Šta je novo?

Sta se desava kada ne cistite kuler 2 godine...

ili oduzimanje mašine i na ravne časti deljenje forumašima...

Lep kuler kod seljaka.:d

puke.gif

Ovo kad sam video zaprepastio sam se.Kad sam malo bolje pogledao video sam da vazduh uopshte nije ni prodirao na dole jer su sva rebra zapushena.Pasivni cooler Zalman za CPU moze samo seljak da izmisli:D.

Nema onog lima na pozadini ploče i prašina uleće slobodno.

Mene je začudio Intel/Majstor kada sam našao ovaj shit na stock cooleru Northwood-a.
Temp. preko 100C a posle skidanja istog 32C.

Image05.JPG

Poslednja izmena:
pa nije nista strasno
meni se toliko nakupi posle 3meseca

ali ortak u zemun polju je imao zemlju u kompu tj blato
znaci nisam mogao da verujem kad sam video

Mene je začudio Intel/Majstor kada sam našao ovaj shit na stock cooleru Northwood-a.

Image05.JPG

Stavljao foliju na northwooda-a?Jeli to folija ili shta?Ne vidim logiku......ah da!Folija ima cilj da zagreje cpu :D....

TO nije provodilo temperaturu samo ju je odbijalo nazad na procesor ... izgleda da je to neka preventivna metoda protiv Overklokovanja :type:, stavljanje folije :-devil-: .

Uzgred ja jedno mesecno cistim kulere u kompu a jednom ili dva puta nedeljono brisem/usisavam okolini kompa . Ali trebalo bi cesce jer probleme sa prasinom ima jer imam dva kreveta u sobi.

Ovo nisam ja slikao. Hteo sam da proverim da li je to stock rešenje pa sam našao isto konstatovano ovde.

Ne znam sta se cudite. to je thermal pad. Kod mene na laptopu sam ga skinuo i stavio AS5 za dobitak od par stepeni. Tako da isti nije los jedino sto kada se jednom skine nema ponovnog prilepljivanja posto ce temperature da odu u nebesa.

Image05.JPG

JA sam tu foliju skinuo sa jedno 3 racunara i svaki put sam bio ubedjen da je ***** koji ga je sklapao ostavio neku fabricku zastitu za pastu posto mi nije palo napamet da intel moze tako nesto da stavi na kuler. I da naravno posle skidanja folije i stavljanja paste (kakve god) temperature su naglo opadale.

ma to sa coolerima nije nista da vidite kad mi dodje racunar u servis. Na jednom je bilo toliko prasine da nisi mogao procitati ime maticne i ostalih komponenti. Najezio sam se kad sam to video. E zamislite onda kako je izglkedao cooler nisam imao nista pri ruci da slikam. Katastrofa

E ovo se zove prljavstina .

Na jednoj slici pored kompa je moj sin nije toliko kuciste nego je on mali. hehe

Ko pogodi koliko nije cisceno dobije 3 bambija.

Prilozi

• cooler1.jpg
    cooler1.jpg
    183.4 KB · Pregleda: 202
  • cooler2.jpg
    cooler2.jpg
    146 KB · Pregleda: 141
  • cooler3.jpg
    cooler3.jpg
    160 KB · Pregleda: 167
  • cooler4.jpg
    cooler4.jpg
    157.5 KB · Pregleda: 179
lol naopako pa jel taj TX uopste mogao da produva vazduh ccc
jedno godinu dana nije cisceno

U bre. Ja skoro namontirah tx2, Valjda nece ovako da nahvata za kratki period. Mada moje kucishte ne stoji na podu vec je podignuto za nekih 20-tak cm-a ali opet dosta prashine se skuplja.

Da ne verujes kako neko moze da zapusti kompjuter..
Evo bas sam tri sata sredjivao i cistio kuciste i kulere:whip:.Nabavio sam onaj filc sto se stavlja u vazdusne filtere pa sam ga stavio na sve usisne ventilatore(3 kom) i na sve poreze na kucistu.Ubih se od posla..Valjda ce da smanji koji procenat prasine..A sad na zasluzenu pauzu :beer:

Poslednja izmena:
Kod mene je ista situacija, stavise ume da bude i gore.

Moram da se selim iz centra ovo nije zdravo :D

Dobre, bre, ljudi sto se cudite. Pa nisu svi kompjuterski magovi. Za veliku vecinu korisnika, Pc je crna kutija. Ne diraj nista, a kada pocne da pravi probleme, pozvace majstora, on odradi preventivu, uradi sta je potrebno, uzme 20€ i kraj.

Da ne verujes kako neko moze da zapusti kompjuter..
Evo bas sam tri sata sredjivao i cistio kuciste i kulere:whip:.Nabavio sam onaj filc sto se stavlja u vazdusne filtere pa sam ga stavio na sve usisne ventilatore(3 kom) i na sve poreze na kucistu.Ubih se od posla..Valjda ce da smanji koji procenat prasine..A sad na zasluzenu pauzu :beer:

Smanjice sigurno kao i protok vazduha.

Slika PRE i slika POSLE :d. Srecom pa to nije moj cooler, ja sam ga samo cistio :D.

Prilozi

• Pre.jpg
    Pre.jpg
    102.8 KB · Pregleda: 175
  • Posle.jpg
    Posle.jpg
    88.2 KB · Pregleda: 164
odlicno obavljen posao. Bilo je tu dosta posla. :)

Cetkica za zube i malo duvanja, nema nista bolje od toga ;).

Vrh Dno