stavljao tako nesto na svoj procesor? Mislim, Ok, da hladi, ali pogledaj ti na sta to lici! :d. Cudi me kako se ne otkine maticna ploca kada se to zakaci tako :D

Pa ako malo bolje pogledas, unutrasnjost tog kucista kod tvog ortaka (koje stoji otvoreno) se vrlo razlikuje od ovog o kome je bila rec. Prasine ima gomila, ali je uglavnom grupisana na kulerima i resetkama, plus grudvice od vlakana i dlaka na dnu. Kuciste o kome je ovde bila rec ima vrlo ujednacen SLOJ prljavstine preko svih komponenti, tako da kod tvog ortaka recimo moze da se vidi koje je boje ploca, nalepnica na hd itd, dok kod ove pomenute ne moze.
A i moja teorija nije toliko teorija koliko praksa posto sam imao prilike da duzi niz godina odrzavam racunare koji su radili u veoma extremnim uslovima po pitanju prasine.
Samo da razresim ovo,kuciste je bilo zatvoreno,pitao sam ljude.Sad kako se nakupilo toliko prasine i gde je stajalo nemam pojma.
@duschan
Slazem se sa tobom da korisnici ne treba da znaju sta je unutra i da je dovoljno da im racunar radi...ali nekako mi mnogo smeta kada vidim takvo kuciste...deluje mi da su neuredni...profesionalna deformacija ***.

Ok, samo, jedno pitanje. Zasto bi, zaboga, iko stavljao tako nesto na svoj procesor? Mislim, Ok, da hladi, ali pogledaj ti na sta to lici! :d. Cudi me kako se ne otkine maticna ploca kada se to zakaci tako :D

Kao prvo covek je to stavio da se slabije cuje masina a ne da bi bolje hladio jer taj kuler nema ni 200g izmedju ostalog ja sam licno stavljao Hyper 6 koji sam nosis oko 950g bez ventilatora znaci sa ventilatorom oko 1kg pa nista.

Jos nije bilo slucajeva da se otkine ploca od kulera mozda se iskrivi ali da se otkine tesko ne prave oni to bas tako lose tj. nije to tako krhko.

;);)

Poslednja izmena:
zali boze ... vi *** nemate duse ...

Kao prvo covek je to stavio da se slabije cuje masina a ne da bi bolje hladio jer taj kuler nema ni 200g izmedju ostalog ja sam licno stavljao Hyper 6 koji sam nosis oko 950g bez ventilatora znaci sa ventilatorom oko 1kg pa nista.

Jos nije bilo slucajeva da se otkine ploca od kulera mozda se iskrivi ali da se otkine tesko ne prave oni to bas tako lose tj. nije to tako krhko.

;);)

A sta znam, meni je to bas velika budzevina, ja mislim da ja moje kuciste ne bih mogao ni da zatvorim kada bih nakalemio taj cooler :).

Vrh Dno